Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViki to info z abc zdrowie więc wiesz ręki za to nie oddam...
a na mój chłopski rozum wydawałoby się ,ze już zarodek powinno być widać ...ja jak dostałam skierowanie też miałam iść w tym tyg czyli np 5t 3d ( nie było terminów) więc chyba już gin planował coś widzieć..
jakiś niezdecydowany ten Twój lekarz ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:06
-
Witam serdecznie
ja według Belly mam termin na 7 listopada To moja druga ciąża - poprzednia zakończyła się w zeszłym roku łyżeczkowaniem ( w maju). Dzisiaj byłam na USG z powodu plamienia w terminie miesiączki i u mnie jest widoczny zarodek, który ma 0,8 mm, ale lekarz sam był zdziwiony, że już jest. Więc moim zdaniem jeszcze wszystko może się poukładać :)W każdym bądź razie trzymam kciuki!Aga_502 lubi tę wiadomość
-
Nala85 gratuluje i witam
Viki, tak, miałam pozamaciczną. Miałam usg w 5tc i nic nie było widać. Dopiero 6t2d ciąży zaczełam plamić, bolał mnie brzuch i pojechałam do szpitala. Na usg wyszło że to cp.
Dziewczyny.. dajcie się spokojnie rozwijać tym maluszkom. Po to te kilka milimetrów tak męczyć usg? Przepraszam, że tak napiszę ale dla mnie to trochę egoistyczne bo służy zaspokojeniu ciekawości a nie dobru dziecka. Usg jedno za drugim może i nie zaszkodzi ale też nie pomoże na tym etapie.. Cierpliwości.. Co ma być to i tak będzie. -
Izzy masz racje co do częstego USG, ja ogólnie chciałam poczekać do 6 tygodnia (przynajmniej), ale się zestresowałam tym plamieniem. Wiem, że co ma być, to i tak będzie, ale nie wiem, czy więcej stresu nie miałoby to maleństwo przez moje nerwy, niż przez to krótkie USG. Teraz już staram się uspokoić i wierzyć, że się uda.
-
Finlandia wrote:Hih ale by było Ale podobno niekoniecznie bo są osoby które miały niski przyrost i były bliźniaki.
18 marca idę do lekarza i wszystko będzie jasne.
Bałam się tylko ze taki duży przyrost może oznaczać coś złego.
Ja też mam wizytę 18 marca
Właśnie Izzy powiedz nam jak wygląda beta w cp? Jakie objawy? Testy sikane wychodziły pozytywne?
-
Tak, miałam laparoskopię. Wszystko skończyło się dobrze. Mam jajniki i jajowody. Można było taki finał przewidzieć bo beta prawie nie rosła.
Nie wiedziałam, że masz jeden jajnik. Przykro mi i tym bardziej gratuluję ciąży. A nie uważasz, że beta byłaby w Twoim przypadku byłaby bardziej bezpieczna?
Przeczytaj Słońce ten artykuł: http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/Badania-USG-w-czasie-ciazy.html
Jest napisany przez dr. n med., położną. -
Nala85, dlatego uzasadnione usg jak najbardziej. Ale nie z ciekawości 'bo się stresuje'. Wszystkie to bardzo przeżywamy. Ale dziecko i jego zdrowie jest przecież najważniejsze. Przeczytajcie ten artykuł o USG. Daje wiele do myślenia. Ja czekam do 9tc z usg, chyba, że lekarz będzie wcześniej nalegał.
-
nick nieaktualnyA to u mnie kreska byłą ciemna na 4 dni przed okresem to wydaje mi się, że stężenie wysokie. Jutro mam betę to się okaże.
Viki powiem ci, że ten twój lekarz to dziwny, coś widzi, ale nie wie co... Jak byłam u swojej gin w styczniu to wszystko była mi w stanie dokładnie opisać co widzi. -
Z cp to chyba nie ma reguły. Gdzieś czytałam, że 20% przypadków beta rośnie prawidłowo. Ale nie wiem czy to prawda!
A co do gin, mój jak nie jest pewiem to nic nie mówi Ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Ważne, żeby lekarz nie straszył jaknie ma pewności.. -
nick nieaktualny
-
Izzy dzięki za informacje. Trochę się uspokoiłam. Mam nadzieję, że żadna z nas nie otrzyma od lekarza takiej wiadomości
A ja zrobiłam wczoraj bete. Odebrałam wyniki dzisiaj i mam 943,4 mlU/ml
To chyba dobrze jak normy są takie:
4 tydz. - 9.5-750
5 tydz. - 217-7138
6 tydz. - 158-31 750
a ja jestem w 5+0 tyg. ciąży...?
-
nick nieaktualny