WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu, wlasnie sobie pomyslalam, ze bym wypila taka gesta czekolade z bita smietana, a Ty Ginger wlasnie taka wypilas...noz w serce mi wbilas:P
    W domu mam tylko slodkie kakao i kremowke, chyba w tej desperacji ja ubije i zjem:D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Końcu to ja komuś zrobilam smaka yupi hihi;)
    Pyszna była wiesz Haen;)

haen lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger odprowadzalam Laurę na imprezkę przy okazji zmeczylam psiaka i miałam święty spokój ;) ale odebrać ją to juz autem jadę i powiem wam że muszę siedzieć wyprostowana jak struna bo inaczej macica mi pod zebra wchodzi

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Musze sie gdzieś wyżyć bo mnie h...uj strzeli na miejscu. Wiem, ze Polska służba zdrowia kuleje ale tu w tym pier......olonym UK to jest jakas zapyziała Kambodża a i pewnie w Kambodży jest lepiej. Angina mnie połamała od poniedziałku, w srode dostałam sie łaskawie do lekarza rodzinnego i co...a no dostałam paracetamol...grabie człowiekowi opadają ale to i tak pikus!!!!! Wyszlo mi cos w moczu i wyniki miały byc dzis o 14-15. Wiec popitalam do tego zasranego GP i wyniki sa, lekarza brak, opini brak i nie wiem czy mam brac antybiotyk czy nie ( dostałam recepte ale zakaz brania do momentu az mi lekarka pozwoli). Do tego młody szczl recepcjonista zaczął bawić sie w lekarza, ze on nic niepokojącego nie widzi w wynikach posiewów i mam nie brac. No nawet nie musze wam mowić jak mnie wkurzył!!!!! Zrobiłam awanturę kim on jest i na jakiej podstawie stawia diagnozę! Co to ma byc! W tym chorym kraju niedługo ludzie z ulicy beda stawiać diagnozy i nas leczyć! Miałam zadzwonic o 17 bo opinia lekarza miała byc gotowa. Mysle sobie, ze jednak pojde tam lepiej ..... i co.... lekarz jest ale wyników nie widział i mam przyjść w poniedziałek!!! ##^^#^**%€$>??,<€€!!!!! No nawet nie pytajcie jak sie zagotowałam!!!!!! Jesli mam infekcje to mam sie z nia bujać przez 6 dni!!! Kpina! Poprosiłam o kopie wyników badan, bo mam do tego prawo to nie dosc ze musze zapłacić ( śmieszne!) to jeszcze dostane je we wtorek, bo nie moge ich dostac od ręki!!!! Po prostu maja problem nacisnąć ctrl+alt+print czy jak to tam sie robi w windowsie. A ile musiałam formularzy wypełnić aby kopie dostac, to takiego podania nawet w sprawie pracy nie wypełniałam!!! Wykończy mnie tutaj ten NHS. Chory kraj, chora służba zdrowia.
    Ja to normalnie oaza spokoju i zeby mnie tak wytracić z równowagi to juz naprawde trzeba. Przez tych idiotów teraz jestem w szachu bez wyjścia. Polskie laboratorium w weekend nieczynne ( nie pobierają materiału do badan), bo gdybym wiedziała ze tak bedzie to bym tam dzis rano pojechała i zrobiła badania za kasę, wyniki miałabym jutro ( no chyba ze by cos było to poniedziałek) od razu e-mail do mojego polskiego ginekologa i w razie" w" leki do odebrania w jego prywatnej przychodni....
    Co do anginy to na szczescie mam w domu Duomox ( 7 sztuk) i pozwolenie od mojego polskiego gina na leczenie sie tym, bo przeciez z tym śmiesznym paracetamolem prędzej kopnela bym w kalendarz.
    Maz mi sie na korzonki rozłożył i wiecie co dostał.....naproxen lek przeciwbólowy troszke mocniejszy od Ibuprofenu i jak za 2 tyg sie nie poprawi to cos innego przepisze i na rehabilitacje wyśle. No nóż sie w kieszeni otwiera..... A mi chłopaka szkoda, bo za przeproszeniem pierdnąć nie moze tak go boli. Jutro idziemy do polskiej przychodni i moze dostanie zastrzyk lub antybiotyk Przeciez zapalenia nie wyleczy sie lekami przeciwbólowymi a ta idiotka GP mowi, ze samo przejdzie do 6 tyg.
    Nie to abym wybielala Polska służbę zdrowia, bo mam rodzine w Polsce i wiem jak ciezko bywa dostac sie do specjalisty itd, ze kolejki nieziemskie ale tu to dopiero masakra! No nie przebijesz sie przez tych konowałów jakim jedt GP-lekarz rodzinny.
    I se ulżyłam, tylko problem pozostał :(

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, moja dzielna Dziewczynka :* :)
    Przekaz swojemu,ze jak bedzie dla Ciebie taki niedobry to bedzie mial z listopadowkami do czynienia ;)

Beebs, kurcze tez bym sie wkur.. na Twoim miejscu i to na maksa..
    Jestes przez nich zablokowana na kazda str i co najgorsze wcale Ci nie pomogli.
    Jak masz duomox to ja na Twoim miejscu bym go wziela do konca.
    Jak bylam chora i domowe sposoby nie pomagaly to lekarka mi przepisala wlasnie duomox typowo dla ciezarnych i bralam go tez przy zapaleniu dziasla,a z Maluszkiem wszystko dobrze.
    Ginger tez teraz bierze duomox takze jak widac dla ciezarnych bezpieczny :)
    Nie wiem co innego moglabym doradzic :(

Beebs lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak z małym wszystko ok !:) szyjka skrócona kanał zamknięty mogę rodzić w każdej chwili i lekarz mówił że do 3 tyg maks. Ale jest problem bo od przyszłego tyg muszę się badać i robić ktg w szpitalu e którym chce rodzić i tu jest lipa bo ją chce w krk i miałam mieszkać u siostry ale bym musiała się od przyszłego tyg już przedmieść bo nie ma mnie kto odwieźć do krk bo mąż w delegacji

Rozmarzona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    W Końcu to ja komuś zrobilam smaka yupi hihi;)
    Pyszna była wiesz Haen;)

domyslam sie, ze byla pyszna i ciesze sie, ze Ci smakowala:D
    Ja dzis zjadlam tylko "nedznego wafelka i 1 batonik Twix, ale tylko 1:P", bo licze, ze odbije sobie jutro na weselu, a przeciez nie moge jesc tyle slodyczy (a jem duzooo, matko czasami az nie chce myslec ile ich wciagam)

Ginger84 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs ręce opadają jak to czytam:/ bierz ten duomox żeby cie postawił na nogi. Ja brałam juz wcześniej jak miałam fatalne wyniki moczu drożdże itd no i teraz przy anginie właśnie i zapaleniu zatok. Więc zdrówka ci życzę mnie już trochę postawiło na nogi ale wiem co czujesz:/

Rozmarzona przekażę mu jak juz będę się do niego odzywać bo nie gadam z nim choć on nawet nie wie o co chodzi.

Beebs, Galaretka lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam, ze macie skurcze i szyjki sie Wam skracaja, to moja ciaza pewnie bedzie trwac 9.5 msc, zadnych oznak, chociaz mysle sobie, te 5 tygodni to luz, ale jakbym miala przenosic, to bedzie ciezki czas.

Szczesciara, to moze przenies sie na czas delegacji do siostry, a potem jak maz wroci, to wroc do siebie?

Ginger84, Paolka_25 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, ginger dzieki. Bede brac ten duomox, bo inaczej nie wyjdę z anginy ( choruje na nia srednio 5-6 razy do roku, takie geny siostra tez tak ma :/ ). Jest coraz gorzej a ja nawet czasu nie mam aby sie wygrzać i wyleczyć. Codziennie mam szpital ( diabetolog, anestezjolog) to GP :/ to zakupy, bo przeciez mąż ręką i noga nie moze ruszyć. Mam dosc wszystkiego :(
    Z ta infekcja to jest porabane, bo tego samego dnia byłam w szpitalu i tez mocz badali. Nic nie wyszło, wyniki OK usłyszałam. Potem 3h pozniej wizyta u GP i nagle infekcja.... No rozumiecie cos z tego??? Chore to wszystko!!!! Najgorzej jest z gardłem, bo nic nie moge przez durna cukrzyce :( miód nie, syrop z żurawiny nie, cebula z cukrem nie, szalwia juz nie działa, woda utleniona dziala ale za długo nie mozna uzywac. GP mi pozwoliła na Strepsils :D :D :D cukrzykowi!!!! No oni chcą mnie tu dobić.

A tak na marginesie to gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam ( Aga, Skarb, Olcia). Niech maluchy zdrowo sie chowają! :)

Czytam w miare na bieżąco ( poza weekendami) i widze ranking porodówkowy. Ja w srode bede miała wyznaczony termin CC, po ciężkiej batalii :/ powinnam Nobla dostac w kategorii "mistrz szantażu" ;P boje sie ale lepsze CC niż wózek inwalidzki po porodzie SN :/ przyrosty brzuszka córeczki nadal ponizej średniej ale rosnie i to najwazniejsze. Bedzie wysoka i szczupła dziewczynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:22

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibyya ja piorę :P nawet w tej chwili piorę na trybie ręczny w pralce :P
    Bo niby jest oznaczenie żeby ręcznie prac:/
    Do wózka nie doszliśmy jeszcze:P nawet nie mam go w mieszkaniu jeszcze :P

Biedna..nie smuć sie.. Oni czasem cos palna a nie pomyślą..
    Przeprosili chociaz ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Ja do mojego mowie ze mnie kręgosłup boli i żeby mi pomógł a on "ale jak mam ci pomoc".. Faceci...
    Im trzeba chyba wszystko jak krowie na rowie tłumaczyć..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u nas ok, tylko ja jestem wrakiem. Na twarzy biała, więc tłumacz sobię, że anemia mnie dopadła bo na wypisie, że straciłam przy CC pół litra, no a ile ze mnie wycieka to jak taki solidny okres już 10 dni, także chyba mogę się czuć zmęczona...

Dziewczyny moje są bardzo aktywne, położne się śmieją, że będziemy mieli wesoło. Nie nadąrzam z karmieniem i przebieraniem...

Nie mam nawet siły wstawić zdjęć

Mąż ma jakąś oficjalną imprezę firmową, a mi wszystko jedno..... spać.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:35

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya z fotelika akurat pralam ale tylko dlatego ze miałam go na strychu. Z wózka nie piore
    Co do słów męża to rozumiem cię doskonale. Ja wiem ze oni to wszystko niby w żartach ze tak nie myślą ale czasem mam wrażenie ze ich mózgi zaginęły gdzieś głęboko w lesie

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya też mi się zdążyło powiedzieć mężowi "kto by cię chciał" a nie oddałabym go nikomu ;)

bylam po Laurę i mama koleżanki przytuliła mnie i powiedziała że gdybyśmy się już nie widziały to powodzenia w czasie porodu mi życzy. Dziwnie się poczułam ja tego nie czuje w sensie ze zbliża się godzina zero :O

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia wyslalam Ci zaproszenie, mam pytanie o ten laktator...

Shibuya, mega przykre. Przytulam

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie
    Jestem taka wkurwiona ze szok wyobraźcie sobei że ten HUJ nie przyszedł bo po co?!?!?!?!
    Sprawe odroczyli mi do 4 lutego a my na sylwestra chcielismy jechac do angli z dziećmi i co i dupa.
    Mój adwokat myślałam ze ze smiechu pęknie jak wiązanke puściłam po wyjściu z sali. Powiedzial ze jeszcze takiej mnie nie poznal.

Wrocilam do domu to oczywiscie musialam zostac sama z maluszkami bo moj miał objazdówkę jak zwykle jzu mnie wkurza to ze za szofera robi jakby komunikacji miejskiej nei bylo. Pomoc pomoca ale bez przesady tez. Tym bardziej ze mowilam ze zle sie czuje dzisiaj. No wiec na IP nie bylam bo nawet nei mialam jak.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Więc tak z małym wszystko ok !:) szyjka skrócona kanał zamknięty mogę rodzić w każdej chwili i lekarz mówił że do 3 tyg maks. Ale jest problem bo od przyszłego tyg muszę się badać i robić ktg w szpitalu e którym chce rodzić i tu jest lipa bo ją chce w krk i miałam mieszkać u siostry ale bym musiała się od przyszłego tyg już przedmieść bo nie ma mnie kto odwieźć do krk bo mąż w delegacji
    Chyba w nowym targu będę jednak rodzić :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja właśnie też się czuje taka do dupy i tak samo mnie to wszystko rusza:( ale pomysl ze za parę miesięcy to my im pokażemy jakie z nas laski.

Aparatka Szkoda twoich nerwów. Zastanów się nad jego prawami bo może warto faktycznie mu je ograniczyć żebyś nie musiała w takich sytuacjach pytać go o zgodę?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona powiem Ci że mnie dziś trochę zawiódł ten mój lekarz. Niby trafiłam do najlepszego w moim mieście,ale co mu szkodzilo zeby pobrac tą próbkę skoro chwile wcześniej smyrał mi palcem między nogami. Próbkę pobralam sama w toalecie obok i mu oddałam. Dobrze że przynajmniej nie musze tego nigdzie zawozic i placic za to tak jak niektóre z was.
    Rozmarzona ja też sobie wygooglowalam czopa i mam jakis obraz jak to wygląda.

Izulka współczuję stłuczki samochodu. W takim momencie nigdy nie wiadomo kiedy auto będzie potrzebne. Ale dobrze że nie jechalas wtedy z mężem bo byś się jeszcze bardziej zestresowala.

Haen ja tez tyle słodkości zjadlam w tym tygodniu a jutro będę zajadala się ciastami... Oj, oj.. A mam juz 11,5kg na +

haen, Rozmarzona lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ