X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide na manicure, ale zobacze czy z malowaniem czy tylko odzywka. Hybrydy nie odwazylabym sie juz robic, bo nie wiem czy aceton maja w szpitalu:P
    Wydaje mi sie, ze do sn i cc chca miec przezroczysta plytke.

Zrobilam pasztet, tzn.piecze sie, mezu dzis ma spotkanie ze znajomymi z bylej pracy, a ja sobie pojde do kina:)

perelka89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka chodzi o to, że na paznokciach sie sprawdza czy jest krazenie (roznie bywa) a jak zamalujesz to nie sprawdza ;)

Paolka_25, izulkaa lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja na manicure i pedicure pójdę po porodzie :) jakoś ładny kolor i wzór walne bo teraz nie ma co :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie maluje pazurków, u stóp to mój m chyba by nie potrafił malować, kiedyś go pytałam, to stwierdził, że to już za wiele dla niego ;) włosy mi farbuje, hehe
    hean na co idziesz do kina?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział ze spróbuje i w sumie to fajna zabawa jest :) wczuwa się i jakieś wzorki tworzy :p

• haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Chemie...ciezki film ogolnie, a dla kobiety w ciazy tym bardziej, ale chce go mimo wszystko zobaczyc

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka może i lekarka się śmiała bo wg lekarzy na pewno skuteczniej działa oxytocyna i przebijanie pęcherza płodowego :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:11

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to tego nie wiedziałam o tym krążeniu no ale w końcu pierworódka jestem :p
    I ta karuzelka świetna! Mam ją w obserwowanych bo zamierzam kupić dopiero po porodzie.

Mam jeszcze pytanie z innej beczki, któraś tu chyba jest prawnikiem czy coś?
    Mam podobną sytuację jak Shibuya. Mianowicie mieszkamy z mężem w mieszkaniu wujka, mamy sporządzony akt notarialny, że po jego śmierci wszystko należy do nas. Ale... wujek ma córkę. Ona nie ma o niczym pojęcia. Czy po śmierci wujka ma jakieś prawa do mieszkania itd? Może żądać jakiejś spłaty?

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja kupiłam czapeczke w Kapphalu poszukam linka to wkleje.Tez długo szukałam większość mi się nie podobala,ale była za cienka na nasze warunki pogodowe;P w Kapphalu maja fajna kolekcje dla noworodkow,do tego dokupiłam buciko/skarpetki z tej samej kolekcji,zaraz poszukam:D

Co do hybrydy ja już tez odpuscilam zrobie po porodzie chodze jedynie na zwykly pedicur/manicure nawet bez lakieru:/ meza już i tak wykorzystuje w domu wystarczająco;)

Paolka nie jestem prawnikiem ani notariuszem ,ale z tego co się orientuje corka ma prawo do zachowku

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jeśli córka nie jest wykluczona z dziedziczenia to 50% jej udziału spadkowego się należy tak jak Kitaja mówi z powodu prawa do zachowku. Ale ogólnie to jest skomplikowane zagadnienie zależne od wielu czynników bo i tez jest sporo przepisów redukujscych wielkość zachowku

• mikado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a używała któraś może pampersów z BabyDream?? dalej mam dylemat jakie kupić..;/

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwie paczki tych z Babydream. Jedne z otworkiem na pępek (ponoć to bajer ;-) ) i drugie zwykłe.

Synuś :-)
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala obejrzec ten film "chemia" ale boje sie ze bede caly czas plakac...

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak się sprawdzą ... słyszałam że jak jest to wycięcie na pępek to i tak trzeba podwijać bo są zbyt duże..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    A to nie jest tak, że jeżeli mieszkanie już jest aktem notarialnym przekazane to nic się nie należy?
    Ja mam mieszkanie już na siebie, jedynie w akcie mam napisane, że dziadek może tam mieszkać do śmierci.
    Teraz to dałyscie mi zagadkę, bo dziadek ma dwoje dzieci - mojego tatę (który na pewno nie będzie robił mi żadnych problemów) i ciotkę, z którą nie odzywamy się już z ponad 10 lat. Ona ma prawo do mieszkania które jest już moje?

A jakby dziadek za życia sprzedał to mieszkanie i akt notarialny jest już na kogoś innego, to przecież nikt nie ma do niego prawa...

Niestety ma prawo do zachowku...

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... zastanawiam się teraz czy nie spisać po prostu z wujkiem umowy kupna - sprzedaży np bo jakoś nie śni mi się jej spłacać... chyba w ten sposób można obejść?

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba od darowizny jest większy podatek niż od kupna?

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Ale jaja, muszę chyba zacząć zbierać pieniądze żeby ją spłacić...
    co za świat, nie odzywa się do ojca 15 lat i będę musiała jej jeszcze zapłacić :/
    Zachowek można regulować m.in. na podstawie relacji zmarły a ustawowy dziedziczacych także różnie może być, ale jak zacznie ciotka roscic prawa do zachowku to bez adwokata się może nie obejść :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Ale jaja, muszę chyba zacząć zbierać pieniądze żeby ją spłacić...
    co za świat, nie odzywa się do ojca 15 lat i będę musiała jej jeszcze zapłacić :/
    Nie nie nie martw się :) akt nitarailny niby jest do podważenia ale jak nie maja kontaktu to nie ma szans wygrac :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją prawie wysparzatalam zrobiłam zupę jeszcze podłogi umylam wózek i nosidelko i to prąsowanie :D macie listę co zabieracue do szpitala????
    Kurde mam hybrydę chyba dziś wieczór sobie sciagne jak nie można mieć

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ