X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie jestem dużo dalej bo też 6 tydzień (5t3d), ale jakoś tak szybko się u mnie pojawiły te objawy ;) moja koleżanka, która ma córkę, mówi, że na początku wyglądała strasznie, ja też tak się czuję :P no zobaczymy :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy idziesz na pierwsza wizytę?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie byłam tydzień temu bo miałam małe plamienie i chciałam to skonsultować z lekarzem. Zrobił mi usg i było widać już mały zarodek wielkości 0,8 mm :). Kolejną wizytę mam za tydzień we wtorek, wtedy powinno być widać coś więcej :).

Wysłany: 10 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bijące serduszko :) kto wie :) ja w czwartek będę dzwonić się zapisywać na wizytę na środę przyszla:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, w czwartek dowiedziałam się z testu, że również zostanę listopadową mamą :) Dzisiaj mam pierwszą wizytę u lekarza, poza tym uczucie twardych piersi, mdłości i ciągła senność.
    Trzymajcie kciuki!

Dziewczyny, tak sobie poczytałam Wasze wpisy i jestem w szoku, ile czekacie na wizytę u lekarza. U nas z nfztu zapisuję się z dnia na dzień, często nawet w ten sam. Chyba muszę to szczerze docenić. o 16 idę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:16

Izzy, Nuffeq lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    nie wiem czy wiecie w ciąży można wykonać dodatkowe bezpłatne badania na konflikt płytkowy (uwaga! to nie to samo co konflikt serologiczny), o którym rzadko mówią lekarze:

tu macie wszystkie dane, program jest darmowy, a poza programem diagnostyka tego problemu nie jest raczej dostępna:

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/przystapdoprogramu

i spokojnych ciąż Wam życzę :)

Nuffeq lubi tę wiadomość

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale sie juz nas narobilo:) bedzie razniej w wiekszym gronie. Mdlosci lasecczki to na dziewczynke ja z obiema z kibelka nie wychodzilam tak mnie czyscilo po wszystkim a teraz nic lekko tylko piersi bola przy dotyku a miesiaczka spoznia sie ponad tydzien

Nala85 lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt u nas na nfz z przchodni do gin też z dnia na dzień....ale warunki tam takie jak z kilka epok wstecz w życiu bym tutaj u nas ciąży nie prowadziła,chociaż mam znajomą która w innym mieście na nfz chodziła i tam zupełnie inne warunki.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 wrote:
    Wow ale sie juz nas narobilo:) bedzie razniej w wiekszym gronie. Mdlosci lasecczki to na dziewczynke ja z obiema z kibelka nie wychodzilam tak mnie czyscilo po wszystkim a teraz nic lekko tylko piersi bola przy dotyku a miesiaczka spoznia sie ponad tydzien

Nie obraziłabym się, bo zawsze marzyłam o córeczce :) przed chwilą napiłam się soku no i masakra, taka gula w gardle, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na chłopca w takim razie jeśli chodzi o mdłości ;p Za to jeśli chodzi o zajadanie to mam ochotę na słodycze co znowu wskazuje na dziewczynkę ;p Miałam tez bardzo wysoką betę co też wskazuje na dzieczynkę, także niewoadomo :p

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 oj mdlosci wiec co to znaczy z pierwsza do 5 miesiaca kleczalam przy kibelku a z druga do 4 miesiaca. Moj sie zawsze smial ze mam kochanka w lazience bo sue ciagle do niego tule:) tak na serio to nawet woda mnie gonila wiec teraz jestem wdzieczna ze jeszcze nie mam mdlosci wymiotow i innych rewolucji.

zytka lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 ja w pierwszej ciąży prawie w ogóle mdłości nie miałam (z drugiej strony "musiałam" ciążę trzymać w tajemnicy, więc trzeba było udawać, że wszystko jest ok), a urodziła się dziewczynka. Teraz mdli mnie od rana do wieczora. Dziś myślałam, że będą pierwsze wymioty, ale bronię się od tego rękami i nogami ;) W każdym razie mój mąż liczy na chłopca.

Agnike a u nas nową przychodnię postawili i to naprzeciw mojego domu, więc jeśli (odpukać) nic się nie dzieje, to nie zamierzam płacić za skierowania na mocz i krew.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • magdack3 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko okropne mdłości w dzień spodziewanej miesiączki teraz nic a nic oprócz potwornej senności i bólu cycuchów, które bolą nawet podczas chodzenia ;)

Jeszcze tydzień do wizyty ! :)

f2w39jcgc7e44w1y.png

Wysłany: 10 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna 89 ja nie wiem ile się czeka na wizyty bo ja chodzie prywatne ie i zawsze chodzilam a lekarz mówi ze jak nie ma plemienia to nie ma sensu iść na wizytę wczesniej niż dwa tyg po miesiaczce :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy...zatwardzenia i zmęczenie.

• MW26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja właśnie jestem po pierwszej wizycie . Jak narazie wszystko wygląda dobrze. Dzisiejsza beta3991, w czwartek następne badanie bhcg,a 17.03 usg. Z objawów mam zgagei strasznie wrażliwe sutki.

n59yvcqgpqmxp37y.png

Wysłany: 10 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który tydzień ciąży?;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. Ovufriend 6(5t2d). Lekarz po usg powiedział że około 24 dni od zapłodnienia.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! Dołączam do was ze wstępnym terminem na 14 listopada :) Dziś byłam na usg ale niestety nic jeszcze nie widać. Dziś 4t3d więc świeża sprawa. Endo z dziś to 14mm.

Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyście pęcherzyk ? Bo ja się boję pozamacicznej bo mam płyn w zatoce. W ogóle się boję, że nagle beta przestanie rosnąć.... Jak sobie radzicie z czekaniem do kolejnych wizyt aby zobaczyć czy maleństwo żyje ? A może ja się za dużo naczytałam o jakiś obumarłych i nierozwijających się ciążach ? :(((

Z objawów to głowa boli, kręci się, bolą bardzo jajniki, zwłaszcza prawy i czasem podbrzusze. W tej chwili mam chyba pierwszy raz w życiu zgage. Okropność. Cycki flaczki zero zmian :/ a jelita zwariowały i mam "ostrą jelitówke" któraś tak ma ?

Pozdrawiam mamuśki i trzymam za nas kciuki :)

• Asiek2109 Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dziś u lekarza bo miałam plamienia i dlatego tak szybko zaczęłam. Wg ovufriend początek 6 tygodnia, według beta HCG 5 tydzień a według USG 4 :( Dziś tylko pęcherzyk ciążowy było widać 5,3 mm, następne USG za 2 tygodnie. I tak bardzo się wystraszyłam bo długo szukała pęcherzyka i w końcu usłyszałam "ufff jest a już chciałam ciąży pozamacicznej szukać..."

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ