Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya wrote:Mała a czemu na wcześniejszy macierzyński? Ja mam zamiar walczyć o zwolnienie do ostatniego dnia, jak sama nazwa wskazuje macierzyński jest jak dziecko się urodzi. Nie mam zamiaru tracić tych cennych dni z czyjegoś widzimisię
moremi lubi tę wiadomość
-
Mala, ale powiem Ci, ze po Twoich wiesciach z wizyty utwierdzam sie w przekonaniu, ze nasze odczucia nie zawsze ida w parze, z tym co naprawde sie dzieje z organizmem...ze kobieta ma wrazenie, ze dziecko zaraz sie urodzi, a szyjka zamknieta, albo ze czuje sie ok, a szyjka sie skraca.
Organizm kobiety, a zwlaszcza w ciazy jest niezbadany. Polozna nam mowila, ze w okresie porodowym na IP czesto sa kobiety odczuwajace skurcze i cierpiace i mysla, ze rodza, a tam nikle rozwarcie i wracaja do domu, a sa takie co z usmiechem na ustach wchodza i mysla, a sprawdze sobie, a tam iles cm rozwarcia i szybko na sale porodowa.
moremi lubi tę wiadomość
-
Witam
nadrobiłam was
Ciężko juz spać..sny mam mega dziwne terazskurcze , siuśki..
Skarb śliczna córuniaa jaka podobna do zdjęcia USG
Madziam daj znac jak będziesz miała sile
Aparatka my tu ci juz poród wróżyliśmy
Mala to masz pretekst do seksow
Ja mam l4 do 17.11 a termin niby na 20.11 ale jakoś nie sadze żeby dotrwać
Nie mogę się doczekać mojej wizyty,,a tu tyle trzeba czekać
Shibuya dzisiaj tez mnie czeka wyparzanie wiec zobaczymy czy u mnie tez tak bedzie
MW26, moremi lubią tę wiadomość
-
Mała, dobrze dobrze
jeśli o mnie chodzi, to ja już chętnie urodzę! W dodatku drugi czy nawet trzeci raz popędziło mnie do kibelka. Tez bym chętnie popracowała z moim nad szyjką, ale chory jest, a jak jest chory, to nawet mu się seksu nie chce
-
Haen dokładnie. Choć powiem ci, że ja nie miałam typowych skurczów. Raczej mega silny ból w dole brzucha + w okolicach szyjki + kręgosłupa. Tak jakby bardzo silne bóle miesiączkowe, jak pisała Moremi. Nie było tak, że mocno bolało, a potem przechodziło (typowy skurcz, wiem co mówię, rodziłam
), tylko ciągły. A nasilający się przy ruchach dziecka.
Rozwieranie szyjki w pierwszej ciąży czułam jako skurcze szyjki na jakieś 2 tygodnie przed porodem- zawsze po sexie, pewnie oksytocyna męża działała.
Wtedy też nie miałam żadnych skurczów braxtona, ani przepowiadających o których pisze większość z was. A na porodówce od razu 8cm rozwarcia.
haen, moremi lubią tę wiadomość
-
A wiec Mala dopisuje sie bo mam podobne wiesci jak Ty.
Tak wiec szyjka sie skrocila oczywiscie,mala napiera glowka,ale rozwarcia jak nie bylo tak nadal nie ma
Smialam sie do lekarza,ze mialam cicha nadzieje,ze cos juz sie powoli zaczyna dziac bo tez mam takie bole jak na okres w dole brzucha i w szyjce,a nawet promieniuje momentami na odbyt.
Mowil,ze narazie nie rodze,ale mowi ze z ciaza to jak ze sraczka nie wiadomo kiedy nas zlapie hihi.
Podal przyklad,ze jedna pacjentka miala zamknieta szyjke i nic sie nie zapowiadalo na porod w piatek,a w pond jak mial dyzur na porodowce to trafila do niego takze nigdy nie wiadomo
Tez bym sie poseksila,ale te bole mnie irytuja,ze przestaje myslec o przyjemnosciach.
Wczoraj jak gadalismy o seksie z moim to stwierdzil,ze po tamtym razie siedzialo mu to w psychice,ze mogl cos malej zrobic i ze nie mogl w nocy przez to spac bo myslal czy z mala wszystko dobrze.
Na drugi dzien jeszcze jak uslyszal,ze mnie brzuch bolal to juz wgl sie zeschizowal.
Troche mi sie wydaje,ze podkoloryzowal
Kolejna wizyte mam na 26 chyba,ze zacznie mi brzuch twardniec mocno i bolec to mam jechac do szpitala bo moze sie okazac,ze rodze.
No wlasnie,ale np w nocy mnie bolalo i co okazuje sie,ze to normalnie po raz kolejny bo nic sie nie dzialo.
Lepiej zeby wody mi poszly bo innaczej boje sie,ze serio nie rozpoznam kiedy to bedzie ten moment.
Moj w koncu pojechal do lekarza bo na szczescie udalo mi sie go zarejestrowac,ale rano co akcja przez tel to myslalam,ze jaja sobie robia.
Dzwonie,a tak muzyczka leci i ze 30 osob przede mna czeka na polczacenie
I tak czekalam jak debil z tel przy uchu,a co mi kasy zzarlo to juz moje.
perelka89, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Paolka_25, haen, mikado, izulkaa, moremi, Zorro lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Haen, ja poszlam za rada ktorejsc i puscilam pusta pralke w 90 stopniach,ale wsypalam tam sode i kwasek cytrynowy.
Fajnie beben potem chocby lsnil
Pojemniki jeszcze odczepialam i mylam bo tam az tak nie puscilo,a byly slady po plynach.
Pozniej na koniec jeszcze czyscilam patyczkami przy bebnie zakamarki i wgl jakby otoczenie bebna czyli szpary pomiedzy gumami itp bo tam syf sie uzbieral,a przy wyjmowaniu ciuchy mogly sie przez to brudzic.haen, moremi lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
dziękuję mamusie sama nie mogę uwierzyć że takie cudo w brzuszku nosiłam
jestem w niej taka zakochana
Mała : ze spaniem staram się Ale mało mi to wychodzi wiecznie cos się znajdzieZnając Cb też na tyleczku nie usiedzisz
Anulaa: Ja miałam i liczyłam tak Żeby było 15 ruchów w ciągu iluś tam tzn : 15 ruchów - przez 34 min
Teraz maleńka śpi najedzona przewinieta i mam trochę czasu by w domu ogarnąć
Kurczę zjadłam płatki z mlekiem od krowy i mi się mała uczulila .. Niby można wszystko a co do czego przyjdzie to nicPaolka_25, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała , Rozmarzona najważniejsze , że wszystko ok. Mój tez od dłuższego czasu siedzi nisko i co ...siedzi i juz! chociaż wczoraj miałam go pod cyckami nie wiem jak tam wlazl całe plecy i dupcia u góry i zgaga
polegał tak z godz po czym powoli opadł na dół.
Aparatka chcesz konkretna datę ? To 28 październik
Dziś jakiś słaby dzień jest , po kawie mam ciśnienie 120/ 82 ehe...Po jadłam ciastek idę spać.
Rozmarzona, moremi lubią tę wiadomość
-
dzień dobry! wczoraj się nasprzątałam, a teraz nie bardzo mam co ze sobą zrobić, (no teoretycznie mogłabym wyprasować trochę ciuszków/skończyć fotoalbum ale nie mam weny do tego jakoś) chciałam pojechać do pepco, bo pogoda ładna, a ja dostałam nieoczekiwany zastrzyk gotówki, ale czekam na kuriera, więc nic z tego
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona też trochę mnie rozczarowało, że zero rozwarcia
no ale mój gin twierdzi, że jeszcze jest czas i dobrze, że się szyjka nie otwiera. Fakt, dzieci powinny w brzuchu siedzieć 40 tygodni, a nie 37, ale co oni-faceci mogą o tym wiedzieć.
Galaretka moim zdaniem dzieci się bezczelnie rozprostowują (jak córcia Olci na fotce) i nie myślą, że to boli
Ja się wczoraj śmiałam, że Nadia to ma chyba 70cm, skoro czuję ją tak nisko i tak wysoko naraz.
Skoro się nie rozwieram to jesteśmy po godzinnym spacerzedzieciaki wymęczone, matka jeszcze bardziej
Rozmarzona, moremi lubią tę wiadomość
-
ania2071 wrote:Mnie też to przyszło do głowy, bo też wyszło mi że nie mam
poniewaz badanie pobierala nie moja gin i bylam zaskoczona, to przed sama wizyta na sxzescie sie nie podmylam (tak czytalam, ze trzeba), ale nie pamietam czego uzylam rano podczas prysznica, a ponoc powinno sie podmyc sama woda...musze o tym pogadac ze swoja lekarka, chociaz nie wiem czy takiego paciorkowca mozna usunac zelem do higieny intymnej, troche to zbyt proste bylo:P -
Mała, Rozmarzona dobrze że wszystko ok;) jeszcze dzisiaj ja wizytuje ale dopiero o 17:00. U mnie to pewnie lekarz nawet skurczy nie stwierdzi, bo sama ich też nie czuję, żadnych bóli nic kompletnie. A trochę chyba bym już chciała.
Ciekawe co z Madziaam? Biedna długo już się męczy...
Skarb śliczna ta Twoja córeczka;)
perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Paolka trzymamy kciuki
a moze wlasnie stwierdzi? niektore mamy nie czuja, ze maja skurcze.
a ja sobie dzis gadam z ginem dosc dlugo o tym macierzynskim i dopiero po ladnych kilku minutach stwierdzilam ze w trakcie tej rozmowy leze na kozle rozkraczona i patrzymy sobie w oczy haha jak moglo mnie to nie krepowac?chyba sie juz do siebie przyzwyczailismy
biedroneczka1910, moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e4cb48c4b73.jpg
53cm i 2840g. Godzina 10.47. WITAMY CIOTKI:))Molcia, haen, biedroneczka1910, alus21, Mala_Czarna_89, moodliszka, mikado, Ginger84, perelka89, Galaretka, Buffy, Rozmarzona, izulkaa, MadaLena30, MW26, moremi, Marta1986, Paolka_25, natali101, Ona_89', Cebulka, szczesciara25, agulla03, Zorro, Flakonik, Kitaja, Paaula84, Shibuya, monia35, justa1234, Nymeria, Nuffeq, Izzy lubią tę wiadomość