X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide na manicure, ale zobacze czy z malowaniem czy tylko odzywka. Hybrydy nie odwazylabym sie juz robic, bo nie wiem czy aceton maja w szpitalu:P
    Wydaje mi sie, ze do sn i cc chca miec przezroczysta plytke.

Zrobilam pasztet, tzn.piecze sie, mezu dzis ma spotkanie ze znajomymi z bylej pracy, a ja sobie pojde do kina:)

perelka89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka chodzi o to, że na paznokciach sie sprawdza czy jest krazenie (roznie bywa) a jak zamalujesz to nie sprawdza ;)

Paolka_25, izulkaa lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja na manicure i pedicure pójdę po porodzie :) jakoś ładny kolor i wzór walne bo teraz nie ma co :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie maluje pazurków, u stóp to mój m chyba by nie potrafił malować, kiedyś go pytałam, to stwierdził, że to już za wiele dla niego ;) włosy mi farbuje, hehe
    hean na co idziesz do kina?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój powiedział ze spróbuje i w sumie to fajna zabawa jest :) wczuwa się i jakieś wzorki tworzy :p

• haen Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Chemie...ciezki film ogolnie, a dla kobiety w ciazy tym bardziej, ale chce go mimo wszystko zobaczyc

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka może i lekarka się śmiała bo wg lekarzy na pewno skuteczniej działa oxytocyna i przebijanie pęcherza płodowego :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:11

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to tego nie wiedziałam o tym krążeniu no ale w końcu pierworódka jestem :p
    I ta karuzelka świetna! Mam ją w obserwowanych bo zamierzam kupić dopiero po porodzie.

Mam jeszcze pytanie z innej beczki, któraś tu chyba jest prawnikiem czy coś?
    Mam podobną sytuację jak Shibuya. Mianowicie mieszkamy z mężem w mieszkaniu wujka, mamy sporządzony akt notarialny, że po jego śmierci wszystko należy do nas. Ale... wujek ma córkę. Ona nie ma o niczym pojęcia. Czy po śmierci wujka ma jakieś prawa do mieszkania itd? Może żądać jakiejś spłaty?

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja kupiłam czapeczke w Kapphalu poszukam linka to wkleje.Tez długo szukałam większość mi się nie podobala,ale była za cienka na nasze warunki pogodowe;P w Kapphalu maja fajna kolekcje dla noworodkow,do tego dokupiłam buciko/skarpetki z tej samej kolekcji,zaraz poszukam:D

Co do hybrydy ja już tez odpuscilam zrobie po porodzie chodze jedynie na zwykly pedicur/manicure nawet bez lakieru:/ meza już i tak wykorzystuje w domu wystarczająco;)

Paolka nie jestem prawnikiem ani notariuszem ,ale z tego co się orientuje corka ma prawo do zachowku

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka jeśli córka nie jest wykluczona z dziedziczenia to 50% jej udziału spadkowego się należy tak jak Kitaja mówi z powodu prawa do zachowku. Ale ogólnie to jest skomplikowane zagadnienie zależne od wielu czynników bo i tez jest sporo przepisów redukujscych wielkość zachowku

• mikado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a używała któraś może pampersów z BabyDream?? dalej mam dylemat jakie kupić..;/

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwie paczki tych z Babydream. Jedne z otworkiem na pępek (ponoć to bajer ;-) ) i drugie zwykłe.

Synuś :-)
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala obejrzec ten film "chemia" ale boje sie ze bede caly czas plakac...

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak się sprawdzą ... słyszałam że jak jest to wycięcie na pępek to i tak trzeba podwijać bo są zbyt duże..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    A to nie jest tak, że jeżeli mieszkanie już jest aktem notarialnym przekazane to nic się nie należy?
    Ja mam mieszkanie już na siebie, jedynie w akcie mam napisane, że dziadek może tam mieszkać do śmierci.
    Teraz to dałyscie mi zagadkę, bo dziadek ma dwoje dzieci - mojego tatę (który na pewno nie będzie robił mi żadnych problemów) i ciotkę, z którą nie odzywamy się już z ponad 10 lat. Ona ma prawo do mieszkania które jest już moje?

A jakby dziadek za życia sprzedał to mieszkanie i akt notarialny jest już na kogoś innego, to przecież nikt nie ma do niego prawa...

Niestety ma prawo do zachowku...

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... zastanawiam się teraz czy nie spisać po prostu z wujkiem umowy kupna - sprzedaży np bo jakoś nie śni mi się jej spłacać... chyba w ten sposób można obejść?

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba od darowizny jest większy podatek niż od kupna?

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Ale jaja, muszę chyba zacząć zbierać pieniądze żeby ją spłacić...
    co za świat, nie odzywa się do ojca 15 lat i będę musiała jej jeszcze zapłacić :/
    Zachowek można regulować m.in. na podstawie relacji zmarły a ustawowy dziedziczacych także różnie może być, ale jak zacznie ciotka roscic prawa do zachowku to bez adwokata się może nie obejść :)

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Ale jaja, muszę chyba zacząć zbierać pieniądze żeby ją spłacić...
    co za świat, nie odzywa się do ojca 15 lat i będę musiała jej jeszcze zapłacić :/
    Nie nie nie martw się :) akt nitarailny niby jest do podważenia ale jak nie maja kontaktu to nie ma szans wygrac :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją prawie wysparzatalam zrobiłam zupę jeszcze podłogi umylam wózek i nosidelko i to prąsowanie :D macie listę co zabieracue do szpitala????
    Kurde mam hybrydę chyba dziś wieczór sobie sciagne jak nie można mieć

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ