X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie Izzy :)
    Mnie moja wielka przeraża ;p

Izzy, Nala85 lubią tę wiadomość

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Kochane, ale żeście postów naprodukowały :)

Maia1991 to prawda, że jesteś chroniona od 3 miesiąca, jednak nie powinnaś się teraz przemęczać i dźwigać cieżarów. Pamiętaj, że jeśli masz umowę o pracę na czas określiony lub nieokreślony (to jest ważne) to nikt Cię bez powodu nie zwolni. Musi mieć coś naprawdę konkretnego. Jeśli kierowniczka zmusza Cię do noszenia cieżkich rzeczy to idź do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja - że pracujesz w takich warunkach, że boisz się że poronisz, a kierowniczka nie może Cię zwolnić z pracy jak jesteś na L4, bo to jest nieobecność usprawiedliwiona. Gorzej jak jesteś na etapie przedłużenia umowy ...to faktycznie L4 odpada, a umowy by Ci mogła nie przedłużyć.
    mam juz umowe przedluzona na okres 3lat jestem dobrym pracownikiem tylko u nas to jest tak ze jak pani kierownik sie wkurzy bo juz jedna dziewczyna jest w ciazy to moze jedna z nas wyeliminowac wiec ukrywam jak sie tylko da wizyta dopiero 19marca :(

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam teraz kiedy kobieta powinna poinformowac pracodawce o ciazy i jesli kobieta ma umowe na czas okreslony tak jak ja to nie moze zostac zwolniona ani w czasie ciazy ani w okresie macierzynskim i moze powiedziec o ciazy gdy tylko gin potwierdzi jej ciaze wiec do czasu wizyty musze sie ukrywac

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia1991 to dobrze chociaż że koleżance powiedziałaś. Jednak według mnie to jest mobbing. To straszne żeby w Polsce nie można było spokojnie dzieci rodzić. I jak politycy chcą, żeby było nas więcej? U mnie w mieście dzieją się podobne rzeczy :/

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że to okropne. I bądź tu spokojna..

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy beta cudowna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 06:02

Izzy lubi tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję takiej bety Izzy :) Ja w pon miałam drugą prawie 2000 i byłam zdziwiona, że taki wysoki wynik, a tu proszę;)

Izzy lubi tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej pisałyście o objawach - mnie bolą piersi i to dosyć mocno, nie spodziewałam się, że to taki ból, bo w zeszłej ciąży nie bolały prawie wcale. Jestem nerwowa, łatwo mnie zirytować i na dodatek nie mogę spać w nocy :(. Budzę się o 3-4 i przez godzinę kręcę się po łóżku. A rano do pracy nie mogę wstać :(.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :) Sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć. A żeby było śmiesznie to po odebraniu wyniku zaczeły mnie boleć piersi znowu i mdłości dają mi popalić pierwszy raz. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ból piersi wrócił i też całkiem jest mi niedobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, zjadłam ( pomidory z rukola i sok pomarańczowy i nie wiem dlaczego to bo nie lubię soku pomarańczowego) i dalej nie mam siły :-(

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi bola po bokach ,ale nie mam mdlosci, szczerze wolabym zeby tego typu przyjemnosci jak mdlosci mnie ominely :p

no teraz relaksik wszystko dobrze i sie nie denerwujemy Izzy :)
    czekamy teraz na info od buffy :)

dziewczyny a propo wody mineralenj, Ja tez jakos szcegolnie nie przepadam, ale da sie przyzwyczajic to jest tylko kwestia nawyku.. NA prawde.

Jestem kawocholikiem i myslam ze nie da sie odstawic kawy i przejsc na wode, a po jakism czasie nawte nie czulam braku picia kawy.

Nalal, Ja tez mam jakis dziwny teraz tryb spania.Wstaje o 5 nad ranem a ide spac popoludniu , wszystko mi sie poprzestawialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 06:10

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy robicie badania krwi prywatnie czy na nfz ;) w każdym razie teraz w diagnostyce jest taka akcja i za te pierwsze badania krwi gdzie ich najwięcej typu tsh,toxo,cytomegalia itd to zamiast ok 300 zł płaci się 99 ;)

Trzymam dziewyczny kciuki za każdą która na wynik bety czeka ;)

Ja wczoraj się mamie żaliłam że zamiast wahania nastroju już bym mdłości wolała mieć-yhem....no i mam od rana wrrrrr :P

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) I znowu jesteśmy jeden dzień do przodu. :)

Jakie miałam głupie sny w nocy to masakra. I pierwszy raz obudziłam się na siku. Jutro mam pierwszą wizytę, więc już odliczam! :)

Agnike fajnie, że napisałaś o tych badaniach. Sprawdzę sobie zaraz. :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy powodzenia dziś na wizycie!

Izzy tez mam dziwne sny i takie realistyczne do tego śpię jak kamień wstaje siku i znowu spie.

A dziś dzień teściowej ihihihi

• Agnike Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówcie o snach ! Takie głupoty mi się śnią że głowa mała ;)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nic nie śni, bo chyba nie ma kiedy, skoro tak często się budzę. No i znowu od rana mam nerwy :P
    Agnike Dzięki za info o badaniach - tyle nas czeka wydatków, że taka oszczędność bardzo się przyda. Ja i tak zazwyczaj robię w diagnostyce, więc akurat :)
    Tak sobie dzisiaj myślałam, że dobrze by było przesunąć trochę czas do przodu, żeby każda już wiedziała, że wszystko jest dobrze :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje
    Oby wszystko było bezproblemowo i zakończyło szczesliwym porodem.

Powodzenia
    Fidelissa
    Listopadowka2914

Izzy lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnej ciąży i szczęśliwych porodów :)

Życzy czerwcóweczka 2015

veoh, Izzy lubią tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dzisiaj czujecie Dziewczyny? :)
    Bo ja się stresuje egzaminem (dopiero o 18!) a wiem, że stres nie wskazany :(

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ