X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) jestem w ciazy !! aaa udało się termin mam koło 10 listopada:))

Ona_89', Suri97, Galaretka, Izzy, ewulek, Aga_502, olimama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, termin masz jak ja wg BBF :) zdrówka!

• bella82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje i zycze bezproblemowych ciaz :-)

Nuffeq lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje !!:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • fajnaaga Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie listopadowe szczęściary:) Po 4 testach, 2 betach i usg dotarło do mnie , ze jestem w ciąży:)czytam was od kilku dni i postanowiłam dołączyć:0
    co do objawów: wściekłe piersi, mdłości, ciągłe zmęczenie...i chęć zabicia kazdego kto ośmieli się mi przeciwstawic :)
    z obliczen wychodzi , ze to 5 tydzien a termin mam na 13.11.
    mam lekkiego nerwa bo dokładnie rok temu straciłam ciążę, ale teraz jade na nospie i duphastanie + dobre nastawienie , wiec musi sie udac:)
    mam nadzieje , ze nasze przyjaźnie na tym forum beda sie rozwijac równie dobrze jak nasze maleństwa , a liczba postów rosnąć szybciej niz nasze brzuszki :)
    ps. wszystkiego najlepszego w dniu kobiet :)

Suri97, Galaretka, Izzy, ewulek, Ona_89', olimama lubią tę wiadomość

fajnaaga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wy dziewczyny o braniu kąpieli na tym etapie ciąży sądzicie?
    Bo niby nie zalecają...
    Ja uwielbiam kąpiele więc ciężko zrezygnować, jedyne co zmieniłam to temperatura wody na znaaaaacznie niższą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli obniżyłaś temperaturę wody to nie masz czym sie martwić :) kąp sie do woli :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tutaj probowalam przez 2 lata i sobie odpuscilam. Leczylam sie w alternatywna metoda ale to zajmuje troche czasu i nie mozna w ciazy. Juz bylam szczesliwa ze powoli moge spowrotem pewne rzeczy wprowadzac a tu sie nowe alergie pojawiaja.
    Poza tym tutaj nikt mi nic nie przepisze bo uwazaja ze nalezy wszystko przecierpiec. Zrezta samo za siebie mowi ze usg robia tylko raz jak wszystko przebiega ok (w 18 tygodniu). Nawalczylam sie swego czasu tu z lekarzami...z mega bolem brzucha przyjeli mnie na oddzial ginekologiczny dopiero po 3 razie z czego za wszystkie 3 musialam zaplacic mimo ze nie pozwolono mi spotkac lekarza... twierdzono ze mam bolesne jajeczkowanie... po trzecim razie dostalam od razu 2 antybiotyki ktorymi zniszczyli mi przewod pokarmowy i od tego czasu sie bujam z nasilonymi alergiami. Ginekolog u ktorego bylam (cudem udalo mi dostac u niego czas bo jak mnie wczesniej brzuch bolal to pierwsza wizyte oferowali mi po 4 miesiacach gdzie ja na nogach stac nie moglam) przepisal mi leki przeciw grzybiczne (po tym jak powiedzilam ze zaczelismy starac sie o dziecko) przy ktorych nie dosyc ze zabronione jest zajscie w ciaze to nie powinno sie nawet do 6 tygodni po przyjeciu ostatniej. Cos mnie tknelo i jak bylam w Szczecinie poszlam do swojego ginekologa zapytac sie czy uwaza ze ten lek jest ok. Podejrzewam ze nawet jakby mi sie jakims cudem udalo dostac do lekarza to i tak bym mu nie ufala zeby brac to co by przepisal. Niedlugo bede w Niemczech i jako ze tam mam zamiar rodzic to i tak musze znalezc lekarza prowadzacego. A poki co moze moj pl ginekolog pomoze. Na szczescie jest na tyle mily ze mnie wspiera na odleglosc :)

Co do bycia oglupionym mowia ze nie powinno sie zadnych waznych decyzji podejmowac w ciazy :)

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 8 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy idziecie na pierwsza wizyte USG??:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje pierwsze Usg nie wytrzymam w pracy chyba.... trzymajcie kciuki

Aga_502, Nuffeq, Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość

• magdack3 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Galaretka ! :) zdaj relacje po wizycie

f2w39jcgc7e44w1y.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Galaretka trzymam kciuki :) troszkę Ci zazdroszczę, że zobaczysz malucha już dzisiaj :) ja jeszcze ponad tydzień

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ogłupiania, to u mnie był to chyba jeden z pierwszych objawów - okropnie zapomniałam słowa i czułam, jakbym miała dziurawy mózg :P
    i też niestety muszę udać się do dentysty, zaczęłam robić porządek z jamą ustną i muszę kontynuować :(

Ona_89' lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za USG :) i czekany na relacje ja wybieramy się za tydzień w środę :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki nie bylo mnie jakis czas bo musiałam przetrawić wiadomość o ciazy. Narazie u mnie nie ma radosci moze dlatego że mam 4 miesięczną córkę i w pamięci jeszcze ból porodu. Zabezpieczaliśmy się a jednak coś poszło nie tak. Kolejnego maluszka planowaliśmy ale nie tak szybko chciałam dobrze się przygotować do kolejnej ciąży i oczywiście odczekać jakiś rok.
    Wyjdę teraz na wyrodną matkę teraz ale musialam wyrzucić z siebie pewnie jak zobaczę serduszko bijące będę się cieszyc narazie strach pomieszany jest z żalem że nie jest tak jakbym chciała.

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png

Wysłany: 9 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie :) teraz jestes zalamana a pozniej bedzieszz sie cieszyc dwoma szczesciami na raz;) moja mama mnie i moja siostre urodzilam rok po roku i powiedziala ze nie bylo latwo ale nigdy by nie zamienila inaczej dzieci sie razem wychowuja Ty bedziesz miec od razu dwojke dzieci wychowana wiec za kilka lat do przedszkola Ty do pracy i bedzie dobrze:)!

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, w sumie rozumiem Twoje emocje, bo nikt nie lubi jak cos nie idzie zgodnie z planem.. Ale powiem Ci, że zazdroszczę Ci! Tak jak napisała Szczęściara, jeszczw będziesz się z tego cieszyć :)

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki i pewnie macie racje ale ten pierwszy moment to takie załamanie przyszlo tym bardziej że walczymy o mieszkanie od państwa bo na kredyt nie mamy szansy nawet te wymogi w bankach to jakaś porażka.

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png

Wysłany: 9 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko to najwieksze szczescie i tego sie trzymaj a wszystkos ie po malu ulozy zobaczysz::)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj będę się zapisywać do lekarza ciekawe jak z terminem. Nie wiem czy chodzić państwowo czy iść prywatnie z małą chodziłam państwowo i byłam zadowolona ale kij wie jak z terminami będzie. Jakich lekarzy Wy wybieracie??? Widziałam pare osób z Gdańska może Wy polecicie kogoś???

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ