X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, wydaje mi sie,ze na poczatku moze byc ciezko z takim udzielaniem na forum,ale ze mamuski beda sie laczyly pozniej z pytaniami, na ktore nie beda do konca znaly odpowiedzi przy maluszku :)

Mnie jeszcze zastanawia czy jeszcze kiedys przy drugim dzieciaczku jesli Bog dopomoze spotkamy sie z ktoras na belly, w oczekiwaniu na kolejne potomostwo :)
    Hmmm:>?
    Wypowiadac sie, ktora sie szykuje na kolejnego szkraba oczywiscie nie tak odrazu :D

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka, zawsze mozesz swojego uspokoic,ze malutka cwiczy w ten sposob plucka :)
    Moja tez wlasnie ma czkawke w tym momencie i to ktory juz dzisiaj raz:)
    Mezu kiedys sie smial co tak skacze hihi.

Edit: kurde,ale wam dzisiaj spamuje wybaczcie gadane mi sie wlaczylo i zamiast w jednym poscie to tysiac mysli naraz.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:14

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona uspokajam i tlumacze mu ald on twierdzi ze mu sie to nie mieści w glowie :P

Noo jak Bóg da to chetnie pisze ssie na kolejne dziecko :) chociaz ta ciaze kiepsko znoszę wiec trza odczekać :P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem z powrotem - choć pewnie z przerwami bo będę musiała ogarnąć chłopaków do spania:)
    Ginger od roku trenuje piłkę nożną:)

Powoli staram się Was nadrobić i patrzę że Twój synuś Ginger ma 500g mniej niż moja córcia ojj rośnie mi mały klocuszek:) Ciekawa jestem jak to się później przy porodzie sprawdzi:)

Wy już się tak garniecie do porodu??? Ja z chęcią poczekam co najmniej do końca października:)Chcę rodzić naturalnie ale o porodzie wole na razie nie myśleć bo za każdym razem mam bóle krzyżowe ehhh zmieńmy temat:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 00:39

zFZwp1.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja chyba zaliczyłam w nocy pierwsze skurcze. Nie mogłam nogi wyprostować,taki mnie bolało z prawej strony brzuch. Malutka była wyczuwalna po prawej stronie. Rano Adam zawiózł Nati do szkoły,a ja leżałam.

Po czym dzwoni do mnie przyjaciółka i pretensje,że się nie odzywam. To mówię, że źle się czuję, malutka w nocy mi dokuczala,a ta zaczęła się śmiać i teksty. Przestań się uzalac nad sobą,w ciąży jesteś. Da się z tym zyć. Porostu się rozlaczylam. Ręce mi opadły. Ja i uzalanie się nad sobą. Tak mnie wkurzyla,że z ostatniego miesiąca skopiowałam jej nasze rozmowy i podpisałam- i kto tu się uzala. Nie jesteś nawet w ciąży.
    Nawet nie odpisała.

Dziewczyny,czy ja naprawdę uzalam się nad sobą?

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prze w salonie a fryzjerka Laura zamontowała mi juz kilkanaście gumek spinek i warkoczy na głowie ;)
    I im dłużej leze tym bardziej bola plecy i szyjka..

Ja odpadam z następnym dzieckiem ta ciąża wykonczyla imię psychicznie i fizycznie :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Zapomniałam tabletek w południe ! I co teraz ? Wziac podwojna dawkę ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Patryk od tego roku zaczął piłkę nożną;)
    Też miałam bóle krzyżowe i tym razem też raczej się ich spodziewam:(
    ale też nie myślę o samym porodzie bardziej się boję jak dojdę do siebie po bo po pierwszym porodzie było ciężko:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:27

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch taki twardy, bosz :(

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka takie pytanie mam... jak zamontowałaś kółka do swojej bryczki? Bo moje coś nie chcą zatrybić! :/ ze stelaża wózka wychodzą Ci jakieś końcówki do zamocowania? Czy tylko wcisnęłaś ten przycisk i poszło? Bo już mnie nerwach bierze!

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy mój niestety też :/ I to powyżej pępka aż mnie boli :(

Paolka _25
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali no co ty ja w ogóle nie kojarzę żebyś ty marudzila za to ja ostatnio chyba bije was wszystkie w narzekaniu:(((

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, tez sie smialam,ze szybko drugie,ale pozniej zmienilam zdanie.
    Nie chodzi juz tylko o zregenerowanie organizmu,ale jak ciezko znosilam ciaze.
    Balabym sie,ze lezalabym tylko z bolami,a kto zajalby sie dzieckiem jak mezu w pracy.
    Moj sie smieje,ze niedlugo kolejne trzaskamy,a na starosc trzecie hehe.
    Jak bylam chetna,ze mozna myslec nad drugim tak teraz wiem,ze az tak szybko to nie nastapi :)
    Smieje sie tez do mojego,ze zobaczymy czy nie zmieni zdania jak bedzie styrany do pracy po nieprzespanej nocy chodzil,ale twardo twierdzi,ze da rade hihi.
    Tak wiec kto wie moze kiedys sie spotkamy na jakims miesiacu z kolejnym maluszkiem :)

Natali, jakas zlosliwa ta kolezanka i bym sie wcale nie przejmowala.
    Masz prawo sie zle czuc bo w koncu nie na darmo nazwa odmienny stan.
    Teraz jeszcze jak przy koncu lapia nas skurcze to juz wgl.
    Rozumiem Cie w tej kwestii bo ja tak samo migam sie od spotkan i to nie z samego lenia,a jak z tego,ze sie nie wysypiam przez te bole i rano nie do zycia.
    Dobrze jej dogryzlas skopiowaniem tych jej narzekan, powinno jej byc glupio :)

izulkaa lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Kurde. Zapomniałam tabletek w południe ! I co teraz ? Wziac podwojna dawkę ?

Jakich?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny jestesmy w ciazy i jednak mamy prawo ponarzekac w gorsze dni albo jak nas cos boli.
    W koncu kazda z nas to przechodzi i kuma doskonale jaki to bol,wiec nikt nikomu nie dogryzie tylko jeszcze pocieszy ;)

Edit: mnie do tej pory w nocy braly skurcze,a za dnia nie.
    Cos mi sie wydaje,ze dzisiaj znowu mnie to czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:32

• natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona non stop narzeka,siedzi w domu, nie pracuje, opiekuje się dziećmi.
    Ona jedyna pokrzywdzona i może narzekać jak to ciężko ma. W końcu ja mam dorosła córkę jedynaczke 11 lat, a ona 3 dzieci - 17,10 i 4 lata.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ni właśnie to jest to.. Zmienia się nastawienie, nie? Wczesniej chciałam 2-3 lata różnicy między dziecmi teraz znowu nie wyobrażam sobie.. Po pierwsze ze ciężko znoszę,ciaze,od,samego poczatku..jak mualo by byc tak samo to nie wiem kto by się Amelka zajął :P po 2 musze szykac pracy teraz,wiec,od razu zajść w ciążę i znowu to samo co teraz mi się nie widzi.. Tak samo choroby ze żłobka itd. . Poza tym trza sie odkuć finansowo :P teraz mam,wizje okolo 4-6 lat :P no i kwestia oczywiście starania sie.. Oby z kolejnym poszlo sprawnie i szybko :) bez leków i wspomagaczy... :P

Ginger głównie o magnez chodzi, bi resztę mogę olac...

W ogóle bierzecie,jeszcze witaminy ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się śmiać ale....leże sobie na lewym boku i jak mi syn nie przysadzi w pachwine nie wiem czym ręką, pięścią , głową aż noga mi się sama wyprostowała , łzy w oczach i ból taki,że popuściłam !!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z wypróżnieniem się jest? Bo ja to teraz z dwa czy trzy razy dziennie musze, a zawsze byłam z tych z zatwierdzeniami... Symptom porodu czy uroki końcówki ciąży?

• natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ja Ciebie podziwiam. Tyle co musisz znieść w tej ciąży, to i tak jesteś aniołem.

Ogólnie zrezygnowałam tylko z pracy, ale to dlatego że brzuch duży i jak pracowałam to co miesiąc z krwawieniem jeździliśmy na IP. Mąż stwierdził, że da radę sam ale woli mnie w domu i mieć malutką,niż jeździć na IP i moc stracić malutką.

Myślę, że ten kto nie przeszedł ciąży bez komplikacji, nie jest w stanie zrozumieć kobiety z problemami w ciąży. Ta ciąża i tak jest idealna w porównaniu z poprzednimi. Pierwsza straciłam,druga była blizniacza i jest z niej Nati. Leżałam kilka razy wtedy w szpitalu z krwotokami-nie plamieniami. A teraz to pikus. Jeżdżę z Nati na wszystkie zajęcia, piekę mężowi do kawiarni,w domu ogarniam wszystko. Nawet na zakupy jadę z mężem do towarzystwa,a mogę posiedzieć w domu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ