X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dobrze, że w moim szpitalu jest kameralnie i nie aż tak dużo porodów :P bo chyba bym nie wytrzymała takiego stresu :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z tymi ruchami! Tez mam liczyć ale jak mój syn wariował pól nocy a teRaz śpi albo sie przeciągnie delikatnie albo nie. Dla mnie zawsze ważne bylo ,ze się rusza...czuje sie przez to oblozona mega odpowiedzialnością :(

Shibuya lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka mam to samo z tymi ruchami. Ruszal sie to uznawalam, ze ok. A jak pobylam 5 dni w szzpitalu to ich sprawdzanie ruchow i co 2 godz. tetna jakos zestresowalo :P. Chyba musze odkurzyc swoj detektor ;). Musze przyznac ze polozne i lekarze bardzo mili moze jedna lekarka troche mniej ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domu dziewczęta ;)
    Szkoda ze w dwupaku bo będę się denerwowac teraz każdym skurczem

perelka89, Micia, haen, MadaLena30, Molcia, Shibuya, Paolka_25, Galaretka, Nymeria, Mala_Czarna_89, szczesciara25, Kitaja, MW26, moremi lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa to razem wychodzimy :D

perelka89, Galaretka, izulkaa, Kitaja, MW26 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:46

Micia, Kitaja, Ona_89', monia35, moremi lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam tak samo z ruchami Młodego. Jak śpi to popadam w paranoję czy wszystko z nim OK, jak buszuje, to rozmyślam czy nie za bardzo tańcuje mi brzuch.
    Pocieszam się,że juz w śr kładę się do szpitala i będziemy nadzorowani ;-)

MW26, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Dzieki dziewczyny :).
    Wychodze :D. Lekarz powiedzial, ze jak teraz cos sie zacznie w domu to dzidzius juz bezpieczny bo 36 tydz. skonczony :), bo licza wedlug OM. Tylko kazali nadzorowac ruchy zeby nie bylo za malo albo zbyt gwaltowne.

Kurcze, co to znaczy zbyt gwaltowne ruchy? U mnie msly czasami tak mocno sie wygina ze az sama podskakuje jak mi zasadzi kopniaka znienacka...i guzy na brzuchu sie robia od tych kopniakow;)

Ja tez licze ruchy, musze oznaczać w tabeli o ktorej godzinie poczulam 10ty ruch, zaczynajac od godziny 9.

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Dziewczyny, ja mam tak samo z ruchami Młodego. Jak śpi to popadam w paranoję czy wszystko z nim OK, jak buszuje, to rozmyślam czy nie za bardzo tańcuje mi brzuch.
    Pocieszam się,że juz w śr kładę się do szpitala i będziemy nadzorowani ;-)
    to już niedługo Zorro - ten czas leci :) a Buffy już we wtorek będzie miała Leona przy sobie :)

Zorro lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:)

Dobrze ze juz wychodzicie do domku, nie ma to jak u siebie w lozku. A Shibuya wyszla ze szpitala bo chyba przeczylam jesli tak.?
    Dziewczyny ja juz zglupialam lepiej jak wpierw odejda wody czy skurcze sie pojawia... chyba wody prawda?
    Ja narazie nie mysle o porodzie... mysle o tym zeby sie wprowadzic ogarnac przygotowac wszystko naa przyjscie Hani... i z takich zlotych mysli meza ..mowie mu ze marze o spokoju o tym zeby moc delektowac sie i orpoczac przez jakis tydz./2tyg... a on do mnie Kochanie w pon. Wyjezdzam bedziesz miala spokoj!!!

Wrrrrr kur.. ja nie o tym ja wlasnie o tym zeby posprzatac sie wprowadzic zrobic pranie i czekac spkojnie na porod... a ci faceci to wogole nie mysla czasami!!! Mysla ze oni sa pepkiem swiata, ach gdyby mezowie mieli myslenie jak kobiety to byly by odealne zwiazki :)

Panownie wnosza moja kuchnie ... ahhh sama jestem ciekawa jaki bedzie efekt ... maz oczywiscie mial miec wolne i ich pilnowac ale ze wyjezdza w pon. To dzis musi cos jeszcze zrobic...obiecal ze bedzie za 2 godz co dla mnie znaczy conajmniej 4 ..... :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;-) obudziłam się ale będzie dziś leniwy dzień:/
    Rozmarzona widzę poruszasz tutaj bardzo zbereźne tematy nt. Ginekologów i wgl.?
    Mój gin bardzo fajny, delikatny nawet po pobycie w szpitalu pytał czy inni mnie delikatnie badali. I studencików też było z 10 :p ale niech się patrzą co mi tam, nie mydło nie zmydli się :P
    Kitaja mamy odwrotnie, ja się martwię że mnie zadręczą pomocą a Ty się martwisz, że nie będzie miał Ci kto pomóc.
    Micia super, że wychodzisz! W domu to w domu, wiadomo.
    A co do wód to ja też sama nie wiem... Niby mówią, że uczucie jak by się posiusiało... Stąd moje pytanie, to wtedy też mam uczucie że pęcherz robi się pusty? Ostatnio na kibelku zrobiłam już siusiu i nagle taki nacisk i jeszcze,i jeszcze leciało ale czułam taki nacisk na pęcherz.
    Ale mi Adaś żebra bombarduje :)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa cieszę się, że Wy też wracacie do domku.
    Madalena a Ciebie podziwiam, wszystko na Twojej głowie, jak Ty to ogarniasz?
    No ale my kobietki musimy być twarde i ze wszystkim sobie radzić. ;-)

izulkaa lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, z pęcherzem moczowym to nie ma powiązania :-) Chodzi o uczucie, ze jest Ci mokro jakbyś popuściła w majtasy :-D

Micia, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję Zorro ;-) no to trza czekać :P

Paolka _25
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzie3czyny
    dawno nie pisałam, bo nie mam czasu od pojawienia się Małej.
    Urodziłam Natalie na początku października przez cc. Na Patologii ciąży leżałam tydzień w oczekiwaniu na rozwój sytuacji na korytarzu. W czwartek po badaniu odszedł mi czop i pojawły się duże skurcze ponad normę (0 objawów i bólów). Rano też podjęli decyzję o cc. W piątek rano pojechałam na zimną salę, aż się trzęsłam i zrobili zabieg. Na porodówce leżałam na korytarzu, bo nie było miejsca. Takiego tłoku dawno nie było, bo sporo dziewczyn nie mieściło się na oddziale. Leżenia na korytarzu nie wspominam źle, gorzej że nie ma intymności i trzeba korzystać z wc u kogoś w pokoju

A zakucie znieczulenia w kręgosłup bolało mnie jak nie wiem. Skurczy nie odczuwałam w ogóle, jeszcze welflon mi źle wbili i musieli zmieniać na sali operacyjnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:34

Ona_89' lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibiya a nie powinnaś się "oszczędzać"? :P jejku obrzydło mi to słowo... Po usłyszeniu miliona razy od teściowej może tak się zdarzyć :P

Zorro lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak mam rozwarcie to znaczy ,ze przegapiłam czop?

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Małogo ;-) gratuluję córeczki :-) ale pewnie teraz jak patrzysz na ten cud to zapominasz o wszystkich niedogodnościach? Długo byłyście w szpitalu? Jak Natalcia? Duża się urodziła?

Paolka _25
  • anet Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka dobrze, że dzidzia jeszcze posiedzi w brzuszku, wiem, że na tym etapie jest już bezpiecznie, ale jeszcze lepiej jest w terminie urodzić :)
    Malgo właśnie takie sytuacje są nie do pomyślenia, rozumiem wiele, że nie ma znieczulenia, że nie zawsze jest to takie piękne, że boli, ale kurna leżeć po porodzie na korytarzu? to jest chore i powinno być zakazane, notorycznie się to dzieje, czemu więc nie powiększą oddziałów?
    dobrze, że jest to już za tobą i cieszysz się Małą w domku, dochodzisz już do siebie?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spania w tej ciazy to ja juz chyba nie zaznam.
    Jak juz udalo sie usnac po przebojach nocnych to lada moment znowu bol mega w pachwinie, okropne uczucie.
    Ja to jednak wolalabym za dnia urodzic bo w nocy to czlowiek jakos bardziej zestresowany jak cos zaczyna sie dziac i dwa razy mocniej boli :)

Micia i Izulka, super ze Was wypuszczaja do domku :)

Ginger, no naprawde dzielimy sie ostatnio dolegliwosciami ;)
    Musze na nowo zaczac brac magnez bo przestalam niepotrzebnie,a moze to cos pomoze.

Paolka, Mala zaczela ciekawy temat o ginach no to wyobraznia mi poszla i sama sie zaczelam nad pewnymi kwestiami zastanawiac :)
    Tutaj to norma takie zberezne tematy, nie pierwsze i nie ostatnie.

Perelka, powodzenia na wizycie i odezwij sie jak bedziesz juz po :)

Madzia, faceci maja swoj sposob przetwarzania pewnych informacji ;)

izulkaa, Micia, perelka89, moremi lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ