X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek2109 gratuluję :) Powtarzasz jeszcze betę?

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Moremi łomatko to mnie pocieszyłaś :P
    Też musiałam powtórnie betę robić, a ja czasami mdleję. Co zrobisz, jak nic nie zrobisz?
    U mnie w 14 dpo beta była tylko 49,63, więc stwierdziłam, że dobrze nie jest, ale dwa dni później już 204,6. Dla własnego dobrego samopoczucia warto powtórzyć.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Asiek2109 Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Betę dziś powtórzyłam ale teraz na NFZ więc wynik będę mogła odebrać dopiero na wizycie u lekarza we wtorek 10 marca.

patkakrk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi zrobie na pewno, musze wiedziec czy jest wszystko ok :)

moremi lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że robiłam bete 3 razy i ładnie rośnie a ja i tak się martwie. Nie czuje się ciążowo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy ja też nie... objawy jakby dziś ustały :/

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie czuje ciazowo... Tylko cycki mnie bola ale nie panikuje wiele dziewczyn nie ma objawow a ciaza rozwija sie prawidlowo :) uszy do gory dziewczyny wytrzymamy te 2 tygodnie uslyszyly serduszko a potem wszystko juz bedzie z gorki :)

moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby magdack. Tylko jeśli objawów nie ma w ogóle to jeszcze spoko. A jak są i ustają to gorzej. Ale nie musi to oznaczać nic złego także cierpliwości nam trzeba. :)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż mi się łezka kręci w oku jak Was czytam i zazdroszczę, gdyby nie przymusowe cc, pewnie powoli zaczęlibyśmy starać się o rodzeństwo czytaj siostrę dla Adriana :) nie wkręcajcie sobie brak objawów, bo to tylko szkodzi, pierwszą ciążę, którą poroniłam czułam, ze to już koniec, w drugiej zakończonej happy endem, zdarzały się dni zwątpienia i szukania objawów, ale dałam spokój i bardzo łagodnie ją zniosłam, nie bolały mnie piersi, całkowity brak mdłości, wymiotowałam tylko 2 razy :) także wrzućcie na luz, jeśli faktycznie (niestety) coś się wydarzy na pewno to poczujecie, ale nie szukajcie na siłę bo tylko możecie sobie zaszkodzić.

Odnośnie usg nie ma co się śpieszyć, lepiej iść jak wiadomo, ze już zobaczy się serduszko, wcześniej nie ma większego sensu (tylko można się zestresować)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:11

moremi, Izzy, Aga_502 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Kasia92 Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też na razie z objawów to tylko lekko bolące piersi, też się martwię czy wszystko ok. Wczoraj byłam na USG i nic oprócz pęcherzyka 11,2 mm nie było widać :/ trochę się martwię. Kazał powtórzyć USG za 2-3 tyg masakra, tyle czekania aaa i oczywiście zamiast przyjść z pustym pęcherzem to ja z wypełnionym i powiedział, że przez to też słabo widać.

w4pft2o.png
    iddjcir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz tylko piersi lekko przy dotyku z zewntarz pobolewaja, ale to lekko, a wczesniej bolaly mocniej. troche sie martwie...

• Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, ja nie wytrzymałam i poleciałam na betę.. Powinna być dzisiaj minimum 4000 ale coś mi się nie wydaje, że taka będzie. Beta by rosła a objawy znikały? Ja pierdziele ale się zeschizowałam dzisiaj :( Nie przeżyję tego czwarty raz..

Wynik koło 16, dam znać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:31

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy trzymam kciuki za ładny przyrost bety, pamiętam jak sama pojechałam na powtórkę, obliczyłam sobie ile powinno być i jak odbierałam wyniki byłam w wielkim stresie czy jest tam minimum ta wartość :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dzięki :) Czwarty raz robię betę i wcześniej ładnie rosła więc daj boże i tym razem.. I faktycznie mało co mnie tak stresuje jak czekanie na wynik bety.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy jak odbierzesz dziś betę, daj troszkę na luz :) stres nic nie pomoże a zaszkodzi, wiem, że łatwo mówić mi teraz jak mam kochanego synka, ale też przeszłam poronienia, jedno w lutym 2013 w 6 tygodniu, później rok starań, lekarze, monitoring, walka itp., w lutym 2014 zrobiłam test wyszedł pozytywny, beta ok, a za 3 dni miesiączka i samoistne poronienie, mój gin nawet nie zaliczył tego jako ciąży bo to bardzo powszechne, dużo kobiet tak ma i nawet nie wie, tylko jak ktoś się stara i robi testy to wyłapie, w marcu zrobiłam kolejny test i się udało, jutro moje szczęście ma swoją 100-dniówkę :)

moremi lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jurcze Agusia teraz boje sie swojego 6 tgodnia :/ a mialas jakies objawy przed poronieniem?

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy u mnie wszystko było ok, nagle w sobotę poczułam się gorzej, położyłam się na kanapie dostałam brązowego plamienia, wszystko odeszło i mówię do męża jedziemy do szpitala, bo nie jest ok i w szpitalu na usg pytają się, który tydzień ja mówię, że powinien być 8 a oni, że ciąża wygląda na 6 i się zatrzymał rozwój, później beta, której spadek potwierdził moje odczucia.
    Nic się nie martw, myśl pozytywnie :)

a o ustaniu bólu piersi nie myśl za bardzo, nawet są gdzieś moje wpisy na forum jak przestały mnie boleć piersi i pytałam się dziewczyn czy jest ok, ustały i się później nie pojawiły a ciąża donoszona :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu co ma być to będzie i czasami nie jesteśmy w stanie nic pomóc..
    Jutro mam egzamin w szkole więc staram się zająć nauką i nie myśleć o ciąży, objawach, becie itd..

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• monisia881 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi termin wyznaczylo na 7 listopada jeszcze nie bylam u lekarza mam wizyte w ten piatek :) troche sie boje , podbrzusze pokuwa , i lewy jajnik ale sporadycznie , do tego na wieczor przed snem bol piersi az ciezko sie w lozku ulozyc a dzis jak sie obudzialam nad ranem to normalnie jak ceglowka oblozone te pieri tak bolaly a w ciagu dnia jest ok :)

Aga_502, Erl lubią tę wiadomość

monisia881
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jak u was z odżywianiem się? Bo ja np. nie jadam śniadań a pierwszy posiłek mam zazwyczaj o 12, nie jem mięsa za bardzo, nie przepadam za owocami czy warzywami... i się obawiam, że moje nawyki żywieniowe moga spowodowac obumarcie płodu :/ Jakie są wasze doświadczenia na tym polu?

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ