Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
veoh wrote:Ewulek a jak dlugo mieszkasz w Szwecji? Wiesz z tym tzrema wizytam w ciazy jest parwie wszedzie.. takie sa zapisy.. Nie ma potrzeby niepotrzebnego naswietlania jak kobieta nie miala wczesniej problemow z ciaza.. Ja jestem po przejsciach i nie ma problemu zeby isc na usg w 6/7 tygodniu z synem mialam chyba 5 usg.. co miesiac wizyty u gin.tutaj tez jest mzoliwosc prowadzonej poczatkowej ciazy prze lekarza pierwszego kontaktu, jak nic sie nie dzieje..
Wiem,ze Szwecja jest troche specyficznym krajem... i chyba pod tym zwgledem nawet jeszce bardziej wyjatkowa niz Francja czy UK takze rozumiem Ciebie troche..
A dlaczgeo zdecydowalas sie na porod w Niemczech?
Bo moj chlopak jest Niemcem i jego firma postanowila mu skrocic kontrakt w Szwecji i dac awans ale w Augsburgu. Wszystko juz bylo zaplanowane zebym w maju do niego dolaczyla a wczerwcu slub bierzemy ale ze mlodsza sie nie robie a taka przeprowadzka to w sumie najlepszy czas zeby z dzisidzia zostac w domu i jezyk podszkolic to jak tylko przestalam brac leki to wzielismy sie do roboty i sie niemal od razu udalo. ALe zeby dostac maciezynski to na zwolnienie moge isc dopiero 60 dni przed planowanym porodem wiec do tego czasu zostane w pracy no i w Malmö.
Mam nadzieje ze bedzie ok bo mam bardzo fajna polozna i wcale nie jestm za robieniem usg co miesiac ale uwazam ze raz to troche za malo. Poza tym mysle ze przy pierszej ciazy jednak kobieta sie niepewnie czuje i wolalaby wiedziec ze na pewno jest ok.
Ahhh jak mi sie dzis nie chce pracowac.... jest taka piekna pogoda ze w czasie lunchu poszlysmy na spacer... mogloby juz tak zostac -
Ja mam wizyte z polozna w czwartek.
Rodzicom i siotrze juz powiedzialam bo wiedzieli ze sie staramy i sie ciagla pytali wiec nie wytrzymalam.
Nawet w pracy juz powiedzialam... ze wzgledu na przelozenie wyprowadzki. Ale moja szefowa kariere robila ogarniajac trojke dzieci wiec ma troche inne podejscie niz jakby to byl facet. Wrecz mi sie na szyje rzucila z gratulacjami.Izzy, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My wizytę mamy w kolejny poniedziałek..i już nie mogę się doczekać
To będzie 7t2d czyli 8tc moi rodzice wiedzą daleko mieszkają więc już mamie wygadałam ,teściowie dowiedzą się w święta
Mnie zaczęły męczyć mdłości i zawroty głowy...więc "cudownie" jestIzzy lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj padłam na 2 godziny. Wróciłam z pracy, chwilę się pokręciłam po domu i tak mi się chciało spać, że nawet nie byłam w stanie obejrzeć do końca serialu.
Dziewczyny, robilyscie albo macie zamiar zrobić test ciążowy w 6-7tyg.? Mi został w domu jeszcze jeden i chce go zrobić w tym tygodniu żeby zobaczyć czy będą dwie ciemne krechy, bo na ostatnim teście była bladsza od testowej. Tylko się zastanawiam czy jeśli nie będzie ciemna to znaczy że coś jest nie tak?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny