X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak odeszły wody przy pierwszym porodzie to też miałam wrażenie jakbym się posikała. A to takie niekontrolowane przecież. Stałam, poczułam mokro a na podłodze była woda.

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze zaczął się poród wlasnie od sączenia wód. Powiedziała mi,że nie da się tego przeoczyć. Miała mokre majtki i spodnie ;-)

Micia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej człowiek idzie grzecznie spać o 22 a te tu szaleją na forum;)
    Rozmarzona te pachwiny chyba przeszły na ciebie bo u mnie się uspokoiło tfu tfu. A czyści mnie codziennie ale to dobrze bo może obejdzie się bez lewatywy;)

Dziś mam obiad z wczoraj wiec nic nie robie;)
    Popołudniu umówiłam się z przyjaciółka na gorąca czekoladę mmm ;)

Micia fajnie ze do domku idziecie;) no teraz to już ten czas ze u każdej z nas może się zacząć;)

Mi wody dokładnie chlusnely na schodach i ujechalam na nich wiec wiedziałam że to to. Ale ja byłam przygotowana ze cos się zacznie bo miałam w domu oksy od lekarza i kazał wdychac.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ze tak sie zapytam: Ty masz biegunke od kilku dni czy luzniejsze stolce niz wczesniej?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję ze np jak we wtorek będzie pasowanie mojego Patryka i apel z tej okazji a mi np odejdą wody przy setce ludzi omg:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi gadała lekarka ze to uczucie jakby siuśki leciały..
    Wiec chyba zacznę bez wkladki,chodzić żeby lepiej czuć w razie czego :P

Kurde miałam,nadzieje wyjść dzisiaj ale coś czuje id rana skurcze..zaraz ktg to się dowiem :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, muszę wstać i coś zjeść bo mnie ssie strasznie.. Dzisiaj wychodzimy koleżanka świętuje otwarcie firmy trzeba się będzie ogarnąć żeby jakoś wyglądać mimo tych gabarytów ;-)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen od poniedziałku raz dziennie ze mnie leci wszystko sorki za obrazowosc;) no dziś juz dwa razy. Więc chyba organizm się oczyszcza?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Ale tu cisza o tej porze...aż dziwne...czy wy też strasznie się pocicie w trakcie snu? Nieważne czym się przykryje i czy mi ciepło czy gorąco to budzę się mokra...normalnie i wlosy i koszula...masakra jakaś...dobra przebralam się i próbuje spać dalej...

Ja się dzisiaj w nocy cała mokra obudzilam i pierwsza myśl: wody mi odeszły.
    Jednak dotykam tam na dole a tam sucho,ale coś mnie brzuch pobolewal.
    Stwierdzilam, ze nie chcę rodzic w nocy. Wolę w ciągu dnia.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Haen co do ciśnienia to ja poerdziele.sama nie wiem skąd to się bierze ale.jak miałam w Szpitalu takie jak Ty pisalas to juz mówili ,ze ok. Mąż mi dzis mierzyl rano jak tylko oko otworzyłam i 138/92 no juz bardziej sie położyć zeby spadlo sie nie da!

Nymeria tez nie mam plaskich jesiennych butów! Znaczy mam adidaski no ale nie do wszystkiego pasują, chociaż może kobiecie z brzuchem jak pilka do pilatesu juz wszystko pasuje.

Izullaa, Rozmarzona co do studentów to po pierwsze nasze pipki raczej. Nie szybko zobaczą tylu facetów na raz :) a po drugie ja wychodzę z założenia ,ze gdzies musza sie nauczyć zeby potem konowalem nie być.

Micia wracaj do domu!

Dostałam wczoraj jeszcze ciuszki dla syna ale poczekam z praniem na mamę do poniedzialku.

Mi tez synu nie pomagal w spaniu ,bawil sie doskonale.

Micia, moremi lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Haen od poniedziałku raz dziennie ze mnie leci wszystko sorki za obrazowosc;) no dziś juz dwa razy. Więc chyba organizm się oczyszcza?

Kupne tematy nie sa obce:D
    Tez bym pomyslala, ze sie oczyszcza. Po prostu od wczoraj ja mam luzniejsze (ale bez normalnej biegunki) i jednoczesnie jakos tak ciezko w brzuchu, ale moze to nerwy albo i co innego (raczej nie porod)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuśki
    hym dziewczyny leniuszki z was serduszkować się możecie a się wam nie chcę, heh ;) i rodzić nie rodzicie, a jak masaże krocza? dajcie jakieś emocje :D
    ja wczoraj padłam, poszłam spać przed 21, okąpałam się i zrobiło mi się tak ciepło po kąpieli a mocno się wygrzałam, poszłam do łóżka poczytać książkę i zasnęłam, spałam jak dziecko do teraz i tylko dwie przerwy na siku :) aaach wyspałam się :)
    Mikado gratuluję wizyty, ale ci psikusa dzidzia robi, szyjkę na serio masz długą :)
    Hean masz taki brzuszek, że możesz się w kurtce zapiąc, ja mogę o tym zapomnieć, chodzę w rozpiętych płaszczykach już miesiąc, trochę zirmno, ale nie opłaca się kupować teraz nowych
    Mała Czarna śliczny zgrabny brzusio, ale chyba nie jest tak nisko :) może masz jeszcze kilka dni

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnoe kolejna nocka wyjątkowo dobrze. Chyba los daje mi się wyspać ostatnich kilka razy :P
    Wczoraj Mój Mały wiercił się cały dzień, dosłownie. Przerw miał kilka i to bardzo krótkich. Aż byłam w szoku. W nocy pospał, a teraz znowu się rozkręca :P
    Powiem Wam, że dużo płacicie za to ktg :/ ja też chodzę do lekarza prywatnie, a place 15 złotych. A jeśli w tym samym dniu mam też wizytę, to w ogóle nie płacę, bo mam już to w cenie wizyty. Z czego ostatnio zamiast 130 zapłaciłam 80 złotych choć wizyta niczym nie różniła się od poprzednich. Także jestem zadowolona :P mój lekarz nie jest na szczęście przystojny :D
    Co do butów, to jeszcze chodzę w adidasach. Z wiązaniem nie mam problemów, bo nigdy butów nie wiążę :P tzn.wiążę jak je kupię i wkładam do środka. Buty tylko naciągam na stopy. Jakiś taki głupi nawyk ;)
    Hehe, mój ciągle gada do brzucha: ej, synu, wychodź już, bo się nam nudzi bez Ciebie :P

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ktg (tu dosc sprawnie poszlo, teraz sobie poczekam na opinie lekarza).
    Cisnienie 128/99 (mierzone w domu bez lekow), po ktg (kiedy lezalam plackiem i po rannej tabletce) 140/100.
    Nie wiem co o tym myslec.
    Kobiet jest troche z czego czesc czeka na zwolnienie miejsca na porodowce:D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu też są takie dni, że porodówka mega oblegana, mam nadzieje, że ja jak pojadę to nie będzie nikogo i sala rodzinna będzie wolna (ot, takie małe marzenie i życzenie)
    podoba mi się reklama Calzedoni :) poprawia mi humor

perelka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zycia IP: wbiega Pani i mowi, ze przywiozla pacjentke z zaawansowana akcja porodu. Polozna do niej poszla, wyszla zbadac i wychodzi dzwonic: mam pacjentke w 2ej fazie porodu, 15 kobiet oczekujacych na IP i zadnego wolnego miejsca. Znajdzcie mi jakies lozko:)
    Dzidzius sir chyba zaraz tu urodzi:)

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam sie poloznej jak mi robila KTG jak to jest z tymi wodami, ze nie da sie tego przeoczyc to jest takie wlasnie uczucie jakby sie posikalo. Chyba ze sie sacza ale mowila ze to tez rozpoznam ;). Wiec spokojnie babeczki :). Czekam na obchod. KTG ok :D

Molcia, haen, Nymeria, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Micia jeszcze tydzień musisz pozaciskać nogi, mam nadzieję że Cię dzisiaj wypiszą do domu :)

Micia lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen niezła akcja;) i jak się tu nie stresować. Dobrze ze ja mam 5 min do szpitala.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :).
    Wychodze :D. Lekarz powiedzial, ze jak teraz cos sie zacznie w domu to dzidzius juz bezpieczny bo 36 tydz. skonczony :), bo licza wedlug OM. Tylko kazali nadzorowac ruchy zeby nie bylo za malo albo zbyt gwaltowne.

Molcia, haen, Paolka_25, MadaLena30, Mala_Czarna_89, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ