X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też najwygodniej w adidasach, ale dzisiaj musiałam buty na lekkim obcasie założyć do spodniczki..
    spać mi się chce, a jak sie położe to sen odejdzie w niepamięć.

na fb juz pisałam ale tu też napisze.
    po wizycie ok, ale Mały nadal jest mały 2293g dokladnie waży +/- ... wiec jestesmy o tydzień młodsi czyli termin porodu 2.12.2015.. ale lekarz stwierdził że wyjdzie kiedy bedzie mu się podobało a tydzień po terminie z OM czyli 24.11 do szpitala jeśli nie wyjdzie do tego czasu.. łożysko piękne ale nie wiem który stopień, wszytsko ogolnie w normie, szyjka 4,7 cm :D wiec przez najbliższe dwa tygodnie wg lekarza napewno nie urodze. GBS pobrany z jednego i drugiego otworu haha.. nie było przyjemnie ;/ mąż o dziwo ze mną był na wizycie od USG fdo samego końca a jak ja się przebierałam to gadali o moich skuraczach i lekarz mu tłumaczył jak się macica przygotowywuje do godziny "0" :D smiać mi się tam chciało za drzwiami ;P kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy też KTG przed wizytą...

a propo mca to zjadłam po wizycie kurczakburgera a potem się kapłam że mogłam sobie bsmarta w kfc wciągnac ale nie pomyslalam że obok jest kfc w galerii buu...

MadaLena30, monia35, Zorro, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dziewczyny skurcze porodowe wg mojego lekarza o takie że cytuje: nie bedzie się Pani w stanie śmiać mówić ani dac kroka a jak wystąpią co 10-5 minut to prosze do szpitala chyba ze wczesniej wody odejdą.

no aż mi się cisło na język zapytac czy miał takie skurcze że wie jak to jest :P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zberezniczki jedne no :)!
    Szczerze?
    Wiedzialam,ze jakos dziwnie to napisalam i przypiszecie to do mnie,ale lenistwo zwyciezylo i nie poprawialam hihi :D

Cebulka, jest i bardzo fajnie orzezwiajaco smakuje.
    Jednak maja ten przysmak tylko w sezonie letnim.
    Takie fasty jak kfc czy mc w formie zarcia to jakos mnie odpychaly w ciazy.
    Bardziej gdzies na pizze mnie bralo badz suflaka :)

No niby studenci musza sie na kims uczyc,ale jednak ciesze sie,ze mamy w tej kwestii pole do indywidualnego wyboru :)

A buty..
    Buty to ostatnio moja najgorsza zmora bo zadnych sie wygodnie nie zaklada.
    Jeszcze adidasy,ktore powinny byc najwygodniejsze staly sie jakies przyciasne,a wydawaloby sie,ze stopy nie sa wcale spuchniete.

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Zawsze mnie intrygowalo co kieruje lekarzami wybierajacymi jako specjalizacje ginekologie. Rozumiem kardiolog, pediatra ale ginekolog..,?
    rozumiem patrzeć na młode cipki, ale na te stare?? ;P

Natalii ja mam ktg w cenie wizyty jesli pozniej jest wizyta, tak to 30 zł ale to prywatnie.. nie wiem jak to się ma do tego w szpitalach jak idziesz na ktg bo nie pytałam.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado przynajmniej chlop potrafil wytlumaczyc bo ja czasem jak swojemu ginowi jakies dziwne bole tlumaczylam to nie do konca bylam pewna czy wie o co mi chodzi :D
    Dobra wskazowka i na pewno sie przyda w niedalekiej przyszlosci ;)

Mala, wiem jedno, ja bym nie mogla raczej z ginekologiem zyc<znowu dziwnie to brzmi :D>.
    Zaraz by wyobraznia zaczela chodzic podczas zblizenia,ze przeciez chlop sie pewnych rzeczy w pracy naogladal.
    Noi zaraz bym sie doszukiwala i byla zapewne zazdrosna.
    Ciekawe czy na poczatku jak za mlodu sie fachu uczyli to czy mieli np podczas badan zberezne mysli jak jakas ladna babeczke badali <ladna z figury i twarzy,a nie tam :D>.
    I rozne takie inne pytania sie nasuwaja, czy tez np maja tak samo apetyt potem w domu na seks.

mikado lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    To ja już 3 prania zrobiłam Ali ubranek. Zaraz wstawię czwarte.Zostanie mi dwa wkłady do prania. Może jutro zdążę przed odlaczeniem pralki.Suche składam i do szafy. Prasowanie na weekend zostawiam.

Adam wrócił z pracy i pyta,czy Ala się rusza. A tak jakby na zawołanie zaczęła fikac. Normalnie pierwszy raz mógł zobaczyć jak brzuch wyraźnie skacze i nawet nie przeszkadzała jej ręką tatusia na brzuchu.

Dlaczego płacicie za ktg?Ja mam za darmo. Mogę robić w szpitalu albo w przychodni.

Bo na Zelaznej zrobia na IP ze skierowania innego lekarza niz stamtad za darmo, tylko musze odczekac w kolejce (a tam raczej kolejki dluzsze nuz krotsze). W przychodni przyszpitalnej zrobia za te 50 zl od reki.

Na Kasprzaka moge sie zglosic do Polikliniki (domyskam sie, ze to jeden z budynku na terenue calego kompleksu) i tam tez mige ze skierowaniem (Pewnie jest szybciej njz na Zelaznej), ale ze tak to ujme, chce wejsc w baze Zelaznej.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze takie nicki jak parasolka i mania,a nam sie dziewczyny tu nie udzialaja tylko siedza cichutko :)
    Dziewczyny nie ma sie co wstydzic tylko trzeba przylaczyc sie do rozmowy :)
    Oczywiscie jesli macie ochote.

moremi lubi tę wiadomość

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    rozumiem patrzeć na młode cipki, ale na te stare?? ;P

Patrzeć jak patrzeć ale grzebać :P fuuuu

mikado lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha czekajcie bo za iles lat z takim samym obrzydzeniem moga lekarze patrzec na nasze skarby :D

• haen Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac zla. Cisnienie 130/98. Od wtorku biore leki i nic nie daja. Jutro pewnie zadzwonie do gin czy tak ma zostac czy co mam robic.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za coś spory grosz biorą, więc nie będę się zastanawiać tylko na samolot i niech bada :P

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean dzwon z cisnieniem nie ma zartow, a tym bardziej ze te nowe leki Ci nie obnizaja! Czekamy jutro na wiesci po ktg i po tel do gina !

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy, ale ja bym sie krepowala gdyby moj ginekolog byl mlody i bardzo przystojny;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen a weź się poloz i zmierz na lezaco. Ciekawe czy będzie niższe...a ciśnieniomierz masz taki elektroniczny tak? Nie masz pewnie takiego starego żeby się upewnić, że dobrze mierzy...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdy lezalam na podtrzymaniu to był jeden koło 30stki, przystojny i zawsze uśmiechnięty, bardzo się cieszyłam że nigdy na niego nie trafiłam przy badaniu ;)
    Stare jak stare ale do ginekologa się chodzi z różnymi paskudnymi chorobami..

Ja wiele razy robiłam kobietom depilację do zera- fakt że po pewnym czasie nie zwraca się uwagi czy to bikini czy pachy ale na początku emocje były ;) a nie można było tego dać po sobie poznać żeby nie krępować klientki.
    Ale na męska bym się nie zgodziła. Niektórzy twierdza że trzeba oddzielić prace od życia prywatnego ale to nie dla mnie..

moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jeswt młody ale czy przystojny..? hmm...

cisnienie w domu miałam 116/68/98
    a u gina 140/80 ... pierwszy raz takie wysokie..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ktg płacę, bo prowadze ciążę prywatnie.
    Trafilismy do kliniki z diagnozą "poronienia nawykowe", dodatkowo u mnie niedoczynność tarczycy, więc wybraliśmy ginekologa-endokrynologa. A że szybko zaszłam w ciążę, to stwierdziliśmy, że zostajemy. Nie żałuję, ale fakt, że kasy trochę idzie.

Rozmarzona, z tym zdjęciem pipki rozbawilaś mnie :-)

Z butami też mam problem. Najpierw kupilam trampki o rozmiar wieksze, ale jest problem z wiązaniem. Później znalazłam na allegro używane HD zapinane na zamek. Prawie nowe i za 30 zł, to kupiłam i nie żałuję. Botki pasują i do sukienki i do spodni.

Haen, dziewczyny dobrze radzą. Z ciśnieniem nie ma żartów.

Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, ciesze sie,ze moglam Wam na wieczor dostarczyc odrobine rozrywki hihi ;)
    Tak wgl to mozna bylo to odczytac na upartego, na dwa sposoby :D
    Albo,ze pisze o swojej pisi albo o Malej forumowej <szczegolnie jak zwrocila uwage i zacytowala ten kawalek> haha :D
    Mala_Czarna_89 wrote:
    i jeszcze jakie określenie "fotkę pipki mojej małej" buahahaha hormony buzuja ;)

Mala_Czarna_89, moremi, perelka89 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra juz bo zaczna sie zaraz znowu swinstwa,a tu trzeba probowac usnac lobuziary :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to pojechalas :D
    Nie ma co trzeba ierzac do finału ciąży bo juz nam bije równo...

Haen mam nadzieje że udało się zasnąć. Czekamy jutro na wiesci

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ