X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali nie stresuj sie.. Każdy ma gorszy dzien..
    Mam wrażenie ze,ja,tu wiecznie narzekam :P dobrze ze nie bylo mnie tu od poczatku, bo pierwsze 3 miesiące to byla jazda :P

Do mnie się koleżanki dobijają ale jakoś nie mam ochoty na gości, na słuchanie uch spraw itd.. Moze,głupie ale wiem ze ja teraz,nastawiona jestem na dzidziusia a nie chce obarczać kogoś moimi obawami, problemami itd bo wiemm ze nie,każdego to obchodzi.. Wiem, ze nie każdy rozumie moje obawy, tym,bardziej dziewczyny które nie maja jeszcze dzieci.. A nie będę im sie żalić..

Natali wiem,o czym mówisz bo moja szwagierka taka jest.. Za to jak bylam w szpitalu ze sterydami to ona jedyne co napisala to,ze" stres,nie,wskazany" wiec id razu ciśnienie mi podniosła, bo jak bym,kuzwa,nie wiedziała o tym..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Dziewczyny jak u was z wypróżnieniem się jest? Bo ja to teraz z dwa czy trzy razy dziennie musze, a zawsze byłam z tych z zatwierdzeniami... Symptom porodu czy uroki końcówki ciąży?

Rano musowo i jeszcze raz w dzień a też raczej z tych nie kupających byłam, bo od zatwardzeń się hemoroidów dorobiłam ;/

Apropos Ginger Ty też miałaś hemoroidowy problem , słyszałam ,ze napar z kory dębu ponoć coś działa.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam,ze zawalu dostane..
    Cos moj dlugo z pracy nie wracal,zagladalam przez okno czy autem nie zajechal az w koncu zadzwonilam.
    Pytam sie go gdzie jestes,a on ze spokojem,ze w szpitalu..
    Pytam ponownie gdzie?!
    Znowu stoicki spokoj,ze w szpitalu zamiast powiedziec co mu jest.
    Jakis kamien mu spadl na noge w okolicy uda i kolana,wracal nawet sam autem.
    Matko jak powiedzial,ze w szpitalu to sie wystraszylam czy go nie przysypalo czy cos i zaraz sie zdenerwowalam i roztrzeslam..
    Uspokoil mnie,ze noga i ze kolejki sa.
    Nawet mi nie dal znac,ze w szpitalu jest,a tak jeszcze gorzej sie zdenerwowalam bo nie wiedzialam o co biega.
    Teraz czekam az przejdzie przez te kolejki do lekarza i juz cos czuje,ze bedzie chcial iasc normalnie z taka noga do pracy bo on nie chodzi nigdy na zwolnienie..
    Ale sie zestresowalam :(

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nqtali to pojechalas i nieźle utarlas jej nosa ;)

Izulka na ulotce na pewno masz co zrobić w razie pominięcia dawki. Ja w końcu odstawilam magnez i zero różnicy.

Ginger ty i tak mało narzekalas biorąc pod uwagę twój stan.

ale grupa wsparcia haha

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • alus21 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem wam że żadnych skurczy nie czuje chyba że ich nie rozpoznaje, na ktg jakieś tam maleńkie górki ale to chyba nie to ;P.. Ale się ciesze że mała siedzi sobie grzecznie a ja jedyne na co narzekam to siusianie w nocy ,zgaga , ból kręgosłupa i moje biedne stawy ... Ale patrząc na suwaczek to już coś powinno chociaż troszeczke się dziać ;)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja dzisiaj dzien lenia mam leze cały dzien bo tak mnei skurcze męcza jak nie przejdzie to ip niestety w nocy odwiedze. Mam dwa zamowienia gotowe w czwatek ma byc kurier po nie. Zaczełam zamawiać kuriera raz w tygodniu i odrazu to co mam wysyłam jakos tak sprawniej to idzie wtedy:)

Mój sie wczoaj wieczorem napił z siostra i oznajmił mi że jeszcze musi być syn. Jak się na niego spojżałam jak na kretyna z tekstem ze moze pomarzyć bo zakładam spirale to powiedział że nie ma nawet o tym mowy.

Jego siostra musze przyznac ze jakos innaczej sie zachowuje w stosunku do mnie cały pogrzeb była obok mnie ??? W domu tez powiedziała mojemu ze jest głupi ze sie jeszcze nei oświadczył bo wkoncu ona mnie do Angli zabierze i tam mi kogos znajdzie jak on sie nei ogarnie.
    Jestem w SZOKU i to takim pozytywnym.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona pewnie dlatego ci nie dal znać bo sie bal ze ze stresu urodzisz :P
    Oby nic poważnego ..

Ale mnie śpioch wziął..

Mi biegunka przeplata sie z zatwardzeniem.. A propos to nie robiłam juz ze 2 dni nic..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam, bo już mi nerwy puściły
    Wczoraj usłyszałam,że liczy się dla nas wygląd wózka i nosidełka,a nie bezpieczeństwo dziecka. Bo wózek 4 kołowy i fotelik kiddy, a nie maxi cosi.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a jak tam siostra twoja , ta "ciezarna "?

Ja bym mu powiedziała że po co mu syn jak mężem nawet nie jest :P a może on ma taki cel ze oświadczy sie dopiero jak syna mu urodzisz :P
    Co,ile te skurcze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:57

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka znam ten bol ciekawe czy potem też będą takie temperamentne ;)

Buffy ja cale życie miałam problem z zatwardzeniami a w ciąży mimo zebiore żelazo to codziennie chodzę raz lub dwa do toalety

Co do znajomych..
    Pamiętacie byłam na chrzcinach ost i gdy wychodziliśmy o 22 (dla mnie i tak przegięcie) to widziałam ze mama dzieciątka jest mega zmęczona. Pytam szwagierki na drugidzien o której oni wyszli- po północy. I mówi ze super było że mama dziecka uśmiechnięta i jej nie przeszkadzali, a co krw miała płakać? My też nieraz siedzieliśmy z nimi do 3-5 nad ranem no ale nie dość ze dziewczyna przygotowała imprezę (ciasta, tort, ciepła kolacja, zimna płyta) to ma miesięczne dziecko w domu do którego w nocy trzeba wstawać.
    Nie odezwalam się żeby nie było ale juz widzę te nasiadówki u nas (a maz z nimi do kompletu) dla mnie to brak szacunku

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka może w końcu zrozumiała,że Ty dobra duszyczka
    Mam nadzieję,że już tak zostanie, a Twój się ogarnie.

Mój mówi, że na 40 strzeli mi syna albo córeczkę. Zakazał wydawania rzeczy po malutkiej,bo się przyda. Tak więc za 5 lat rodzeństwo :-D

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa to chyba sie narodze jak u nas same dziewczynki wychodza:P:P:P:P:P
    To co obstawiamy drużyne piłkarską u mnie????

Moja siostra masakra walnięta jak cholera ani sie nei ubezpieczyła ani do pracy nei poszła ani do urzędu sie nie zarejestrowała do lekarza na NFZ tez nei poszła bo po co.
    A dzisiaj do mnie dzwoni ze zadła pistacje i że pewnie przez nie poroni. Moja odpwiedź była weź wkońcu dorośnij bo aż mi żal tego dziecka

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka uważaj na siebie mam nadzieję że przejdą te skurcze. No to cie siostra faktycznie zaskoczyla dobrze ze w ta pozytywna stronę;)
    A ten twój najpierw niech się zastanowi nad zmianą w stosunku do ciebie a nie kolejne dziecko.

Izulka jak nie weźmiesz magnezu to się nic nie stanie ;)

Dzięki dziewczyny na szczęście ja od nikogo nie usłyszałalam ze się Uzalam nad sobą bo pewnie byłoby mi przykro. Naprawdę się staram trzymać dzielnie ale same wiecie że czasem po prostu nie wychodzi:/

Galaretka czytałam o tej korze dębu ale nie wypróbowałam wiec nie wiem czy faktycznie skuteczna.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka to fajnie masz,z nią :P no ale ona wie ze od 8albo 10 Tc musi chodzić,do,lekarza żeby,kasę dostać ? :P
    Z reszta właśnie to taki typ osoby który nie powinien dostawać tego świadczenia tysiąc złotych.. Szkoda dziecka..

Mala zapewne ci znajomi co siedzieli do północy sa bezdzietni ? Ciekawe czy ci co,maja juz dzieci tez tak siedzieli dlugo..
    Ja bym,sie odezwała chyba.. Może nie w chrzciny ale w zwlykly dzien, ze sory ale nie mam sily,,trza w nocy wstawać ..swoja droga dobrze ze u nas chrzciny sa zazwyczaj kolo 12-13 w kościele wiec nie ma problemu potem bo max do 20 bedzie,impreza..z reszta do której lokal udostępnia :)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 6 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka jak jest w ciąży to nie musi być ubezpieczona by iść do lekarza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ręce opadają jak czytam o twojej siostrze:/

Rozmarzona dobrze ze twojemu nic poważnego się nie stało.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunger jednak wezmę więcej na noc bo boje sie o skurcze..a dzisiaj cos częste i silne..
    Ja tez nie słyszałam żebym sie uzalala ale fakt taki ze ja wole za wiele nie mówić na temat ciąży.. Tzn wychodzę z Zalozenia ze wole nic,nie mówić niż mówić zle..
    A większość ludzi pyta z ciekawości a nie ze się troszczy.. Po ci wiec maja miec temat do rozmow..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj, mnie też dzis męczą skurcze... Nawet mierzyłam i były co 7minut. Na szczęście się wyciszyły.
    Jutro mam wizytę i ktg. Ciekawe czy szyjka się zmieniła od zeszłego tygodnia

Synuś :-)

Wysłany: 6 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka pewnie ze bez dzieci. Dwie bezdzietne pary zostały (21 i 24 lata i 26 i 28 lat). Ja to piernicze będę spiaca to się zamkne w sypialni a oni niech sobie siedzą. Tylko wiem ze mój też chętnie posiedzi a nie pomysli.
    Ostatnio mnie pyta czy skoczymy w dalsze góry w ten weekend :D zapomniało mu się o ciąży.
    Ale ok nie narzekam ostatnio się poprawił pod względem organizowania nam weekendów czyt. Zapraszania gości do nas

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie z nią spokój moze nei musi byc ubezpieczona ale wydaje mi sie ze chyba skoro ma zostac matka to powinna pomyslec o takich rzeczach albo pokazac chociaz ze probuje byc odpowiedzialna no ale coz.

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ