X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, ja też mam miniaturki, ale to niewiele pomogło :P jeszcze nie mam kilku rzeczy włożonych do środka, a jedynie leżą na torbie i juz wiem, że ciężko będzie ją dopiąć :( :D

Zorro lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po wizycie - szyjka długa zamknięta, wszystko ok, miałam pobraną próbkę na GBS. Czy Wy już miałyście robiony ten posiew?? Wydawało mi się że to dopiero po 36tc lekarz pobiera.
    W drodze powrotnej wskoczyłam do ciucholandu i kupiłam: 2 sztuki body, 4 bluzeczki, 1 geterki, 1 spodenki i 1 czapeczkę - a zapłaciłam tylko 31zł:) Kupiłam w różnych rozmiarach - to co mi się podobało i było w bardzo dobrym stanie - jak ja lubię takie upolowane skarby...
    MW dzielnie się trzymaj, zaciskaj nóżki:) a tak jak piszesz jeszcze przenosisz:)
    Mała - z tym chrztem to sprawa bardzo indywidualna, u nas np jest zwyczaj że daje się 500zł lub w tej kwocie kupuje. Uważam, że dużo.

Co do torby, to pewnie jeszcze długo się nie spakuję - jakoś mi nie śpieszno - najpierw muszę się zabrać za to pranie

skarb15, moremi, Micia, haen, Paolka_25, Kitaja, Mala_Czarna_89, Zorro, Ona_89', perelka89 lubią tę wiadomość

zFZwp1.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała mieć cc bo mały leżał posladkowo,już mieli ja ciąć i w pewnym momencie brzuch zaczął falować i podskakiwać lekarz zaraz zrobił usg i okazało się że mały przekrecil się główkowo :-D :-D

skarb15, moremi, Micia, haen, Kitaja lubią tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako chrzestna dałam 500 zł w kopercie a chrzestny wiem że dał 1000. Dla mnie moje 500 wydawało się dużo bo teraz będzie roczek małej a moja siostra zazyczyla sobie sesję zdjęciową ode mnie kompletnie nie wiem ile taki interes kosztuje szkoda że ja też mam teraz mnóstwo wydatków a jakoś chrzestnemu bite narzucila Nic... Oczywiście może to trochę moja wina bo zapytałam ale powinna się liczyć z tym że teraz kasę która mamy luźna wolimy wydać na dziecko a nie robić Bóg wie jakie prezenty.. szczególnie ze zaraz Boże Narodzenie i znowu prezent...
    Nie obyło się też bez porównania kopert po chrzcinach kto ile dał - zrobiło mi się i głupio ze moze dałam mało i przykro ze nikt się z moimi wydatkami nie liczy. No cóż przelknelam...

Ze zmęczeniem też tak mam teraz wytarlam kurze e całym mieszkaniu i padlam głowa mi Peka ale to od kataru pewnie też...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Jako chrzestna dałam 500 zł w kopercie a chrzestny wiem że dał 1000. Dla mnie moje 500 wydawało się dużo bo teraz będzie roczek małej a moja siostra zazyczyla sobie sesję zdjęciową ode mnie kompletnie nie wiem ile taki interes kosztuje szkoda że ja też mam teraz mnóstwo wydatków a jakoś chrzestnemu bite narzucila Nic... Oczywiście może to trochę moja wina bo zapytałam ale powinna się liczyć z tym że teraz kasę która mamy luźna wolimy wydać na dziecko a nie robić Bóg wie jakie prezenty.. szczególnie ze zaraz Boże Narodzenie i znowu prezent...
    Nie obyło się też bez porównania kopert po chrzcinach kto ile dał - zrobiło mi się i głupio ze moze dałam mało i przykro ze nikt się z moimi wydatkami nie liczy. No cóż przelknelam...

Ze zmęczeniem też tak mam teraz wytarlam kurze e całym mieszkaniu i padlam głowa mi Peka ale to od kataru pewnie też...
    Kolezanka za 15 zdjęć zapłaciła 350 zł. To jak z fotografem ślubnym. Trzeba się zorientować co i który oferuje. U nas jedna fotograf robi minisesje za 150 zł i tam masz kilka zdjęć w jednej stylizacji.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mój lekarz powiedział, żebym spakowała co uważam za stosowne, co się przyda.
    A chyba na szpital nie ma co liczyć :p

My mieliśmy teraz chrzciny w sierpniu ale były razem ze ślubem, z weselem i sądzę że gdybym nie ślub na pewno by nas nie poprosili więc daliśmy na chrzest tylko 100 zł. A w tamtym roku na chrzciny mojego siostrzeńca w sumie wyszło nam jakieś 350-400 zł. Zaoferowałam siostrze, że zrobię zdjęcia ze chrztu i zrobimy z tego fotoksiążkę. Za fotoksiążkę wyszło 280 zł i do tego robiłam jeszcze mega tort który myślę, że w cukierni kosztowałby koło 120 zł jak nie więcej.
    A poza tym ja uważam, że każdy daje tyle na ile go stać.
    I każdy powinien też zrozumieć Twoją sytuację, ciąża, wyprawka, córka, szkoła.

moremi lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajnie, że wszystko w porządku;) nie musisz się stresować :)

Paolka _25
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale tego mojego jaka pościel kupił normalnie w szoku jestem ze nawet cos fajnego wybrał.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d79702feaabc.jpg

Oby on juz taki kochany zostal.

Ginger84, izulkaa, moremi, Paolka_25, MW26, Kitaja, biedroneczka1910, justa1234, skarb15, Micia, natali101, Ona_89', perelka89, Rozmarzona, Nymeria lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się że na wizytach same dobre wieści dziewczyny oby tak dalej:)
    Zaległam przy maszynie i straciłam poczucie czasu normalnie:)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co,do sesji to faktycznie ceny sa przeróżne.. Od 150-500 zl..zalezy ile zdjęć, format itd :P

Pojadlam ;) jutro będę miec,obiad z głowy bo ta stypa jest i moja mama pomyślała o mnie i maja mi wziac :)

Zrobiłam 3 prania i padam.. Zostalo mi wyprać pokrowiec z fotelika i wózka, ochraniacz na szczebelki i chyba tyle :P jak wyschnie to musze mojego zagonić do prasowania ;)

Moja jest ułożona posladkowo, wczesniej byla glowkowo..ale chyba się i rocila znowu bo kopie po wątrobie , pęcherzu..a pod przepona tez cos twardego sie wierci wiec nie mam pojecia jak,ona jest ułożona :P tyle dobrze ze nóżki wziela do góry i nie kopie mnie po szyjce :P

Dziewczyny jak ustosunkujecie sie do używanych laktatorów ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka pościel śliczna tez mi się podobała jak oglądałam na allegro.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka bardzo mi przykro pewnie ci ciężko ale tak jak piszesz musisz teraz myśleć o malutkiej
    Ja używanego laktatora bym nie kupiła dla mnie to zbyt osobisty przedmiot.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu jaki wybrałam niby nie trzeba brać nic dla dziecka ale i tak wezmę.. Po co mam się stresować zd czegos brakuje..ale chce się zabezpieczy. Na wypadek gdybym musiała rodzic gdzie indziej bo np miejsc nie bedzie albo nie dojade :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:46

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa to Ty wiesz gdzie masz wątrobę a gdzie żołądek? :) ja się już pogubiłam :D :p

moremi, Micia lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ginger.. Przykro ze na pogrzebie mnie nie bedzie.. Bo to bliska osoba.. Specjalnie tez nie jeździłam w ciąży pod koniec bo wiedziałam jak przeżyłam śmierć poprzedniej babci w styczniu gdzie widziałam ja dzien przed śmiercią...nie mogłam sie dlugo pozbierać po tym...
    Wiec teraz mam dzidziusia w brzuszku i on jest najważniejszy dla mnie..wyczekana..wiec mogę tylko sie pomodlić,za babcie,i prosić ja o wstawienie sie za mną żebym,szczęśliwie urodziła,..

Tak troche zamuliłam...a co :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie przeczucie mnie nie zawiodlo ze nici z baby shower. Jestem po wizycie i teraz czekam na IP ze skierowaniem bo u Zosi wyszly zle przeplywy i do tego przybrala 7 gram przez 2 tyg. Tosia 1670g a Zosia 1354g a ostatnio miala 1347g.

Odezwe sie jak sie potwierdzi. Oby nie. Oczywiscie torba nie spakowana w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:52

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka mowie tam gdzie wczesniej miałam :P teeraz wiemm tylko gdzie mam pęcherz u jelita :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Mamusie przeczucie mnie nie zawiodlo ze nici z baby shower. Jestem po wizycie i teraz czekam na IP ze skierowaniem bo u Zosi wyszly zle przeplywy i do tego przybrala 7 gram przez 2 tyg. Tosia 1670g a Zosia 1354g a ostatnio miala 1347g.

Odezwe sie jak sie potwierdzi. Oby nie. Oczywiscie torba nie spakowana w domu...
    Trzymam kciuki.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia zaciskam kciuki i odezwij się jak będziesz coś wiedzieć
    trzymajcie się

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płcią będzie dobrze trzymamy kciuki!!

Aparatka możesz napisać od jaakiego sprzedawcy zamawiam niemaz pościel? Ja zamówiłam podobną od sprzedawcy dziecięcy_sen i mam z nim utrudniony kontakt czekam już 10 dzień na paczkę a od nich zero odzewu..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ