Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Kurcze... zastanawiam się teraz czy nie spisać po prostu z wujkiem umowy kupna - sprzedaży np bo jakoś nie śni mi się jej spłacać... chyba w ten sposób można obejść?
    Tak, jeśli ci je sprzeda to od mieszkania nie ma licznego zachowku :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    na pewno będzie - ten typ tak ma.
    Tylko dziwi mnie jedna rzecz. Bo teoretycznie dziadek nie ma teraz mieszkania. Mieszka w moim i może w nim mieszkać do śmierci. To nie rozumiem dlaczego ona może żądać ode mnie jakichkolwiek pieniędzy. Widzę, że więcej problemów będzie z tym mieszkaniem niż to warte - bez kitu.
    Jak mi przyjdzie zapłacić na raz kilkadziesiąt tysięcy ciotce, to wtedy chyba w ogóle się załamę :/
    Dlatego ze jest jego dzieckiem czyli wg ustawy ma prawo do zachowku. Jeśli żyje np w skrajnym ubóstwie lub jest mało letnia to do 2/3 majątku a jeśli nie to do 1/2. Tak niestety jest

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry :)
    Podczytuje Was dzisiaj,ale cos weny nie mialam pisac.
    Tak wiec teraz nie pamietam co kto pisal :O

Na pewno musze pochwalic Wasze brzuszki Dziewczeta ;)

Perelka, moja Mala tez robi takie akrobacje,ze czasem mam wrazenie,ze mi pepkiem wyjdzie hihi :)

Mala, mowisz dalej jedziesz z koksem z poleczkami :)?

My dzisiaj z Mezem troche lenistwa,a troszke pozytecznych rzeczy zrobilismy.
    Mezu sam z siebie wzial sie za parownice i przejechal gondole od wozka,torby od niej,fotelik i sa gotowe odswiezone na cacy ;)
    Wygladalo to slodko bo tak dokladnie to robil i az buzia sie usmiechala jakim cudenkiem przyszykowanym Oliwka bedzie wozona hihi.
    Mezu sie smial,ze on takiego wozia nie mial :)

Na jutro wezme sie odswiezanie parowa rozkow, reczniczkow,kocykow i kombinezonika.

Aaaa przypomnialo mi sie,ale wstyd zapomnialam Ci Kitaja na smierc napisac jaka to parownica ..:)
    Przepraszam az mi glupio za ta moja (nie)pamiec.
    A wiec to ta:
    http://allegro.pl/prasowacz-parowy-stimer-zelazko-parowe-steamer-i5130696169.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

Do prasowania ciuchow tak jak mowilam swietna i do odswiezania rzeczy,ale z pewnymi rzeczami sobie nie radzi bo jak widac na cene sie pokusilismy.

Ja natomiast dzisiaj ogarnelam lazienke,lustra w przedpokoju,wstawilam pranie ostatnie dzidziusia i tyle tylko na dzisiaj.
    Jutro sie ogarne i wezme za reszte rzeczy.

Mikado, co do sprzatania to ktos mnie tu ganial,ze sie forsuje,a widzialam pare stron wczesniej,ze sama nie lepsza hihi :)
    Oj niedobra Ty ;)

Do dziewczyn,ktore byly na wizytach to ciesze sie,ze wszystko dobrze :)

Ps. Ktora nastepna rodzi bo jakos tu sie spokojnie zrobilo :D

Edit: slowo do Molci zabije za ta figure :D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:43

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam się mamy :) i mówi że jak spisany jest akt notarialny czyli przekazał Ci własność to on już nic nie ma tylko służebność i tyle a własność jest Twoja a ta siostra nic nie ma do tego :) mama pytala notariusza :)

Shibuya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Na Chemie...ciezki film ogolnie, a dla kobiety w ciazy tym bardziej, ale chce go mimo wszystko zobaczyc

Haen daj znać jak film. Nawet o nim nie słyszałam dopóki nie napisałaś dziś na forum i teraz sama się zastanawiam czy nie wyciągnąć w weekend męża do kina.

szczesciara, ja wzięłam stąd listę
    http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdf

EDIT. Mała, pozazdrościłam Ci klikanego linku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:59

Mala_Czarna_89, Paolka_25, perelka89, haen lubią tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tam takie sprzątanie.. za to dziś lez do góry dupa i szlak mnie trafia bo miałam tyle ambitnych planów a tu zupa mąż leży w dużym pokoju i nawet podłóg zmyć nie mogę jak wyro rozłożone..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Pytalam się mamy :) i mówi że jak spisany jest akt notarialny czyli przekazał Ci własność to on już nic nie ma tylko służebność i tyle a własność jest Twoja a ta siostra nic nie ma do tego :) mama pytala notariusza :)
    Własność jej owszem, ale zachowek to co innego :)

Wysłany: 8 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Własność jej owszem, ale zachowek to co innego :)
    Jasne ale zachowek jest w przypadku testamentu a nie aktu notarialnego tym bardziej że ta siostra nir opiekuje się nim ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akt notarialny to testament poniekąd i jeslu to jedyny majątek wujka to od niego obowiązuje zachowek, na prawdę na to jest mnóstwo regulacji i zależy to od indywidualnej sprawy jak ten zachowek będzie uregulowany po śmierci wuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:15

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka polecam karuzelę, jest świetna ;)

Rozmarzona dzisiaj nic ponad plan nie robię, tylko normalnie, obiad, kurze, podłogi, pranie, żadnych szafek ;)
    Widzisz nikt nie chce rodzić, a potem codziennie będzie się coś działo :D

co do pampersów z dziurką na pępek- ja wywijałam zwykłe pampersy

Głodnaaaa!!!!

Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zgagę ! Próbowałam,usnac ale nie dam rady ...
    E dodatku w szyjce kluje ..:(

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 8 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Akt notarialny to testament poniekąd i jeslu to jedyny majątek wujka to od niego obowiązuje zachowek, na prawdę na to jest mnóstwo regulacji i zależy to od indywidualnej sprawy jak ten zachowek będzie uregulowany po śmierci wuja
    Nie nie nie :) jeżeli za życia się już przekazuje własność a nie po śmierci to nie obowiązuje od tego zachowek wiem bo moi rodzice są po notariuszu i też spisywali akt notarialny testament to po śmierci a akt notarialny to za życia ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 8 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zgagi... męczyłam się długo w końcu wczoraj przed południem kupiłam rennie i.. wcale mnie nie łapie, nawet nie mam szans przetestować, czy działa :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Buffy :) Jak widać można się tu poradzić w każdej sprawie :)
    Wiecie co? Mam opryszczkę na ustach, oczywiście już się naczytałam i nastraszyłam. Dajcie jakieś wskazówki...

Paolka _25

Wysłany: 8 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zebys szła na poradę do notariusza ;)) bo nie chce sie klocic :)a ją mam jeszcze prasowanie oo matki ;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultować to z lekarzem? Wydawało mi się, że to pierdoła...

Paolka _25

Wysłany: 8 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka a miałaś wcześniej czy pierwszy raz w życiu dostałaś? bo jeśli enty raz to dziecku to nie grozi, bardziej mężowi ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy w roku mam niestety:/ czyli nie zawracać lekarzowi głowy?

Paolka _25

Wysłany: 8 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie zawracała. pamiętam jak na początku dziewczyny tu miały, poszły do lekarza i przepisał im leki na których ulotce było by w ciąży nie stosować.
    Jakieś domowe sposoby były chyba?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ