Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, w czwartek dowiedziałam się z testu, że również zostanę listopadową mamą Dzisiaj mam pierwszą wizytę u lekarza, poza tym uczucie twardych piersi, mdłości i ciągła senność.
Trzymajcie kciuki!
Dziewczyny, tak sobie poczytałam Wasze wpisy i jestem w szoku, ile czekacie na wizytę u lekarza. U nas z nfztu zapisuję się z dnia na dzień, często nawet w ten sam. Chyba muszę to szczerze docenić. o 16 idę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:16
Izzy, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
nie wiem czy wiecie w ciąży można wykonać dodatkowe bezpłatne badania na konflikt płytkowy (uwaga! to nie to samo co konflikt serologiczny), o którym rzadko mówią lekarze:
tu macie wszystkie dane, program jest darmowy, a poza programem diagnostyka tego problemu nie jest raczej dostępna:
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/przystapdoprogramu
i spokojnych ciąż Wam życzęNuffeq lubi tę wiadomość
-
Wow ale sie juz nas narobilo:) bedzie razniej w wiekszym gronie. Mdlosci lasecczki to na dziewczynke ja z obiema z kibelka nie wychodzilam tak mnie czyscilo po wszystkim a teraz nic lekko tylko piersi bola przy dotyku a miesiaczka spoznia sie ponad tydzien
Nala85 lubi tę wiadomość
-
Lola87 wrote:Wow ale sie juz nas narobilo:) bedzie razniej w wiekszym gronie. Mdlosci lasecczki to na dziewczynke ja z obiema z kibelka nie wychodzilam tak mnie czyscilo po wszystkim a teraz nic lekko tylko piersi bola przy dotyku a miesiaczka spoznia sie ponad tydzien
Nie obraziłabym się, bo zawsze marzyłam o córeczce przed chwilą napiłam się soku no i masakra, taka gula w gardle, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić
-
nick nieaktualny
-
Nala85 oj mdlosci wiec co to znaczy z pierwsza do 5 miesiaca kleczalam przy kibelku a z druga do 4 miesiaca. Moj sie zawsze smial ze mam kochanka w lazience bo sue ciagle do niego tule:) tak na serio to nawet woda mnie gonila wiec teraz jestem wdzieczna ze jeszcze nie mam mdlosci wymiotow i innych rewolucji.
zytka lubi tę wiadomość
-
Lola87 ja w pierwszej ciąży prawie w ogóle mdłości nie miałam (z drugiej strony "musiałam" ciążę trzymać w tajemnicy, więc trzeba było udawać, że wszystko jest ok), a urodziła się dziewczynka. Teraz mdli mnie od rana do wieczora. Dziś myślałam, że będą pierwsze wymioty, ale bronię się od tego rękami i nogami W każdym razie mój mąż liczy na chłopca.
Agnike a u nas nową przychodnię postawili i to naprzeciw mojego domu, więc jeśli (odpukać) nic się nie dzieje, to nie zamierzam płacić za skierowania na mocz i krew. -
nick nieaktualny
-
Witajcie ! Dołączam do was ze wstępnym terminem na 14 listopada Dziś byłam na usg ale niestety nic jeszcze nie widać. Dziś 4t3d więc świeża sprawa. Endo z dziś to 14mm.
Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyście pęcherzyk ? Bo ja się boję pozamacicznej bo mam płyn w zatoce. W ogóle się boję, że nagle beta przestanie rosnąć.... Jak sobie radzicie z czekaniem do kolejnych wizyt aby zobaczyć czy maleństwo żyje ? A może ja się za dużo naczytałam o jakiś obumarłych i nierozwijających się ciążach ? ((
Z objawów to głowa boli, kręci się, bolą bardzo jajniki, zwłaszcza prawy i czasem podbrzusze. W tej chwili mam chyba pierwszy raz w życiu zgage. Okropność. Cycki flaczki zero zmian a jelita zwariowały i mam "ostrą jelitówke" któraś tak ma ?
Pozdrawiam mamuśki i trzymam za nas kciuki -
Hej dziewczyny, byłam dziś u lekarza bo miałam plamienia i dlatego tak szybko zaczęłam. Wg ovufriend początek 6 tygodnia, według beta HCG 5 tydzień a według USG 4 Dziś tylko pęcherzyk ciążowy było widać 5,3 mm, następne USG za 2 tygodnie. I tak bardzo się wystraszyłam bo długo szukała pęcherzyka i w końcu usłyszałam "ufff jest a już chciałam ciąży pozamacicznej szukać..."