WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jesli chodzi o zabobony to u mnie sie juz dwa razy sprawdziły zgaga dokuczala ale nie tak jak teraz i urodzily sie dwa kudłacze:)

Paolka_25, Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Aparatka jak ja kocham zabobony!!!! Babcia męża nie kazała mi w ciąży włosów farbować bo dziecko się rude urodzi! :p

Szczęściara 1534 :) strona ale Mała już zdążyła naskrobać swoją wersję :) także kto jak uważa :D

szczesciara25 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robią jeszcze lewatywe? Moja siostra przy dwóch porodach nie miała a innych nie pytałam o to

Paolka _25
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ale u mnie ten akurat sie sprawdzil.
    a oto dowód
    Oliwka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70b64b1ba96e.jpg
    Lenka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e54cdbca8bc.jpg

perelka89, izulkaa, Buffy, Shibuya, Galaretka, Mala_Czarna_89, haen, ParasOlka:), Micia, natali101, Nymeria, Paolka_25 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka - taka maść, którą można stosować w ciąży

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka, no wlasnie jak mialam kilka pzypadkowych nocnych skurczy to powiem Ci,ze nie wiem czy bylabym w tym stanie sie golic :)
    Taki bol lapal,ze w pol sie musialam zginac i nie wiem czy bym byla w pelni opanowana do golenia w tej panice.
    Jeszcze jakby Meza nie bylo to bym sie bala zeby cos za szybko sie nie potoczylo,a jakby byl to by sie darl na mnie,ze jedziemy rodzic,a nie golic hihi :)
    Trzeba zaczac sie chyba zmusic i czesciej depilowac wtedy nie bedzie tak strasznie jak troszke sie zarosnie hihi.

Mala, to mega opanowana bylas.
    Juz kiedys jak czytalam Twoja opowiesc o porodzie to bylam w szoku,ze tak spokojnie do tego podeszlas :)

Kurcze jak pytalam polozna co trzeba do szpitala to mowila,ze chusteczki,podklady i pampersy i nic wiecej.
    Nie wiem nawet co szpital dokladnie wymaga bo na stronie nic nie pisze.
    Mam nadzieje,ze lewatywy nie bedzie,a jak bedzie to oni to mi zapewnia?
    No nic zobaczymy w praniu co to bedzie.
    Popakowane mam to co kazala polozna i to co wiadomo potrzebne.

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cis czytalam, ze zalecenia who sa takie, ze szpital nie moze na sile zrobic lewatywy i golenia, ale ze my w Polsce zyjemy, to wiecie jak to jest

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w szpitalu (mam nadzieje ze nie odesla)zapewniają wszystko i nic brać nie musze da dziecka ale spakowalam torbe w razie jak by mi przyszlo jednak rodzic gdzie indziej ;)
    Nie brałam duzo bo kocyk, 10pampersow tak zapobiegawczo , bo jak się okaże,ze,gdzie,indziej rodze,i sa potrzebne to mąż kupi,keem,do pupy,chusteczki, 2 czapeczki. 2niedrapki , 2kpl ubrań.. Dzialam tak samo czyli żeby coś bylo a 3 nie musze bo na pewno mąż bedzie codziennie wiec dowiezie w razie czego.rożek tez mam

Do siebie brałam laktator, wkladki lakt., na brodawki maść. Podklady, majtki. Chusteczki nawilżane. Ręcznik, szlafrok, 3 koszule. Podklady na lozko , podklady na wc , kosmetyki. Leki zapisane. Ladowarka i Tel zapisany na liście.badania , nip zakl.pracy, klapki. Kapcie,stanik

To,tak z głowy pisze,wiec mogli mi cos umknąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 19:07

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu trzeba mieć ze sobą lewatywe (enema)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka biedaku..
    Moze od tych skurczy ci się skróciło.. Miałaś robione ostatnio ktg ?
    Moja córka przybiera 250na tydzień wiec strach sie bac co to za kolos ;)
    Ciekawe co z ta zgaga.. Ja bym chciała żeby miała cokolwiek tych włosów ale jak bedzie lysa tez będę kochać ;) gorzej z ciemieniucha jak się ma długie wloski w sumie wiec nie ma tego złego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 19:12

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lewatywa tylko na życzenie pacjentki . Tak samo jak golenie..przynajmniej tak pisze :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Aparatka jakie one fajne , zarośnięte!

Mój brat miał burze blondu od urodzenia na głowie a ja byłam łysa!!! i to mega długo ;/ i zgage miałam sporadycznie teraz więc nic będę mieć mała łysą pałkę do całowania i grubsze czapki będzie trzeba zakładać :D

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już do szpitala spakowana. Muszę dopakować jedynie lewatywę, ale juz mi się dupci nie chce ruszać :P w efekcie mam dla siebie walizkę małą zapakowaną konkretnie i torbę z rzeczami dla Małego, gdzie jeszcze dorzuciłam kilka swoich :P spakowałam tez rzeczy na wyjście dla siebie i Małego, ale wytłumaczyłam mojemu gdzie jakie ciuszki leżą, gdyby pogoda była nieodpowiednia na te, które spakowałam :P noo... Także w razie w, mogę śmigać do szpitala, bo wszystko juz gotowe.

Paolka_25 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba lewatywę można się nie zgodzić. Ja nie miałam przy pierwszym porodzie- twierdzili ze po pierwsze za późno (jak juz miałam odwagę o to zapytać) a po drugie ze jak rano przyjechałam to nie mieliby z czego czyścić (ciekawa teoria)

Rozmarzona uwierz ze będzie ci wszystko jedno czy jesteś ogolona czy nie :D

Shibuya to od genów zależy ;) moja Laura urodziła się z czarnymi włoskami potem prawie wszystko sie wytarlo :P potem miała blond włosy teraz robią się ciemne.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas akurat ciemieniuchy dalo sie uniknąc ale wloski długie to mega problem jest raz ze trzeba dbac bardziej niz taki meszek wyczesywac, dokladniej płukać itd. A dwa zimą jest mega problem z czapka bo w kazdej moje dziewczyny były mokre przez włoski

ug376iyelyb9zcc9.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:20

klz920mm8wuzprdr.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei w szpitalu nei robia lewatywy bynajmiej nei mialam przy obu porodach ale zaraz przed porodem mne wyczyscilo na kibelku wiec poszlam pusta na porodowke.

Tez sie balam ze zrobie podczas parcia ale polozna mowila ze spokojnie one sie przyzwyczaily do tego. Normalnie jak mi wody przekóła to sie popłakałam ze wstydu bo myslalam ze siusiu zrobilam ale polozna odrazu zareagowala ze to byly wody i mam nie plakac

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze wszystkie siedzimy na bombie zegarowej ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ