Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ewulek wrote:Niestety tutaj probowalam przez 2 lata i sobie odpuscilam. Leczylam sie w alternatywna metoda ale to zajmuje troche czasu i nie mozna w ciazy. Juz bylam szczesliwa ze powoli moge spowrotem pewne rzeczy wprowadzac a tu sie nowe alergie pojawiaja.
Poza tym tutaj nikt mi nic nie przepisze bo uwazaja ze nalezy wszystko przecierpiec. Zrezta samo za siebie mowi ze usg robia tylko raz jak wszystko przebiega ok (w 18 tygodniu). Nawalczylam sie swego czasu tu z lekarzami...z mega bolem brzucha przyjeli mnie na oddzial ginekologiczny dopiero po 3 razie z czego za wszystkie 3 musialam zaplacic mimo ze nie pozwolono mi spotkac lekarza... twierdzono ze mam bolesne jajeczkowanie... po trzecim razie dostalam od razu 2 antybiotyki ktorymi zniszczyli mi przewod pokarmowy i od tego czasu sie bujam z nasilonymi alergiami. Ginekolog u ktorego bylam (cudem udalo mi dostac u niego czas bo jak mnie wczesniej brzuch bolal to pierwsza wizyte oferowali mi po 4 miesiacach gdzie ja na nogach stac nie moglam) przepisal mi leki przeciw grzybiczne (po tym jak powiedzilam ze zaczelismy starac sie o dziecko) przy ktorych nie dosyc ze zabronione jest zajscie w ciaze to nie powinno sie nawet do 6 tygodni po przyjeciu ostatniej. Cos mnie tknelo i jak bylam w Szczecinie poszlam do swojego ginekologa zapytac sie czy uwaza ze ten lek jest ok. Podejrzewam ze nawet jakby mi sie jakims cudem udalo dostac do lekarza to i tak bym mu nie ufala zeby brac to co by przepisal. Niedlugo bede w Niemczech i jako ze tam mam zamiar rodzic to i tak musze znalezc lekarza prowadzacego. A poki co moze moj pl ginekolog pomoze. Na szczescie jest na tyle mily ze mnie wspiera na odleglosc
Co do bycia oglupionym mowia ze nie powinno sie zadnych waznych decyzji podejmowac w ciazy
Ewulek a jak dlugo mieszkasz w Szwecji? Wiesz z tym tzrema wizytam w ciazy jest parwie wszedzie.. takie sa zapisy.. Nie ma potrzeby niepotrzebnego naswietlania jak kobieta nie miala wczesniej problemow z ciaza.. Ja jestem po przejsciach i nie ma problemu zeby isc na usg w 6/7 tygodniu z synem mialam chyba 5 usg.. co miesiac wizyty u gin.tutaj tez jest mzoliwosc prowadzonej poczatkowej ciazy prze lekarza pierwszego kontaktu, jak nic sie nie dzieje..
Wiem,ze Szwecja jest troche specyficznym krajem... i chyba pod tym zwgledem nawet jeszce bardziej wyjatkowa niz Francja czy UK takze rozumiem Ciebie troche..
A dlaczgeo zdecydowalas sie na porod w Niemczech?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:46
-
Witam wszystkie mamy. Według terminu om data porodu wyznaczona na 30 października, ale dołączam się do mam listopadowych. Pierwsze usg wykonane 4.03 , kolejna wizyta 18.03. Mam pytanie , czy również męczą was mdłości? Jak tak to jak sobie z nimi radzicie?https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny