X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na betę! Odważna bedę!
    Byłam u gina bo w piątek wyjeżdżam i chciałam się upewnić że ok.
    Ona 89 ładnie!

Pocieszyłaś mnie bo masz ten sam dzień a przy takiej becie nie widać nic właśnie:)

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy widze, ze tez jest kochana po pozamacicznej pwoiedz mi czy mials jakies badania robione pod tym katem ? bo mi nigdy nie zalecili..

Dziewczyny zgodze sie z Izyy, ze nie ma sensu za wczesnie bo po pirwsze duzo zalezy od sprzetu i lekarza ktory wykonuje badania a na poczatku moze sie okazac ze ciaza jest wczesnijsza od wyliyczen i co wtedy bedziemy wraiowac i sie denerwoawac :)

Ja ide 16 i boje sie troche do Was pisac, mimo ze czuje jakis dziwny spokuj to troche siedze jak na szpilkach :) mam nadzieje ze wszytskie tutaj jak jestesmy wtrwamy do konca z zdrowymi maluhcami zakonczymy 9 miesiecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 03:59

Izzy, Aga_502, Ona_89' lubią tę wiadomość

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki kochana musisz uzbroic sie w cierpliwosc... Teraz dla maluszka potrzeba duzo spokoju. Wierze ze wszystko bedzie dobrze !

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki powiem Ci ze za to usg pownnas lanie dostac, :) w tak wczesnej ciazy nic nie widac, 6 tydzien skonczony to minimum do usg zeby zobaczyc serduszko ...jak robilam z synem to byl 6t1d dopiero co serce zaczelo bic

a jak beta bedzie nie taka, po co sie nakrecasz ? odpusc. Wiem ze sie stresujesz normalne, jak kazda kobieta po przejsciach. Mialm dokladnie to samo jak zszlam z synem i pozniej dopiero cyrki wyszly jak sie okazalo ze ma wady, .. a mialo byc tak pieknie. takze zycie zaskakuje a twoj stres nie pomoze groszkowi idz lepiej pospaceruj ,..umow sie z przykaciolka zamij sie czymkolwiek tylko nie panikuj prosze, mysl pozytywnie Bedzie dobrze.
    Nie badz na mnie zla za te wywody i posluchaj rady starszej kolezanki :)

Izzy lubi tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale produkujecie postów ;)

Viki-myślę że lekarz jak nie jest pewien to nie powinien cię straszyć,5tc to bardzo wcześnie i dzidzia ma jeszcze czas by się ujawnić.

Z córcią serduszko zobaczyłam dopiero w 7tc i teraz też idę dopiero w tym okresie by nie przeżywać stresu :)

Izzy lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veoh, Agnike bardzo dobrze piszecie Dziewczyny :) Ciężko jest cierpliwie czekać koedy chodzi o życie naszego dziecka ale dla jego dobra musimy.

Veoh po ciąży pozamacicznej nie miałam żadnych badań. Generalnie powinno się robić hsg drożność jajowodów. Ale tyle się o tym nasłuchałam, że dzięki. Ja zawsze wiem z której strony mam owu i lekarz kazał się starać kiedy mam owu z drugiej (zdrowej).

Viki daj znać jaka decyzja :) Trzymam kciuki, żeby było dobrze. :)

Miłego dnia Kochane :) :)

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Mam termin na 7 listopada. To moja 4 ciąża. Poprzednie zakończyły się poronieniem samoistnym lub łyżeczkowaniem. Jestem jednak dobrej myśli, mimo że nie nastawiałam się zupełnie na ten cykl.

Co do usg - Izzy ma rację, nie ma co robić za wcześnie i się niepotrzebnie nakręcać.
    Porównywanie bety między sobą też nie ma sensu. U jednej będzie się podwajać co 53 godziny, u innej co 24 i wszystko jest w normie.

Izzy, Aga_502 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi gratuluję! :)
    Możemy sobie podać ręce bo u mnie też czwarta ciąża. Zupełnie inaczej już do niek podchodze niż do poprzednich. Po prostu się nie nastawiam. Tym bardziej, że moje objawy raczej się nie powiększają. A jak u Ciebie?

moremi lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Moremi gratuluję! :)
    Możemy sobie podać ręce bo u mnie też czwarta ciąża. Zupełnie inaczej już do niek podchodze niż do poprzednich. Po prostu się nie nastawiam. Tym bardziej, że moje objawy raczej się nie powiększają. A jak u Ciebie?
    Też się nie nastawiam. Nie leżę plackiem jak rok temu, pracuję, chodzę na basen i żyję.
    Moje endometrium ma tylko 7 mm, ale beta przyrasta prawidlowo, progesteron 25, czyli dobrze. Jedynie cycki mnie bolą, innych objawów brak. Nie ma sennosci, zmęczenia, głodu.
    A do lekarza pójdę najwczesniej za dwa tygodnie. Co będzie, to będzie :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi wiem, ze u kazdego inaczej przyrasta :) To tak zartobliwie napisalam :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, ale to czekanie jest okropne.. każdy dzień się tak dłuży.

Buffy, strasznie mi się podoba Twój suwaczek :D

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Moremi wiem, ze u kazdego inaczej przyrasta :) To tak zartobliwie napisalam :)
    Rózne rzeczy juz tutaj widziałam i nie zdziwiłabym się, gdyby któraś potraktowała to poważnie. Widziałam wróżenie płci z bety, to wiesz... ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, dzięki :) Już nie mogę doczekać się tych ubranek i rozwieszania ich po praniu też :p

Moremi a to chyba że :p Tzn jak dostanę wyniki to pewnie napiszę jakie mi wyszły żeby zapytać co sądzicie :) Właśnie po pobraniu krwi jestem i powiem wam, że nie lubię tego jak cholera, niech mój Mikrusek doceni stawienie czoła swojej fobii :D Nawet specjalnie opanowywałam stres :)

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Izzy, dzięki :) Już nie mogę doczekać się tych ubranek i rozwieszania ich po praniu też :p

Moremi a to chyba że :p Tzn jak dostanę wyniki to pewnie napiszę jakie mi wyszły żeby zapytać co sądzicie :) Właśnie po pobraniu krwi jestem i powiem wam, że nie lubię tego jak cholera, niech mój Mikrusek doceni stawienie czoła swojej fobii :D Nawet specjalnie opanowywałam stres :)
    Ale to pierwsza, czy druga beta?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi pierwsza :)

• Agnike Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy-Witaj w klubie :P..nienawidzę pobierania krwi :P ..na samą myśl mam ścisk w żołądku :P...

Buffy, Ona_89' lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze poznać dorosłą osobę z tą samą przypadłością :D

Jak tam Agnike u ciebie póki co ciąża przebiega? :) Masz jakieś objawy?
    Mnie dziś piersi bolązdecydowanie mniej oraz nie mam już takiej częstej potrzeby chodzić na siku :/ Nie wiem czy to dobrze.

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Moremi pierwsza :)
    To po 48 godzinach trzeba powtórzyć, żeby ocenic przyrost. Czyli czeka Cię jeszcze jedno kłucie.
    Ja miałam teraz minitoring, to byłam kłuta czasami co drugi dzień. Dodatkowo mam niedoczynnosć tarczycy, więc muszę co jakis czas badac tsh, a żylki cieniutkie ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi łomatko to mnie pocieszyłaś :P

• Asiek2109 Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wg belly mam termin na 8 listopada, brałam duphaston przez 10 dni, zrobiłam betę, wyszła negatywnie więc odstawiłam po 2 dniach dostałam plamienia brązowe po następnych 2 test z moczu już pozytywny. Beta w 15 dpo 96. Wczoraj byłam u lekarza z powodu brązowych upławów ale podobno wszystko jest ok, na USG jeszcze nic nie widać tylko endometrium 17 mm. Także mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u nas wszystkich :)

Aga_502 lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ