X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    A ja mam wszystko ogarniete w mieszkaniu chciałam męża wyciągnąć na zakupy ciuchów, bo potrzebuje wszystkiego niemal, ale się coś wzbrania może wieczorem go namowie, a na razie muszę sobie coś znaleźć do roboty
    A co chcesz sobie kupić?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gotowanie, mąż sprząta :)
    Naszło mnie na naleśniki nadziewane na słono, łazanki, kotlety drobiowo-pieczarkowe no i mielone dla Antka :p

perelka89 lubi tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 04:02

klz920mm8wuzprdr.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :). Niech któraś mi wytłumaczy jak to jest z tym macierzyńskim a mianowicie chodzi mi o to czy po urodzeniu dziecka muszę coś podpisywać czy automatycznie przechodzę na macierzyński , czy muszę dostarczać jakieś dokumęty co miesiąc jak zwolnienie l4 bo każdy mi mówi inaczej i zgłupiałam ...

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus musisz do zakładu pracy dostarczyć akt urodzenia dziecka, dokument ze szpitala i wniosek o macierzyński. W zależności czy chcesz rok czy pół roku. Ja ściągnęłam wzór z netu i tam jest zawarte ze chce macierzyński 20 tyg + dodatkowy 6 tyg + rodzicielski 26tyg czyli razem 52tyg. Będę musiała tylko uzupełnić dane i daty.

Edit. Na dostarczenie jest chyba 14dni od urodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:01

alus21, moremi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Alus musisz do zakładu pracy dostarczyć akt urodzenia dziecka, dokument ze szpitala i wniosek o macierzyński. W zależności czy chcesz rok czy pół roku. Ja ściągnęłam wzór z netu i tam jest zawarte ze chce macierzyński 20 tyg + dodatkowy 6 tyg + rodzicielski 26tyg czyli razem 52tyg. Będę musiała tylko uzupełnić dane i daty.

Edit. Na dostarczenie jest chyba 14dni od urodzenia.

I to jest wytłumaczone a nie jakiś bełkot wyuczony o wymiarach :D. To rozumiem :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    A co chcesz sobie kupić?:)
    źle mnie zrozumiałaś - mój mąż potrzebuje niemal wszystkiego i to dla niego te zakupy, ja się wstrzymuję z zakupami ciuchowymi do po porodzie, bo nie wiem co będzie z rozmiarem - zwłaszcza z biustem..

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya super wieści :) ja tak się chciałam seksić ale wstrzymam się jednak 2 tyg. O ile dotrwam :p
    Ale widzę, że jednak Perełka i Szczęściara wybiegają przede mnie :D ja chciałam żeby coś zaczęło się u mnie dziać, ale nie chciałam żeby tyle na raz :p a tu się tak posypało...:p jeszcze ginowi coś się wczoraj pomieszało i myślał, że ja mam termin na 25-go października i powiedział, że do tego czasu nie dotrwam, to już w ogóle nie wiem co myśleć :p
    A wynik GBS będę mieć dopiero za tydzień.
    Szczęściara u mnie dziś też risotto na obiad :)

Shibuya lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya gratuluje udanej wizyty :))

a pytanie do wsyzstkich odnosnie smoczkow i butelek, pewnie wiekszosc z was kupilo avent, lovi, canpol itp, a slyszalescie cos o akcesoriach dr browna?
    wczoraj rozmialam z doswiadczona kolezanka ktora ma 6mc coreczke + starszego synka i mowila ze ta firma jest najlepsza. butelka antykolkowa przecudowna (mala w ogole nie miala kolek, synek, troche mial ale nie trwalo to dlugo) no i kwestia smoczkow...powiedziala mi ze wiele smoczkow jest robionych "byle jak" i potem dzieci maja wade zgryzu. a smoczki dr browna sa tak wyprofilowane, ze miejsce w ktorym dzidzia zamyka buzke ze smoczkiem w ustach jest bardzo plaskie i dzieki temu ma zamkniete usta.

co o tym myslicie? ja w sumie mam smoczki lovi, avent i chicco, wszystkie dostalam i sama teraz nie wiem czy nie dokupic tego browna :P

Shibuya lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Anula? Wydaje mi się, że to zależy od czasu trwania smoczkowania przez Malucha. Ja zamierzam jak najmniej uczyć ze smoczkiem, a jeśli już się przyzwyczai to zamierzam zaraz koło roczku oduczyć. Wiadomo, że z butelką troszkę inaczej ale są później kubki niekapki;) takie moje zdanie.

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie tez mam w planie jaknajrzadziej podawac smoczek, a jak będzie to sie okaze... ;]

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluś ginger w sumie wszystko,napisala :) tylko dodałabym ze do14 dni musisz dokumenty donieść jesli chcesz miec placone 80%, a jesli chcesz ta druga opcje to możesz później. A do kiedy umowę masz?

Shibuya gratuluje :) ciekawe ile moja kruszynka ma :) to mysle ze spokojnie dotrwasz do terminu :P a który lekarz kazał ci brać luteine ? :P
    Ja sobie tak mysle ze jak dotrwam do cc..i jak dają tydzień badz dwa przed planowanym terminem to wypadnie mi np 13.11 piatek :P nie sadze ze dotrwam ale fajna data :P w rodzinnie przesądni wszyscy wiec by czary robili :P a ja uważam,ze każdy dzień jest odpowiedni na narodziny mojego dziecka :P i to bedzie szczesliiwy dzien :)

Shibuya, biedroneczka1910, Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a co mowila na ten śluz ? Czop masz?

A mnie strasznie dzis krocze rwie..ciezko mi nawet siedziec :/ pozycje ciężko zmienić ..mala tez cos dzisiaj Malo aktywna..ale wpieprzyłam pól czekolady to moze się ruszy cos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:35

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja mysle ze co mama to opinia i kazda z nas musi chyba sama wypróbować i wybrac najlepsza opcje :P

Ja mam aventu ale dlatego,ze laktator mam z tego. Bylam ba kupnie tez butelek z tt bo ma dobre opinie antykolkowe właśnie,ale ze mam zamiar piersią karmić chociaz 6 miesięcy to stwierdziłam ze sie wstrzymam i ocenie najpierw te :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:45

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na warsztatach mamo to ja, daja w prezencie kazdemu butelke antykolkowa tommy tippy, wiec jak masz sile i jeszcze nie bylo u ciebie to mozna sie przejsc :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną z chicco. Na chwilę obecną nie kupuję więcej. Jak zajeździe potrzeba to kupimy. Pewnie chicco ,bo przy Nati się sprawdziła. Tyle ile mam , tyle opinii. Każde dziecko jest inne i nie ma jednej najlepszej dla wszystkich

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją też sprzatam gotuje podłogi myje ale Adaś nie chce na świat przyjść ;)))

Paolka_25 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie/wypralyscue wszystko czy cos zostawiacie na tuz przed porodem, zeby nie lezalo?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na forum pojawił się kilka dni temu przepis na ciasto z gruszką. Czy możecie wstawić jeszcze raz linka.
    Z góry dziękuje.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. U nas dzisiaj sprzątanie. Tzn M sprzatal. Bo jutro tort,goście itp.

Pytania były odnośnie różnych rzeczy ale mam dziś pustkę w głowie i już nie wiem co pisać...jak coś ja mam butelki dr Brown.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ