Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
sue135 wrote:Hej dziewczyny My zaczynamy 9 tydzien, ciaaza nie potwierdzona na usg bo w NO sie o nie doprosic przed 18 tygodniem nie jest latwo ale jutro ide do lekarza i bede blagac gratulacje dla wszystkich przyszlych mamusiek, my mamy wstepnie termin na 16 listopada
Myle ze blaganie ci nie pomoze. Na pewno bedziesz miala jedno usg wczesniej (tak samo jest w Szwecji) jak pojdziesz do poloznej bo mniemam ze tam tez nie lekarz ciaze prowadzi to cie zapisze. To pierwsze usg to usg genetyczne (w Szwecji je CUB nazywaja) a potem jest jedno w okolicach 18-20 tyg i do porodu juz nic. Pdejrzewam ze w Norwegii podobnie no chyba ze zaczniesz udawac ze cos ci jest bo to jedyna rzecz dzieki ktorej mozesz dostac troche lepsza opieke.... albo polec do Polski i zrob prywatnie -
Mysz jak dla mnie to infekcja bakteryjna. Teraz wiem czemu mój maz się wkurza jak szukam diagnozy u dr Google bo wladnie też się na ciebie wkurzylam ale wybaczam panikarstwo ze względu na twój stan
Jak czujecie to 'rozciaganie' macicy? Chyba to mam. Podobne do bólów menstruacyjnych, takie jakby ciągnięcie. Czy to to?ewulek lubi tę wiadomość
-
Mysz86 wrote:No mój mąż też chcę mi internet odłączyć. A do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
Ja u siebie tez zauwazam krew od czasu do czasu ale czytalam ze w ciazy jako ze organizm przepompowuje wieksza ilosc krwi bardzo prawdopodobne jest robienie sie hemoroidow... no coz na to nie mamy wplywu -
ewulek wrote:Myle ze blaganie ci nie pomoze. Na pewno bedziesz miala jedno usg wczesniej (tak samo jest w Szwecji) jak pojdziesz do poloznej bo mniemam ze tam tez nie lekarz ciaze prowadzi to cie zapisze. To pierwsze usg to usg genetyczne (w Szwecji je CUB nazywaja) a potem jest jedno w okolicach 18-20 tyg i do porodu juz nic. Pdejrzewam ze w Norwegii podobnie no chyba ze zaczniesz udawac ze cos ci jest bo to jedyna rzecz dzieki ktorej mozesz dostac troche lepsza opieke.... albo polec do Polski i zrob prywatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:29
-
Mala_Czarna_89 wrote:kiedy zaszłam w ciążę z córka nie miałam jeszcze 18 lat. I dochodów na prywatnego gina a akurat były strajki lekarzy i z nfztu nie przyjmowali. Wiec chcąc potwierdzić test ciążowy pojechałam po chamsku na ostry dyżur do szpitala i symulowalam ze bardzo boli mnie brzuch. Zrobili mi usg na super sprzęcie. Tyle o realiach w Polsce może sprawdzi się za granica.
No niestety czasem trzeba ich zmusic. Dobrze zrobilas!
A tu niestety taki jest standard. Jak pojechalam na pogotowie prosto z pracy w makijazu to mi chcieli wmowic ze mam bolesne jajeczkowanie. Drugi raz to samo. Trzeci juz nie moglam stac na nogach tak mnie brzuch bolal wiec moj ze mna pojechal a sumie prawie prosto z lozka zabral i on mial sie klocic bo ja mialam taki bol ze nie mialam sily ale na szczescie fajna pielegniarke trafilam... tyle ze doktor miala operacje a to byla sobota i musialam 4h czekac ale przynajmniej mnie przyjeli. I serce mi pekalo jak ciezarne z kwitkiem odsylali do domu a troche ich przez te 4h sie przewinelo. Dodam ze nigdzie indziej lekarz mnie nie chcial przyjac bo nie brali nowych pacjentow a ja nie bylam wczesniej nigdzie zapisana.
I najgorsze ze to bylo krotki czas po tym jak sie zdecydowalismy starac o dziecko a ja sie w necie naczytalam ze nie wyleczona infekcja moze do nieplodnosci prowadzic wiec jak tylko wracalam dod domu caly czas ryczalamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:44
-
Neta lepiej nie czytać w kwestii wyników, bo można się nakręić i zestresować ogromnie niepotrzebnie. A przecież nam w ciąży potrzebny spokój
Te pęcznienie macicy odczuwam jako takie wypełnianie w podbrzuszu, jak się dotknę to czujęże wszystko tam napięte. -
nick nieaktualny
-
Ewulek ja byłam zawsze grzeczna i jak nie to ok dziękuję, do czasu aż się Laura urodziła wtedy nauczyłam się walczyć o swoje. Wiele razy nie chcieli nas przyjąć, przepisywali zle leki lub mieli pretensje ze np z duszacym się dzieckiem pojechaliśmy do innego szpitala niż mamy meldunek (choć w tym drugim prawie mi dziecko na tamten świat wysłali). Warto znać swoje prawa a jak ktoś ma jakieś ale to ja proszę o to na piśmie. Jeszcze się taki odważny nie znalazł. Za granica pewnie jeszcze inaczej. Jestem w szoku ze takie ograniczenia co do ciąży, leków na podtrzymanie we wczesnym stadium i usg. Jak w takim razie u was z przyrostem naturalnym?
Madziara a to ze czuje jajniki to normalne? Nie boli mnie tylko czuje tak jakby dotknac w tej okolicyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:03
-
nick nieaktualnyTak ja tak mam a nie daj Bóg jak mój piesek kilo wagi lapa stanie...jesli ci to przeszkadza wez no- spe chodź ja nie biorę szczerze noo chyba ze by mnie bolało bardzo. . tak jak bylam w ciazy 7.5 tyg to wlasnie w terminie drugiego okresu mialam bol jak na @ i wzięłam no- spe i przeszlo!
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
pa2 wrote:Kasia i Sue wg OM tez mam termin na 16 listopada ale wg USG tak 21-22. Mam nadzieje że niedługo się wyrówna i urodzę wcześniej bo moja mama ma ur. 13 a tesciowa 16 listopada wiec najlepiej tak po środku Będzie prezent
Pierwszego syna urodziłam 29 kwietnia gdzie moja mama ma imieniy 26.04 a tesciowa 4.05 wiec idealnie po środku ) -
Kochane a tak zmieniając temat... Co pijecie w ciąży? Ja staram się pić wodę choć ogólnie za nią nie przepadam. Jeśli chodzi o ciepłe napoje to herbatę czarną z cytryną. Natomiast w pracy zawsze piłam herbatę owocowa, która mi teraz w ogóle nie smakuje
-
nick nieaktualnyJa piję sporo herbaty i raz dziennie przynajmniej mięte ale taką prawdziwą ususzoną z ogródka) łagodzi mdłości. W międzyczasie wodę niegazowaną Na początku miałam ochotę na wodę z kiszonych ogórków ale teraz mi całkowicie przeszło i jak nie słodziłam herbaty tak chyba w ciąży zacznę bo gorzka mi nadzwyczajnie nie smakuje
Ona_89' lubi tę wiadomość