Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
maia1991 wrote:witam dziewczyny agnike ale juz masz brzusio ja jestem w 6tc i nic nie widac to rowniez druga ciaza co do mdlosci mam okropne chyba pojde na l4 bo nie wyrabiam nie moge jesc bo mdli mnie na sam widok jedzenia duzo pije schudlam juz 2kg w pracy chodze z kwasna mina bo ciagle mi nie dobrze macie jakis dobry pomysl na te ciazowe mdlosci? co do piersi ja nie mam za duzych w pierwszej ciazy z b zrobily mi sie d a teraz caly czas b moze jeszcze urosna hehe
-
Izzy wrote:Dziewczyny, panikuje.. Dzisiaj w ogóle nie czuje się ciążowo
Kiedyś słyszałam, że jak test wyjdzie negatywny, to niekoniecznie znaczy, że ciąży nie ma, ale jak będzie pozytywny to prawie na 100% ciąża (istnieje zaledwie kilka chorób, które wpływają na błędny wynik testu).
U mnie też brzuch wzdęty. Wiem, że Dzidzia wielkości kropeczki, ale w moim brzuchu dzieją się jakieś rewolucje.. -
Ja siedzę w domu z córcią więc ten przywilej mam że w razie mniej fajnych ciążowych dolegliwości zalegamy razem z córą w łóżku ) od września zaczyna przedszkole więc koniec leniuchowania ale do tego czasu wszystkie upierdliwe objawy miną )
U mnie w pierwszej ciąży to w 16tc brzuszek był widoczny,chociaż wcześniej ok 9-10tc już był lekko większy ale raczej nikt nie zauważył że to ciążowy
-
Mam to samo, ale teraz jest mega wydęty (nie wiem, wzdęcia czy co..?). Im szczuplejsza mama tym szybciej widać. Pamiętam, że pierwsze zdjęcia brzucha robiłam w 3 miesiącu i miałam pretensje do 'fotografa', że taki mały brzuch na zdjęciu wyszedł, bo z góry wydawał mi się dużo wiekszy
ewulek lubi tę wiadomość
-
No tak to dokładnie wygląda - nawet jak chodzę do toalety, to potem się nie zmniejsza I stąd wiem, że coś się dzieje A dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam zrobić betę i wyszedł wynik 31000 - przyrost od ostatniego pomiaru o prawie 100%, więc się trochę uspokoiłam:)
-
Ja tam nie mam zadnych objawow i sie nie przjmuje. Troche mnie mdli dzisiaj i mu spuchl brzuch ale to pewnie ze nie moglam sie opanowac i zjadlam kanapki na sniadanie a nie wolno mi chleba... no coz ale dobre byly
Ide jutro z polozna sie spotkac ale tylko porozmawiac wiec pewnie nic mi nie zrobi a jedyne usg bede miala w 18 tygodniu. W miedzyczasie juz sie w Niemczech zapisalam do doktora moze tam mi zrobi usg ale to dopier 2 kwietnia.
generalnie wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie stresem na pewno nie poprawie sytuacji. Takze wyluzujcie i cieszcie sie
Ps. Ja gdyby nie wy to bym nawet nie wiedzila ze cos takiego jak beta istnieje.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
ewulek wrote:Ja tam nie mam zadnych objawow i sie nie przjmuje. Troche mnie mdli dzisiaj i mu spuchl brzuch ale to pewnie ze nie moglam sie opanowac i zjadlam kanapki na sniadanie a nie wolno mi chleba... no coz ale dobre byly
Ide jutro z polozna sie spotkac ale tylko porozmawiac wiec pewnie nic mi nie zrobi a jedyne usg bede miala w 18 tygodniu. W miedzyczasie juz sie w Niemczech zapisalam do doktora moze tam mi zrobi usg ale to dopier 2 kwietnia.
generalnie wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie stresem na pewno nie poprawie sytuacji. Takze wyluzujcie i cieszcie sie
Ps. Ja gdyby nie wy to bym nawet nie wiedzila ze cos takiego jak beta istnieje. -
ewulek wrote:Ja tam nie mam zadnych objawow i sie nie przjmuje. Troche mnie mdli dzisiaj i mu spuchl brzuch ale to pewnie ze nie moglam sie opanowac i zjadlam kanapki na sniadanie a nie wolno mi chleba... no coz ale dobre byly
Ps. Ja gdyby nie wy to bym nawet nie wiedzila ze cos takiego jak beta istnieje.
Pewnie masz rację, ale ja w zeszłym roku poroniłam i może dlatego teraz mam takiego schiza. To nic zdrowego niestety więc ta dzisiejsza beta zdecydowanie mnie uspokoiła było mi to potrzebne -
Dziewczyny, właśnie przyszedł wynik bety - 1045. Wg wartości referencyjnych jest to 5 tydzień? Przecież to dopiero 4t+3d i to od okresu, myślałam że beta będzie wynosiła poniżej 100 - też macie takie wyniki?
Wartości referencyjne:
ciąŜa: 1-3 tydzień: 6-71
ciąŜa: 4 tydzień: 10-750
ciąŜa: 5-6 tydzień: 158-31795
ciąŜa: 7-9 tydzień: 3697-163563
ciąŜa: 10-12 tydzień: 27832-210612
ciąŜa: 14-15 tydzień: 12039-70971
ciąŜa: 16-18 tydzień: 8099-58176