Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Molcia wrote:A ja mam wszystko ogarniete w mieszkaniu chciałam męża wyciągnąć na zakupy ciuchów, bo potrzebuje wszystkiego niemal, ale się coś wzbrania może wieczorem go namowie, a na razie muszę sobie coś znaleźć do roboty
-
nick nieaktualny
-
Kochane moje
. Niech któraś mi wytłumaczy jak to jest z tym macierzyńskim a mianowicie chodzi mi o to czy po urodzeniu dziecka muszę coś podpisywać czy automatycznie przechodzę na macierzyński , czy muszę dostarczać jakieś dokumęty co miesiąc jak zwolnienie l4 bo każdy mi mówi inaczej i zgłupiałam ...
-
Alus musisz do zakładu pracy dostarczyć akt urodzenia dziecka, dokument ze szpitala i wniosek o macierzyński. W zależności czy chcesz rok czy pół roku. Ja ściągnęłam wzór z netu i tam jest zawarte ze chce macierzyński 20 tyg + dodatkowy 6 tyg + rodzicielski 26tyg czyli razem 52tyg. Będę musiała tylko uzupełnić dane i daty.
Edit. Na dostarczenie jest chyba 14dni od urodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:01
alus21, moremi lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Alus musisz do zakładu pracy dostarczyć akt urodzenia dziecka, dokument ze szpitala i wniosek o macierzyński. W zależności czy chcesz rok czy pół roku. Ja ściągnęłam wzór z netu i tam jest zawarte ze chce macierzyński 20 tyg + dodatkowy 6 tyg + rodzicielski 26tyg czyli razem 52tyg. Będę musiała tylko uzupełnić dane i daty.
Edit. Na dostarczenie jest chyba 14dni od urodzenia.
I to jest wytłumaczone a nie jakiś bełkot wyuczony o wymiarach. To rozumiem
-
szczesciara25 wrote:A co chcesz sobie kupić?
-
Shibuya super wieści
ja tak się chciałam seksić ale wstrzymam się jednak 2 tyg. O ile dotrwam :p
Ale widzę, że jednak Perełka i Szczęściara wybiegają przede mnieja chciałam żeby coś zaczęło się u mnie dziać, ale nie chciałam żeby tyle na raz :p a tu się tak posypało...:p jeszcze ginowi coś się wczoraj pomieszało i myślał, że ja mam termin na 25-go października i powiedział, że do tego czasu nie dotrwam, to już w ogóle nie wiem co myśleć :p
A wynik GBS będę mieć dopiero za tydzień.
Szczęściara u mnie dziś też risotto na obiadShibuya lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
shibuya gratuluje udanej wizyty
)
a pytanie do wsyzstkich odnosnie smoczkow i butelek, pewnie wiekszosc z was kupilo avent, lovi, canpol itp, a slyszalescie cos o akcesoriach dr browna?
wczoraj rozmialam z doswiadczona kolezanka ktora ma 6mc coreczke + starszego synka i mowila ze ta firma jest najlepsza. butelka antykolkowa przecudowna (mala w ogole nie miala kolek, synek, troche mial ale nie trwalo to dlugo) no i kwestia smoczkow...powiedziala mi ze wiele smoczkow jest robionych "byle jak" i potem dzieci maja wade zgryzu. a smoczki dr browna sa tak wyprofilowane, ze miejsce w ktorym dzidzia zamyka buzke ze smoczkiem w ustach jest bardzo plaskie i dzieki temu ma zamkniete usta.
co o tym myslicie? ja w sumie mam smoczki lovi, avent i chicco, wszystkie dostalam i sama teraz nie wiem czy nie dokupic tego brownaShibuya lubi tę wiadomość
-
Wiesz co Anula? Wydaje mi się, że to zależy od czasu trwania smoczkowania przez Malucha. Ja zamierzam jak najmniej uczyć ze smoczkiem, a jeśli już się przyzwyczai to zamierzam zaraz koło roczku oduczyć. Wiadomo, że z butelką troszkę inaczej ale są później kubki niekapki;) takie moje zdanie.Paolka _25
-
ja w sumie tez mam w planie jaknajrzadziej podawac smoczek, a jak będzie to sie okaze... ;]
-
Aluś ginger w sumie wszystko,napisala
tylko dodałabym ze do14 dni musisz dokumenty donieść jesli chcesz miec placone 80%, a jesli chcesz ta druga opcje to możesz później. A do kiedy umowę masz?
Shibuya gratulujeciekawe ile moja kruszynka ma
to mysle ze spokojnie dotrwasz do terminu
a który lekarz kazał ci brać luteine ?
Ja sobie tak mysle ze jak dotrwam do cc..i jak dają tydzień badz dwa przed planowanym terminem to wypadnie mi np 13.11 piateknie sadze ze dotrwam ale fajna data
w rodzinnie przesądni wszyscy wiec by czary robili
a ja uważam,ze każdy dzień jest odpowiedni na narodziny mojego dziecka
i to bedzie szczesliiwy dzien
Shibuya, biedroneczka1910, Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość
-
Shibuya a co mowila na ten śluz ? Czop masz?
A mnie strasznie dzis krocze rwie..ciezko mi nawet siedziecpozycje ciężko zmienić ..mala tez cos dzisiaj Malo aktywna..ale wpieprzyłam pól czekolady to moze się ruszy cos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:35
-
Anula ja mysle ze co mama to opinia i kazda z nas musi chyba sama wypróbować i wybrac najlepsza opcje
Ja mam aventu ale dlatego,ze laktator mam z tego. Bylam ba kupnie tez butelek z tt bo ma dobre opinie antykolkowe właśnie,ale ze mam zamiar piersią karmić chociaz 6 miesięcy to stwierdziłam ze sie wstrzymam i ocenie najpierw teWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:45
-
na warsztatach mamo to ja, daja w prezencie kazdemu butelke antykolkowa tommy tippy, wiec jak masz sile i jeszcze nie bylo u ciebie to mozna sie przejsc
-
Cześć mamusie. U nas dzisiaj sprzątanie. Tzn M sprzatal. Bo jutro tort,goście itp.
Pytania były odnośnie różnych rzeczy ale mam dziś pustkę w głowie i już nie wiem co pisać...jak coś ja mam butelki dr Brown.Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013