X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina i dalej nic nie widać, ale poza macicą też jest czysto raczej:)
    Widziałam malutki 1mm pęcherzyk, ale gin nie jest pewny czy to to. Chyba mam o tydzień późniejszą ciążę.

W poniedziałek powtórka.Jutro beta...

Dziś nowy objaw . DUuuuużo wodnistego śluzu. Mam obsesje że coś mni ciągnie w pachwinie lewej:(

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy bardzo się cieszę i trzymam kciuki za betę! O której będzie wynik?

Chyba mocno trzymałyście kciuki bo egzamin poszedł super. Chociaż to się dopiero okaże bo wyniki w sobotę. I nawet tak bardzo się nie stresowałam, dla dobra maluszka :)

A zgaga.. doświadczyłam już raz w tej ciąży a ogólnie drugi raz w życiu. Bleee :\

Ona_89' lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jutro dopiero rano zrobię więc pewnie koło południa :)
    Dam wam znać :)

Izzy lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, to dobra wiadomość. Ten 1mm to pewnie ciąża, tylko bardzo młoda i jeszcze jej nie widać dokładnie. A to dalej ten sam gin co ostatnio?

Ja wczoraj wieczorem w łóżku miałam lodowate stopy przez które nie mogłam usnąć. Mąż mówi, że nigdy mi się tak nie zdarzało,m to raczej on miał zawsze chłodniejsze. Za to całe moje ciało było mega nagrzane (temp. ok 37 :)).
    Według przepowiedni babć, jak kobieta w ciąży ma chłodne stopy to będzie chłopak :P Może to jakiś pierwszy znak? Choć nie ukrywam, że wołałabym córcię :)

Ja mam mało objawów, a jak są to takie bardzo delikatne i chwilowe. To co występuje codziennie to na pewno ciężkie piersi i czasem coś w podbrzuszu zaboli. A też tak macie, że jak schodzicie ze schodów to was piersi bolą ? :)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89 jak nie mam stanika to bolą ;p

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak jeżdże autem po dziurach :), ale czasem przestają i tylko przy dotyku.
    Teraz coś ciągnie w podbrzuszu.

Tak u tego samego. Nie znam lepszego u nas.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Aguska_021087 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny a macie takie jakby zakwasy nad pepkiem?ja cos takiego odczuwam przy wyprostowaniu sie lub zmianie pozycji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Ja już po becie, teraz oczekiwanie.
    Dziś w nocy pierwszy raz na siku wstałam, w ogóle obudziłam się o 5 i miałam głupie sny a potem długo zasnąć nie mogłam. Miałam też jakieś jakby kłucie-ciągnięcie od lewego jajnika (choć ciąża jest z prawego) i się martwię :( W ogóle mam teraz odkąd wstałam lekki ból w dole brzucha, a lekarz mi wczoraj mówiła, że jak będzie tępy ból brzucha mam dzwonić, ale już sama nie wiem czy ten co ja czuje to tępy czy sobie tylko wkręcam :/

Izzy lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy mam tak samo.. już nie wiem czy to mdłości czy tylko mi się wydaje.
    Jeszcze pare tygodni i wszystko się unormuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obym dotrwała do tych kilku tygodni...
    Pierwszy raz mam taki ból w dole brzucha

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis sie zmagam z bolem brzucha a tu caly dzien na uczelni :( wzielam nospe i proboje sie zrelaksowac i nie myslec

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może to taki tydzień ciąży, gdzie nas boli, bo widzę, że mamy podobne tydognie :)

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje Buffy :)

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety: 31480,00
    Nie ma przyrostu o 100% bo ostatnia była 18925,00 więc nie wiem czy to dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

Ale tu tłok! :D ile listopadowych cudów nam rośnie :D

Dwa dni temu byłam u ginekologa po skierowania na betę x2. Na USG widac było ciałko żółte (15dpo). Wczorajsza beta 1169 (16 dpo) i jeszcze muszę jutro powtórzyć. Mam nadzieję, że będzie dobry przyrost. Dziś byłam u endokrynologa z wynikami tarczycy. TSH mam 1,79 (miesiąc temu 1,27) i dostałam zalecenie żeby zamiast ciągłego brania euthyroxu 50 wprowadzić dwa razy w tygodniu 75 (np. wt, sb) i kontrola za dwa tygodnie z wynikami. Czy są jakieś tarczycowe ciężarówki tutaj? Jak tam Wasze wyniki? Co mówią lekarze?

Buffy, ten przyrost jest w porządku :) Nie martw się i gratulacje :)

Izzy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tarczycową :) Mój wynik to 2,83 i jestem na euthyroxie 25, codziennie 1 tabletka. Ginka kazała by przez całą ciążę prowadził mnie endo i jestem w trakcie poszukiwań jakiegoś :) Za 3 tyg mam powtórzyć tsh.

Trochę mnie martwi, bo ginka mówiła, że beta ma się podwoić a u mnie urosło o tę dolną granicę 66%.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy mnie też się wydaje, że przyrost jest jak najbardziej ok. Przy takich wartościach beta już wolniej rośnie.. Na pewno będzie wszystko dobrze! <3

Feśka gratuluję! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jest tak jak mówi Izzy, nie ma co się martwić, bo to tylko niepotrzebnie szkodzi :) a jest wszystko ok :)

Buffy, ja już wcześniej byłam pod opieką endokrynologa, bo TSH miałam 5,00 i trochę te nasze starania trwały. No a teraz to endokrynolog życzy sobie mnie widzieć co dwa tygodnie ze świeżymi wynikami zrobionymi dzień przed wizytą. Ciekawe jak długo to potrwa... Mam nadzieję, że nie całą ciążę :)

a i dzięki za grarulację, Izzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:37

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) gdzie macie listę z nickami i terminami porodów ? Chciałam z ciekawości zobaczyć ile was już jest i na kiedy macie terminy ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feśka ja dopiero teraz już będąc w ciąży w ogóle dowiedziałam się, że jakiś problem z tarczycą jest. No ale oby to nie narobiło szkód bo naczytałam się, że problemy z tarczycą to moga doprowadzić do tylu komplikacji, że hoho

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ