Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli o becikowe staramy się w roku 2015, pod uwagę brane są obecnie dochody za 2013 rok. Trzeba jednak pamiętać, że jeśli w roku 2014 uzyskaliśmy nowe źródła dochodu (np. nowa umowa o pracę, nowa własna firma itp) powinniśmy złożyć w tej sprawie odpowiednie oświadczenie, te dochody wówczas także będą brane pod uwagę. Podobnie - jeśli po roku 2013 straciliśmy któreś źródło dochodu, należy złożyć w tej sprawie oświadczenie - wówczas dochody te nie będą brane pod uwagę przy rozpatrywaniu wniosku o becikowe.
Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3721790,becikowe-2015-poradnik-dokumenty-zasady,id,t.html?cookie=1
Tylko nie wiem czy przez "staramy sie w 2015 r." rozumie sie rok urodzenia dziecka czy wystapienie z wnioskiem o becikowe. Tak czy inaczej doczytajcie:) Ja jako "bogaczka" nie zasluguje na ten 1000 chlip chlipWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:28
Zorro lubi tę wiadomość
-
Paolka składasz w pracy dokumenty a oni powinni wyslac juz do,zusu.jesli nie to tobie dadzą dokumenty żebyś sobie zaniosla sama
musisz zapytać jak u ciebie jest , ale to składając dokumenty możesz
musisz do pracy bo tam,ci dadzą taki druk o skladkach odprowadzonych który dajesz do zusu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 22:12
-
Izulkaa a jak Twoje cisnienie?
Ja w pon mam wizyte u swojej gin i potwierdze u niej branie tego leku na nadcisnienie (ktory zalecila mi inna gin). Nie wiem czy to przez przexiebienie (ciezko mi sie oddycha) czy tak juz mam i tak bedzie, ale przy praktycznie kazdym pomiarze skurczowe lub rozkurczowe mam za wysokie...kazdy pomiar zaczyna sie wiazac ze stresem co sie wyswietli, a do porodu zostaly jeszcze 4 tygodnie, takze nie wierze w to, ze bedzie na prawidlowym poziomie. -
Ale mialam dzis przygode. Uprzedzam ze będzie niesmacznie.
Poszłam do WC na dwojeczke jakgdyby nigdy nic. I tak mnie zatwardzilo ze.. Czułam się jakby mi ktoś coś wielkiego i twardego wsadził w tyłek. Siedziałam 1,5h na kibelku nie umiejąc się załatwić i jednocześnie mając łzy w oczach z bólu aż myślałam ze zemdleje. Kamienie normalnie. W końcu skapitulowalam i zrobiłam lewatywę której tak cholernie się bałam. Ale ulga.
Nigdy nic takiego mnie nie spotkało. Ok miewalam problemy z wypróżnianiem ale dzis czułam potrzebę parcia i nie szło. A bol byl nieziemski. To było popołudniu do teraz jestem w szoku i tyłek mnie boli.
Czuje się jakby murzyn mnie przeleciał..
Przepraszam za opis. Ale sie wystraszylam -
Haen dalej mam podwyższone ale nie przekracza 140 ..
Ja sadze ze choćbym rodzila Sn to będę mkec b.wysokie ciśnienie i tak czy tak zrobią cc.jeszcze ja jestem nerwowa wiec na pewni będę miec ciśnienie wysokie..juz przy rejestracji
A jakie te leki ci przepisali?
Mala tez w tym,tyg tak mialam. Namęczyłam sie jak głupia i wydalilam małego bobkaz bólem.. Lewatywy nie mam
-
Mala podwyzszone czyli takie, ktore zaczyna byc niebezpieczne tj. 140/90...od kilka dni mam albo jedno albo drugie albo oba na raz. Nie jakis duzo, bo o kilka jednostek, ale jednak.
A lek to Dopegyt, nawet nie wiem czy nie jedyny w ciazy na to gowno.
Ja mialam 2 zaparcia w ciazy: jedno dopadlo mnie w pracy, tez z bolu prawie mdlalam (co ja odstawialam w tej kabinie , gimnastyke z przysiadami). Drugi raz w domu, gdzie na sile pilam wode i jadlam wafle ryzowe, zeby cos ruszylo. Nawet nie chce do tego wracac, brrr.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja myslałam ze nie ma ograniczeń finansowych odnosnie becikowego;-( my z mezem mamy około 5 tys razem netto czyli dzielac na 2 osoby przekraczamy a dzielac na trzy to sie łapiemy tylko nie wiem jak to sie liczy;-(4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Paolka_25 wrote:A w przypadku gdy ja mam umowę do dnia porodu to o zasiłek macierzyński staram się w ZUSie? Orientuje się ktoś?4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Mala_Czarna_89 wrote:Izik na trzech. Nic tylko się cieszyć ze pracodawcy tak ładnie i uczciwie składki odprowadzają4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
http://e-prawnik.pl/artykuly/prawo-rodzinne/becikowe-.html
znalazłam4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito