Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro ide na manicure, ale zobacze czy z malowaniem czy tylko odzywka. Hybrydy nie odwazylabym sie juz robic, bo nie wiem czy aceton maja w szpitalu:P
Wydaje mi sie, ze do sn i cc chca miec przezroczysta plytke.
Zrobilam pasztet, tzn.piecze sie, mezu dzis ma spotkanie ze znajomymi z bylej pracy, a ja sobie pojde do kina:)perelka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mała to tego nie wiedziałam o tym krążeniu no ale w końcu pierworódka jestem :p
I ta karuzelka świetna! Mam ją w obserwowanych bo zamierzam kupić dopiero po porodzie.
Mam jeszcze pytanie z innej beczki, któraś tu chyba jest prawnikiem czy coś?
Mam podobną sytuację jak Shibuya. Mianowicie mieszkamy z mężem w mieszkaniu wujka, mamy sporządzony akt notarialny, że po jego śmierci wszystko należy do nas. Ale... wujek ma córkę. Ona nie ma o niczym pojęcia. Czy po śmierci wujka ma jakieś prawa do mieszkania itd? Może żądać jakiejś spłaty?Paolka _25 -
Mala ja kupiłam czapeczke w Kapphalu poszukam linka to wkleje.Tez długo szukałam większość mi się nie podobala,ale była za cienka na nasze warunki pogodowe;P w Kapphalu maja fajna kolekcje dla noworodkow,do tego dokupiłam buciko/skarpetki z tej samej kolekcji,zaraz poszukam:D
Co do hybrydy ja już tez odpuscilam zrobie po porodzie chodze jedynie na zwykly pedicur/manicure nawet bez lakieru:/ meza już i tak wykorzystuje w domu wystarczająco;)
Paolka nie jestem prawnikiem ani notariuszem ,ale z tego co się orientuje corka ma prawo do zachowkuMala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualnyPaolka jeśli córka nie jest wykluczona z dziedziczenia to 50% jej udziału spadkowego się należy tak jak Kitaja mówi z powodu prawa do zachowku. Ale ogólnie to jest skomplikowane zagadnienie zależne od wielu czynników bo i tez jest sporo przepisów redukujscych wielkość zachowku
-
Tez bym chciala obejrzec ten film "chemia" ale boje sie ze bede caly czas plakac...
-
nick nieaktualnyShibuya wrote:A to nie jest tak, że jeżeli mieszkanie już jest aktem notarialnym przekazane to nic się nie należy?
Ja mam mieszkanie już na siebie, jedynie w akcie mam napisane, że dziadek może tam mieszkać do śmierci.
Teraz to dałyscie mi zagadkę, bo dziadek ma dwoje dzieci - mojego tatę (który na pewno nie będzie robił mi żadnych problemów) i ciotkę, z którą nie odzywamy się już z ponad 10 lat. Ona ma prawo do mieszkania które jest już moje?
A jakby dziadek za życia sprzedał to mieszkanie i akt notarialny jest już na kogoś innego, to przecież nikt nie ma do niego prawa...
Niestety ma prawo do zachowku... -
nick nieaktualnyShibuya wrote:Ale jaja, muszę chyba zacząć zbierać pieniądze żeby ją spłacić...
co za świat, nie odzywa się do ojca 15 lat i będę musiała jej jeszcze zapłacić -
Shibuya wrote:Ale jaja, muszę chyba zacząć zbierać pieniądze żeby ją spłacić...
co za świat, nie odzywa się do ojca 15 lat i będę musiała jej jeszcze zapłacićakt nitarailny niby jest do podważenia ale jak nie maja kontaktu to nie ma szans wygrac