X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście przekochane! :) Od razu mam lepszy humor i myślę pozytywnie.

AgataP dobrze czytać takie historie z happy endem :)

Finlandia - czasami robi mi się głupio, że tak negatywnie myśle. Mój mąż mówi już do fasolki i opowiada jak będzie miała z nami dobrze bo twierdzi, że ją tym przekona, żeby z nami została. :) Nigdy wcześniej tak nie robił (zawsze było tylko 'jak ja się boję) więc może i inne sprawy inaczej niż wcześniej się ułożą.

Basik122, witam nową listopadówkę. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:30

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dziś padam ze zmęczenia, oj prawie na stojąco w autobusie zasnęłam.
    Ale powiem wam, że wkurza mnie jak młodzi faceci rozsadzają swoje tyłki na krzesełkach a nad nimi stoją kobiety. Wygląda to tragikomicznie. :p

Izzy nie martw się. Bądźmy dobrej myśli.
    Choć łatwiej powiedzieć niż zrobić, bo sama stresuję się niezmiernie. W czwartek idę do lekarza i zobaczymy co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:09

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragikomicznie :D Dobre stwierdzenie kiedy nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.

Buffy każda z nas trochę panikuje ale jeśli będziemy się wzajemnie wspierać i uspokajać to mam nadzieję, że dotrwamy do porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy po to tu jesteśmy na forum :)
    Trochę się postraszymy, trochę pocieszymy i zleci :D

Izzy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja za to dziś padam ze zmęczenia, oj prawie na stojąco w autobusie zasnęłam.
    Ale powiem wam, że wkurza mnie jak młodzi faceci rozsadzają swoje tyłki na krzesełkach a nad nimi stoją kobiety. Wygląda to tragikomicznie. :p

A mnie jak wracałam z pracy bolał brzuch i stały mi nad głową starsze Panie a ja siedziałam i serio nie miałam siły wstać z tymi torbami i się zastanawiałam co myśla....gówniara się rozsiadła a one stoją i fakt z brzuchem kobietę w ciąży widać i jeszcze siądzie a teraz co mam się tłumaczyć ,ze jak wstanę to puszczę pawia na cały tramwaj ?

Jestem zmęczona przeokropnie a muszę jeszcze popracować w domu . Jest wtorek a ja myśle o weekendzie !

Witam nasze nowości :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, te babciny czasem bywają irytujące. Jeżdżą na targ przez pół miasta po siateczkę pomidorów i zawsze siądą na krześle z brzegu, a obok położą tę swoją siateczkę ;p

Teraz po powrocie do domu położyłam się w końcu na łóżko :) I mi błooogo :P
    Choć uprzednio odkurzyłam, psy na spacer i zrobiłąm pranie. Ciężko być pedantem :D
    Ale postanowiłam, że w tym roku na wiosnę do umycia okien zagonię lubego, a ja sobie z drinkiem bez % posiedzę i popatrzę czy robi to dokładnie :D

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tez juz mezowi zapowiedzialam ze myje okna na swieta :)

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ja też okna zapowiedziałam mężowi hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:05

• gAgatek85 Nowa

Wysłany: 3 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie listopadówki :) Nie spodziewałam się, że będzie Was aż tyle :) Ja mam termin na 13go listopada. Ciąża na razie potwierdzona tylko przez test, czekam na wynik z krwi, ale i tak już nie potrafię opanować radości :)
    Życzę wszystkim zdrówka i bezproblemowego przebiegu ciąży :)

Aga_502 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do was - czy jak położycie się na brzuchu to zaczyna was w podbrzuszu kuć?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane moje spokojnych nudnych ciąż ja rok temu założyłam listopadówki 2014 z terminem na 1.11, chociaż urodziłam 3.10 ;) Listopad to super mając walentynkowych dzieciacow dużo się rodzi ;)

AgataP, Aga_502 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety.. U mnie i tym razem nic z tego.. tym razem pęcherzyk jest za mały i nie ma żadnego echa zarodka.. nic.. także zostało tylko czekanie na oczyszczenie i kolejne badania, testy.. trzymam za was kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przykro mi :(

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a my trzymamy kciuki za Ciebie! <3 Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić. :( Nie poddawaj się <3

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy!
    Byłam u gina 5t0d. Nic nie widać. Endometrium 10 mm. Podejrzenie pozamacicznej.
    Coś chyba na jajniku.Do tego płyn jakiś.

Co robić?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie za wcześnie na to by było coś widać? Czytałam o tym, że w 5 mało co jest widoczne na USG.

Kurczę teraz sama się przed czwartkiem stresuję :(

http://fajnamama.pl/forum/temat/w-5-tygodniu-ciazy-nie-widac-zarodka-na-usg-normalne/
    tu znalazłąm forum na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:27

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nic nie mam. Boje się! I to endometrium. Miała któraś taka sytuacje?

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dokłądnie lekarz ci powiedziała? Co powinno być widac w 5 tygodniu?

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlatego lepiej poczekać z usg.. Mniej stresu i nie przeszkadzamy maluszkowi..

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk malutki, ale mówił, że może być nic widać.Ale wiesz. Podejrzenie jest.
    :( I jeszcze że coś widzi na jajowodzie, ale nie jest pewny i może mu się zdaje.

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ