Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszczesciara25 wrote:Nie nie nie
jeżeli za życia się już przekazuje własność a nie po śmierci to nie obowiązuje od tego zachowek wiem bo moi rodzice są po notariuszu i też spisywali akt notarialny testament to po śmierci a akt notarialny to za życia
są różne czynniki wpływające i by ocenić trzeba dokładnie poznać sprawę
-
Perełka kliknęłam lubię to po pierwszej linijce, a z szyjką to jestem w szoku.
Ale już 36 tydzień, tak jak mówisz 2 tygodnie i ciąża donoszona = córcia będzie całkowicie gotowa do przyjścia na świata nawet (puk, puk!) gdyby teraz coś się zaczęło, to będzie dobrze. Aparatka kiedyś pisała że długo chodziła bez szyjki.
A rozwarcie?
Czego ci jeszcze brakuje z wyprawki? -
Staram się Was cały czas podczytywać ale z pisaniem już gorzej
Dziewczyny piękne brzuszki, będą ładne pamiątki - ja nie zdążyłam zrobić po 30tc i teraz troszkę żałuje
Dziewczyny trzymajcie dzieciaczki jak najdłużej w brzuszkach. Ja dzisiaj zderzyłam się z polska rzeczywistością. W związku z tym, że Gabi jest wcześniakiem mamy szereg skierowań do specjalistów - zaczęłam dzisiaj dzwonić aby umówić się na wizyty i dowiedziałam się, że limity wyczerpane i mogę tylko prywatnie.
Jedyny plus wcześniactwa to darmowe szczepienie ma pneumokoki.
A i odwiedziła nas dzisiaj położna i chociaż z niej jestem zadowolona.
PozdrawiamGinger84, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
Mala, jak dla mnie tyle czynnosci co napisalas to juz duze sprzatanie hihi
Jednak przy koncu faktycznie chyba sie wlancza syndrom wicia gniazda.
Ja codziennie teraz wynajduje cos czego w normalny dzien bym nie zrobila i na co nie bede miala czasu,wiec cos w tym musi byc.
Coraz wiecej mysle o dzidziusiu jak malo czasu zostalo,a ja dalej w czarnej d z pakowaniem (tak jak Ty czesc spakowana,a czesc sobie czeka nie wiem na co).
Micha sie jednak cieszyla jak dzisiaj juz tak na powaznie odkazalismy wozek i te inne wieksze rzeczy
Perelka, gratulacje duzej pociechy
Nie zamartwiaj sie Kochana jestem pewna,ze 2 tygodnie w spokojnym trybie zycia dasz rade pozaciskac nogi
Szyjka sie skraca bo nadchodzi powoli ten czas co nie oznacza,ze Mala bedzie chciala sobie juz wyjsc bo jej w brzuszku mamy na pewno jest najlepiej
Przyznaje sie bez bicia,ze ja dzisiaj na latwizne z obiadem bo kupne kluski slaskie z sosikiem,a jutro juz chyba wypadaloby cos ugotowac ehm
My mamy jutro wizyte,wiec zobaczymy ile Malutka wazy
Wiecie co jeszcze mam taka jedna obawe moze i glupia
Jak mnie zlapia skurcze i nadejdzie ten moment,a ja bede nieogolona nigdzie
Niby glupie,ale jakos tak dyskonfort chocby wlosy na nogach jak troche odrosna.
Nie ukrywam,ze teraz nie gole co dwa dni tylko troche rzadziej bo juz Meza musze angazowac,a sama tez leniwa (wiecie o czym mowie).
Noi tak jak Mala kiedys napisalas,ze jak sie nie jest tam ogolona (choc nigdy nie doprowadzam sie do stanu tzw buszu) to gola niedelikatnie polozne..
To mnie przeraza bo nie dalabym sie chyba tknac i dyskomfort po raz kolejny hihi.
Alez problemy sobie czlowiek wynajduje hhihiperelka89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Rozmarzona ja sobie dziś rozmawiałam dłuuugo z mamą przez tel i wspominałyśmy mój pierwszy poród. Mówiła, że była w szoku, bo obudziłam ją (mieszkałam wtedy u rodziców), powiedziałam, że idę pod prysznic i ma mi zrobić śniadanko, a jak to, przecież rodzę? a ja oaza spokoju, no przecież w 5 minut nie urodzę
golić to się nie goliłam, bo byłam ogolona, ale myślę, że spokojnie bym zdążyła. Z resztą z "kilkudniowym zarostem" chyba by mnie z porodówki nie wywalili nie?
no więc prysznic, śniadanko, na spokojnie się pozbierałam i pojechaliśmy.
Dzieci nie rodzą się w 10 minut, nawet jakbyśmy bardzo chciałyperelka89, Kitaja, Rozmarzona, haen, Micia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęściara, Biedroneczka dodała linka kilka stron wcześniej z fajną wyprawką do szpitala, chyba też spakuję się wzorem tej listy, tym bardziej że mój szpital nic nie zapewnia.
Perełka Malutka wcale nie jest już taka Malutka i w razie W tfu!tfu!tfu!!!! Poradzi sobiebiedroneczka1910, perelka89 lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Paolka_25 wrote:Szczęściara, Biedroneczka dodała linka kilka stron wcześniej z fajną wyprawką do szpitala, chyba też spakuję się wzorem tej listy, tym bardziej że mój szpital nic nie zapewnia.
Perełka Malutka wcale nie jest już taka Malutka i w razie W tfu!tfu!tfu!!!! Poradzi sobie -
szczesciara łap
:
-podkłady jednorazowe http://allegro.pl/bella-mamma-podklady-higieniczne-poporodowe-10szt-i5350453452.html LU-PI-LU
-majtki jednorazowe
-majtki zwykłe
-skarpetki
-koszule do karmienia x3
-szlafrok/kapcie + klapki pod prysznic
-nóż, widelec, łyżka, kubek
-krem na pękające brodawki http://allegro.pl/bepanthen-baby-odparzenia-popekane-brodawki-30g-i5341519994.html LU-PI-LU
-szare mydło do rany http://allegro.pl/bialy-jelen-mydelko-naturalne-hipoalergiczne-150g-i5210040050.html LU-PI-LU
-lewatywa x2
-wkładki laktacyjne
-podpaski wieeeelkie + podpaski zwykłe
-dezodorant/ płyn do demakijażu / krem
-żel pod prysznic/ szczoteczka, pasta do zębów/ szampon
-mokre chusteczki/ chusteczki higieniczne
-szczotka do włosów
-woda do picia
-telefon + ładowarka
-gumka do włosów
-pampersy
-laktator