Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anula mi się wydaje że to tak jak z l4 ale nie jestem pewna. Mój dzownil mi powiedzieć że jak nie wywalczył ojcowskiego to będziemy prosić o l4 w szpitalu bądź lekarza rodzinnego. A na ojcowski ma czas do ukończenia roku przez dziecko więc zdarzy wykorzystac
-
Ojcowski na umowie jest jeszcze spoko bo i tak dostanie sie 100% kasy, moj M niestety ma swoja firme, wiec jedyne co to zaplaci mniejsza ( o grosze ) skladke do ZUS, ale bedzie musial ja zaplacic a przeciez nie zarobi nic siedzac ze mna w domu i gdzie tu sprawiedliwosc?
Szukam zyrandola do malej do pokoju, czy ktoras z was cos kupowala i moze polecic?
Przyznam sie wam ze jeszcze leze w lozku w pidzamce
Rozmarzona dobrze Ci zrobi kawka z kolezanka - usmiechnij sie !Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
mikado wrote:Anula mi się wydaje że to tak jak z l4 ale nie jestem pewna. Mój dzownil mi powiedzieć że jak nie wywalczył ojcowskiego to będziemy prosić o l4 w szpitalu bądź lekarza rodzinnego. A na ojcowski ma czas do ukończenia roku przez dziecko więc zdarzy wykorzystac
Ja bym chyba Mikado najpierw wykorzystala L4 na opieke, a pozniej wziela ojcowski - jest czas do roku, a tym sposobem tatus spedzi mc z maluszkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:41
-
Na miesiąc sobie pozwolić nie możemy.. ze względu na kasę właśnie w ogóle dziwną ta praca mojego męża się zaczyna robić... A on też dupa wołowa może po takim czymś jak dzisiaj zacznie się o swoje upominać ale jak nie pracuje to mu mniej płaci i o...
Jak leżę na boku to męczą mnie skurcza łącznie z krzyżem i trudnością w oddychaniu jak siadam bądź wstaje to puszcza myślicie ze mam się martwić?? Zaczęło się po 5 nad ranem i tak co jakiś czas. Młody nad wyraz aktywny.. A tak chwalilam że mam spokojne dziecko w brzuchu więc dla mnie taka aktywność malucha to nowość i mam nadzieję że nic się nie dzieje.. -
Mikado,jak ustaje po zmianie pozycji czyli jak wstaniesz to raczej to przepowiadające
czyli to co my mamy w większości
Mi ciężko się oddycha jak leze... Dlatego coraz,częściej śpię na prawym boku przez co mam schize ze dziecko bedzie niedotlenione..no ale chyba lepsze to niż mam się udusić na lewym ? Jeszcze,te,cyce coraz,większe,i pewnie przez to tez tak ciężko mi się oddycha..
Rozmarzona kawa..mmmmm. Wpadam do ciebieile bym dala za kawę..
a tu ciśnienie nie pozwala..co mierze ciśnienie to z nadzieje za,jest kolo 100 i wypije kawke..i tak ta nadzieja trwa od 2miesiecy..
Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Z tym prawym bokiem mam to samo bo lewy najzwyczajniej już cały boli.. potrafię położyć się na lewym a obudzić po połowie nocy na prawym i czuję że tylko na nim spałam..
Póki nie boli mocno to przeczekam za tydzień mam wizytę mam nadzieję że dotrwam..
O kawie też marzę... -
nick nieaktualny
-
A ja dziś ok. Muszę po Nati,a później na tańce z nią.
Zostalo mi odkurzyc. Obiad gotowy,dwa prania zrobiłam. Jutro jednak wieczorem jedziemy na wieś. Odpoczniemy sobie. Zamkniemy sezon i kolejna wyprawa dopiero na wiosnę na wieś. Na ferie raczej nigdzie nie pojedziemy- malutka będzie mieć max2,5 miesiąca. -
Ginger, mam nadzieje,ze dobrze zrobi bo juz sie zaczynam robic jak stary marudzacy kapec w tej ciazy,a przeciez zawsze bylam pierwsza do wyjsc czy spotkan
Mowisz zbierasz sily na male tymci rymci
Hmm lepiej o tym nie myslec bo i mi sie zachce hihi.
Izulka, ciezarne przy kawie sie zawsze dogadaja,wiec zbijaj cisnienie i jazda hihi
Madzia, przypomnialas mi,ze musze jakas lampeczke nocna kupic jeszcze malej
Wczoraj robilam ostatnie male zamowienie u lu-pi-lu i finito.
Zapytalam tez czy jakis gratis dostane bo w koncu to drugie zamowienie,a pierwsze bylo na ponad 400 zl,wiec moglby sie poswiecic i cos dorzucic
Mezu biedny z okazji,ze przyjdzie kolezanka musial odkurzyc i jechac z mopem,a widzialam,ze tez ma lenioslawa dzisiaj hihi.perelka89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ja też mam wszystko porobione. Nawet włosy zafarbowałam i zrobiłam hennę, bo coś niewyraźnie już wyglądałam
Godzinka przerwy i Laurę do kościoła trzeba wybrać, znów ciocia z nią idzie
Brzuch mi się wyraźnie obniżył, jutrowizyta, ciekawe, co lekarz powie.
Mikado a skurcze są z czasem mocniejsze i częstsze?
Ah ci pracodawcy, byleby braćmój ma stałą podstawę + premię od przerobu, więc ojcowski się nie opłaca. Ale na tydzień urlopu tuż po urodzeniu z szefem się umówił.
-
uff nadrobiłam Was
udało mi się ogarnąć łazienkę, połowę niby posprzątałam wczoraj a dzisiaj ponad godzina zeszła - masakra jakaś, ale tak czysta to ostatnio była chyba jak się wprowadziliśmy
jeszcze tyle rzeczy mam do ogarnięcia przed tą dzisiejszą wizytą gości - masakra
chyba sobie część odpuszczę, bo siły już nie mam, a do sklepu to jednak męża wyślę, bo leje i zimno, a teraz się zabieram za prasowanie
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatali zazdroszczę
Ja bym naprawdę chciała zrobić to, co zaplanowałam, ale po prostu organizm odmawia... Mam ochotę sprzątać, gotować, iść do sklepu i w ogóle, ale jak przychodzi do realizacji to nawet nie mam siły wybrac internetowo pościeli do sypialni
-
nick nieaktualny
-
Nie są silniejsze ale są częste praktycznie od rana mnie nie opuszczają czuję się jakbym miała zaraz okres dostać brzuch krzyż pachwiny uda i krocze... Teraz sobie już pozycji znaleźć żadnej nie mogę...
My właśnie musimy wieczorem pogadać co będzie lepsze bo jak mu kasy nie wypłaci to też lipa.. Ale z drugiej strony wiem że mężowi też będzie przykro bo to taki pierwszy czas na budowanie więzi... Zobaczymy jak to w praniu. aaaa bo jak powiedział w pracy ze w ciąży jestem to nie było problemu dostanie wolne i w ogóle a przyszło co do czego i same widzicie a nie wyszło by to gdyby drugiego pracownika żona dzisiaj rodzić nie zaczęła..
Ja zapraszam do siebie te co siłę mają na sprzątanie ja dzisiaj nawet obiadu nie robię mam zakaz od męża i na zakupy też po pracy skończy chlebowe...
Ale mam wyprasowane już wszystkie rzeczy dla maluszka i o to jestem spokojniebsza zebralam się dzisiaj z rana od 7 i z głowy..