X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy ty miałaś pozamaciczną?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Viki trzymam kciuki kiedy masz następną wizytę?

Zaczynają się pierwsze kłopoty w raju ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dr google informuje ,ze endometrium 8-14 mm więc chyba ok

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoko. Galaretka ale w wczesnej ciazy?

Nie wiem czy biec jutro do innrgo gina na szybko czy nie?

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki to info z abc zdrowie więc wiesz ręki za to nie oddam...

a na mój chłopski rozum wydawałoby się ,ze już zarodek powinno być widać ...ja jak dostałam skierowanie też miałam iść w tym tyg czyli np 5t 3d ( nie było terminów) więc chyba już gin planował coś widzieć..

jakiś niezdecydowany ten Twój lekarz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:06

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie
    ja według Belly mam termin na 7 listopada :) To moja druga ciąża - poprzednia zakończyła się w zeszłym roku łyżeczkowaniem ( w maju). Dzisiaj byłam na USG z powodu plamienia w terminie miesiączki i u mnie jest widoczny zarodek, który ma 0,8 mm, ale lekarz sam był zdziwiony, że już jest. Więc moim zdaniem jeszcze wszystko może się poukładać :)W każdym bądź razie trzymam kciuki!

Aga_502 lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 gratuluje i witam :)

Viki, tak, miałam pozamaciczną. Miałam usg w 5tc i nic nie było widać. Dopiero 6t2d ciąży zaczełam plamić, bolał mnie brzuch i pojechałam do szpitala. Na usg wyszło że to cp.
    Dziewczyny.. dajcie się spokojnie rozwijać tym maluszkom. Po to te kilka milimetrów tak męczyć usg? Przepraszam, że tak napiszę ale dla mnie to trochę egoistyczne bo służy zaspokojeniu ciekawości a nie dobru dziecka. Usg jedno za drugim może i nie zaszkodzi ale też nie pomoże na tym etapie.. Cierpliwości.. Co ma być to i tak będzie.

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy a miałaś operację?

Ja mam jeden jajnik i boje się o drugi. Jak testy i objawy w tej pozamacicznej?

km5stv73cogtpx8e.png

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy masz racje co do częstego USG, ja ogólnie chciałam poczekać do 6 tygodnia (przynajmniej), ale się zestresowałam tym plamieniem. Wiem, że co ma być, to i tak będzie, ale nie wiem, czy więcej stresu nie miałoby to maleństwo przez moje nerwy, niż przez to krótkie USG. Teraz już staram się uspokoić i wierzyć, że się uda.

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finlandia wrote:
    Hih ale by było ;-) Ale podobno niekoniecznie bo są osoby które miały niski przyrost i były bliźniaki.
    18 marca idę do lekarza i wszystko będzie jasne.
    Bałam się tylko ze taki duży przyrost może oznaczać coś złego.

Ja też mam wizytę 18 marca :)

Właśnie Izzy powiedz nam jak wygląda beta w cp? Jakie objawy? Testy sikane wychodziły pozytywne?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam laparoskopię. Wszystko skończyło się dobrze. Mam jajniki i jajowody. Można było taki finał przewidzieć bo beta prawie nie rosła.
    Nie wiedziałam, że masz jeden jajnik. Przykro mi i tym bardziej gratuluję ciąży. A nie uważasz, że beta byłaby w Twoim przypadku byłaby bardziej bezpieczna?

Przeczytaj Słońce ten artykuł: http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/Badania-USG-w-czasie-ciazy.html
    Jest napisany przez dr. n med., położną.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy sikane wychodziły bardzo blade bo beta wynosiła 40-50. Objawów naturalnie nie miałam. Bardzo bolał mnie brzuch od samego początku. W końcu ból był nie do wytrzymania i tak trafiłam do lekarza. Dodatkowo miałam ciemnobrązowe plamienie.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85, dlatego uzasadnione usg jak najbardziej. Ale nie z ciekawości 'bo się stresuje'. Wszystkie to bardzo przeżywamy. Ale dziecko i jego zdrowie jest przecież najważniejsze. Przeczytajcie ten artykuł o USG. Daje wiele do myślenia. Ja czekam do 9tc z usg, chyba, że lekarz będzie wcześniej nalegał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie kreska byłą ciemna na 4 dni przed okresem to wydaje mi się, że stężenie wysokie. Jutro mam betę to się okaże.

Viki powiem ci, że ten twój lekarz to dziwny, coś widzi, ale nie wie co... Jak byłam u swojej gin w styczniu to wszystko była mi w stanie dokładnie opisać co widzi.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cp to chyba nie ma reguły. Gdzieś czytałam, że 20% przypadków beta rośnie prawidłowo. Ale nie wiem czy to prawda!

A co do gin, mój jak nie jest pewiem to nic nie mówi :P Ale nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Ważne, żeby lekarz nie straszył jaknie ma pewności..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech bo to chyba jest loteria... No zobaczymy.
    Viki trzymam kciuki by było ok! :)

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy dzięki za informacje. Trochę się uspokoiłam. Mam nadzieję, że żadna z nas nie otrzyma od lekarza takiej wiadomości :)

A ja zrobiłam wczoraj bete. Odebrałam wyniki dzisiaj i mam 943,4 mlU/ml
    To chyba dobrze jak normy są takie:

4 tydz. - 9.5-750
    5 tydz. - 217-7138
    6 tydz. - 158-31 750

a ja jestem w 5+0 tyg. ciąży...?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no testy wychodzą ładne. I objawy też mam rosnące a nie słabnące:)
    Na szczęście. W takich chwilach kocham to forum.

Pomagacie jak nikt inny. Wierze że bedzie ok, ale jutro beta:)

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam jutro betę to możemy sobie porównać ;p
    Idż do inneg gina wg mnie :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłybyśmy już doktorat z ginekologii robić :D
    Ona_89, beta ładna ale ważne, żeby rosła. :)

Powodzenia dziewczynki i dobrej nocki. :)
    Jutro będziemy o 1 dzień bliżej spotkania z naszymk maluszkami <3

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ