X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kulki gejszy do tej pory się nie przydały Ale myślę ze po porodzie będą w sam raz :p

Oglądamy jakąś komedię romantyczną i w końcu mi dobrze mąż w domu wyplakalam mu się w rękaw i trochę lepiej..

Paolka_25, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja pralam bo fotelik używany mamy. I mam kombinezon zimowy z dziurką na pasy. Ten jesienny z nogami jest.

Przejadlam się! Robiliśmy parowki w cieście bo mąż znowu do pracy na 24h to ,zeby zabrał.

• haen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Ja wypralam fotelik,bo mi smierdzial nowoscia i ja uwielbiam prac- zdanie mojego meza ;-) mam spiworek ktory ma wyciecia na pasy do fotelika ! U nas sa takie zimy ze ja oprucz kombinezony musze miec spiworek a nawet i na to kocyk. Mala ja tez mam dzis zmeczenie materialu juz zaczynam miec dosc wszystkiego wiem ,ze zatesknie jeszcze za brzuszkiem,ale juz mi jest zle i nie dobrze ;-( dzis mamy 37tyd0d ,czyli 38tydzien z checia moge rodzic w nastepnym tygodniu ;-)

A jaki masz fotelik? Moze przypadkiem Maxi Cosi Cabrio fix? Wlozylam spiworek (tez MC) i na to wkladke dla noworodka i tak sie zastanawiam czy przy spiworku tez sie jej uzywa? Bo jednak pod spodem nue ma idealnie rownej powierzchni.
    Czy mialas problemy ze zdjeciem i zalozeniem tapicerki?

Ps.Galaretko pytania tez do Ciebie:D chodzi o spiworek bez nog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:54

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara oglądałam, fajny film. :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogl teraz the voice of Poland i o 21:55 millerow mąż kończy pluszaka później Wam wyśle Jego dzieło :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean tak mam akurat ten nie bede uzywac przy spiworku tej nakladki raczej, bo glowka malucha bedzie bardzo scisnieta tak mi siewydaje,ze wystarczy spiworek bez nakladki bo jeszcze do tego dojdzie czapka chyba ze mlody bedzie w samym kombinezonie to wtedy wsadze nakladke, ale to wyjdzie w praktyce.Powiem Ci,ze troche sie nawkurzalam przy sciaganiu , ale gorzej bylo z zakladaniem spowrotem maz musial interweniowac

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, no bo wlasnie rozkmniniam czy ta nakladke wkladac, pewnie do szpitala maz ja wezmie i ocenimy czy ja zakladac czy nie, bo po wlozeniu tego spiworka mam podobne odczucia:)

Ja sie zastanawiam czy prac ten pokrowiec, bo i tak dziecko bezposrednio nie bedzie dotykac (bo albo bedzie w spiworku lub mozna polozyc pieluche tetrowa) i boje sie czy bede umiala to zalozyc, bo czytalam na forach, ze da sie to zrobic, tylko sie trzeba nameczyc (tez lubie prac:P). Ew.mozna kupic takie specjalne przescueradlo czy taka frotte nakladke, tylko nowa jest droga.

Dzieki za odp.:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie darowałam pranie tego pokrowca, przecież będę też np brać dziecko na ręce,itp. A nasze ubrania pierzemy w zwykłym proszku :-)

Ta nakładka frotte jest podobno super na lato, ale cena jak za sam pokrowiec powala :-)

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam ;) ale głównie dlatego zd używany mam fotelik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:29

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie prałam. Jakoś nawet o tym nie myślałam wcześniej :P ale prac nie będę tak czy siak. Fakt, śmierdział na początku nowością, ale juz się wywietrzył, wiec luz. Poza tym nie chcę tak wszystkiego dostosować pod małego, bo jakby się tak chciało, to wszystko by trzeba prac w dziecięcym proszku/płynie.

Zorro lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Dołączam się do klubu mamusiek z bolącym podbrzuszem :( <chlip>

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylyscie ta zależność ze jak jedna boli to resztę też??
    Ja chyba na noc nospe wezmę... Mąż właśnie masaż pleców zrobił.. Ale mi dobrze..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mega stres... Im bliżej cc tym większy strach

• Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Od kilku dni meczy mnie przeziębienie glownie katar ale jestem jakaś nie do życia W nocymeczy mnie bezsenność a w dzień troche pospie pozalatwiam sprawy na mieście i znów drzemka Meczy mnie już ten remont Mąż skończyl montaż mebli i w poniedzialek montuja nam w kuchni blat zlewozmywak i płytę Bedzue mozna wezwac Pana od szyb na pomiar i kolejne czekanie 4 tyg az zrobią i dopiero oswietlenie Od jutra mąż przenosi sie do małego pokoiku i zostało pomalowanie oraz położenie paneli Ciekawe czy się wyrobimy przed porodem Rozmawiam z córunią żeby jeszcze grzecznie siedziała w "ciepłym baseniku" Rozciąga się na wszystkie mozliwe strony aż momentami boli. Wieczorami chodzę już jak kaczka i wtedy najchętniej chciałabym zeby była już z nami ale z drugiej strony ta ciąża tak mi szybko zleciała że nie dociera do mnie że to już...rany ale sie rozpisalam o sobie Może Was nie zanudzilam

Ja nie pralam fotelika - zawsze przy buzce kladlam pieluszke flanelowa lub tetrowa

Cieszę się ze mamusie powracaly ze szpitala do domu jeszcze w dwupakach

Widzialam że planowo teraz czas na Buffy -we wtorek bedziemy przeżywać to na forum:) ciekawe czy któraś nad zaskoczy

Przepraszam za czasami brak polskich liter- pisze z telefonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 00:43

zFZwp1.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy może spróbuj jutro skupić się tylko na milej niedzieli ze swoimi dużymi chłopakami? Podejrzewam ze stres to będzie maksymalny w poniedziałek..

Ja nie biorę nospy bo bol puszcza po pewnym czasie jak się położę. Ale gdy siedzę lub chodze- masakra jakas jakby za ciężko było. Mam nadzieję ze w żaden sposób nie odbija się to na maluszku.

Dziś pol rodziny podziwialo przesuwająca się stopkę Nadulki pod skora i czkawkę ale mieli radochę :D dla mnie to juz normalka a oni cieszyli się na glos fajne to było :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie była koleżanka z pracy zrobiła niespodziankę i wpadła z chłopakiem, mąż pytał czy będę dzisiaj rodzić bo miał ochotę się napić ;-) właśnie wyszli, ale bardzo ucieszyła mnie ta wizyta. ;-)
    Buffy wiem, że łatwo mówić ale wszystko będzie dobrze! Pomyśl, że już we wtorek będziesz tulić swoje maleństwo ;-) ja Ci nawet zazdroszczę, bo ja nie znam dnia ani godziny :P a jutro faktycznie powinnaś spędzić fajny dzień z rodzinką, może spacer jakaś kawiarnia? ;-)

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka dawno nikt tu nie napisał ze ucieszyły go czyjeś odwiedziny :)

Shibuya wiec przyszlas do nas? :D

Dziewczyny jak wyglądają skurcze? Ja juz jestem głupia w temacie. Czy to taki bol który nagle ogarnia cały brzuch i nagle puszcza? Coś takiego kojarzę z porodu. A dzis po prostu mnie boli np pol godziny bez przerwy. Bol taki jakby mi się wszystko w środku rozciągało ale dość silny. Albo mocny bol przed okresem

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu chyba dziś taki dzień. W każdej pozycji mi nie wygodnie i brzuch boli, ani leżeć ani siedzieć, jak chodzę to skurcze...a synek cały dzień się wypina i jak nie noga w zebro to poprostu dupke wypina i cały brzuch napięty aż skóra boli...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no taki ból jak na okres tylko czuć bardziej w podbrzuszu no i trwa do max 2 min i puszcza i czuje się ulgę...więc to u ciebie to raczej nie skurcze tylko Mała się tak wypreza, , że aż boli...ja tak dziś mam

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie :) niestety jutro mąż ma szkolenie, Antek jest u mamy :( może wieczorem z mężem skoczymy na jakąś herbatkę/kawę :)
    Z jednej strony super, że to już bedzue koniec ciąży i będę tulic Leona, ale z drugiej ja mam fobie szpitalna - wklucia i samo cięcie brzmi złowrogo...
    Oczywiście, że w miarę możliwości wejdę czy tu czy na fb i wam opowiem oraz fote strzele :) także jak się da szykuje się na relacje na żywo :p

Shibuya, Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ