X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście przekochane! :) Od razu mam lepszy humor i myślę pozytywnie.

AgataP dobrze czytać takie historie z happy endem :)

Finlandia - czasami robi mi się głupio, że tak negatywnie myśle. Mój mąż mówi już do fasolki i opowiada jak będzie miała z nami dobrze bo twierdzi, że ją tym przekona, żeby z nami została. :) Nigdy wcześniej tak nie robił (zawsze było tylko 'jak ja się boję) więc może i inne sprawy inaczej niż wcześniej się ułożą.

Basik122, witam nową listopadówkę. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:30

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dziś padam ze zmęczenia, oj prawie na stojąco w autobusie zasnęłam.
    Ale powiem wam, że wkurza mnie jak młodzi faceci rozsadzają swoje tyłki na krzesełkach a nad nimi stoją kobiety. Wygląda to tragikomicznie. :p

Izzy nie martw się. Bądźmy dobrej myśli.
    Choć łatwiej powiedzieć niż zrobić, bo sama stresuję się niezmiernie. W czwartek idę do lekarza i zobaczymy co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:09

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragikomicznie :D Dobre stwierdzenie kiedy nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.

Buffy każda z nas trochę panikuje ale jeśli będziemy się wzajemnie wspierać i uspokajać to mam nadzieję, że dotrwamy do porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy po to tu jesteśmy na forum :)
    Trochę się postraszymy, trochę pocieszymy i zleci :D

Izzy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja za to dziś padam ze zmęczenia, oj prawie na stojąco w autobusie zasnęłam.
    Ale powiem wam, że wkurza mnie jak młodzi faceci rozsadzają swoje tyłki na krzesełkach a nad nimi stoją kobiety. Wygląda to tragikomicznie. :p

A mnie jak wracałam z pracy bolał brzuch i stały mi nad głową starsze Panie a ja siedziałam i serio nie miałam siły wstać z tymi torbami i się zastanawiałam co myśla....gówniara się rozsiadła a one stoją i fakt z brzuchem kobietę w ciąży widać i jeszcze siądzie a teraz co mam się tłumaczyć ,ze jak wstanę to puszczę pawia na cały tramwaj ?

Jestem zmęczona przeokropnie a muszę jeszcze popracować w domu . Jest wtorek a ja myśle o weekendzie !

Witam nasze nowości :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, te babciny czasem bywają irytujące. Jeżdżą na targ przez pół miasta po siateczkę pomidorów i zawsze siądą na krześle z brzegu, a obok położą tę swoją siateczkę ;p

Teraz po powrocie do domu położyłam się w końcu na łóżko :) I mi błooogo :P
    Choć uprzednio odkurzyłam, psy na spacer i zrobiłąm pranie. Ciężko być pedantem :D
    Ale postanowiłam, że w tym roku na wiosnę do umycia okien zagonię lubego, a ja sobie z drinkiem bez % posiedzę i popatrzę czy robi to dokładnie :D

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tez juz mezowi zapowiedzialam ze myje okna na swieta :)

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ja też okna zapowiedziałam mężowi hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:05

• gAgatek85 Nowa

Wysłany: 3 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie listopadówki :) Nie spodziewałam się, że będzie Was aż tyle :) Ja mam termin na 13go listopada. Ciąża na razie potwierdzona tylko przez test, czekam na wynik z krwi, ale i tak już nie potrafię opanować radości :)
    Życzę wszystkim zdrówka i bezproblemowego przebiegu ciąży :)

Aga_502 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do was - czy jak położycie się na brzuchu to zaczyna was w podbrzuszu kuć?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane moje spokojnych nudnych ciąż ja rok temu założyłam listopadówki 2014 z terminem na 1.11, chociaż urodziłam 3.10 ;) Listopad to super mając walentynkowych dzieciacow dużo się rodzi ;)

AgataP, Aga_502 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety.. U mnie i tym razem nic z tego.. tym razem pęcherzyk jest za mały i nie ma żadnego echa zarodka.. nic.. także zostało tylko czekanie na oczyszczenie i kolejne badania, testy.. trzymam za was kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przykro mi :(

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a my trzymamy kciuki za Ciebie! <3 Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić. :( Nie poddawaj się <3

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy!
    Byłam u gina 5t0d. Nic nie widać. Endometrium 10 mm. Podejrzenie pozamacicznej.
    Coś chyba na jajniku.Do tego płyn jakiś.

Co robić?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie za wcześnie na to by było coś widać? Czytałam o tym, że w 5 mało co jest widoczne na USG.

Kurczę teraz sama się przed czwartkiem stresuję :(

http://fajnamama.pl/forum/temat/w-5-tygodniu-ciazy-nie-widac-zarodka-na-usg-normalne/
    tu znalazłąm forum na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:27

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nic nie mam. Boje się! I to endometrium. Miała któraś taka sytuacje?

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dokłądnie lekarz ci powiedziała? Co powinno być widac w 5 tygodniu?

• Izzy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlatego lepiej poczekać z usg.. Mniej stresu i nie przeszkadzamy maluszkowi..

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk malutki, ale mówił, że może być nic widać.Ale wiesz. Podejrzenie jest.
    :( I jeszcze że coś widzi na jajowodzie, ale nie jest pewny i może mu się zdaje.

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ