Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
I już po wizycie - szyjka długa zamknięta, wszystko ok, miałam pobraną próbkę na GBS. Czy Wy już miałyście robiony ten posiew?? Wydawało mi się że to dopiero po 36tc lekarz pobiera.
W drodze powrotnej wskoczyłam do ciucholandu i kupiłam: 2 sztuki body, 4 bluzeczki, 1 geterki, 1 spodenki i 1 czapeczkę - a zapłaciłam tylko 31złKupiłam w różnych rozmiarach - to co mi się podobało i było w bardzo dobrym stanie - jak ja lubię takie upolowane skarby...
MW dzielnie się trzymaj, zaciskaj nóżki:) a tak jak piszesz jeszcze przenosisz:)
Mała - z tym chrztem to sprawa bardzo indywidualna, u nas np jest zwyczaj że daje się 500zł lub w tej kwocie kupuje. Uważam, że dużo.
Co do torby, to pewnie jeszcze długo się nie spakuję - jakoś mi nie śpieszno - najpierw muszę się zabrać za to pranie
skarb15, moremi, Micia, haen, Paolka_25, Kitaja, Mala_Czarna_89, Zorro, Ona_89', perelka89 lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka miała mieć cc bo mały leżał posladkowo,już mieli ja ciąć i w pewnym momencie brzuch zaczął falować i podskakiwać lekarz zaraz zrobił usg i okazało się że mały przekrecil się główkowo
skarb15, moremi, Micia, haen, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Jako chrzestna dałam 500 zł w kopercie a chrzestny wiem że dał 1000. Dla mnie moje 500 wydawało się dużo bo teraz będzie roczek małej a moja siostra zazyczyla sobie sesję zdjęciową ode mnie kompletnie nie wiem ile taki interes kosztuje szkoda że ja też mam teraz mnóstwo wydatków a jakoś chrzestnemu bite narzucila Nic... Oczywiście może to trochę moja wina bo zapytałam ale powinna się liczyć z tym że teraz kasę która mamy luźna wolimy wydać na dziecko a nie robić Bóg wie jakie prezenty.. szczególnie ze zaraz Boże Narodzenie i znowu prezent...
Nie obyło się też bez porównania kopert po chrzcinach kto ile dał - zrobiło mi się i głupio ze moze dałam mało i przykro ze nikt się z moimi wydatkami nie liczy. No cóż przelknelam...
Ze zmęczeniem też tak mam teraz wytarlam kurze e całym mieszkaniu i padlam głowa mi Peka ale to od kataru pewnie też... -
mikado wrote:Jako chrzestna dałam 500 zł w kopercie a chrzestny wiem że dał 1000. Dla mnie moje 500 wydawało się dużo bo teraz będzie roczek małej a moja siostra zazyczyla sobie sesję zdjęciową ode mnie kompletnie nie wiem ile taki interes kosztuje szkoda że ja też mam teraz mnóstwo wydatków a jakoś chrzestnemu bite narzucila Nic... Oczywiście może to trochę moja wina bo zapytałam ale powinna się liczyć z tym że teraz kasę która mamy luźna wolimy wydać na dziecko a nie robić Bóg wie jakie prezenty.. szczególnie ze zaraz Boże Narodzenie i znowu prezent...
Nie obyło się też bez porównania kopert po chrzcinach kto ile dał - zrobiło mi się i głupio ze moze dałam mało i przykro ze nikt się z moimi wydatkami nie liczy. No cóż przelknelam...
Ze zmęczeniem też tak mam teraz wytarlam kurze e całym mieszkaniu i padlam głowa mi Peka ale to od kataru pewnie też...-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mała mój lekarz powiedział, żebym spakowała co uważam za stosowne, co się przyda.
A chyba na szpital nie ma co liczyć :p
My mieliśmy teraz chrzciny w sierpniu ale były razem ze ślubem, z weselem i sądzę że gdybym nie ślub na pewno by nas nie poprosili więc daliśmy na chrzest tylko 100 zł. A w tamtym roku na chrzciny mojego siostrzeńca w sumie wyszło nam jakieś 350-400 zł. Zaoferowałam siostrze, że zrobię zdjęcia ze chrztu i zrobimy z tego fotoksiążkę. Za fotoksiążkę wyszło 280 zł i do tego robiłam jeszcze mega tort który myślę, że w cukierni kosztowałby koło 120 zł jak nie więcej.
A poza tym ja uważam, że każdy daje tyle na ile go stać.
I każdy powinien też zrozumieć Twoją sytuację, ciąża, wyprawka, córka, szkoła.moremi lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
pochwale tego mojego jaka pościel kupił normalnie w szoku jestem ze nawet cos fajnego wybrał.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d79702feaabc.jpg
Oby on juz taki kochany zostal.Ginger84, izulkaa, moremi, Paolka_25, MW26, Kitaja, biedroneczka1910, justa1234, skarb15, Micia, natali101, Ona_89', perelka89, Rozmarzona, Nymeria lubią tę wiadomość
-
Co,do sesji to faktycznie ceny sa przeróżne.. Od 150-500 zl..zalezy ile zdjęć, format itd
Pojadlamjutro będę miec,obiad z głowy bo ta stypa jest i moja mama pomyślała o mnie i maja mi wziac
Zrobiłam 3 prania i padam.. Zostalo mi wyprać pokrowiec z fotelika i wózka, ochraniacz na szczebelki i chyba tylejak wyschnie to musze mojego zagonić do prasowania
Moja jest ułożona posladkowo, wczesniej byla glowkowo..ale chyba się i rocila znowu bo kopie po wątrobie , pęcherzu..a pod przepona tez cos twardego sie wierci wiec nie mam pojecia jak,ona jest ułożonatyle dobrze ze nóżki wziela do góry i nie kopie mnie po szyjce
Dziewczyny jak ustosunkujecie sie do używanych laktatorów ? -
W szpitalu jaki wybrałam niby nie trzeba brać nic dla dziecka ale i tak wezmę.. Po co mam się stresować zd czegos brakuje..ale chce się zabezpieczy. Na wypadek gdybym musiała rodzic gdzie indziej bo np miejsc nie bedzie albo nie dojade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:46
-
Dzieki ginger.. Przykro ze na pogrzebie mnie nie bedzie.. Bo to bliska osoba.. Specjalnie tez nie jeździłam w ciąży pod koniec bo wiedziałam jak przeżyłam śmierć poprzedniej babci w styczniu gdzie widziałam ja dzien przed śmiercią...nie mogłam sie dlugo pozbierać po tym...
Wiec teraz mam dzidziusia w brzuszku i on jest najważniejszy dla mnie..wyczekana..wiec mogę tylko sie pomodlić,za babcie,i prosić ja o wstawienie sie za mną żebym,szczęśliwie urodziła,..
Tak troche zamuliłam...a co -
Mamusie przeczucie mnie nie zawiodlo ze nici z baby shower. Jestem po wizycie i teraz czekam na IP ze skierowaniem bo u Zosi wyszly zle przeplywy i do tego przybrala 7 gram przez 2 tyg. Tosia 1670g a Zosia 1354g a ostatnio miala 1347g.
Odezwe sie jak sie potwierdzi. Oby nie. Oczywiscie torba nie spakowana w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:52
-
olcia88 wrote:Mamusie przeczucie mnie nie zawiodlo ze nici z baby shower. Jestem po wizycie i teraz czekam na IP ze skierowaniem bo u Zosi wyszly zle przeplywy i do tego przybrala 7 gram przez 2 tyg. Tosia 1670g a Zosia 1354g a ostatnio miala 1347g.
Odezwe sie jak sie potwierdzi. Oby nie. Oczywiscie torba nie spakowana w domu...-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Płcią będzie dobrze trzymamy kciuki!!
Aparatka możesz napisać od jaakiego sprzedawcy zamawiam niemaz pościel? Ja zamówiłam podobną od sprzedawcy dziecięcy_sen i mam z nim utrudniony kontakt czekam już 10 dzień na paczkę a od nich zero odzewu..