Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ona_89' wrote:Kochane, ale żeście postów naprodukowały
Maia1991 to prawda, że jesteś chroniona od 3 miesiąca, jednak nie powinnaś się teraz przemęczać i dźwigać cieżarów. Pamiętaj, że jeśli masz umowę o pracę na czas określiony lub nieokreślony (to jest ważne) to nikt Cię bez powodu nie zwolni. Musi mieć coś naprawdę konkretnego. Jeśli kierowniczka zmusza Cię do noszenia cieżkich rzeczy to idź do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja - że pracujesz w takich warunkach, że boisz się że poronisz, a kierowniczka nie może Cię zwolnić z pracy jak jesteś na L4, bo to jest nieobecność usprawiedliwiona. Gorzej jak jesteś na etapie przedłużenia umowy ...to faktycznie L4 odpada, a umowy by Ci mogła nie przedłużyć. -
czytam teraz kiedy kobieta powinna poinformowac pracodawce o ciazy i jesli kobieta ma umowe na czas okreslony tak jak ja to nie moze zostac zwolniona ani w czasie ciazy ani w okresie macierzynskim i moze powiedziec o ciazy gdy tylko gin potwierdzi jej ciaze wiec do czasu wizyty musze sie ukrywac
-
A wcześniej pisałyście o objawach - mnie bolą piersi i to dosyć mocno, nie spodziewałam się, że to taki ból, bo w zeszłej ciąży nie bolały prawie wcale. Jestem nerwowa, łatwo mnie zirytować i na dodatek nie mogę spać w nocy . Budzę się o 3-4 i przez godzinę kręcę się po łóżku. A rano do pracy nie mogę wstać .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mnie piersi bola po bokach ,ale nie mam mdlosci, szczerze wolabym zeby tego typu przyjemnosci jak mdlosci mnie ominely :p
no teraz relaksik wszystko dobrze i sie nie denerwujemy Izzy
czekamy teraz na info od buffy
dziewczyny a propo wody mineralenj, Ja tez jakos szcegolnie nie przepadam, ale da sie przyzwyczajic to jest tylko kwestia nawyku.. NA prawde.
Jestem kawocholikiem i myslam ze nie da sie odstawic kawy i przejsc na wode, a po jakism czasie nawte nie czulam braku picia kawy.
Nalal, Ja tez mam jakis dziwny teraz tryb spania.Wstaje o 5 nad ranem a ide spac popoludniu , wszystko mi sie poprzestawialo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 06:10
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy robicie badania krwi prywatnie czy na nfz w każdym razie teraz w diagnostyce jest taka akcja i za te pierwsze badania krwi gdzie ich najwięcej typu tsh,toxo,cytomegalia itd to zamiast ok 300 zł płaci się 99
Trzymam dziewyczny kciuki za każdą która na wynik bety czeka
Ja wczoraj się mamie żaliłam że zamiast wahania nastroju już bym mdłości wolała mieć-yhem....no i mam od rana wrrrrr
-
Cześć Dziewczyny I znowu jesteśmy jeden dzień do przodu.
Jakie miałam głupie sny w nocy to masakra. I pierwszy raz obudziłam się na siku. Jutro mam pierwszą wizytę, więc już odliczam!
Agnike fajnie, że napisałaś o tych badaniach. Sprawdzę sobie zaraz.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi się nic nie śni, bo chyba nie ma kiedy, skoro tak często się budzę. No i znowu od rana mam nerwy
Agnike Dzięki za info o badaniach - tyle nas czeka wydatków, że taka oszczędność bardzo się przyda. Ja i tak zazwyczaj robię w diagnostyce, więc akurat
Tak sobie dzisiaj myślałam, że dobrze by było przesunąć trochę czas do przodu, żeby każda już wiedziała, że wszystko jest dobrze -
nick nieaktualny