Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
celine89 wrote:Dziewczyny, właśnie przyszedł wynik bety - 1045. Wg wartości referencyjnych jest to 5 tydzień? Przecież to dopiero 4t+3d i to od okresu, myślałam że beta będzie wynosiła poniżej 100 - też macie takie wyniki?
Wartości referencyjne:
ciąŜa: 1-3 tydzień: 6-71
ciąŜa: 4 tydzień: 10-750
ciąŜa: 5-6 tydzień: 158-31795
ciąŜa: 7-9 tydzień: 3697-163563
ciąŜa: 10-12 tydzień: 27832-210612
ciąŜa: 14-15 tydzień: 12039-70971
ciąŜa: 16-18 tydzień: 8099-58176 -
nick nieaktualny
-
A tą betę robiłyście we własnym zakresie, czy na polecenie lekarza? Bo ja, jak mówiłam, byłam wczoraj, przeprowadził tylko zwykłe badanie i usg i powiedział, że mam przyjść za 2 tyg to założy kartę ciąży i da skierowanie na badania. Po usg niby 4 lub 5 tydzień. I teraz nie wiem- robić te badania we własnym zakresie, czy poczekać te 2 tygodnie?
-
nick nieaktualnyja dostałam skierowanie na betę, bo poprosiłam. Kazał mi ją zbadać dwa razy w odstępie 48 godzin. Czy sam by mi dał to nie wiem, ale pewnie tak, bo w czasie starań co wizytę dostawałam coraz to nowsze skierowania na badania a Ty jeżeli czujesz się dobrze to chyba nie musisz robić tej bety. Ja chciałam się uspokoić i dlatego zrobiłam. Więc decyzja należy do Ciebie widzę też że jesteśmy na tym samym etapie
-
Hej
Ja pow izycie u lekarza. Brak zarodka ale jest pecherzyk 0,6cm umiejscowiony w macicy. Podejrzewali u mnie pozamaciczna ale dzieki Bogu wykluczona jest. Za 2 tygodnie znowu na wizyte i mam nadzieje ze juz zobacze wtedy serduszko, troszke stresujace beda te 2 tygodnie no ale trzeba wytrzymac w poniedzialek robilam bete to wyszla 2347 a tydzien wczesniej bylo 342 wiec jest chyba dobrze
ja dzisiaj zaliczylam pierwsze przytulanko z kibelkiem mam nadzieje ze powtarzac za czesto to sie nie bedzie...
Co do seksu to lekarz dzisiaj mi mowil zeby sie wstrzymac przynajmniej do nastepnej wizyty wiec moj M ma celibat przymuszony heheewulek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monia30 wrote:Hej
Ja pow izycie u lekarza. Brak zarodka ale jest pecherzyk 0,6cm umiejscowiony w macicy. Podejrzewali u mnie pozamaciczna ale dzieki Bogu wykluczona jest. Za 2 tygodnie znowu na wizyte i mam nadzieje ze juz zobacze wtedy serduszko, troszke stresujace beda te 2 tygodnie no ale trzeba wytrzymac w poniedzialek robilam bete to wyszla 2347 a tydzien wczesniej bylo 342 wiec jest chyba dobrze
ja dzisiaj zaliczylam pierwsze przytulanko z kibelkiem mam nadzieje ze powtarzac za czesto to sie nie bedzie...
Co do seksu to lekarz dzisiaj mi mowil zeby sie wstrzymac przynajmniej do nastepnej wizyty wiec moj M ma celibat przymuszony hehe -
szczesciara25 wrote:Czemu tak pozno usg? i gdzie Ty w koncu teraz bedziesz mieszkac??
Ja jeszcze mieszkam w Malmö ale moj na koniec Marca sie przprowadza do Augsburga. Ja niestety dolacze dopiero na poczatku wrzesnia ale bede tam czesto bo teraz duzo dlugich weekendow i takich tam mamy tutaj. Planowalismy sie przeprowadzic kolo pazdziernika jak mu sie kontrakt skonczy wiec byloby idealnie. W miedzyczasie dostal awans ale pod warunkiem ze przeprowadzka bedzie juz teraz.
Rodzic zamierzam w Niemczech wiec chce miec tam lekarza od poczatku.Agnike lubi tę wiadomość
-
Mala czarna wg OM to 1.11 ale zobaczymy bo lekarz mowil ze ciaza jest mlodsza sadzac po wielkosc pecherzyka wiec okaze sie wszystko na nastepnej wizycie tak naprwde. Mowil ze moge sobie zrobic bete w poniedzialek zeby zobaczyc czy ladnie przyrasta.
A ktos juz z listopadowek zobaczyl serduszko?? -
nick nieaktualny
-
ewulek wrote:Ja jeszcze mieszkam w Malmö ale moj na koniec Marca sie przprowadza do Augsburga. Ja niestety dolacze dopiero na poczatku wrzesnia ale bede tam czesto bo teraz duzo dlugich weekendow i takich tam mamy tutaj. Planowalismy sie przeprowadzic kolo pazdziernika jak mu sie kontrakt skonczy wiec byloby idealnie. W miedzyczasie dostal awans ale pod warunkiem ze przeprowadzka bedzie juz teraz.
Rodzic zamierzam w Niemczech wiec chce miec tam lekarza od poczatku. -
nick nieaktualnyMonia30 na 100% masz młodszą Ciąże bo ja już widziałam dzidzie i serducha i termin mam na 2 .11
Ja poszłam dziś na wizytę do mojej ( już nie bo ją rzucam) gin-end , która zajmowała się moimi endo problemami przez 7 lat i jak byłam u niej w grudniu i mówiłam ,ze staramy się i nam nie wychodzi to powiedziała ,że " ona nie leczy niepłodności" a dziś jak przyszłam z badaniami i z usg pochwalić się ,ze jestem w ciąży i chciałam ,żeby mi karte założyła itd to ona na to" fajnie ale ja ciąży nie prowadze , proszę sobie znaleźć innego lekarza" nooo kurrr.....to co ona robi??? masakra teraz zanim znajdę lekarza i termin to urodze chyba wcześniej ;(