X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widze swoje wyniki tsh, są 2,83 a czytałam, że w I trymestrze nie powinny przekraczać 2,5... Miałyście może to badanie? Mi je zleciła ginka.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na charakter pracy ja na L4 byłam od 8 tygodnia i tak do dziś siedzę w domku :) nikt nie sprawdzał a pracodawca przyjął normalnie moje zwolnienie.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Właśnie widze swoje wyniki tsh, są 2,83 a czytałam, że w I trymestrze nie powinny przekraczać 2,5... Miałyście może to badanie? Mi je zleciła ginka.
    Buffy ja jestem poid kontrola endo bo mam guzki i mam leka nadczynnosc ale nie mam lekow ani nic..ostanio u jednej lekarki dowiedzilam sie ze tsh nie moze przekroczyc 2.5 w zadnym wypadku ze to bardzo niebezpieczne .. bierzesz leki? kiedy masz wizyte u endo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:44

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 22dpo.
    Liczę, że może miałam później owulacje o 6 dni.
    Bo taki jaki podwójny skok. I to endometrium cienkie. Wydaje mi się że miałam późno zagnieżdżenie w 13dpo czułam sie fatalnie i wtedy wyszedł na 10 uml cień cienia. Więc miałam bete może 10. Gdyby przyrastała o 100 % co dwa dni to dziś faktycznie 300.

Ale to byłby cud.

Boje się tego zabiegu. W piatek powtórze bo przy takiej becie to nic nie zobaczy na usg...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veoh ja się raczej super zdrowo odżywiam. Codziennie przed pracą gotuję obiadki, jem regularnie, piję wodę, unikam alko już od 3 lat. Ale tak mnie coś naszło z tą zupką i stwierdziłam, że od jednej nie umrę :D

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Veoh ja się raczej super zdrowo odżywiam. Codziennie przed pracą gotuję obiadki, jem regularnie, piję wodę, unikam alko już od 3 lat. Ale tak mnie coś naszło z tą zupką i stwierdziłam, że od jednej nie umrę :D

A to Ci wybaczam :) :p ZARTOWALM Z TA ZUPKA CHINSKA PO PROSTU MARTWIE SIE O WAS i chce zebymys wszystkie bez stersu donosily zdrowe maluchy :)

albo juz mi hormony wala ;) to mnie przystpujcie hihi ;) :)

Izzy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veoh wrote:
    Buffy ja jestem poid kontrola endo bo mam guzki i mam leka nadczynnosc ale nie mam lekow ani nic..ostanio u jednej lekarki dowiedzilam sie ze tsh nie moze przekroczyc 2.5 w zadnym wypadku ze to bardzo niebezpieczne .. bierzesz leki? kiedy masz wizyte u endo?

Wiesz co nie mam wizyty u endo jeszcze umówionej bo nie sądziłam, że będzie taka potrzeba. Dopiero jutro idę do ginekologa z tymi wynikami. Żadnych leków też nie biorę. Teraz to się nieźle martwię :(

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Mam 22dpo.
    Liczę, że może miałam później owulacje o 6 dni.
    Bo taki jaki podwójny skok. I to endometrium cienkie. Wydaje mi się że miałam późno zagnieżdżenie w 13dpo czułam sie fatalnie i wtedy wyszedł na 10 uml cień cienia. Więc miałam bete może 10. Gdyby przyrastała o 100 % co dwa dni to dziś faktycznie 300.

Ale to byłby cud.

Boje się tego zabiegu. W piatek powtórze bo przy takiej becie to nic nie zobaczy na usg...

viki tez tak moze byc , dlatgeo mowie ze to nigdy nie jest do konca z ta beta, .. moze tydzien sie wlansie nie zgadzac bo pozniej doszlo do ovu albo wlasnie do zagniedzeniena, trzymam kicuki!

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Wiesz co nie mam wizyty u endo jeszcze umówionej bo nie sądziłam, że będzie taka potrzeba. Dopiero jutro idę do ginekologa z tymi wynikami. Żadnych leków też nie biorę. Teraz to się nieźle martwię :(

buffy a nie mozesz pzredzownic teraz do lekarki ? nie czekaj do jutra, masz endo gdzies poblizu?

• Agnike Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki-powtórz bete to będzie wiadomo wszystko,no i Ty będziesz spokojniejsza :)
    Spojrzałam na twój wykres i patrząc na temp. to zagnieżdżenie by wychodziło w 6dpo.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veoh, niestety nie :/ Nie pozostaje nic innego jak czekać na jutrzejszą wizytę.

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kicuki buffy. to nie jest dobry wynik,ale dopiero co odebralas wiec spokojnie,dobrze ze zrobilas to badanie gorzej jakbys nie byla swiadomoa a to trwalo juz jakis czas. bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja beta to 18925,00. To mnie chociaż pociesza...
    Chociaż za wysoka niby jak na 5 tydzień.... Boże zejdę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:08

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Za to moja beta to 18925,00. To mnie chociaż pociesza...
    Chociaż za wysoka niby jak na 5 tydzień.... Boże zejdę...

buffy a jak blziniaki ? :) bardzo wysoka beta moze tez swaidczyc o mnogiej ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:14

Ona_89' lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz co, ani u mnie ani u mojego męża nigdy w rodzinie bliźniaków nie było to byłby szok ;)

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ale żeście postów naprodukowały :)

Buffy wrote:
    A tak w ogóle to jak u was z odżywianiem się? Bo ja np. nie jadam śniadań a pierwszy posiłek mam zazwyczaj o 12, nie jem mięsa za bardzo, nie przepadam za owocami czy warzywami... i się obawiam, że moje nawyki żywieniowe moga spowodowac obumarcie płodu :/ Jakie są wasze doświadczenia na tym polu?

Myślę Buffy, że powinnaś swoje nawyki żywieniowe jak najszybciej zmienić. Przede wszystkim jeść śniadania - najpóźniej godzinę po przebudzeniu. Chociaż wiadomo jak ich nie będziesz jeść to na obumarcie płodu to nie wpłynie, ale będzie wtedy silniejszy jak dostanie "paliwo" z rana. Mięso jak jadasz w małych ilościach to chyba jak przy tym zostaniesz to nic się nie stanie bo wegetarianki też rodzą zdrowe dzieci. Ale znowu wegetarianki nadrabiają owocami i warzywami więc lepiej też zacznij je jeść.
    Viki wrote:
    beta 312:( Co myślicie? 5t1d

Viki...ja miałam w 5+0 betę 943,4, ale norma na piąty tydzień wynosiła od 217 do 7138 także w sumie się mieścisz ;) Oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze.
    maia1991 wrote:
    (...) wczoraj tez dzwigalam zeby moja pani kierownik niczego sie nie domyslila bo jeszcze miesiac musze ciaze ukrywac bo slyszalam ze od 3msc ciazy kobieta jest dopiero chroniona o mojej ciazy wie kolezanka i mi pomaga bo sie o mnie boi ale nie moge pokazac ze z dnia na dzien przestaje dzwigac i pracowac bo moze sie domyslec i mnie zwolnic przed czasem niestety to tylko polska ehh....

Maia1991 to prawda, że jesteś chroniona od 3 miesiąca, jednak nie powinnaś się teraz przemęczać i dźwigać cieżarów. Pamiętaj, że jeśli masz umowę o pracę na czas określiony lub nieokreślony (to jest ważne) to nikt Cię bez powodu nie zwolni. Musi mieć coś naprawdę konkretnego. Jeśli kierowniczka zmusza Cię do noszenia cieżkich rzeczy to idź do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja - że pracujesz w takich warunkach, że boisz się że poronisz, a kierowniczka nie może Cię zwolnić z pracy jak jesteś na L4, bo to jest nieobecność usprawiedliwiona. Gorzej jak jesteś na etapie przedłużenia umowy ...to faktycznie L4 odpada, a umowy by Ci mogła nie przedłużyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:19

Izzy lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    No wiesz co, ani u mnie ani u mojego męża nigdy w rodzinie bliźniaków nie było to byłby szok ;)

to nic nie szkodzi bylabys pionerem w rodzinie hihi ;) :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co to jestem zmartwiona swoimi wynikami, i tsh i betą...

Co do śniadań - jak jem coś rano to mnie mdli potem cały dzień. Najbardziej lubię mączne rzeczy, mnóstwo sera... Ale macie rację, wprowadzę więcej warzyw i owoców. Trzeba dla dziecka(dzieci) ;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy no pięknie!
    Będzie widać już serduszko;)

A wiec kiedy pozamaciczna staje się niebezpieczna? Tzn grozi pęknięciem jajowodu? W którym tygodniu?

Bo w piątek jadę na targi do warszawy do niedzieli. Nie chce zeby coś złego sie tam stało...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to tak dobrze, bo na stronach o ciąży jest napisane:

Wysoki poziom beta hCG

Wysoki poziom beta hCG (powyżej normy) we wczesnej ciąży może wskazywać na
    zaśniad groniasty lub na ciążę bliźniaczą, a między 15 a 16 tygodniem ciąży świadczy
    o zwiększonym ryzyku pojawienia się chorób genetycznych u dziecka, np. zespołu Downa. Nie oznacza to jednak, że dziecko urodzi się z wadą genetyczną.

Wysoki poziom beta hCG jest podstawą do wykonania dalszych badań określających możliwe nieprawidłowości genetyczne u dziecka. Te badania to amniopunkcja i badanie kariotypu płodu. Dopiero wyniki tych badań pozwalają potwierdzić nieprawidłowości
    w rozwoju płodu.

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ