X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak odeszły wody przy pierwszym porodzie to też miałam wrażenie jakbym się posikała. A to takie niekontrolowane przecież. Stałam, poczułam mokro a na podłodze była woda.

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze zaczął się poród wlasnie od sączenia wód. Powiedziała mi,że nie da się tego przeoczyć. Miała mokre majtki i spodnie ;-)

Micia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej człowiek idzie grzecznie spać o 22 a te tu szaleją na forum;)
    Rozmarzona te pachwiny chyba przeszły na ciebie bo u mnie się uspokoiło tfu tfu. A czyści mnie codziennie ale to dobrze bo może obejdzie się bez lewatywy;)

Dziś mam obiad z wczoraj wiec nic nie robie;)
    Popołudniu umówiłam się z przyjaciółka na gorąca czekoladę mmm ;)

Micia fajnie ze do domku idziecie;) no teraz to już ten czas ze u każdej z nas może się zacząć;)

Mi wody dokładnie chlusnely na schodach i ujechalam na nich wiec wiedziałam że to to. Ale ja byłam przygotowana ze cos się zacznie bo miałam w domu oksy od lekarza i kazał wdychac.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ze tak sie zapytam: Ty masz biegunke od kilku dni czy luzniejsze stolce niz wczesniej?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję ze np jak we wtorek będzie pasowanie mojego Patryka i apel z tej okazji a mi np odejdą wody przy setce ludzi omg:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi gadała lekarka ze to uczucie jakby siuśki leciały..
    Wiec chyba zacznę bez wkladki,chodzić żeby lepiej czuć w razie czego :P

Kurde miałam,nadzieje wyjść dzisiaj ale coś czuje id rana skurcze..zaraz ktg to się dowiem :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, muszę wstać i coś zjeść bo mnie ssie strasznie.. Dzisiaj wychodzimy koleżanka świętuje otwarcie firmy trzeba się będzie ogarnąć żeby jakoś wyglądać mimo tych gabarytów ;-)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen od poniedziałku raz dziennie ze mnie leci wszystko sorki za obrazowosc;) no dziś juz dwa razy. Więc chyba organizm się oczyszcza?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Ale tu cisza o tej porze...aż dziwne...czy wy też strasznie się pocicie w trakcie snu? Nieważne czym się przykryje i czy mi ciepło czy gorąco to budzę się mokra...normalnie i wlosy i koszula...masakra jakaś...dobra przebralam się i próbuje spać dalej...

Ja się dzisiaj w nocy cała mokra obudzilam i pierwsza myśl: wody mi odeszły.
    Jednak dotykam tam na dole a tam sucho,ale coś mnie brzuch pobolewal.
    Stwierdzilam, ze nie chcę rodzic w nocy. Wolę w ciągu dnia.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Haen co do ciśnienia to ja poerdziele.sama nie wiem skąd to się bierze ale.jak miałam w Szpitalu takie jak Ty pisalas to juz mówili ,ze ok. Mąż mi dzis mierzyl rano jak tylko oko otworzyłam i 138/92 no juz bardziej sie położyć zeby spadlo sie nie da!

Nymeria tez nie mam plaskich jesiennych butów! Znaczy mam adidaski no ale nie do wszystkiego pasują, chociaż może kobiecie z brzuchem jak pilka do pilatesu juz wszystko pasuje.

Izullaa, Rozmarzona co do studentów to po pierwsze nasze pipki raczej. Nie szybko zobaczą tylu facetów na raz :) a po drugie ja wychodzę z założenia ,ze gdzies musza sie nauczyć zeby potem konowalem nie być.

Micia wracaj do domu!

Dostałam wczoraj jeszcze ciuszki dla syna ale poczekam z praniem na mamę do poniedzialku.

Mi tez synu nie pomagal w spaniu ,bawil sie doskonale.

Micia, moremi lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Haen od poniedziałku raz dziennie ze mnie leci wszystko sorki za obrazowosc;) no dziś juz dwa razy. Więc chyba organizm się oczyszcza?

Kupne tematy nie sa obce:D
    Tez bym pomyslala, ze sie oczyszcza. Po prostu od wczoraj ja mam luzniejsze (ale bez normalnej biegunki) i jednoczesnie jakos tak ciezko w brzuchu, ale moze to nerwy albo i co innego (raczej nie porod)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuśki
    hym dziewczyny leniuszki z was serduszkować się możecie a się wam nie chcę, heh ;) i rodzić nie rodzicie, a jak masaże krocza? dajcie jakieś emocje :D
    ja wczoraj padłam, poszłam spać przed 21, okąpałam się i zrobiło mi się tak ciepło po kąpieli a mocno się wygrzałam, poszłam do łóżka poczytać książkę i zasnęłam, spałam jak dziecko do teraz i tylko dwie przerwy na siku :) aaach wyspałam się :)
    Mikado gratuluję wizyty, ale ci psikusa dzidzia robi, szyjkę na serio masz długą :)
    Hean masz taki brzuszek, że możesz się w kurtce zapiąc, ja mogę o tym zapomnieć, chodzę w rozpiętych płaszczykach już miesiąc, trochę zirmno, ale nie opłaca się kupować teraz nowych
    Mała Czarna śliczny zgrabny brzusio, ale chyba nie jest tak nisko :) może masz jeszcze kilka dni

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnoe kolejna nocka wyjątkowo dobrze. Chyba los daje mi się wyspać ostatnich kilka razy :P
    Wczoraj Mój Mały wiercił się cały dzień, dosłownie. Przerw miał kilka i to bardzo krótkich. Aż byłam w szoku. W nocy pospał, a teraz znowu się rozkręca :P
    Powiem Wam, że dużo płacicie za to ktg :/ ja też chodzę do lekarza prywatnie, a place 15 złotych. A jeśli w tym samym dniu mam też wizytę, to w ogóle nie płacę, bo mam już to w cenie wizyty. Z czego ostatnio zamiast 130 zapłaciłam 80 złotych choć wizyta niczym nie różniła się od poprzednich. Także jestem zadowolona :P mój lekarz nie jest na szczęście przystojny :D
    Co do butów, to jeszcze chodzę w adidasach. Z wiązaniem nie mam problemów, bo nigdy butów nie wiążę :P tzn.wiążę jak je kupię i wkładam do środka. Buty tylko naciągam na stopy. Jakiś taki głupi nawyk ;)
    Hehe, mój ciągle gada do brzucha: ej, synu, wychodź już, bo się nam nudzi bez Ciebie :P

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ktg (tu dosc sprawnie poszlo, teraz sobie poczekam na opinie lekarza).
    Cisnienie 128/99 (mierzone w domu bez lekow), po ktg (kiedy lezalam plackiem i po rannej tabletce) 140/100.
    Nie wiem co o tym myslec.
    Kobiet jest troche z czego czesc czeka na zwolnienie miejsca na porodowce:D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu też są takie dni, że porodówka mega oblegana, mam nadzieje, że ja jak pojadę to nie będzie nikogo i sala rodzinna będzie wolna (ot, takie małe marzenie i życzenie)
    podoba mi się reklama Calzedoni :) poprawia mi humor

perelka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zycia IP: wbiega Pani i mowi, ze przywiozla pacjentke z zaawansowana akcja porodu. Polozna do niej poszla, wyszla zbadac i wychodzi dzwonic: mam pacjentke w 2ej fazie porodu, 15 kobiet oczekujacych na IP i zadnego wolnego miejsca. Znajdzcie mi jakies lozko:)
    Dzidzius sir chyba zaraz tu urodzi:)

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam sie poloznej jak mi robila KTG jak to jest z tymi wodami, ze nie da sie tego przeoczyc to jest takie wlasnie uczucie jakby sie posikalo. Chyba ze sie sacza ale mowila ze to tez rozpoznam ;). Wiec spokojnie babeczki :). Czekam na obchod. KTG ok :D

Molcia, haen, Nymeria, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Micia jeszcze tydzień musisz pozaciskać nogi, mam nadzieję że Cię dzisiaj wypiszą do domu :)

Micia lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen niezła akcja;) i jak się tu nie stresować. Dobrze ze ja mam 5 min do szpitala.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :).
    Wychodze :D. Lekarz powiedzial, ze jak teraz cos sie zacznie w domu to dzidzius juz bezpieczny bo 36 tydz. skonczony :), bo licza wedlug OM. Tylko kazali nadzorowac ruchy zeby nie bylo za malo albo zbyt gwaltowne.

Molcia, haen, Paolka_25, MadaLena30, Mala_Czarna_89, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ