X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie jestem dużo dalej bo też 6 tydzień (5t3d), ale jakoś tak szybko się u mnie pojawiły te objawy ;) moja koleżanka, która ma córkę, mówi, że na początku wyglądała strasznie, ja też tak się czuję :P no zobaczymy :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy idziesz na pierwsza wizytę?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie byłam tydzień temu bo miałam małe plamienie i chciałam to skonsultować z lekarzem. Zrobił mi usg i było widać już mały zarodek wielkości 0,8 mm :). Kolejną wizytę mam za tydzień we wtorek, wtedy powinno być widać coś więcej :).

Wysłany: 10 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bijące serduszko :) kto wie :) ja w czwartek będę dzwonić się zapisywać na wizytę na środę przyszla:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, w czwartek dowiedziałam się z testu, że również zostanę listopadową mamą :) Dzisiaj mam pierwszą wizytę u lekarza, poza tym uczucie twardych piersi, mdłości i ciągła senność.
    Trzymajcie kciuki!

Dziewczyny, tak sobie poczytałam Wasze wpisy i jestem w szoku, ile czekacie na wizytę u lekarza. U nas z nfztu zapisuję się z dnia na dzień, często nawet w ten sam. Chyba muszę to szczerze docenić. o 16 idę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:16

Izzy, Nuffeq lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    nie wiem czy wiecie w ciąży można wykonać dodatkowe bezpłatne badania na konflikt płytkowy (uwaga! to nie to samo co konflikt serologiczny), o którym rzadko mówią lekarze:

tu macie wszystkie dane, program jest darmowy, a poza programem diagnostyka tego problemu nie jest raczej dostępna:

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/przystapdoprogramu

i spokojnych ciąż Wam życzę :)

Nuffeq lubi tę wiadomość

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale sie juz nas narobilo:) bedzie razniej w wiekszym gronie. Mdlosci lasecczki to na dziewczynke ja z obiema z kibelka nie wychodzilam tak mnie czyscilo po wszystkim a teraz nic lekko tylko piersi bola przy dotyku a miesiaczka spoznia sie ponad tydzien

Nala85 lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt u nas na nfz z przchodni do gin też z dnia na dzień....ale warunki tam takie jak z kilka epok wstecz w życiu bym tutaj u nas ciąży nie prowadziła,chociaż mam znajomą która w innym mieście na nfz chodziła i tam zupełnie inne warunki.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 wrote:
    Wow ale sie juz nas narobilo:) bedzie razniej w wiekszym gronie. Mdlosci lasecczki to na dziewczynke ja z obiema z kibelka nie wychodzilam tak mnie czyscilo po wszystkim a teraz nic lekko tylko piersi bola przy dotyku a miesiaczka spoznia sie ponad tydzien

Nie obraziłabym się, bo zawsze marzyłam o córeczce :) przed chwilą napiłam się soku no i masakra, taka gula w gardle, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na chłopca w takim razie jeśli chodzi o mdłości ;p Za to jeśli chodzi o zajadanie to mam ochotę na słodycze co znowu wskazuje na dziewczynkę ;p Miałam tez bardzo wysoką betę co też wskazuje na dzieczynkę, także niewoadomo :p

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 oj mdlosci wiec co to znaczy z pierwsza do 5 miesiaca kleczalam przy kibelku a z druga do 4 miesiaca. Moj sie zawsze smial ze mam kochanka w lazience bo sue ciagle do niego tule:) tak na serio to nawet woda mnie gonila wiec teraz jestem wdzieczna ze jeszcze nie mam mdlosci wymiotow i innych rewolucji.

zytka lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 ja w pierwszej ciąży prawie w ogóle mdłości nie miałam (z drugiej strony "musiałam" ciążę trzymać w tajemnicy, więc trzeba było udawać, że wszystko jest ok), a urodziła się dziewczynka. Teraz mdli mnie od rana do wieczora. Dziś myślałam, że będą pierwsze wymioty, ale bronię się od tego rękami i nogami ;) W każdym razie mój mąż liczy na chłopca.

Agnike a u nas nową przychodnię postawili i to naprzeciw mojego domu, więc jeśli (odpukać) nic się nie dzieje, to nie zamierzam płacić za skierowania na mocz i krew.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • magdack3 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko okropne mdłości w dzień spodziewanej miesiączki teraz nic a nic oprócz potwornej senności i bólu cycuchów, które bolą nawet podczas chodzenia ;)

Jeszcze tydzień do wizyty ! :)

f2w39jcgc7e44w1y.png

Wysłany: 10 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna 89 ja nie wiem ile się czeka na wizyty bo ja chodzie prywatne ie i zawsze chodzilam a lekarz mówi ze jak nie ma plemienia to nie ma sensu iść na wizytę wczesniej niż dwa tyg po miesiaczce :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy...zatwardzenia i zmęczenie.

• MW26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja właśnie jestem po pierwszej wizycie . Jak narazie wszystko wygląda dobrze. Dzisiejsza beta3991, w czwartek następne badanie bhcg,a 17.03 usg. Z objawów mam zgagei strasznie wrażliwe sutki.

n59yvcqgpqmxp37y.png

Wysłany: 10 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który tydzień ciąży?;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. Ovufriend 6(5t2d). Lekarz po usg powiedział że około 24 dni od zapłodnienia.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! Dołączam do was ze wstępnym terminem na 14 listopada :) Dziś byłam na usg ale niestety nic jeszcze nie widać. Dziś 4t3d więc świeża sprawa. Endo z dziś to 14mm.

Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyście pęcherzyk ? Bo ja się boję pozamacicznej bo mam płyn w zatoce. W ogóle się boję, że nagle beta przestanie rosnąć.... Jak sobie radzicie z czekaniem do kolejnych wizyt aby zobaczyć czy maleństwo żyje ? A może ja się za dużo naczytałam o jakiś obumarłych i nierozwijających się ciążach ? :(((

Z objawów to głowa boli, kręci się, bolą bardzo jajniki, zwłaszcza prawy i czasem podbrzusze. W tej chwili mam chyba pierwszy raz w życiu zgage. Okropność. Cycki flaczki zero zmian :/ a jelita zwariowały i mam "ostrą jelitówke" któraś tak ma ?

Pozdrawiam mamuśki i trzymam za nas kciuki :)

• Asiek2109 Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dziś u lekarza bo miałam plamienia i dlatego tak szybko zaczęłam. Wg ovufriend początek 6 tygodnia, według beta HCG 5 tydzień a według USG 4 :( Dziś tylko pęcherzyk ciążowy było widać 5,3 mm, następne USG za 2 tygodnie. I tak bardzo się wystraszyłam bo długo szukała pęcherzyka i w końcu usłyszałam "ufff jest a już chciałam ciąży pozamacicznej szukać..."

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ