WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Kurcze... zastanawiam się teraz czy nie spisać po prostu z wujkiem umowy kupna - sprzedaży np bo jakoś nie śni mi się jej spłacać... chyba w ten sposób można obejść?
    Tak, jeśli ci je sprzeda to od mieszkania nie ma licznego zachowku :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    na pewno będzie - ten typ tak ma.
    Tylko dziwi mnie jedna rzecz. Bo teoretycznie dziadek nie ma teraz mieszkania. Mieszka w moim i może w nim mieszkać do śmierci. To nie rozumiem dlaczego ona może żądać ode mnie jakichkolwiek pieniędzy. Widzę, że więcej problemów będzie z tym mieszkaniem niż to warte - bez kitu.
    Jak mi przyjdzie zapłacić na raz kilkadziesiąt tysięcy ciotce, to wtedy chyba w ogóle się załamę :/
    Dlatego ze jest jego dzieckiem czyli wg ustawy ma prawo do zachowku. Jeśli żyje np w skrajnym ubóstwie lub jest mało letnia to do 2/3 majątku a jeśli nie to do 1/2. Tak niestety jest

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry :)
    Podczytuje Was dzisiaj,ale cos weny nie mialam pisac.
    Tak wiec teraz nie pamietam co kto pisal :O

Na pewno musze pochwalic Wasze brzuszki Dziewczeta ;)

Perelka, moja Mala tez robi takie akrobacje,ze czasem mam wrazenie,ze mi pepkiem wyjdzie hihi :)

Mala, mowisz dalej jedziesz z koksem z poleczkami :)?

My dzisiaj z Mezem troche lenistwa,a troszke pozytecznych rzeczy zrobilismy.
    Mezu sam z siebie wzial sie za parownice i przejechal gondole od wozka,torby od niej,fotelik i sa gotowe odswiezone na cacy ;)
    Wygladalo to slodko bo tak dokladnie to robil i az buzia sie usmiechala jakim cudenkiem przyszykowanym Oliwka bedzie wozona hihi.
    Mezu sie smial,ze on takiego wozia nie mial :)

Na jutro wezme sie odswiezanie parowa rozkow, reczniczkow,kocykow i kombinezonika.

Aaaa przypomnialo mi sie,ale wstyd zapomnialam Ci Kitaja na smierc napisac jaka to parownica ..:)
    Przepraszam az mi glupio za ta moja (nie)pamiec.
    A wiec to ta:
    http://allegro.pl/prasowacz-parowy-stimer-zelazko-parowe-steamer-i5130696169.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

Do prasowania ciuchow tak jak mowilam swietna i do odswiezania rzeczy,ale z pewnymi rzeczami sobie nie radzi bo jak widac na cene sie pokusilismy.

Ja natomiast dzisiaj ogarnelam lazienke,lustra w przedpokoju,wstawilam pranie ostatnie dzidziusia i tyle tylko na dzisiaj.
    Jutro sie ogarne i wezme za reszte rzeczy.

Mikado, co do sprzatania to ktos mnie tu ganial,ze sie forsuje,a widzialam pare stron wczesniej,ze sama nie lepsza hihi :)
    Oj niedobra Ty ;)

Do dziewczyn,ktore byly na wizytach to ciesze sie,ze wszystko dobrze :)

Ps. Ktora nastepna rodzi bo jakos tu sie spokojnie zrobilo :D

Edit: slowo do Molci zabije za ta figure :D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:43

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam się mamy :) i mówi że jak spisany jest akt notarialny czyli przekazał Ci własność to on już nic nie ma tylko służebność i tyle a własność jest Twoja a ta siostra nic nie ma do tego :) mama pytala notariusza :)

Shibuya lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Na Chemie...ciezki film ogolnie, a dla kobiety w ciazy tym bardziej, ale chce go mimo wszystko zobaczyc

Haen daj znać jak film. Nawet o nim nie słyszałam dopóki nie napisałaś dziś na forum i teraz sama się zastanawiam czy nie wyciągnąć w weekend męża do kina.

szczesciara, ja wzięłam stąd listę
    http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdf

EDIT. Mała, pozazdrościłam Ci klikanego linku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:59

Mala_Czarna_89, Paolka_25, perelka89, haen lubią tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tam takie sprzątanie.. za to dziś lez do góry dupa i szlak mnie trafia bo miałam tyle ambitnych planów a tu zupa mąż leży w dużym pokoju i nawet podłóg zmyć nie mogę jak wyro rozłożone..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Pytalam się mamy :) i mówi że jak spisany jest akt notarialny czyli przekazał Ci własność to on już nic nie ma tylko służebność i tyle a własność jest Twoja a ta siostra nic nie ma do tego :) mama pytala notariusza :)
    Własność jej owszem, ale zachowek to co innego :)

Wysłany: 8 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Własność jej owszem, ale zachowek to co innego :)
    Jasne ale zachowek jest w przypadku testamentu a nie aktu notarialnego tym bardziej że ta siostra nir opiekuje się nim ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akt notarialny to testament poniekąd i jeslu to jedyny majątek wujka to od niego obowiązuje zachowek, na prawdę na to jest mnóstwo regulacji i zależy to od indywidualnej sprawy jak ten zachowek będzie uregulowany po śmierci wuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:15

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka polecam karuzelę, jest świetna ;)

Rozmarzona dzisiaj nic ponad plan nie robię, tylko normalnie, obiad, kurze, podłogi, pranie, żadnych szafek ;)
    Widzisz nikt nie chce rodzić, a potem codziennie będzie się coś działo :D

co do pampersów z dziurką na pępek- ja wywijałam zwykłe pampersy

Głodnaaaa!!!!

Paolka_25, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zgagę ! Próbowałam,usnac ale nie dam rady ...
    E dodatku w szyjce kluje ..:(

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 8 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Akt notarialny to testament poniekąd i jeslu to jedyny majątek wujka to od niego obowiązuje zachowek, na prawdę na to jest mnóstwo regulacji i zależy to od indywidualnej sprawy jak ten zachowek będzie uregulowany po śmierci wuja
    Nie nie nie :) jeżeli za życia się już przekazuje własność a nie po śmierci to nie obowiązuje od tego zachowek wiem bo moi rodzice są po notariuszu i też spisywali akt notarialny testament to po śmierci a akt notarialny to za życia ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 8 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zgagi... męczyłam się długo w końcu wczoraj przed południem kupiłam rennie i.. wcale mnie nie łapie, nawet nie mam szans przetestować, czy działa :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Buffy :) Jak widać można się tu poradzić w każdej sprawie :)
    Wiecie co? Mam opryszczkę na ustach, oczywiście już się naczytałam i nastraszyłam. Dajcie jakieś wskazówki...

Paolka _25

Wysłany: 8 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zebys szła na poradę do notariusza ;)) bo nie chce sie klocic :)a ją mam jeszcze prasowanie oo matki ;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultować to z lekarzem? Wydawało mi się, że to pierdoła...

Paolka _25

Wysłany: 8 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka a miałaś wcześniej czy pierwszy raz w życiu dostałaś? bo jeśli enty raz to dziecku to nie grozi, bardziej mężowi ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy w roku mam niestety:/ czyli nie zawracać lekarzowi głowy?

Paolka _25

Wysłany: 8 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie zawracała. pamiętam jak na początku dziewczyny tu miały, poszły do lekarza i przepisał im leki na których ulotce było by w ciąży nie stosować.
    Jakieś domowe sposoby były chyba?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ