WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a nie mogłaś zwrócić do sklepu tego okapu?

Madzia to jest jakaś kpina! Przecież nie możesz tak się męczyć do niedzieli poza tym to ciśnienie:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Długo nie pisałam, ale czytam Was na bieżąco. Czy któraś z Was zastanawia się nad pobraniem krwi pępowinowej?

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, to jakaś paranoja, że tak Cię męczą! :( podejrzewam, że mój mężu by ich rozniósł! Przecież to nieludzkie! Jak można pozwolić na to, by kobieta się tak męczyła! To wszystko przecież nawarstwia też stres, który wiadomo, że wskazany nie jest. Mojej kuzynce kroplowka nie pomogła i jeszcze tego samego dnia zrobili cc, argumentując, że nie będą ryzykować. Także naprawdę nie rozumiem dlaczego się tak nad Tobą znęcają :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz kochany, ale pierdolka...zaczyna dzis nowa prace i rano sie go pytalam czy ma przygotowane dokumenty, tak tak slonko oczywiscie.
    Siedze w wAnnie, pisze mu, ze odwolam spotkanie z kolezanka, zeby sie pokurowac. Jasne kochanie, odwolaj, grzej sie i odpoczywaj. Jest milo. Po sekundzie telefon: Hanka zapomnialem tych dokumentow, wsiadz w taksowke i mi je przywiez... Mysle sobie okej, zdarza sie. Zamawiam taxi i wychodze z mieszkania. Znowu winda nie dziala (cos na parterze sie blokuje), a ja mieszkam na 11, schodze dziarskim krokiem (mysle sobie taki fitness w poludnie, chociaz wczoraj rano bylo to samo). 5 pietro, a tam dziecko tak pol roczne, samo, siedzi w wozku, nie placze, ale jest samo...doroslego brak. Chwile czekam, ale nie ma nikogo. Dokumenty na juz sa potrzebne, schodze na dol dalej liczac, ze kogos spotkam...no i na parterze mama tego chlopca, ktora wlasnie naprawila winde, bo ani zejsc ani nic nie mogla. Pytam sie, czy to jej dziecko, mowi, ze tak, ze nie miala wyjscia i dlatego je zostawila na chwile.
    Zestresowalam sie i nie wiedzialam czy zostac z tym dzieckiem czy jak. Brr

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya nigdy nie mów nigdy. Z dziewczynami z forum grudniowych mam 2004 spotykamy się raz w roku od ukończenia 3 roku życia naszych dzieci. Nawet teraz w weekend było spotkanie. Jesteśmy z Wawy,Krakowa,Wrocławia,Rypina i co roku gdzie indziej. W przyszłym roku Wroclaw. Tak więc jest szansa spotkania :)

moodliszka, Molcia, Shibuya, haen, izulkaa, Ona_89', Kitaja lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu i ja Sab simplex proszę. Przypomnij na kiedy byś go miała?

Trzeba się ruszyć z kanapy i ogarnąć nie? Niesamowite jakie lenistwo mnie dopadło..
    I tak patrzę katem oka- psiak śpi na fotelu mimo ze ma kategoryczny zakaz wchodzenia na fotel i kanape. A ze ruszać mi się nie chce to udaje ze nie widze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:46

Sajgonara lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) nigdy nie mów nigdy :) dla chcącego nic trudnego :P kwestia zgrania się i organizacji. Ja tam bardzo bym się cieszyła z takiego spotkania :) tez się z Wami bardzo zżyłam. Już nawet mój mąż nie pyta co u "listopadówek", tylko: co u Twoich dziewczyn? :P i przy tym uświadomił mi, że na Was mogę liczyć bardziej niż na swoje kumpele na miejscu, które jak się odezwą do mnie raz na trzy miesiące, to jest dobrze... Przykre, ale prawdziwe. Powiedział, że dobrze, że Was mam i uważam dokładnie tak samo :)

Shibuya, haen, mikado, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Madzia do niedzieli? Chyba jakieś żarty. Ja to powiedziałabym, że jak mi dzisiaj nie zrobią cesarki, to poproszę odmowę na piśmie. Mój mąż jest wygadany i bardzo nerwowy, więc wiem że zrobi porządną awanturę jak będą mnie męczyć, to jakoś tam zawsze mnie pociesza. Bo niczego się tak nie boję, jak właśnie tego że będą mnie meczyc.

To co napisze ponizej nie ma na celu straszenia:)
    Jesli myslisz dalej o Zelaznej, to jest opinia, ze oni bardzo sa za porodami SN...robia wszystko na poczatku, zeby kobieta urodzila naturalnie (ale chronia tez maksymalnie krocze). Polozna ze SR mowila, ze to mit, jednoczesnie wszystkie mi kobiety poza 2 rodzily tam sn (1 przypadek dziecky spadalo tetno i szybko cc), drugi ciaza 10 dni przenoszona, 7 h czekania na ip, az zwolni sie jakas sala porodowa, kolezanka rodzila 20 h silami natury, a nasyepnie 40 h minelo do cc, przy czym az 4 lekarzy ja badalo do samego ciecia czy jest konievzne (oni sami nie naciskali). To jest cos co mnie odstrasza w tym szpitalu...

A wszystkim polecam strone Gdzie rodzic, gdzie sa podane statystyki naciecia krocza czy cc i opinie kobiet o porodach i opiece poporodowej :)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane listopadówki
    Dziewczyny ja też jestem za takim spotkaniem :) raz do roku nie jest ciężko się zorganizować, a przynajmniej mogłybyśmy się lepiej poznać
    Ja to mam jakieś szczęście, z grupy ze szkoły rodzenia również do dziś się spotykamy z dziewczynami, mamy zamiar też po porodzie
    dobrze jest poznawać nowe mamusie :) i się wspierać
    Hean ja też nie wiedziałbym co zrobić, co za sytuacja, lol xD ale najważniejsze, że mamusia się znalazła, a twój m ma dokumenty :)
    Gratuluje wszystkich wizyt
    Madziam aaaaa biedaczko, ale dasz rade, może lekarze wiedzą, że dasz radę i stąd taka decyzja, trzymaj się mocno kochana, masz m koło siebie?
    Ja dziś wizytuje o 16 stej, ciekawe jak moja szyjka :)
    wczoraj wyciągnełam mojego na różaniec, bo tak chodzę sama, a Zuzanna z brzucha mało co nie wyskoczyła, tak się wierciła ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka bo z koleżankami to jest pewna zależność. Wiele osób to potwierdza.
    Pierwsza weryfikacja znajomych następuje po ślubie. Druga po narodzinach dziecka.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    Leze, moj śpi obok chory.. Oby mnie nie zarazil.. :(

Modliszka u mnie jest podobnie..wcześniej co chwile sie ktos odzywal,a teraz cisza.. Nie wiem czy nie chca sje narzucać czy co..ale ostatni raz jedna koleżanka zaproponowaa przyjście do mnie bak bylam w szpitalu..
    I to taka z ktors jakoś kontakt sie urwal po liceum..
    Uwazana przeze mnie najlepsza przyjaciółka nie przejęła sie zbytnio ze bylam w szpitalu.. Niby zapytala co,i jak ale mimo ze daleko nie miała to nie odwiedziła..teraz tez jakoś nie byla ani razu..
    Ciekawe czy po urodzeniu tez tak wszyscy zleją czy wręcz przeciwnie, bo ciekawość..

Fakt ze teraz Malo towarzyska,jestem.. Zwłaszcza ze w domu non stop
    Ale niestety takie życie..

Shibuya bylo by fajnie :) oby nam zapal nie minął :P albo powrócił nie ciążowy :P

Shibuya lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala simplex bede go miala na 1 listopada wiec wysylka zajme sie tuz po.

Wymienimy sie danymi do przelewu na priv , ok ;)

Tez sie z Wami zżyłam, a moj maz jest chyba troche zazdrosny bo np. kiedy w dzien nie mam czasu to przed snem probuje was nadrobic.

Wczoraj mialam kryzysik i w placzu wygarnelam mu ze jestesmy tacy zabiegani, nie mamy czasu rozmawiac, itd i jak dobrze ze przynajmniej mam dziewczyny z forum :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kilka koleżanek, z którymi się spotykam, ale są to mężatki mające swoje dzieci, z innymi jakoś kontakt mam mały, czasem od czasu do czasu się spotkamy, jak ja napiszę, bo im się chyba wydaje, że ja już nie istnieje, hym nie wiem o co cho, ale natalia jest dokładnie tak jak piszesz, smutne :/
    ja nie mam problemów spotykać się z tymi, które żyją same, nowocześnie, ale one jakoś już ze mną większy problem mają
    jestem mężatką i teraz jeszcze dziecko :D hehe, oj słabo to wygląda, słabo

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to te o których ja pisze sa mężatkami a widzisz..
    Ale mam to w nosie juz.. Najważniejsza moja rodzina i wiem ze niejeden nam zazdrości miłości ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Haen, ja też czytałam o tym, że tam dążą do naturalnego porodu. Ja bardzo chcę urodzić naturalnie, więc pod tym względem mi to pasuje. Ale jeżli będzie tak, że będę męczyć się kilkanaście godzin i nie będzie widać końca, to wyślę męża, żeby zrobil awanturę :D wiem, że to może nic nie dać , ale w sumie ile ludzi tyle opinii, mam nadzieję jednak, że kilka godzin i będzie po wszystkim :D

EDIT: zresztą czytałam, w jaki sposób można ich po części zmusić do CC.
    Ja niby mam te 'wady serca' - mogę się na nie powoływać w razie w, dodatkowo można powiedzieć np. że nie można oddychać, że boli w klatce piersiowej, jeżeli będą mnie męczyć kilkanaście godzin, to jestem nawet w stanie udawać że mdleję. Nie wiem, coś się wykombinuje jak będę wiedziała, że już nie dam rady :D

Aktorka 1sza klasa widze:)
    Mam nadzieje, ze nie bedzie dane nam sie przekonac jak to jest tam z cc. Mysle, ze ten szpital ma duzo zalet i z jakiegos powodu wala tam tlumy (pewnue ta ochrona krocza i nastawienie na duzy kontakt mama-dziecko), ale nie jest idealny.
    A Ty w tej opinii bedziesz miec wprost napisane czy potrzebujesz opieki kardiologicznej? Ze chodzi o opieke nad Toba, a nie dzieckiem, tak?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Aga jak Gabrysia? Jak Ty się czujesz?
    Gabrysia ma się dobrze i zaczyna rozrabiać ;)
    Ja muszę bardzo uważać na to co jem, bo mała ma później problem z wypróżnianiem. Nie płacze ale się strasznie "nadyma" i wtedy mamusia zaczyna się zastanawiać co zjadła bo nie może dziecku pomóc. Położna powiedziała że musze ograniczyć nabiał bo to też może źle na nią wpływać.
    Dzisiaj pierwsza nieprzespana noc :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja aż tak sie nie przejmuje szpitalem, tzn chodzi mi o to, że chce przeżyć tam te 3 doby i spieprzać do domu, nie idealnego, no chyba, że w na dobre i na złe :)
    owszem ważny jest dla mnie poród, ale reszta już mniej istotna i tak wiem, że muszę liczyć na siebie, bo inaczej to nikt się nie przejmie, mąż będzie miał wolne więc pomoże
    a, żeby się trochę mniej stresować to wziełam sobie swoją położną, w nd własnie mamy się spotkać w szpitalu i obgadać wszystkie szczegóły
    najbardziej nie mogę się doczekać momemntu, kiedy mała już będzie z nami w domu, myślę, że wtedy dopiero odżyje
    aaaa i oczywiście nie mogę się doczekać mega zakupów, jak już trochę schudnę, zmieniam styl, koniec z oversize, zamieniam trampki na szpile :) a jutro idę do fryzjera, coby do tego porodu jakoś wyglądać ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Mala simplex bede go miala na 1 listopada wiec wysylka zajme sie tuz po.

Wymienimy sie danymi do przelewu na priv , ok ;)

Tez sie z Wami zżyłam, a moj maz jest chyba troche zazdrosny bo np. kiedy w dzien nie mam czasu to przed snem probuje was nadrobic.

Wczoraj mialam kryzysik i w placzu wygarnelam mu ze jestesmy tacy zabiegani, nie mamy czasu rozmawiac, itd i jak dobrze ze przynajmniej mam dziewczyny z forum :)
    Madzia ja cię serdecznie przepraszam ale ja musze zrezygnować z tych kropelek jeśli jest jeszcze możliwość oczywiście.Koleżanka miała na sprzedanie i ja od niej odkupilam :-) także przepraszam serdecznie za,zawrocenie głowy.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie,ze nie zaszkodzi rutinoscorbin?
    Pamiętam ze byl ten temat kiedys alle juz nie pamiętam :P
    Cos mnie jednak chyba bierze.. Glowa boli, gardło, muli mnie i jeszcze latam co,chwile,do wc na dłuższe posiedzenie ... :P

Albo sok z malin ? Ponoc różne opinie bo rozgrzewa i może przyspieszyć co nieco :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:42

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja też bym zrobiła awanturę, bo tak naprawdę co to za poród naturalny skoro Cie nafaszerowali oksytocyną ;/ a męczyć się tak i jeszcze to co napisałam o baloniku i tym woreczku ;/ dla mnie to jakieś sredniowiecze ale może się myle..

też się z Wami zżyłam i rzeczywiscie byłoby się fajnie spotkać w realu ;) a mój maż od czasu do czasu podpytuje czy już któaś urodziła :)

Ogólnie jeśli chodzi o znajomych to Nam się posypały znajomości jak się wyprowadziliśmy z domu rodzinnego o te 150 km dalej, każdy ma daleko itp. Ale jeszcze raz na jakiś czas ktoś przyjeżdzał dzownił pisał, a teraz jets to bardzo rzadko, i rzeczywiscie po ślubie ta częstotliwość malała, a teraz jak ja w ciąży jestem to już wogole, ale to też po części moja wina chyba bo ja najnormalniej w swiecie nie mam siły na weekendowych gosci bo przeciez 150 km w jedna strone to trzeba na cały weekend przyjechać najlepiej od piątku a ja musze koło wszytskich wtedy chodzić.. no cóz życie. Wczoraj widziałam się z koleżanką jak pojechalismy na chwile do domu, przegadałyśmy półtorej godzinie przy gorącej czekoladzie i kawie ale po godzinie jużbyłam zmeczona i w sumie nawet może troch zazdrosna o to że idzie na kolejne studia spełnia się w pracy jednej i drugiej itp... ale każdy jest inny ma inne wartości dla mnie najważaniejsze teraz jest dziecko i jak to ona powiedziała ona się spełnia zawodowo, a ja jako matka i żona a później napewno uda mi się nadrobić i pogodzić prace z rodziną, ona niestety na to nie ma co liczyć bo z wyboru ani slubu miec nie chce (są z facetem 9 lat razem prawie) ani dziecka mieć nie chce.. no cóż życie..

Takie bóle podbrzusza jakie miewałam to pikuś...
    od 5 rano nawiedzają mnie skurcze od krzyżą do podbrzusza i brzuch mi twardniejeje, boli troszke inaczej jak na okres, a jak mały się przy tym rusza to mnie spina na przeponie i tam czuje skurcz.. to te przepowiadające?? bo nei wiem czy panikować czy się uspokoić i przeczekać...

Własnie mi mój mąż zakomunikował że mu szefowa w pracy powiedziała ze ona nigdy nie słyszała o czymś takiem jak urlop ojcowski/tacierzyński .. to znalazłam info w necie i wysłałam mu mmsa zeby pokazał szefowej ;]

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ