Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No to widzę ze mam tu z kim walczyć o własne poczucie atrakcyjności po porodzie
oby nie brakło nam sił.
Ja to w ubiegłą zimę miałam taki plan by od wiosny zacząć ćwiczyć bo gruba to może nie byłam ale do jędrności wiele mojemu ciału brakowało. A tu się ciąża przydazyla i zamiast modelować sylwetkę to.. Hahaale potem mam zamiar pokazać mężowi ze jego zona to laska
Shibuya, Ona_89', Ginger84, Rozmarzona, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Kitaja zaczela liczyc juz barany,bo owce sie skonczyly.....snie przybywaj....powiem wam ,ze ja juz mam dosc tych bezsennych nocy:-(Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Pocieszajacy jest fakt,ze teraz moge spac a mi sie nie chce,a za pare tygodni nie bede mogla spac,a bedzie mi sie chcialo
/// dobre rady kolezanek"spij teraz jak najwiecej, bo potem bedzie ciezko"
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
nick nieaktualny
-
Beebs wspolczuje zgagi ! Czytalam wlasnie Twoj post na temat leczenia w UK,to samo jest tutaj w Norwegii, niby taki bogaty kraj, a takie maja marne wyksztalcenie! Dobrze, ze masz antybiotyk , szybkiego powrotu do zdrowia !!!
Beebs lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
I ja mam dość bezsennych nocy. Nie dość, że od początku ciąży chodzę w nocy siku przynajmniej co 2 h to od ponad miesiąca mam problemy ze spaniem. Pójdę do toalety i czasem już nie zasnę nawet na kilka godzinCórka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014) -
nick nieaktualnyKitaja szkoda gadać o lekarzu rodzinnym tutaj
jak przebrniesz przez tą ścianę głupoty to specjaliści sa super...no ale przebij sie przez tych durni... Powiem ci, ze jak opowiadałam tej lekarce co mi jest, ze boli gardło, ze czerwone, ze mam powiększone migdały i trudność w przełykaniu itd. to ta wujka google odpaliła i szukała co mi jest
a syrop na zgagę to mi taki przepisała, ze tam same pochodne etylu, propylu i butylu były
kolor pudrowo-różowy był tego ustrojstwa, normalnie w nocy świecił. Jak moj polski ginekolog to zobaczył to sie przeraził i kazał wylac to do zlewu i nie brac nawet jakbym w ciazy nie była. Przerażajace to jest, bo człowiek idzie do lekarza po pomoc a tak naprawde dopiero tam musisz sie o swoje zdrowie i zycie martwic. Wszystko sprawdzać i konsultować trzeba. Dlatego ja przeważnie chodzę do polskich lekarzy prywatnie i słono płace, ale co robic
antybiotyk jeszcze mi został po ostatniej anginie. Nie wiem jak to bedzie, bo wlasnie sie u mnie sezon zaczął i tak anginy moge miec nawet do kwietnia/maja
Jezu jaka mam zgagę. No takiej jeszcze nigdy nie miałam. Cos potwornego. Ide do toalety i chyba palca włożę, bo nie dam rady dłużej... Przeciez nie bede spała na siedząco -
Kurde poczytalam o witaminue C, ze tez niezalecana...skoro tradycyjne metody zawodza, trzeba wyprobowac czegos innego: kanapka z pasztetem, no to na zdrowie dziewczyny:)
A moze to glod, a nie widmo przeziebienia mnie zbudzilo, dowiem sie rano, -
nick nieaktualny
-
I wspolczuje Wam opieki z zagramanicy. Chociaz brakuje posredniego systemu miedzy tym jak wyglada to w Pl a u Ciebie Kitaja czy Beebs. Bo mi siecwydaje, ze czesc ludzi w Polsce chodzi do lekarza z pierdolami i stad sa te m.in te kolejki do lekarzy, u Was z kolei paracetamol to lek na wszystko. Tak zle i tak niedobrze.
-
Beebs wrote:Biedroneczka dzieki.
Haen to moze cytryna z miodem jak możesz. Pasztet na gardło - tego nie wiedziałam
Tak po prawdzie moje lenistwo zwycieza nade mna i nie chce mi sie gotowac wody i czekac, az herbata przestygnie do stanu umozliwiajacego jej wypicie -
Widziałam wcześniej ranking ...która następna do porodu. To ja się zgłaszam na ochotnika
Zaczęłam właśnie 37 tc. Na początku wymioty, zgaga, krwiaki, leżałam plackiem. Lepiej poczułam się dopiero w 7 m-cu. A ta końcówka z bezsennymi nocami mnie wykańcza powoli. Chciałabym być już po...
perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość
Córka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014) -
nick nieaktualnyW Polsce przynajmniej lekarze sa wykształceni i idziesz do prawdziwego specjalisty ( no wiadomo ze sa i sporadyczne wyjątki ) ale tu to ja nie wiem jak oni te tytuły i uprawnienia zdobywali. Rodzinni lekarze to katastrofa! O aptekarzach ciapakach-burakach nie wspomnę. Raz to mnie gościu tak wkurzył, ze go o mało nie pobiłam. Byłam wtedy na podtrzymaniu oczywiscie dzieki polskiemu ginowi, bo w UK do 12-tego tyg ciazy nie uznają
i miałam krwawienie dosc silne a ten oszołom nie umiał recepty przeczytać i zamiast 6 opakowań luteiny przyniósł mi 6 tabletek.... Ledwo mi na dzien tyle starczało
potem sie głupio pytał na co mi tyle luteiny
to mu powiedziałam aby sobie wygooglował
nastepnym razem jak znowu brałam luteinę to mnie pouczał do czego to jest, jaka droga to brac ( nie doustnie tylko dowcipnie
) i ile brac, grabie opadają mowie wam!
Ja wlasnie popijam herbatę wiśniową ale nic lepiej....to bedzie długa noc.... W sumie juz 2:25 wiec do 7:00 niedaleko i trzeba bedzie i tak i tak wstać, wiec po do sie kłaść?
Biedroneczka nie dziwie sie tobie. Tez miewam takie chwile,ze mam dosc. Choc mnie wstyd tak mowić i grzech, bo długo walczyłam o tą ciążę i jest to prawdziwy cud.
Haen do 37 w naszym stanie jest w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 03:26
-
nick nieaktualnyA i jeszcze apropo pierdół z jakimi pacjenci chodzą do lekarza. Tu w gazetach opisywali największe absurdy NHS i tak np. ludzie przychodzą do rodzinnego po recepty na pastę do zębów
bo z recepta jest na ryczałt ha ha ha no chyba Polska tego idiotyzmu nie przebije!
Kurcze siedzę w kuchni przy stole i śliwki sie na mnie patrzązjeść czy nie zjeść??? Oto jest pytanie....
Czytalam ostatnio ciekawy artykuł, wiem ze Olcia ma problemy jelitowo-depresyjne, to niesamowite jak nasze organizmy sa skonstruowane i skomplikowane zarazem, szok.
http://issuu.com/cooltura/docs/602
Strona 82/83
No nic, chyba wszystkim udało sie zasnąć, wiec i ja poczłapie do sypialni. Najwyżej bede spała na siedząca, moze sie tak da????
Dobrej nocy i spokojnego weekendu wszystkim zycze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 03:47