X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tylko po prawej stronie żebra skopane po lewej w ogóle.
    Dziewczyny w ogóle martwię się trochę a zapomniałam zapytać o to lekarza. Nie wskazane w ciąży jest spanie na plecach bo może to spowodować niedotlenienie dziecka. A ja śpię tylko na plecach bo na boku od razu mam brzuch jak skala i skurcze i boli:( to jak ja mam spać?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger cala pierwsza ciążę przespalam na plecach i Laura zdrowa jak ta lala. Nawet nie wiedziałam wtedy o tym ze powinno się na lewym boku

Ginger84 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plecach od maja nie mogę spać. Tylko prawy i lewy bok.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała:* ja juz schizuje z tym wszystkim :(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya moja też grzeczna w brzuchu. Liczę że tak zostanie

Shibuya lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya napewno to nic złego Patryk tez taki grzeczny był i tak mu zostało;)
    A teraz to aż się boję co mnie czeka z Marcelem ..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie czuję kopniaków na żebrach, bo Przemcio w poprzek leży albo jeszcze jakoś inaczej się układa ech. Oby niedługo główkowo się ułożył do wyjścia :/.

Kitaja lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam kopanych żeber, syn ma nogi w stronę kręgosłupa, za to do przodu dupcie wypina no i zawsze był mega spokojny a dziś jak się nie rusza to się nie rusza ale jak już postanowi wykonać ruch to chce mi pachwiny wyrwać ! co jest nie wiem jakiś nerw uciska czy co bo to dotyczy lewej strony.I od najmniejszego kocha mój pęcherz :)

Też żyje nadzieją ,że spokojny będzie później , czasem potrafi się nie ruszać cały dzień i tyko czkawka go zdradza , małego cwaniaka :)

Co do spania na lewym boku ja mało spałam bo miś leżał po lewej stronie i jak tylko się kładłam to on się bulwersował , wiec po co go męczyć a teraz jak bardziej na front brzucha się przesunął to mogę trochę poleżeć...więc miałam opcje albo go niedożywić na prawym boku albo zgnieść na lewym . ;/

Aparatka ty nie długo będziesz potentatem kocykowym i będziesz liczyć miliony kochana :*

Cebulka z myślą o Tobie i o Olku , który był Stefanem - była wczoraj u nie znajoma , w ciąży 20 tydz. przed usg połówkowym i jeśli będzie chłopczyk to Stefan po tacie i po dziadku i pradziadku itd...chyba bedzie z 10 Stefanem :D

Dobrej nocy!

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. zaraz was nadrobie od popołudnia..

wlasnie wrociłam z godzinnej wizyty u swojej Pani doktor... no i ..
    dała mi skierowanie do szpitala na 13 października.. przez to moje wysokie ciśnienie i obrzęki i w ogole.. powiedziała, że ciąża praktycznie donoszona i za tydzień jestem całkowicie do porodu.. troche mnie strach obleciał i płacz..
    skierowała mnie do kliniki oddalonej od mojego domu o 80 km.. :( jakos mnie to wszystko przeraża, wyobrażałam sobie naturalny, męczący ale piękny moment narodzin mojej córci, a to bedzie wegetacja i czekanie za cesarkę... :( powiedziała, ze lekarze zadecydują czy przetrzymać mnie na oddziale przez kilka dni czy rozwiązać ciążę... zwiększyła mi dawkę leków i powiedziała ze jesli teraz przekroczy 140/90 mam odrazu jechać do tego szpitala, jesli mała przestanie się ruszać, albo będzie się nad wyraz ruszać też mam jechać..
    mam mętlik w głowie, przerasta mnie to jakoś......

przepraszam, ze tylko o sobie, zaraz was nadrobię. musiałąm się chyba wygadać.. bo moj W. tylko umiał mnie dzisiaj przez to wszytsko skrytykować, jak ja się zachowuję i ze jakby cos się teraz stało małej to napewno rozstalibyśmy się.. pocieszające w ch..

km5supjy0xczfwah.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shiubuya to tylko się cieszyć :P ja sie zwijam z bolu nieraz,:P
    Ale u mnie nie w zebra a w bok, pachwiny,pęcherz i szyjka...strach myśleć co ja będę mieć z tym Pieronkiem :P

Aparatów przynajmniej rozliczenie pit ci wyjdzie duże :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Młody często mnie kopie w żebra albo pakuje tam stópki i się przeciąga. Tyle,że ja noszę pod serduchem małego szaleńca ;-)

Synuś :-)

Wysłany: 6 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia kopie dużo mocniej niż Laura. Czasem np muszę się wyprostować lub zgiąć w pol bo tak przywali. Ale Laura od początku była bardzo grzeczna jasne ma swoje fochy ale "łatwo postawić ja do pionu" brzydko mówiąc.
    I mam przeczucie że tym razem będzie całkiem inny temperament ;)

Ginger wiem wiem ja też tak schizuje ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 6 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mnie to nawet cieszy ze cię skierowała bo to ciśnienie wydawało mi się niebezpieczne tylko nie chciałam cię stresować. No wiesz- za tydzień lub półtora chciałaś rodzic :D
    Wiem że jest strach.. Kto by nie miał? Ale na końcu wspaniala nagroda, najpiekniejsza, będziemy ci tu zazdrościć ;)
    Co do męża.. Nie żebym chciała go bronić ale wiem po sobie ze czasem coś palne bez zastanowienia choć wcale tak nie jest i wcale nie chce skrzywdzić drugiej osoby.
    Będzie dobrze głowa do góry!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mam skurcze.... nie wiem czy to w sumie skurcze, taki nagły, kilkusekundowy ból na dole brzucha... ktoś coś? i takie pulsowanie w dole brzucha, brzuch cały twardy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 22:02

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki mała.. pewnie ze chcialam, ale naturalnie. Zawsze chcialam tak urodzić.. wiem ze mała jest najważniejsza..
    Teraz z kazdym dniem i godzina bede myślała czy dobrze sie rusza..
    Czemu tu u mnie w szpitalu oddalonym o 20 km tak mnie potraktowali juz dwa razy, tak bagatelizują to ciśnienie.. moja doktorķa dzisiaj naprawde mnie wystraszyła, a ciśnienie mierzyla mi 9 razy..

km5supjy0xczfwah.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy bardzo chciałabym ci pomoc ale nie doswiadczylam ani jednego skurczu jeszcze..

km5supjy0xczfwah.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tak będzie lepiej i dla ciebie i dla dziecka a nóż widelec rozkręcić ci się z nerwów akcja porodowa i urodziwa sn :)

Mój młody od wielkiego dzwonu po zebrach kopnie tak to dupkę wypycha pod prawym zebrem a stopki wciska w lewe biodro :)

Dalej siedzę na ip już druga godzinę miałam zrobione jedynie ktg położna powiedziała ze ładny zapis... Czekam na lekarza bo chyba skoro infekcja tylko to mu się nie spieszy nosz kuzwa... Mój poszedł spać do samochodu bo zmęczony po pracy a ja siedzę jak ten kołek sama w poczekalni ani żywej duszy nie ma..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 22:21

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pocieszylas mnie jak diabli;) ale zdaje sobie sprawę ze tym razem będzie niezły łobuz bo przecież dwoje grzecznych dzieci mi się nie trafi;)

Mała Patryka tez łatwo do pionu ustawić;) tylko ciekawe jak będzie w wieku nastu lat;?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dobrze ze w końcu przestali bagatelizować to ciśnienie. Choć teraz ppewnie do porodu będzie mega stres związany z ruchami tak jak piszesz.
    Ale jeszcze trochę i będziesz szczęśliwa mamusia a my będziemy jeszcze musiały czekać
    Głowa do góry

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyny z fb która czyta nasze forum i wkleja piękne screeny. Nie wiem co Ci zrobiłam ze wywalilas mnie z grupy. Żałosne widać nie można wyrazić swojego zdania. A to że napisałam tutaj o screenie postu aparatki to nic złego bo ty sama wynosisz z forum na fb wiadomosci.

Edit.
    Jedziemy z zapaleniem pochwy i recepta do domu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 22:53

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ