Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma nocnej warty
?
Zeby nie bylo za nudno to tak zaczelo mnie rwac w okolicy pachwiny i promieniowac jak lezalam,ze myslalam, iz zejde..
Wczesniej tak mialam,ale mniej bolesnie.
Mezu wstawal do pracy i z politowaniem na mnie spogladal.
Pozniej zeby bylo malo to mnie przeczyscilo o takiej porze,ze czuje sie za przeproszeniem teraz jak wydymana w dupsko ;/
Ginger znajome dolegliwosci co ?
Ile czlowiek jeszcze zniesie to nie wiem i czy psychika za tym nadazy,mam dosc..Jestes juz z nami -
Ale tu cisza o tej porze...aż dziwne...czy wy też strasznie się pocicie w trakcie snu? Nieważne czym się przykryje i czy mi ciepło czy gorąco to budzę się mokra...normalnie i wlosy i koszula...masakra jakaś...dobra przebralam się i próbuje spać dalej...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Dobry
oj cos spokojnie bylo na nocnej zmienie , ale to dobrze mam nadzieje,ze udalo wam sie zasnac szybko . Rozmarzona oj biedna moze to czyszczenie poranne zwiastuje porod w weekend?w sumie na Twoim etapie ciazy moge spokojnie Ci tego zyczyc
koncowka ciazy jest straszna jest juz ciezko coraz czesciej zastanawiam sie do kogo bedzie podobny Jasio,czy poradze sobie z tym wszystkim?,czy dam rade sama z mezem,bo mieszkamy daleko od rodziny i wiele innych pytan siedzi mi w glowie.A jeszcze porod mam nadzieje,ze wszystko pojdzie dobrze,bo troche sie boje tego ciemnogrodu w medycynie Norweskiej ...;-( HEAN powodzenia dzis czekamy na wiadomosc od Ciebie !
Rozmarzona lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej
. W szpitalu nie dadza pospac. Co 2 godz. sprawdzanie serduszek dzidziusiow. Moja wspollokatorka miala na dzis na 8 zaplanowane cc o 4 odeszly jej wody i jest na sali operacyjnej. Wiec nie pospalam, tymbardziej ze sobie pomyslalam czy ja w domu rozpoznam, ze odeszly mi wody ech ta koncowka najbardziej stresujaca
. Ja czekam na KTG obchod i sniadanie albo w odwrotnej kolejnosci. I potem domek i moje łóżeczko
. Tylko bede musiala czekac do 14 na Swojego jak z ubraniami przyjedzie
.
Rozmarzona, perelka89, MadaLena30, Shibuya, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Kitaja wiesz w sumie bym nawet chciala na weekend
Byleby to bylo w sobote od poludnia kiedy Mezu bedzie po pracy.
Dzisiaj sie troche wystraszylam,ze go by przy mnie nie bylo jakby akcja potoczyla sie dalej.
To byl mega promieniujacy bol pachwiny,a co dopiero jak dojda bolesne skurcze
Wtedy chocby trzeba sie wszedzie "tam" ogarnac,a pytanie czy ten bol na to pozwoli.
Czytalam,ze rozwolnienie moze nawet wystapic na tydzien przed porodem,wiec sobie nadziei jak narazie nie robie
Najlepsze,ze tez mnie mulilo jak sie przebudzilam nie liczac juz samej zgagi.
No zobaczymy jak to sie potoczy.
Kochana, tez mam takie same obawy jak Ty.
Boje sie czy ze wszystkim sobie poradze jak przyjdzie co do czego i czy bede wiedziala co i jak robic przy dziecku.
Jak zostane sama w domu i dziecko bedzie plakalo to czy nie bede panikowala,ze cos jest nie tak.
Mysle,ze to normalne obawy i im blizej porodu tym wiekszy niepokoj.
Musimy sie nastawic,ze instynkt podpowie nam co, jak i kiedy nalezy robicMicia, Paolka_25 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Micia trzymam mocno kciuki by ktg bylo dobre i wypuscili was do domu ,wszedzie dobrze ale w domu najlepiej i w koncu moze uda Ci sie wyspac i odpoczac:-) daj znac po ktg co tam pokazalo ! Sama sie ostatnio zastanawialam czy poznam ,ze to wody np sie sacza? Moze jakas doswiadczona mamuska sie wypowie na ten temat?skad wiadomo,ze to wody odeszly czy to zawsze wyglada jak na filmach chlust ?
Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja tez mam sto mysli na minute. Byle przetrwac te ostatnie dni ciazy
. I oby poszlo nam wszystkim szybko przy porodzie
. Do nas przywiezli kilka dni temu dziewczyne zalozyli balonik 40 tyg. ciazy po godzinie miala mocne skurcze odeszly wody, tylko doszla z mezem na porodowke i w 15 minut urodzila
.
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Wlasnie nie zawsze jest tak z tego co wiem,ze chlustaja.
Czasem sie sacza,a czasem wgl nie chlustaja i wtedy w szpitalu przebijaja pecherz plodowy.
A jak juz pojda to ponoc uczucie jakby popuszczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:01
Micia lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
U mojen kolezanki z sali bylo tak ze w nocy miala skurcze ktore ja budzily, a przed 4 czula zema mokre majtki. Zaczely sie saczyc wody, polozna zbadala na fotelu i kazala isc na porodowke. Mozliwe ze wodyjej odeszly ze stresu bo wieczorem dowiedziala sie ze ma miec cc a wczesniej mowili ze dopiero w poniedzialek
.
A ze ide do domu to bardzo sie ciesze, tylko mimo to przeraza mnie ze w kazdej chwili mozesie cos rozkrecic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:05
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Rozmarzona a daleko ma maz z pracy do domu?szkoda ze nie mozna zaplanowac kiedy ma sie odbyc porod zazwyczaj dzieje sie to w najmniej oczekiwanym momencie
moj maz ma do pracy 40km
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Micia, to miala rewelacyjnie szybki porod
Z jednej str jak porod trwa iles godzin i Meza by nie bylo to jest szansa,ze jeszcze utrafi jak wroci z pracy,a jak taki szybki porod to nie ma szans
Nie wiem w sumie co by bylo lepsze czy obecnosc Meza czy krotszy bol hihi.Micia lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
ha ja miałam na tyle dobrze ze zaczęły mi się sączyć wody na sali porodowej więc mówię pigulom że mam wrażenie jakbym popuscila te mnie zlaly ale zaraz przyszedł lekarz więc zobaczył a tym było głupio..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:07
-
Kitaja, no wlasnie daleko bo poza miastem.
Jeszcze jak w kopalni pracuje to juz wgl biedny jak wyjezdza na gore to zaraz na tel patrzy.
Ostatnio stwierdzil,ze nie wie co gorsze czy jak widzi ode mnie w srodku nocy eski,ze mu wyslalam, czy jak ich brak.
Nie wie wtedy czy nie urodzilam albo czy cos sie nie dzieje.
Jakos damy rade nie ma innego wyjscia
Moja mama wczoraj stwierdzila,ze mala moze jeszcze sobie posiedziec w brzuszku i niech rosnie aby sie lepiej ja w rekach trzymalo.
Jak powiedziala mi,ze ja wazylam 3750,a brat ponad 4 kg to podziekowalam i stwierdzilam,ze Oliwka smialo moze szybciej sie rodzicMicia lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Moj za to ma blisko do pracy bo z 10 min. samochodem, ale jezdzi w trasy duzym samochodem z tonami, i ma ograniczenie do 80 km/h. Wiec jak bedzie trasa bliska to tez nie wiem, czy mimo to zdazy. Licze ze w nocy mnie wezmie
.
I tez chce by Przemcio jeszcze chociaz z tydzien posiedzial w koncu jestesmy listopadowki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 07:12
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia na tym ich wkładzie - legninie miały kolor żółty. I jak mi przebijal pęcherz bo za powoli się saczyly byłoi głupio bo mialam wrażenie że robię siku - strasznie wtedy ze mnie chlustalo
Jak się cieszę że mam to za sobąMicia lubi tę wiadomość