X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Witajcie ! Dołączam do was ze wstępnym terminem na 14 listopada :) Dziś byłam na usg ale niestety nic jeszcze nie widać. Dziś 4t3d więc świeża sprawa. Endo z dziś to 14mm.

Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyście pęcherzyk ? Bo ja się boję pozamacicznej bo mam płyn w zatoce. W ogóle się boję, że nagle beta przestanie rosnąć.... Jak sobie radzicie z czekaniem do kolejnych wizyt aby zobaczyć czy maleństwo żyje ? A może ja się za dużo naczytałam o jakiś obumarłych i nierozwijających się ciążach ? :(((

Z objawów to głowa boli, kręci się, bolą bardzo jajniki, zwłaszcza prawy i czasem podbrzusze. W tej chwili mam chyba pierwszy raz w życiu zgage. Okropność. Cycki flaczki zero zmian :/ a jelita zwariowały i mam "ostrą jelitówke" któraś tak ma ?

Pozdrawiam mamuśki i trzymam za nas kciuki :)

Ja zobaczyłam pęcherzyk w macicy dopiero w 5 tyg i 4 dniu ciazy...

thgfdqk3u9dqmwtb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:34

olcia88 lubi tę wiadomość

• Izik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak juz pisałam wczesnirj mecza mnie straszliwe skurcze po srodku podbrzusza i po bokach, rwanie kłucie szarpanie czasmi naprawde blesne, rano były takie ze myslałam ze juz po dziecku;-( nie trwaja cały dzień przychodza nagle i odchodza nagle!! w weekend tego nie było jak duzo odpoczywałam, a w prcy mam mnóstwo ruchu jestem nauczycielka pracuję z małymi dziećmi

Czy któraś z was tez tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:11

Madziara lubi tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej wizycie u ginekologa. Macica niepowiększona, na usg od razu znalazł pęcherzyk, ale nic więcej nie widać. Stwierdził, że ciąża w macicy jest na pewno, ale mam przyjść za 2 tygodnie, wtedy dostanę skierowanie na badania i kartę ciąży, generalnie przyszłam bardzo szybko :) Powiedział, że wygląda mu to na 4-5 tydzień.

Mam takie mieszane uczucia, cieszę się, że nic niepokojącego, nawet dobrze, że wczesna ciąża, bo i alkohol i papierosy i leki się zdarzały, gdy nie wiedziałam o Dzidziusiu. Z drugiej strony chciałabym mieć ten najbardziej 'niebezpieczny' czas za sobą :( Czy Wy też się tak przejmujecie, czy to ja jestem panikarą?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg BBF 4tydz i 5 dni, też mam bóle brzucha i kłucia, dodatkowo cały czas pobolewa mnie krzyż. Z tego co czytałam na innych forach wiele dziewczyn tak miało i było ok, ale oczywiście zdarzały się też przykre sytuacje. Jak bardzo boli lepiej konsultować z lek. Tylko sama się zastanawiam czy ból jest na tyle silny, czy może go wyolbrzymiam.... :-(

17u9j44jl3novlzi.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj dziewczyny mamy sie cieszyc a nie smucic i myslec o najgorszym, !:) ja powiedzialam dzis to mojemu mezowi ze sie martwie a on ze stersuje tych naszego juniora i zebym przestala bo to jeszcze gorzej wplywa :) ja dopiero wizyte mam za 8 dni ale od dzisiaj jestem dobrej mysli !!:))

Nuffeq, Mala_Czarna_89, olimama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 10 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, masz rację, same się nakręcamy! Grunt to dbać o siebie i Maleństwo i nie przejmować się na zapas- fajnie się mówi :D Ale też się postaram.

A boleć chyba ma prawo, w naszym organizmie trwa ogromna rewolucja. Poza tym wydaje mi się, że dużo się dzieje w głowie, ja np. mam nieustanne mdłości od rana do wieczora, od kiedy zobaczyłam dwie kreseczki na teście :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 10 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ja jeszcze nie mam mdlosci :D tak bym chciala wszystkim sie pochwalic ale maz mowi ze jak bede w 10 tygodniu albo 12 :((:) buu:P

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 10 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to sporo czasu, a dlaczego tak długo chcecie czekać? U nas najbliżsi już wiedzą, a właściwie sami się domyślili z naszych min ;) Ale pamiętam, że w pierwszej ciąży wściekałam się, gdy moja mama rozpowiada o tym, zanim skończył się 3 miesiąc

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie mama i teściowa i parę znajomych, głównie z pracy, bo pracę mam stojącą i czasem mam ochotę sobie usiąść bez tłumaczenia się i dzięki temu nie muszę tego robić :) Części rodziny powiemy może na święta, a reszcie jakoś przy okazji w późniejszym terminie.
    Też bym chciała umieć pozytywnie myśleć i staram się nad tym pracować, ale u nas to mąż jest optymistą i mówi mi co jakiś czas, że czuje, że tym razem będzie dobrze i bardzo mi to pomaga :)

Wysłany: 10 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniewaz mialam ciaze biochemiczna a nei wieidzialam i w 37 dniu zaczelam krwawic i musialam sie wszystkim tlumaczyc bo za wczesnie sie pochwalilam...;( wiec teraz wolimy poczekac

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 10 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh to rzeczywiście nie dziwię się, że czekacie. Teraz musi być już tylko lepiej :)

Ja przyznaję, że chwilami myślę, że zbyt wcześnie powiedzieliśmy najbliższym. Jednak była okazja do drinka i w wykręcanie się dentystą nikt nie uwierzył (tzn. teście), więc potwierdziliśmy ich przypuszczenia. A potem poszło łańcuszkiem- powiedzieliśmy Córeczce, żeby przypadkiem dziadkowie się nie wygadali, a ona przychodzi w poniedziałek ze szkoły i mówi, że pochwaliła się pani..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 10 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mowie ze w post nie pije i wszyscy to szanuja :D wiec wymowke mam :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Dziewczyny jak juz pisałam wczesnirj mecza mnie straszliwe skurcze po srodku podbrzusza i po bokach, rwanie kłucie szarpanie czasmi naprawde blesne, rano były takie ze myslałam ze juz po dziecku;-( nie trwaja cały dzień przychodza nagle i odchodza nagle!! w weekend tego nie było jak duzo odpoczywałam, a w prcy mam mnóstwo ruchu jestem nauczycielka pracuję z małymi dziećmi

Czy któraś z was tez tak miała?

Bierz no-spe ta zwykla...tylko nie dźwigaj tych dzieciaków...takie bole normalne!! Macica rośnie rozciąga się;-)
    Widzę ze z Małą mamy taki sam awatar...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:11

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 mi tez się pojawił pryszcz na twarzy, a raczej się to wcześniej nie zdarzało. Mdłości póki co nie mam. Za to cyce mi się chyba już o jeden rozmiar powiększyły bo staniki nagle zrobiły sie za małe.

Kochane a jak jest u was z seksem? Ja od kiedy dowiedzialsm sie o ciąży to jeszcze nic..

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nic chodź gin pow ze niby delikatnie można od tyłu...ale maz pow ze poczeka ..a jak nie to sobie poradzi! ;-)

Zmieniłam awatar ;-)na swój zawodowy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:21

ewulek lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa do kiedy bedziecie czekac?:D bo ja tez nie iwem co robic;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w 6 tyg wg usg wizyte mam 20 marca i chyba jak juz zobacze serduszko to wtedy delikatnie..

thgfdqk3u9dqmwtb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:26

• ewulek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z odmawianiem alkoholu nie bylo problemu bo musialam na scisla diete przejsc (a to bylo w sierpniu) a alkohol rozklada sie do cukru w organizmie i kategorycznie nie moglam wiec nikt sie nie dziwil do tego od tej pory zawsze robie za kierowce.

Co do seksu to zauwazylam ze zaczyna mnie nosic ale jako ze jestem sama bo moj w delegacji a na koniec miesiaca sie wyprowadza do innego kraju to staram sie skupic na czym innym. A tak w sumie to udalo nam sie raz bo strasznie brzuch bolal na poczatku wiec nawet nie bylo szans.
    Piersi mi tez spuchly juz staniki poluzowalam na maksa wiec niedlugo chyba na zakupy czas sie wybrac. Boje sie tylko ze ich w sukienke slubna nie zmieszcze. Specjalnie wybralam luzniejsza na brzuchu (bo ze wzgledu na chorobe czasem strasznie mi puchnie) wiec nawet jak brzuszek sie pojawi to nie bedzie widac ale u gory moze byc problem. Ale nie martwie sie a zapas w koncu pierwszy raz w zyciu bede miala prawdziwe cycki :D

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio wstrzymujecie się? U mnie maz miał opory co by naszego Karalucha nie uszkodzić, ale udalo mi sie go jakos przekonać roznymi sposobami :)

Ewulek, ja tez naleze do tych nie-cycatych i jestem zachwycona faktem że piersi w ciąży rosną. Moje w koncu juz widać golym okiem! :)

ewulek lubi tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak mój eM miał opory gdy byłam w ciąży z córcią bał się że ją uderzy w głowkę !:P i na nic były moje tłumaczenia że tak się nie stanie.

Mnie mdłości męczą i już się zaczyna pojawiać mała piłeczka :O :D

maia1991 lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ