Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger pociesze cie ze to nie ostatni raz Patryk wróci z kontuzją..a tu ktos mu stanie na noge. A tu krzywo stanie itd.. Moj mąż trenował pilke to wiem cos o tym.. Ostatni raz noge skrecil 2 tyg przed naszym ślubem
od tego momentu ma zakaz ... Dopóki nie urodzę
bo kto by mnie na porodówkę wiózł
-
Ginger : Mam nadzieję że jak się przespi to będzie lepiej , nie stresuj się kochana.
Mała : Trzymam już dziś kciuki.
Izulka łącze się z Tobą w bólu i rozpaczyChodź cycki duże to nie sprawiają mi problemu takiego, w porównaniu do innych dolegliwości
Mój mnie rozwaliłmówił że do wyjścia ze szpitala ubiera się w jakieś śpioszki ewentualnie rożek i kocyk nic więcej by nie połamać dziecka.. Ja mu mówię że to zależy od pogody a ten swoje , aż zmieniłam temat..
-
izulkaa wrote:Ginger pociesze cie ze to nie ostatni raz Patryk wróci z kontuzją..a tu ktos mu stanie na noge. A tu krzywo stanie itd.. Moj mąż trenował pilke to wiem cos o tym.. Ostatni raz noge skrecil 2 tyg przed naszym ślubem
od tego momentu ma zakaz ... Dopóki nie urodzę
bo kto by mnie na porodówkę wiózł
Dzieki bardzo pocieszaj mnie tak dalej;)
ja wiem ze będą kontuzje tego nie uniknie ale ja po prostu mam już dość jeszcze cala ta sytuacja dzisiaj jak ja nic nie mogłam zrobić to mnie trochę wytracilo z równowagi. Sama ledwo stałam na nogach a musiałam to ogarnąć. Wiem wiem marudze:(
-
Ginger : Nie marudzisz, my tu po to jesteśmy, by się nawzajem wspierać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 21:44
-
Ginger pozajaczkowalam. Miałam zapytać o której Patryk zaczyna lekcje bo rano pisałaś ze jeszcze śpi a juz było po 8
Izulka gdzieś koło 9 rano mam wizytę. Nie wiem czy będzie usg limit wykorzystałam juz dawnojeśli nie to umowie się do niego prywatnie bo chce spr ułożenie dziecka i wage
-
Ja jak chodziłam na NFZ co 2 tyg nie było limitow na szczęście, ale nie wiem czy tak zawsze robią tam gdzie chodziłam czy przy zagrożonych ciążach.
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie
Mały w ciągu tygodnia mocno przybrał na wadze - waży 2617gGeneralnie wszystko ok: szyjka super, brak rozwarcia
Niestety dostaliśmy już zakaz seksu
Dostałam już skierowanie na ostatnie badania a potem już tylko czekać na cięcieMolcia, Mala_Czarna_89, Zorro, perelka89, Nymeria, Micia, haen, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki chciałabym Wam tyle napisać, ale jestem bardzo zmęczona. Hormony szaleją, płaczę, że moje małe są tak daleko a ja w domu. Myślę tylko o każdym karmieniu, o pojechaniu do nich. Jeździmy 2 razy dziennie, dziury w asfalcie to udręka i zwyczaje wyję z bólu po drodze. Męczę piersi o laktacje, coś tam wychodzi. Jutro już musi być dobrze.
Idę spać bo sen to najlepsze lekarstwo. Choć w nocy zalewają mnie zimne poty, (wg lekarza podobno z powodu osłabienia bo nie mam 36,6.) Jestem bardzo opuchnięta. Zniknęło tylko 4kg i nabrałam mnóstwo wody od pasa w dół. Nie umiem sama założyć butów ani majtek, podnieść nóg. Wyszałam w 2 dobie i żałuję tej decyzji. W domu oczywiście coś staram się robić i nadwyrężam się. Dlatego idę do łóżka. Czeka mnie pobudka na laktator o 3.
Nie wiem czy zasnę, bo nie mogę się doczekać godziny 7 jak wstanę i pojedziemy do nich. Fruwam nad ziemią jednocześnie płacząc.
Udało mi się pokangurować, ale tylko raz, bo cała rodzina na około chora, od mojej strony i od Adama. Boję się, że jak otworzę inkubator to coś złapią.
Powolutku będę Wam pisać jakieś porady z mojej strony.
3majcie się w paczkach !!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db4a26242027.jpgbiedroneczka1910, szczesciara25, izulkaa, Kitaja, Mala_Czarna_89, Zorro, perelka89, Shibuya, Micia, Nymeria, skarb15, Rozmarzona, natali101, Cebulka, haen, Ginger84, moodliszka, mikado, Aga_502, Paolka_25, Ona_89', MW26, Sajgonara, Izik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wzruszylam sie patrzac na Twoje zdjecja z dziewczynkami,niech szybko przybieraja na wadze nasze kruszynki! Olcia sciskam Cie mocno i oszczedzaj sily, bo zaraz bedziesz musiala sie na biegac w okol tych ksiezniczek,pisz do nas bo martwimy sie o wasCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Olcia ale ci do twarzy z dziewczynkami
trzymaj się dzielnie
Kiedy patrzę lub czytam o tych narodzonych dzieciaczkach to taki instynkt mi się włącza jakiego nie czułam cala ciążę
Ginger to na zmiany chodzą? My codziennie na 8 - i dobrze i zle bo obie mamy problem ze wstawaniem ale przynajmniej jest rutyna i sila rzeczy jakoś się przyzwyczajamy
Buffy duzy chłopak -
nick nieaktualnyShibuya w ciągu tygodnia 400g
Ale to dobrze, bo to dla mnie mnniejszy stres w razie gdyby coś się działo wcześniej
Ano właśnie nie wiem, ale mówiła, żeby już nie współżyć. No trudno, ale nie będę ryzykować.
W ogóle mam wrażenie, że brzuch mi opadł. Jak siedze to tak bardziej niż zwykle opiera się na udach - no chyba że po prostu urósł...
perelka89 lubi tę wiadomość
-
włosy będą wypadać garściami dosłownie. Ja znajdowałam ich pelno na poduszce. Pewnie niektórym się uchowaja ale podobno zdecydowanej większości kobiet lecz na całego.
Choć muszę przyznać ze mogę teraz nie wypadają a dotąd było ich pelno na podłodze.
Też mam zamiar zafarbowac jeszcze przed porodem. Skoro bez makijażu ( a ja wtedy wyglądam jak mój tata) to chociaż włosy niech wyglądają
Oj ktoś mi z całej siły napiera na szyjkę. Czasem mam wrażenie ze wyjdzie sobie zaraz na zewnątrz
-
Witam dziewczyny,
Dziś miałam tak zabiegany dzień, że dopiero teraz zajrzałam na forum.
Kupiłam mężowi z okazji Dnia Chłopaka super breloczek z napisem: "Jak za pierwszym razem Ci się nie uda, zrób to tak jak mówiła Twoja żona!!" - hehe fajny prawda?
Olcia - normalnie patrzę na te zdjęcie i cały czas się uśmiecham - Twój uśmiech mówi sam za siebie - szczęśliwa mamusia - wtedy nic nie jest ważne Tylko te 2 Kruszynki:)
Shibuya - mnie tez boli spojenie łonowe i pachwiny po długim zasiedzeniu. Byłam dziś zbierac liście i kasztany z dziećmi, bo potrzebowaliśmy do szkoły i stwierdziłam że teraz pod koniec 8 miesiąca poruszam się już jak pingwin:( ciężko mi już - mała jeszcze lubi robić wygibasy i mocno napierać na mój brzuch nawet jak spaceruje.
Co do włosów, to teraz w ciąży hormony tak działają,że włosy nam nie wypadają, a do tego rosną nowe. Niestety po porodzie te co miały wypaść w ciąży - wypadną po - straszny widok - jakby się miało wyłysieć całkowicie.
Może dlatego nie zalecają.
Nie zastanawiałam się co z farbowaniem, a tak sobie myślę - że chciałabym zrobić chrzciny w grudniu lub styczniu i przecież nie mogę ludzi straszyć swoim wyglądem - ehhh kolejny dylemat
Aga - jesteś niesamowita - masz już Gabrysię na świecie a jeszcze zdołałaś dopisac mnie do listy - Dziękujęnie śmiałam nawet o to prosić...
Ginger - robiłaś mu okłady z wody z octem - ściąga opuchliznę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 00:36
perelka89 lubi tę wiadomość