X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypieki na twarzy... Znam to :) a co do reszty objawów ciążowych to mój mąż ma ich zdecydowanie więcej ode mnie! U mnie tylko piersi wrażliwe i bóle brzucha :P i mi wystarczy :) dobranoc!

Izzy, MW26, olimama, Ona_89', Mona90 lubią tę wiadomość

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pięknie świeci słoneczko i samopoczucie super, zamierzam zaliczyć jakiś spacerek z psem :):)

MW26 lubi tę wiadomość

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to Twój psiak w avatarze? :) słodziak :) u mnie też słońce :) również zamierzam pospacerować, plaża sama wzywa :) wiosnę czuć w powietrzu :)

Miłego dnia Listopadowym Mamom życzę :)

• olimama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 22:55

MW26 lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj strasznie zmeczona sie obudzilam .Ale moze na spacerek jakos zbiore sily.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś dzień dobrze sie zaczyna , wstałam ,mąż wrócił z dyżuru , zrobiliśmy pyszny omlet i zaliczyliśmy kościół a potem kaufland i marzy mi się kawa chociaż latte ale dostałam wykład o rozwijającym się sercu i wadach więc od razu mi się odechciało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka jedna kawa od wielkiego dzwona nie zaszkodzi :) Ja wczoraj jedną słabiutką wypiłam :)

• olimama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 20:24

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama przypomniałaś mi ,że tez mam ale ja na usuwanie 8. A lakierowanie bezpośredniego wpływu na dziecko nie ma chyba ,ze panicznie boisz się dentysty. A najlepiej dowiedzieć się u dentysty .

• Izzy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Bardzo się cieszę, że Wy też macie dzisiaj lepsze dni :) Po wczorajszym zgonie odżyłam dzisiaj! Zaliczyłam spacer z pieskiem, kościół (ależ mi wszyscy śmierdzieli pd nadmiaru perfum..) a nawet zrobiłam obiad. :)
    Teraz jedziemy z mężem i psiakiem do rodziców na kawke i tak zleci cała niedziela.
    Mdłości mam, piersi dokuczają ale najważniejsze, że głowa nie boli!

Olimama zadzwoń do dentysty i zapytaj. :)

Miłego dnia Kochane <3

olimama lubi tę wiadomość

• veoh Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja wlasnie nadal pije kawe..Tak wariowalam z synem jak bylam w ciazy tak teraz odpusiclam, ale macie racje tzreba ograniczyc wprowadzam zmiany od dizsiaj..nie ma co

doszedl dodatkowy objaw, sutkowscieklosc! tak mnie sutki piecza i bola ze chyba zaraz zwariuje:-)

olilamamA , zapytaj sie dentyski co ona mysli na ten temat? chyba wolalbym odlozyc na inny termin lakierowanie...ale rob jak czujesz.

Milego dnia dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 16:38

Izzy lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Ja dzis czuje sie wybornie. Chyba slonko pomoglo. Niestety moja alergia ewoluowala i zaczynam miec wrazenie ze mam reakcje na wszystko co zjem mimo iz pilnuje sie jak moge. Jak tak dalej pojdzie to niedlugo nic nie zostanie mi do jedzenia. Cos czuje ze to beda bardzo trudne miesiace... dobrze ze na razie gardlo mi nie puchnie. Niestety nie chca mi zadnych tabletek przepisac a te ktore bralam przed ciaza sa kategorycznie zakazane :( Twarz mam opuchnieta i drapie prawie do krwi bo juz nie moge wytrzymac... boje sie ze ktoregos dnia wstrzasu dostane i tak czy inaczej bede musiala wziac moje stare tabletki. Dzidzia tez pewnie przejmie wszystkie alergie :(
    Jakie to jest okropne nie miec dostepu do dobre opieki zdrowotnej.
    Milego popoludnia dziewczyny!

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do listopadówek;-) po póltorej roku walki udało sie wywołać pierwszą owulacje i jestem w ciązy;-) mam termin na 6 listopada,
    moje objawy to bolesne piersi i wieczorne ciągnięcia i skurcze podrzusza i to mnie martwi bo czasem sa naprawde silne;-(
    Pierwsze usg piątek 15.00 już nie mogę się doczekać

Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek, wybierz się do dobrego alergologa, nawet prywatnie. Na pewno będzie jakieś wyjście z sytuacji..

Dzień faktycznie piękny :) i czułam się tak dobrze jakbym w ciąży nie była :) oby więcej takich dni przed nami <3

• Izzy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik gratulacje :)

Feśka, właśnie przed chwilą pomyślałam to samo :) że taki fajny dzień, pogoda, mniej mdłości i ogóle dobre samopoczucie :) Byle głowa nie bolała to zniosę wszystko! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i jeszcze jedno... Żeby ciągle byla niedziela :D

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym nie obserwowała swojego cyklu i gdyby mi okres nie spóźniał to pewnie bym w ogóle nie wiedziała, że jestem w ciąży. Jedyne co mi doskwiera to ból piersi zaraz po przebudzeniu i jak się o nie oprę, no i są ciężkie... Jednak takie objawy zawsze towarzyszyły mi przed @, tylko nie tak długo ;)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, apropo dentysty....macie wszystkie ząbki wyleczone? Ja ostatnio byłam chyba w 2013 r. Ponoć w ciąży bardzo stan uzębienia się pogarsza. Mojej mamy znajoma tego nie dopilnowała i w wieku 35 lat po trzeciej ciąży straciła prawie wszystkie zęby! Nosi protezę w tak młodym wieku..

Wiecie co? Zauważyłam, że ostatnio jestem niezdarna. A właściwie to dzisiaj :P Nie wiem czy to sie jakoś ma do ciąży, ale dzisiaj w kościele się potknęłam, a zawsze chodzę tą samą drogą i nigdy do tej pory mi się to nie zdarzyło. Nagle nie zauważyłam schodka :P
    A wcześniej jak byłam w odwiedzinach u mamy to postawiłam kubek obok stołu zamiast na stole..i sobie spadł :P

Moja koleżanka jak była w ciąży to mówiła, że czuła się taka ogłupiona. Ciężko było jej cokolwiek zrozumieć, sprawy urzędowe załatwiał mąż, ogólnie ciężko kapowała hehe. Jak urodziła wszystko wróciło do normy.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam, że ciąża "ogłupia" czasem ... cóż.. hormony :P skoro tyle można na nie zwalić, to dlaczego i tego nie ? :)

chociaż ja wielkiego doświadczenia nie mam w tej materii. To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się Was czyta :)
    Wspomnienia...

Rok temu zakładałyśmy swój wątek
    ale ten czas leci....

Cudownych ciąż

Listopadówka 2014

Ona_89', Aga_502, Nuffeq lubią tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ