Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgo gratuluję córeczki.
Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala na wtorek, ponieważ mam niedokrwistość i muszą mi poprawić wynniki hemoglobiny, zebym im nie padła na porodówce, chyba że do wtorku wszystko może się zdażyć i zdążę rodzić, już mnie zostawią do porodu. Mam tylko kilka dni na ogarniecie w domu, przygotować dla małej. -
izulkaa wrote:Ktg wykazało skurcze., niektóre nawet silne ale najwyżej wrócę
A i mam termin cc ! 13.11piatek 13 go jeah! Chociaz wątpię ze dotrwam ale niech bedzie
a wiecie co najgorsze , ze nawer ze man term a np zaczne rodzic wczesniej to nie gwarantuja miejsca I moga odeslac gdzie indziej.
Izulka 13 to szczesliwa liczba
13.12 mamy rocznice pierwszego buziaka z mezem, a 13.11 tego roku moi tescie 50 rocznice slubu i mieszkaja pod 13.... Piekna data !!izulkaa, moremi lubią tę wiadomość
-
Izulka 13.11 piękna data
to moj termin, ale ze u mnie CC to pewnie wczesniej bedzie...
Mikado - mi lekarz powiedzial ze jak w ciagu calego dnia nie bedzie 10 ruchow, to lepiej pojechac sprawdzic
w nocy troche wypocilam to chorobsko i jest ciut lepiej, ale szalu nie ma. pasztet na mnie nie zadzialalperelka89, MW26, izulkaa, moremi lubią tę wiadomość
-
Mala a bedzie jeszcze wiecej jak Nadia sie pojawi.. pranie kapanie itd... nie zebym Cie martic chciala...
Haen dobrze ze pojechalas na to IP.
Powiedz mi ty mialas skiero od swojej gin na ktg, czy tak sama z siebie tam pojechalas i powiedzialas ze np. slabo czujesz ruchy albo zle sie czujesz??
Uwazam ze jesli poloza Cie na patologie i z tamtad bedziesz jechala na porodowke to dobra opcja, przynajmniej nie wpadniesz z zaawansowanym porodem na izbe tak jak ta Pani dzis i bedziesz miala pewnosc ze urodzisz w tym szpitalu -
Nie wiem ile za samą wodę, ale ogólna suma robi wrażenie (woda, czynsz, śmieci), a płacimy tylko za zimną (dodatkowo ok 3 stówy na miesiąc za prąd bo mamy bojler). Znajomi mają 2-6m2, czemu my tak dużo? No przecież kąpać się musimy, pranie idzie, podłogi się myje, ale to chyba wszędzie...
edit, o już wiem:
cena za 1 m3 dostarczanej wody:
netto: 5,32 zł
brutto: 5,75 zł
cena za 1 m3 odprowadzonych ścieków:
netto: 5,54 zł
brutto: 5,98 złWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:35
-
Nadrobiłam ;-.
Malgo gratuluję córeczki, wszystkiego dobrego dla Was
Dziewczyny wychodzące do domu, dbajcie o Siebie niech dzieciaczki jeszcze trochę posiedzą w brzuszkach
Mnie też ostatnio czyści, i strasznie zmęczona się czuję jak siedzę w domu, bo jak się już ruszę to jakoś daję radęizulkaa, moremi lubią tę wiadomość
-
Ja też już chcę urodzić 39+O a tu nic się nie zanosi. Nawet codzienny sex nam nie pomaga a działamy już od 2 tyg. Chyba że mały czeka na urodziny teściowej , termin na 30 a teściowa ma urodziny 1 listopada i to jeszcze 50 tke. A żeby było śmiesZniej zawsze mówiłam że to fatalna data urodzin, chyba mnie pokaralo :$
moremi, lula.91 lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png -
nick nieaktualnyJa Ci Mała powiem gdzie masz wodę... w kibelku po tym cholernym sikaniu ciągłym, no chyba , że nie sikasz namiętnie
ja ostatnio tak mówiłam mężowi , że za wodę sporo zapłacimy bo ten kibelek sporo bierze. Przynajmniej a nr 2 obecnie nie zużywasz
Moodliszka ja też senna jestem , właśnie się obudziłam a szczerze to jeszcze bym się do poduszki przytulił ale właśnie siku mnie zgonilo.
Jeremi tez dziś nieruchawy no i co mu zrobić jak go zaczepie to coś tam noga porusza albo się odsunie od miejsca zaczepki i dalej śpi.
Ja się urodziłam 12 w czwartek i co jakiś czas mam i mówię, że jakby wytrzymała to miałabym więcej szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:45
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Magda dostalam skierowanie na ktg od gin z EnelMedu czyli nawet nie byl to moj lekarz prowadxacy. Oni takie skierowanie musza uznac (w sensie niewazne czy lekarz prywatny czy na nfz).
A w przychodni przyszpitalnej mozna zrobic prywatnie za 50 zl i wtedy nawet nie musisz miec skierowania. -
A mój syn dziś dokazuje. Wcale nie zaspany...skurcze tak jak wczoraj. Pewnie już tak będzie. Ciekawe tylko jak szyjka na nie reaguje. Jak nic się nie wydarzy to dowiem się w czwartek. Myślę, że mój gin umowi cesarke na pierwszy tydzień listopada. Tak sobie myślę, że 6.11 było by fajnie tylko ciekawe kiedy będzie miał dyżur.
Malgo gratuluje córeczki. Nic sobie nie wyrzucaj. Ja miałam to samo. Też się zloscilam na Małą a przez to na siebie jeszcze bardziej. To normalne. Jesteś zmęczona i prawidłowo reagujesz. Musisz zrobić sobie dzień albo chociaż kilka godzin bez dziecka i to zdziała cuda, uwierz mi. Nie jesteśmy robotami. Będzie dobrze!
Izulkaa witamy 37 tydzień...anet, izulkaa lubią tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Cebulka od dziś nie spuszczam wody po sikaniu!
Taka byłam mądra, a nie umiem rozróżnić skurczy od wwiercania się małej w szyjkę. Kilka razy przytrafił mi się teraz ból- naprawdę bolesny, tam bardzo nisko i promieniujący na górę brzucha. Trzymało chwilę i puściło. za pół godziny znów.
? -
Hej Dziewczęta. Przepraszam, że dopiero się odzywam. Mam w domu problemy z netem i w dodatku mąż spalił mi lapka- tzn. zasilacz, ale to tak, że pół dnia prądu nie było w mieszkaniu, bo się okazało, że jakiś główny bezpiecznik na klatce poszedł. Zostaje mi tylko telefon, ale że ten internet coś się ostatnio chrzani, to nawet ciężko mi Was tu podczytywać
Nadrobiłam tyle, że Aparatka urodziła- gratulacje!
Dziewczyny w szpitalach- trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej!
Ja myslalam, że wczoraj też będę jechała na IP, bo coś Helenka od trzech dni bardzo słabo się ruszała. Niby było tych ruchów ok.10 na godzinę, ale tylko wieczorem. Dziś już zasuwa, może nie jak zwykle, ale na pewno więcej.
Trzymajcie się i jestem z Wami- mimo, że piszę mało! Obiecuję nadrobić