X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    A ja mam wszystko ogarniete w mieszkaniu chciałam męża wyciągnąć na zakupy ciuchów, bo potrzebuje wszystkiego niemal, ale się coś wzbrania może wieczorem go namowie, a na razie muszę sobie coś znaleźć do roboty
    A co chcesz sobie kupić?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gotowanie, mąż sprząta :)
    Naszło mnie na naleśniki nadziewane na słono, łazanki, kotlety drobiowo-pieczarkowe no i mielone dla Antka :p

perelka89 lubi tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 04:02

klz920mm8wuzprdr.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :). Niech któraś mi wytłumaczy jak to jest z tym macierzyńskim a mianowicie chodzi mi o to czy po urodzeniu dziecka muszę coś podpisywać czy automatycznie przechodzę na macierzyński , czy muszę dostarczać jakieś dokumęty co miesiąc jak zwolnienie l4 bo każdy mi mówi inaczej i zgłupiałam ...

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus musisz do zakładu pracy dostarczyć akt urodzenia dziecka, dokument ze szpitala i wniosek o macierzyński. W zależności czy chcesz rok czy pół roku. Ja ściągnęłam wzór z netu i tam jest zawarte ze chce macierzyński 20 tyg + dodatkowy 6 tyg + rodzicielski 26tyg czyli razem 52tyg. Będę musiała tylko uzupełnić dane i daty.

Edit. Na dostarczenie jest chyba 14dni od urodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:01

alus21, moremi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Alus musisz do zakładu pracy dostarczyć akt urodzenia dziecka, dokument ze szpitala i wniosek o macierzyński. W zależności czy chcesz rok czy pół roku. Ja ściągnęłam wzór z netu i tam jest zawarte ze chce macierzyński 20 tyg + dodatkowy 6 tyg + rodzicielski 26tyg czyli razem 52tyg. Będę musiała tylko uzupełnić dane i daty.

Edit. Na dostarczenie jest chyba 14dni od urodzenia.

I to jest wytłumaczone a nie jakiś bełkot wyuczony o wymiarach :D. To rozumiem :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    A co chcesz sobie kupić?:)
    źle mnie zrozumiałaś - mój mąż potrzebuje niemal wszystkiego i to dla niego te zakupy, ja się wstrzymuję z zakupami ciuchowymi do po porodzie, bo nie wiem co będzie z rozmiarem - zwłaszcza z biustem..

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya super wieści :) ja tak się chciałam seksić ale wstrzymam się jednak 2 tyg. O ile dotrwam :p
    Ale widzę, że jednak Perełka i Szczęściara wybiegają przede mnie :D ja chciałam żeby coś zaczęło się u mnie dziać, ale nie chciałam żeby tyle na raz :p a tu się tak posypało...:p jeszcze ginowi coś się wczoraj pomieszało i myślał, że ja mam termin na 25-go października i powiedział, że do tego czasu nie dotrwam, to już w ogóle nie wiem co myśleć :p
    A wynik GBS będę mieć dopiero za tydzień.
    Szczęściara u mnie dziś też risotto na obiad :)

Shibuya lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya gratuluje udanej wizyty :))

a pytanie do wsyzstkich odnosnie smoczkow i butelek, pewnie wiekszosc z was kupilo avent, lovi, canpol itp, a slyszalescie cos o akcesoriach dr browna?
    wczoraj rozmialam z doswiadczona kolezanka ktora ma 6mc coreczke + starszego synka i mowila ze ta firma jest najlepsza. butelka antykolkowa przecudowna (mala w ogole nie miala kolek, synek, troche mial ale nie trwalo to dlugo) no i kwestia smoczkow...powiedziala mi ze wiele smoczkow jest robionych "byle jak" i potem dzieci maja wade zgryzu. a smoczki dr browna sa tak wyprofilowane, ze miejsce w ktorym dzidzia zamyka buzke ze smoczkiem w ustach jest bardzo plaskie i dzieki temu ma zamkniete usta.

co o tym myslicie? ja w sumie mam smoczki lovi, avent i chicco, wszystkie dostalam i sama teraz nie wiem czy nie dokupic tego browna :P

Shibuya lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Anula? Wydaje mi się, że to zależy od czasu trwania smoczkowania przez Malucha. Ja zamierzam jak najmniej uczyć ze smoczkiem, a jeśli już się przyzwyczai to zamierzam zaraz koło roczku oduczyć. Wiadomo, że z butelką troszkę inaczej ale są później kubki niekapki;) takie moje zdanie.

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie tez mam w planie jaknajrzadziej podawac smoczek, a jak będzie to sie okaze... ;]

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluś ginger w sumie wszystko,napisala :) tylko dodałabym ze do14 dni musisz dokumenty donieść jesli chcesz miec placone 80%, a jesli chcesz ta druga opcje to możesz później. A do kiedy umowę masz?

Shibuya gratuluje :) ciekawe ile moja kruszynka ma :) to mysle ze spokojnie dotrwasz do terminu :P a który lekarz kazał ci brać luteine ? :P
    Ja sobie tak mysle ze jak dotrwam do cc..i jak dają tydzień badz dwa przed planowanym terminem to wypadnie mi np 13.11 piatek :P nie sadze ze dotrwam ale fajna data :P w rodzinnie przesądni wszyscy wiec by czary robili :P a ja uważam,ze każdy dzień jest odpowiedni na narodziny mojego dziecka :P i to bedzie szczesliiwy dzien :)

Shibuya, biedroneczka1910, Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a co mowila na ten śluz ? Czop masz?

A mnie strasznie dzis krocze rwie..ciezko mi nawet siedziec :/ pozycje ciężko zmienić ..mala tez cos dzisiaj Malo aktywna..ale wpieprzyłam pól czekolady to moze się ruszy cos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:35

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja mysle ze co mama to opinia i kazda z nas musi chyba sama wypróbować i wybrac najlepsza opcje :P

Ja mam aventu ale dlatego,ze laktator mam z tego. Bylam ba kupnie tez butelek z tt bo ma dobre opinie antykolkowe właśnie,ale ze mam zamiar piersią karmić chociaz 6 miesięcy to stwierdziłam ze sie wstrzymam i ocenie najpierw te :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:45

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na warsztatach mamo to ja, daja w prezencie kazdemu butelke antykolkowa tommy tippy, wiec jak masz sile i jeszcze nie bylo u ciebie to mozna sie przejsc :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną z chicco. Na chwilę obecną nie kupuję więcej. Jak zajeździe potrzeba to kupimy. Pewnie chicco ,bo przy Nati się sprawdziła. Tyle ile mam , tyle opinii. Każde dziecko jest inne i nie ma jednej najlepszej dla wszystkich

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją też sprzatam gotuje podłogi myje ale Adaś nie chce na świat przyjść ;)))

Paolka_25 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie/wypralyscue wszystko czy cos zostawiacie na tuz przed porodem, zeby nie lezalo?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na forum pojawił się kilka dni temu przepis na ciasto z gruszką. Czy możecie wstawić jeszcze raz linka.
    Z góry dziękuje.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. U nas dzisiaj sprzątanie. Tzn M sprzatal. Bo jutro tort,goście itp.

Pytania były odnośnie różnych rzeczy ale mam dziś pustkę w głowie i już nie wiem co pisać...jak coś ja mam butelki dr Brown.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ