Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witam wszystkie listopadowe szczęściary:) Po 4 testach, 2 betach i usg dotarło do mnie , ze jestem w ciąży:)czytam was od kilku dni i postanowiłam dołączyć:0
co do objawów: wściekłe piersi, mdłości, ciągłe zmęczenie...i chęć zabicia kazdego kto ośmieli się mi przeciwstawic
z obliczen wychodzi , ze to 5 tydzien a termin mam na 13.11.
mam lekkiego nerwa bo dokładnie rok temu straciłam ciążę, ale teraz jade na nospie i duphastanie + dobre nastawienie , wiec musi sie udac:)
mam nadzieje , ze nasze przyjaźnie na tym forum beda sie rozwijac równie dobrze jak nasze maleństwa , a liczba postów rosnąć szybciej niz nasze brzuszki
ps. wszystkiego najlepszego w dniu kobietSuri97, Galaretka, Izzy, ewulek, Ona_89', olimama lubią tę wiadomość
fajnaaga -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niestety tutaj probowalam przez 2 lata i sobie odpuscilam. Leczylam sie w alternatywna metoda ale to zajmuje troche czasu i nie mozna w ciazy. Juz bylam szczesliwa ze powoli moge spowrotem pewne rzeczy wprowadzac a tu sie nowe alergie pojawiaja.
Poza tym tutaj nikt mi nic nie przepisze bo uwazaja ze nalezy wszystko przecierpiec. Zrezta samo za siebie mowi ze usg robia tylko raz jak wszystko przebiega ok (w 18 tygodniu). Nawalczylam sie swego czasu tu z lekarzami...z mega bolem brzucha przyjeli mnie na oddzial ginekologiczny dopiero po 3 razie z czego za wszystkie 3 musialam zaplacic mimo ze nie pozwolono mi spotkac lekarza... twierdzono ze mam bolesne jajeczkowanie... po trzecim razie dostalam od razu 2 antybiotyki ktorymi zniszczyli mi przewod pokarmowy i od tego czasu sie bujam z nasilonymi alergiami. Ginekolog u ktorego bylam (cudem udalo mi dostac u niego czas bo jak mnie wczesniej brzuch bolal to pierwsza wizyte oferowali mi po 4 miesiacach gdzie ja na nogach stac nie moglam) przepisal mi leki przeciw grzybiczne (po tym jak powiedzilam ze zaczelismy starac sie o dziecko) przy ktorych nie dosyc ze zabronione jest zajscie w ciaze to nie powinno sie nawet do 6 tygodni po przyjeciu ostatniej. Cos mnie tknelo i jak bylam w Szczecinie poszlam do swojego ginekologa zapytac sie czy uwaza ze ten lek jest ok. Podejrzewam ze nawet jakby mi sie jakims cudem udalo dostac do lekarza to i tak bym mu nie ufala zeby brac to co by przepisal. Niedlugo bede w Niemczech i jako ze tam mam zamiar rodzic to i tak musze znalezc lekarza prowadzacego. A poki co moze moj pl ginekolog pomoze. Na szczescie jest na tyle mily ze mnie wspiera na odleglosc
Co do bycia oglupionym mowia ze nie powinno sie zadnych waznych decyzji podejmowac w ciazy -
nick nieaktualny
-
A co do ogłupiania, to u mnie był to chyba jeden z pierwszych objawów - okropnie zapomniałam słowa i czułam, jakbym miała dziurawy mózg
i też niestety muszę udać się do dentysty, zaczęłam robić porządek z jamą ustną i muszę kontynuowaćOna_89' lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki nie bylo mnie jakis czas bo musiałam przetrawić wiadomość o ciazy. Narazie u mnie nie ma radosci moze dlatego że mam 4 miesięczną córkę i w pamięci jeszcze ból porodu. Zabezpieczaliśmy się a jednak coś poszło nie tak. Kolejnego maluszka planowaliśmy ale nie tak szybko chciałam dobrze się przygotować do kolejnej ciąży i oczywiście odczekać jakiś rok.
Wyjdę teraz na wyrodną matkę teraz ale musialam wyrzucić z siebie pewnie jak zobaczę serduszko bijące będę się cieszyc narazie strach pomieszany jest z żalem że nie jest tak jakbym chciała.
-
Nie przejmuj sie teraz jestes zalamana a pozniej bedzieszz sie cieszyc dwoma szczesciami na raz;) moja mama mnie i moja siostre urodzilam rok po roku i powiedziala ze nie bylo latwo ale nigdy by nie zamienila inaczej dzieci sie razem wychowuja Ty bedziesz miec od razu dwojke dzieci wychowana wiec za kilka lat do przedszkola Ty do pracy i bedzie dobrze:)!
-
nick nieaktualny
-
dzisiaj będę się zapisywać do lekarza ciekawe jak z terminem. Nie wiem czy chodzić państwowo czy iść prywatnie z małą chodziłam państwowo i byłam zadowolona ale kij wie jak z terminami będzie. Jakich lekarzy Wy wybieracie??? Widziałam pare osób z Gdańska może Wy polecicie kogoś???