WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o piekarnik, to przy dzieciach fajna opcja jest chlodna szyba przy drzwiczkach. Ja jeszcze chcialam, zeby byly wysuwane szyny, oprocz zwyklych uchwytow na blachy.
    Ja mam Amice, moze byc, ale wypada grzalka...ale tu bez bicia ppowiem, ze na kuchnce, piekarniku i okapie musielismy ciac koszty i mamy Amici, zmywarke Siemensa (bez zarzutu, ja zwracalam uwage na metalowe dno, bo naczytalam sie, ze plastikowe potrafi noz uszkodzic, nie wiem na ile to prawda), lodowka AEG.
    Przy okapie zwracalam uwage na wydajnosc, halas i czy nie ma zakamarkow w ktorych zbieralby sie brud. A w ogole to co mam to nie jest okap (bo nie mamy wyjscia do komina wentylacyjnego), tylko fachowo to jest pochlaniacz zapachow (warto sprawdzic, ile kosztuja wymienbe filtry).
    edit: ten okap, ktory wrzucila Paula z Ikei wlasnie ma 2 opcje instalacji do wycisgu i na filtry

Wyniki glukozy wydaja sie nyc dobre, moze Natali cos podpowie.

Chyba cierpie na syndrom Malej Czarnej :) - po naisaniu posta, pobieglam po chleb tostowy!! Ja nie umiem siedziec (no dobra umiem, ale rano mi nie wyszlo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:34

Paaula84 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah ja umiem siedzieć, baaa nawet leze ;)

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzila sie moja krolewna po wielkim kubku kakao :)

Dzieki Paula za inf.

Oj Natali tez mi sie podobaja te wyniki :)

Madzia mam nadzieje ze podjeli decyzje i juz jestes ze swoim Skarben :)

haen lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck!
    Wstalam specjalnie wczesniej zeby zarejestrowac na jutro meza do lekarza (musi odebrac papiery i skontrolowac noge),a tutaj jak zwykle juz nie maja miejsc aby tel to zrobic w danym dniu tylko trzeba jutro probowac dzwonic zalapac sie na miejsca,ktore zostaly..
    Piernicze i znowu od ranca bede dzwonila,a tu nagle nie bedzie miejsc.
    Tylko ciekawe jak on musi miec te papiery i tlumacze babce,ze jest po wypadku i lekarka kazala mu przyjsc w dany dzien to nie przegadasz.
    Znowu bedzie pewnie trzeba jezdzic i sie prosic czy przyjmie go jak bedzie miala komplet bo jakas typiara nie chciala dopisac.
    Zebym wiedziala,ze z takim uprzedzeniem kilkudniowym mozna rejestrwoac (cos sie tutaj zmienilo) to bym juz od pond tarabanila!
    Sorry ale sie wkurwilam ;/

Molcia, dokladnie i to sie nazywa poszanowanie pacjentek..
    Zero odezwu,ze sa jakies obsuwy i jeszcze trzeba stac bo konowaly jakies siedza i nie ustapia miejsca.

Madzia, masakra ja juz bym chyba psychicznie zaczela siadac i naciskalabym aby odbylo cc.

No to pieknie mi sie zaczal dzien.
    Nie dosc,ze zawsze z ranca sie budze i nie moge usnac (a dzisiaj akurat senna,wiec jeszcze bym pospala to teraz dupa rozbudzilam sie) to jeszcze nic nie zalatwilam.
    Mam nadzieje,ze na tym ktg bedzie wszystko dobrze i nie trafie na tego lekarza, o ktorym pisalam.

Jestes juz z nami :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam się marwtic od kilku minut mam skurcze brzucha nie podbrzusza...??

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wspolczuje poranka... nasza kochana sluzba zdrowia !

Iuz polowa pazdziernika wiec chce tacie owiedziec ile ma kupic sab simplex... z tym ze nie wiem gdzie wsadzilam kartke na ktorej pisalam ktora z was chce.
    Pamietam ze chyba 4 z was....

Napiszcie jeszcze raz ok?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 15 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena późnej Ci wpisze nasze sprzęty bo też jesteśmy na świeżo.

Mój mąż wmawia synowi, że ma wolną sobotę i może się w sobotę rodzić a ja chcę , żeby sprzątać balkon bo syf poremontowy leży tam! Na belly mamy napisane , ze zostało nam 18 dni do TP ;-)

Jedziemy kupić mężowi kurtkę, nie lubię zakupów wrrr...

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia niech twój mąż walczy bo podejrzewam ze ty juz nawet nie masz na to siły:(
    Zażądajcie na piśmie ze odmawiają ci cc może to coś pomoże bo to jest nieludzkie co ci robia:( a twój lekarz jest z tego szpitala? Jeśli tak to zadzwoń do niego. Życzę z całego serca żeby dziś było po wszystkim!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj siedziałam w knajpie z przyjaciółkami wytrzymałam aż do 22;) było wesoło i mówię że jak z tego śmiechu nie urodzę w ciągu tyg to pewnie po terminie dopiero;p
    Kurde dziś brzuch pobolewa.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, ja chcę :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a Ty chcesz to cc? W sumie napisałaś tylko, że się zastanawiają. Jeśli chcesz cesarkę to walcz bo niby jesteś pod opieką w szpitalu ale jakby coś nie tak to sobie do końca życia nie wybaczysz że awantury nie zrobiłaś. Sory że tak pisze, nie chce Cię straszyć absolutnie ale w naszych szpitalach to nie Leśna Góra.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Mam się marwtic od kilku minut mam skurcze brzucha nie podbrzusza...??

Ja mam skurcze całego, nigdy samego podbrzusza. Jak mi twardnieje to do samych żeber mam skałę. Nie martw się :-)

Madziu, ja poproszę :-) No i dane do przelewu :-D

Synuś :-)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Madzi4aam mam nadzieje, ze zrobia dzis cc. Wkurza mnie to, ze jeden lekarz mowi tak, inny inaczej, a kobieta cierpi. Wykorzystali dostepne opcje indukowania porodu sn, nie udalo sie, Tobie pogorszylo sie cisnienie, to na co oni czekaja.

Molcia mam nadzieje, ze troche psychicznie odetchniesz po tej wizycie, skoro jest dobrze i przez ten msc nabierzesz sil na porod:) Nasze dzieci waza podobnie, z tymze ja jestem z tydzien do przodu, wiec beda sredniakami przy tej tendencji:)

Agulla wolowine polecam, oby zelazo podroslo:)

Mala czarna a moze w tej ciazy taka Twoja skurczowa natura po prostu i jeszcze ze 2 tygodnie pochodzisz w ciazy...:)

Ja nie spie sobie, w nocy tez mialam przerwe. Niestety wszystko wskazuje na to, ze sie zarazilam od meza, ostatnio 2 razy juz ucieklam od przeziebienia (niestety pasztet jako leksrstwo juz skonczony), obawiam sie, ze teraz sie nie uda, wiec pewnie czekaja mnie dni z kocem i telewizorem.
    no haen nie powiem uspokoiłam się, zwłaszcza tą wagą, bo wcześniej to mieliśmy taką na granicy normy, a teraz się wszystko bardzo się wyrównało - też poszczególne wymiary :) co do tego tygodnia różnicy - to akurat się nam wyrówna, skoro ja oszukuję naturę i mam cc tydzień przed terminem ;) co do siedzenia - to mi dzisiaj nie będzie dane, bo mamy rewizytę znajomych z zeszłego tygodnia, więc muszę tu ogarnąć a teraz nie da się tak naraz wszystkiego zrobić

haen lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 15 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile się należy urlopu ojcu narodzonego dziecka?;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, 2 dni urlopu okolicznościowego, no i te dwa tygodnie tzw.tacierzyńskiego.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczepili mi butelkę 0.5l z woda do tego balonika i mam chodzic.... boli jak diabli ale nic dalej sie nie rusza..;( pan doktor powiedział 'do niedziieli pani jakos urodzi' az sie poplakalam z nerwów...

km5supjy0xczfwah.png

Wysłany: 15 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Szczęściara, 2 dni urlopu okolicznościowego, no i te dwa tygodnie tzw.tacierzyńskiego.
    Tacierzynski tzn??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:50

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    Ile się należy urlopu ojcu narodzonego dziecka?;)
    Z tego co się dowiadywałam 2 dni okazjonalny i 2 tyg na opieke nad matka i dzieckiem:)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Przyczepili mi butelkę 0.5l z woda do tego balonika i mam chodzic.... boli jak diabli ale nic dalej sie nie rusza..;( pan doktor powiedział 'do niedziieli pani jakos urodzi' az sie poplakalam z nerwów...
    MAdziam to jest straszne, nie daj im się i jak dziewczyny piszą poproś o odmowę cc na piśmie, bo można ich spokojnie straszyć pozwem.

‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ