X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    No i mamy obiadek ziemniaki z rybka i suroweczka mniam ;-)

Mi to się tak nie chce gotowac ...dzis ide brwi zrobić...a i tak maz będzie o 18 cos zrobię postnego;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Mi to się tak nie chce gotowac ...dzis ide brwi zrobić...a i tak maz będzie o 18 cos zrobię postnego;-)

Cholercia brwi! Miałam iść dziś zapomnialam:-( jutro pójdę, jak coś otwarte będzie. U nas nalesniki ze szpinakiem :-) i musze się przyznać , że 3 posiłki w ciągu dnia to dla mnie za mało ...

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za brwi zabieram od 3 dni. Może dzisiaj.
    Mam większość mieszkania wysprzątane, pościel przebrana, wywietrzone, zaczynam czuć święta.. :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym miała 3 posiłki zjeść dzisiaj to by mnie chyba mdłości zamęczyły! Nie ma opcji! Dla nas tylko post jakościowy - czyli bez mięcha, ale ilościowy - nie da rady ;)

Byłam dziś u gina. Dzidzia ma 2,45cm :) A ostatnio (18marca) miała tylko 6mm :)
    11ukgw2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 14:16

Izzy, Mandi :), Galaretka, perelka89, zytka, agulla03, Aga_502, Nala85, Marta1986, maia1991, madzi4aam, Miu95, Nuffeq, Buffy, ~~Ania~~, skarb15 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to muszę cały dzień co 2 godzinki jeść w drobnych ilościach :)

Ona_89' najlepszy prezent na święta :) Nasze maluchy rozwijają się w rekordowym tempie, ja tam lubię czytać co 'poszło do przodu' z tygodnia na tydzień ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona cudny bobas. Nie wiem jak ja wytrzymam do 15 kwietnia ...tez chce zobaczyć moja kuleczke.

My też dostaliśmy prezent na święta - pprzyznali nam kredyt hipoteczny i dziś przyszedł mejl z tą informacją:-)

Ona_89', Miu95, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ONA ale dzidzoolek.:) Widze, że jesteśmy na tym samym etapie:)

km5supjy0xczfwah.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona sliczny babelek ja to pewnie zobacze juz duzego bobasa bo bd miala wizyte w 13tc czyli 12t0d ;-) bez obiadu bym z glodu umarla moge jesc tylko to a potem kisiele hehe albo jogurty ;-)

Ona_89', Nuffeq lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści...tak brwi zrobione ale chyba musze sie położyć bylam na zakupach i kurczę ten hałas i tłok mnie wykończył...a poza tym pogoda!!

• agulla03 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dzisiaj na zakupy, jak przyszłam do domu nawet nie rozpakowałam zakupów, poszłam się położyć i zasnełam 3 godz. teraz wstałam i już nic mi się nie chce. Święta będą bez jedzenia

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulla03 wrote:
    Poszłam dzisiaj na zakupy, jak przyszłam do domu nawet nie rozpakowałam zakupów, poszłam się położyć i zasnełam 3 godz. teraz wstałam i już nic mi się nie chce. Święta będą bez jedzenia

To widzę nie jestem sama...

agulla03 lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam ostro nastawiona na ostatnie porządki. Jednak mąż poszedł do pracy, a ja do łóżka...I też 3 godzinki snu. Już nie jestem tak bardzo zmęczona jak na początku ciąży, ale jednak czasem jeszcze potrzebuję popołudniowej drzemki i dalej kładę się szybko spać. o 21 jestem już w łóżku.

Kurczę, też by mi się przydało brwi zrobić i pazurki przypiłować i pomalować...ciekawe czy się uda ? Jeszcze w ciąży nie malowałam, bo nie miałam czasu.

Madzi4aam ile mierzy Twoja dzidzia?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dziewczyny szykuja sie do swiat bo malo tu pisza ;-) ja jade jutro do mamy bo nie mam weny na szykowanie jedzonka mam lenia hehe ;-) takze juz dzis zycze wam wesolych swiat smacznego jajka i mokrego dyngusa no i chociaz tych swiat bez mdlosci zeby nam te smakolyki smakowaly i bysmy mogly zjesc z apetytem ;-) no i najwjzniejsze niech nasze maluchy rozwijaja sie prawidlowo zebysmy za kilka tygodni poczuly juz zdrowe kopniaki od nich ♥

Galaretka, Ona_89', skarb15 lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona89 piekna dzidzia! Jak wyraznie widac. Moja wizyta za 2 tyg, nie wiem jak wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    ja pisałam o braniu magnezu :) Jednak nie magnez wpływa na mdłości a witamina b6, którą lekarz mi kazał brać razem z magnezem :)

Posprzątałam caaaaaaaaałe mieszkanie i padam na ryjek.. Na szczęście nie muszę nic gotować bo w święta idziemy w gości.
    Jakbym miała teraz stać przy jedzeniu i coś pichcić to moje niewyrzygane bełty na pewno by szybko znalazły swoje ujście...

Ja ogląda fim pt i ze cie nie odpuszczę i potem skończę ogarnianie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bola mnie zęby kolana łokcie nadgarstki znalazłam gdzies

cyt." w czasie ciąży następuje również zmniejszenie gęstości kości (mobilizacja wapnia), niezależnie od ilości spożywanego wapnia. U zdrowych ciężarnych kobiet jest to zmiana fizjologiczna, która cofa się po okresie zakończenia laktacji"

Myślałam ze jak mi gin pozwoli to może wiecej wapnia ale widzę ze to nie zależne...z natury jestem osoba prędka i dużo chodzę a teraz czuje sie jak kaleka...jaka dawka wapnia powinna być ja biorę femibion nadal 2 bo kazal z DHa po ostatniej wizycie ...

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko w porządku po USG :))).

Maluch ma 11,3mm :) i lekarz wyliczył, że jest idealnie zgrany z wiekiem ciąży liczonym od @ :D :). Serduszko też słyszałam, niesamowite uczucie :DD.

b3ce7b9d71e97750med.jpg

Zaczęło mnie jednak gardło nawalać i nie wiem jak ja dzisiaj to ciasto dokończę bo po 2 godzinach w kuchni po prostu odpadam. A teściowie nie wiedzą jeszcze o maluszku i nie mam jak się wywinąć! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:54

maia1991, Madziara, agulla03, szczesciara25, madzi4aam, Izzy, Ona_89', ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie tak, 11,3mm = 1,13cm :P.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja Noe mam czasu siedzieć na forum bo pieczenie zakupy itp:) pewnie nadrobie po świętach Wasze posty :) życzę spokojnych i dobrych świat ;***

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z kuchni prawie nie wychodzę. Pora spać . Zdrowych , spokojnych Świąt.:-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ