Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć. Jestem z Gdańska. Termin według ovu 12listopada. Do lekarza jestem umówiona na wtorek mam zrobić bete i później w czwartek. To mój drugi cykl po poronieniu zatrzymanym o którym dowiedziałam się w 11 tyg.na wizycie kontrolnej . Strasznie się boję co będzie teraz...
Izzy, Aga_502 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MW26 gratuluję

Dobrze trafiłaś, wiele z nas też jest po poronieniach i bardzo boimy się o swoje maleństwa, nie śpimy po nocach w obawie czy beta dobrze rośnie i wsłuchujemy się w organizm doszukując się objawów ciąży.
Nie jesteś sama Kochana, jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać i przywoływać do porządku kiedy zaczynamy panikować
MW26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galaretka, ja też miałam w nocy silne skurcze. Godzine, dwie po zaśnięciu. Były tak silne, że budziłam męża za każdym razem bo się bałam, że przytomność stracę. W poprzedniej ciąży sobie z nimi nie radziłam. Ale teraz przed samym snem biorę nospe forte i jest spokój. Raz nie wziełam i mnie złapał. Mówiłam wczoraj o nich lekarzowi to nie był zachwycony i kazał brać nospe i magnez dodatkowo. Nie lekceważ takich skurczy.. Dodam jeszcze, że w dzień nigdy mi się taki ból nie przytrafił.
-
nick nieaktualnyMagnez biorę co dzień, ale też chyba zacznę się nospą zabezpieczać. Dziękuję Izzy.
Ja po takim skurczu od razu sprawdzam czy nie plamie i jak poleżę pomasuje brzuch jest ok i zasypiam bo dodatkowo śpię jak kamień i tylko te skurcze i siku mnie budzi. -
nick nieaktualnyTak około 5 min a miałam je dopiero dwa razy.
Jestem zła,że nie mam dobrego lekarza ,do którego mogę szybko jechać czy zadzwonić. Jestem pod opieką tej samej Pani tyle lat a i tak dalej traktuje mnie oschle i cały czas tylko karze mi schudnąć!!! bo nie zajdę w ciąże ...i zaszłam i ciekawe co teraz będzie mówić i przysięgam ,że jak każe mi się teraz odchudzać to koniec z nią ! -
To te skurcze wyglądają podobnie do moich. Mam nadzieję, że to nic złego..
Dobry lekarz do którego masz zaufanie to naprawde skarb. Miałam takiego który nawet telefonu swojego nie podał a teraz wróciłam do gina sprzed lat. Sto razy mi powtarza, żeby dzwonić o każdej porze nawet jak jest na urlopie. A jak nie odbiera to zawsze oddzwania. O wiele bezpieczniej się dzięki temu czuję..
Poszukaj słońce dobrego lekarza bo on ma być dla Ciebie wsparciem a nie powodem do frustracji..
Galaretka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey moge dołączyć...wczoraj gin wyznaczył mi termin porodu na 2 listopad chodź początkowo myślałam ze 30 październik ...wczoraj na USG zobaczyłam pęcherzyk w macicy i ciałko żółte...zarodka jeszcze nie ma ale gin pow że może być za wczesnie...oby było ok...martwię się ale muszę żyć normalnie bo to tylko szkodzi
Izzy, olimama, Galaretka lubią tę wiadomość

)Wkleiłam również link od Buffy.