X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż też chcę mi internet odłączyć. A do lekarza idę dopiero w poniedziałek.

ewulek lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sue135 wrote:
    Hej dziewczyny :) My zaczynamy 9 tydzien, ciaaza nie potwierdzona na usg bo w NO sie o nie doprosic przed 18 tygodniem nie jest latwo ale jutro ide do lekarza i bede blagac :) gratulacje dla wszystkich przyszlych mamusiek, my mamy wstepnie termin na 16 listopada :)

Myle ze blaganie ci nie pomoze. Na pewno bedziesz miala jedno usg wczesniej (tak samo jest w Szwecji) jak pojdziesz do poloznej bo mniemam ze tam tez nie lekarz ciaze prowadzi to cie zapisze. To pierwsze usg to usg genetyczne (w Szwecji je CUB nazywaja) a potem jest jedno w okolicach 18-20 tyg i do porodu juz nic. Pdejrzewam ze w Norwegii podobnie no chyba ze zaczniesz udawac ze cos ci jest bo to jedyna rzecz dzieki ktorej mozesz dostac troche lepsza opieke.... albo polec do Polski i zrob prywatnie

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz jak dla mnie to infekcja bakteryjna. Teraz wiem czemu mój maz się wkurza jak szukam diagnozy u dr Google bo wladnie też się na ciebie wkurzylam ale wybaczam panikarstwo ze względu na twój stan :D

Jak czujecie to 'rozciaganie' macicy? Chyba to mam. Podobne do bólów menstruacyjnych, takie jakby ciągnięcie. Czy to to?

ewulek lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    No mój mąż też chcę mi internet odłączyć. A do lekarza idę dopiero w poniedziałek.

Ja u siebie tez zauwazam krew od czasu do czasu ale czytalam ze w ciazy jako ze organizm przepompowuje wieksza ilosc krwi bardzo prawdopodobne jest robienie sie hemoroidow... no coz na to nie mamy wplywu

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewulek wrote:
    Myle ze blaganie ci nie pomoze. Na pewno bedziesz miala jedno usg wczesniej (tak samo jest w Szwecji) jak pojdziesz do poloznej bo mniemam ze tam tez nie lekarz ciaze prowadzi to cie zapisze. To pierwsze usg to usg genetyczne (w Szwecji je CUB nazywaja) a potem jest jedno w okolicach 18-20 tyg i do porodu juz nic. Pdejrzewam ze w Norwegii podobnie no chyba ze zaczniesz udawac ze cos ci jest bo to jedyna rzecz dzieki ktorej mozesz dostac troche lepsza opieke.... albo polec do Polski i zrob prywatnie
    kiedy zaszłam w ciążę z córka nie miałam jeszcze 18 lat. I dochodów na prywatnego gina a akurat były strajki lekarzy i z nfztu nie przyjmowali. Wiec chcąc potwierdzić test ciążowy pojechałam po chamsku na ostry dyżur do szpitala i symulowalam ze bardzo boli mnie brzuch. Zrobili mi usg na super sprzęcie. Tyle o realiach w Polsce może sprawdzi się za granica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:29

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue135, Kasia Kraków, pa2 dziewczyny też mam termin na 16 listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:42

pa2, Kasia Kraków lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    kiedy zaszłam w ciążę z córka nie miałam jeszcze 18 lat. I dochodów na prywatnego gina a akurat były strajki lekarzy i z nfztu nie przyjmowali. Wiec chcąc potwierdzić test ciążowy pojechałam po chamsku na ostry dyżur do szpitala i symulowalam ze bardzo boli mnie brzuch. Zrobili mi usg na super sprzęcie. Tyle o realiach w Polsce może sprawdzi się za granica.

No niestety czasem trzeba ich zmusic. Dobrze zrobilas!
    A tu niestety taki jest standard. Jak pojechalam na pogotowie prosto z pracy w makijazu to mi chcieli wmowic ze mam bolesne jajeczkowanie. Drugi raz to samo. Trzeci juz nie moglam stac na nogach tak mnie brzuch bolal wiec moj ze mna pojechal a sumie prawie prosto z lozka zabral i on mial sie klocic bo ja mialam taki bol ze nie mialam sily ale na szczescie fajna pielegniarke trafilam... tyle ze doktor miala operacje a to byla sobota i musialam 4h czekac ale przynajmniej mnie przyjeli. I serce mi pekalo jak ciezarne z kwitkiem odsylali do domu a troche ich przez te 4h sie przewinelo. Dodam ze nigdzie indziej lekarz mnie nie chcial przyjac bo nie brali nowych pacjentow a ja nie bylam wczesniej nigdzie zapisana.
    I najgorsze ze to bylo krotki czas po tym jak sie zdecydowalismy starac o dziecko a ja sie w necie naczytalam ze nie wyleczona infekcja moze do nieplodnosci prowadzic wiec jak tylko wracalam dod domu caly czas ryczalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:44

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neta lepiej nie czytać w kwestii wyników, bo można się nakręić i zestresować ogromnie niepotrzebnie. A przecież nam w ciąży potrzebny spokój :)

Te pęcznienie macicy odczuwam jako takie wypełnianie w podbrzuszu, jak się dotknę to czujęże wszystko tam napięte.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ciagniecie jakby kropek sie rekoma i nogami rozpychal :)

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcie rozciąganie jest normalne..

W piatek mam usg oby bylo ok!!

• natali101 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celine89 trafić na dobrą endokrynolog, to jak wygrac w totka. Potrzebuje tylko na czas ciąży, później wracam do swojej. Zresztą nie omieszkam pokazać się u swojej kontrolnie

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewulek ja byłam zawsze grzeczna i jak nie to ok dziękuję, do czasu aż się Laura urodziła wtedy nauczyłam się walczyć o swoje. Wiele razy nie chcieli nas przyjąć, przepisywali zle leki lub mieli pretensje ze np z duszacym się dzieckiem pojechaliśmy do innego szpitala niż mamy meldunek (choć w tym drugim prawie mi dziecko na tamten świat wysłali). Warto znać swoje prawa a jak ktoś ma jakieś ale to ja proszę o to na piśmie. Jeszcze się taki odważny nie znalazł. Za granica pewnie jeszcze inaczej. Jestem w szoku ze takie ograniczenia co do ciąży, leków na podtrzymanie we wczesnym stadium i usg. Jak w takim razie u was z przyrostem naturalnym?

Madziara a to ze czuje jajniki to normalne? Nie boli mnie tylko czuje tak jakby dotknac w tej okolicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:03

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tak mam a nie daj Bóg jak mój piesek kilo wagi lapa stanie...jesli ci to przeszkadza wez no- spe chodź ja nie biorę szczerze noo chyba ze by mnie bolało bardzo. . tak jak bylam w ciazy 7.5 tyg to wlasnie w terminie drugiego okresu mialam bol jak na @ i wzięłam no- spe i przeszlo!

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :) mi to nie przeszkadza tylko oczywiście martwię się wszystkim. Byliśmy na święta na wyjeździe dwie noce na takim niiewygodnym łóżku ze mnie cale nogi bola heh. Damy rade :)
    Nie wiem czy mdlosci straciły na sile czy się przyzwyczailam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa2 wrote:
    Kasia i Sue wg OM tez mam termin na 16 listopada ale wg USG tak 21-22. Mam nadzieje że niedługo się wyrówna i urodzę wcześniej bo moja mama ma ur. 13 a tesciowa 16 listopada wiec najlepiej tak po środku :D Będzie prezent :)

Pierwszego syna urodziłam 29 kwietnia gdzie moja mama ma imieniy 26.04 a tesciowa 4.05 wiec idealnie po środku :))
    Ja na piereszym usg tez mialam dokladnie tak samo ze ciaza mlodsza i termin na 21 ale z ow wynikalo ewidentnie ze na 16 mialam monitoring wiec wiem dokladnie kiedy ona byla. A na 2 usg juz sie okazao ze kropeczka podrosla i wyrownala te kilka dni straty :) napewno bedziesz miala podobnie :)

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a tak zmieniając temat... Co pijecie w ciąży? Ja staram się pić wodę choć ogólnie za nią nie przepadam. Jeśli chodzi o ciepłe napoje to herbatę czarną z cytryną. Natomiast w pracy zawsze piłam herbatę owocowa, która mi teraz w ogóle nie smakuje :/

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję sporo herbaty i raz dziennie przynajmniej mięte ale taką prawdziwą ususzoną z ogródka) łagodzi mdłości. W międzyczasie wodę niegazowaną :) Na początku miałam ochotę na wodę z kiszonych ogórków ale teraz mi całkowicie przeszło i jak nie słodziłam herbaty tak chyba w ciąży zacznę bo gorzka mi nadzwyczajnie nie smakuje ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije bardzo dużo: jedna kawę rozpuszczalna, herbatki owocowe + cytryna, woda lekko gazowana, przeróżne soki choć ost najbardziej lubię kubusie. Cole też mi się zdarzyło kilka razy

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle podbrzusza jak na okres, dzisiaj jakaś słaba jestem, nie mam siły, do lekarza mam dopiero na 29 kwietnia, W jakim wieku robicie badanie prenatalne?

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat i robię badania. Jestem zapisana na 22 kwietnia.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ