X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka moje ubrania :)
    3 komplety to za mało, dobrze że wzięłam więcej :)

• MW26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na rozwój sytuacji. Już się nawet zastanawiałam nad zrobieniem lewatywy, bo czuję straszny dyskomfort ;-) może to tylko zaparcie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:19

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa dzwoniła do mojej mamy z pretensjami, że mnie nie ogranicza, nie uświadamia jakie są skutki wczesnego urodzenia dziecka bo ona jak urodziła wcześniaka to dziecko zmarło. O Matulo... wiem, że jej dziecko zmarło ale ona urodziła w 6m-cu ciąży w dodatku 30 lat temu! Nie było respiratorów, postępu medycyny takiej jak teraz, no ale do diaska u mnie już prawie końcówka!
    Cycki opadają... moja mama skwitowała "Paulina ma swój rozum".
    Ona mnie wykończyć chce i moją rodzinę przy okazji :/

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mw ja się ostatnio skusilam na lewatywe bo aż mnie bolało.. I dzięki temu to co mrozilo mnie na sama myśl okazało się nie takie zle ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama za to ostatnio podniosła mnie na duchu mówiąc, że przy porodzie też coś się może stać z dzieckiem :-( nie dość, że w zeszłym roku 22.12 straciłam maleństwo, teraz w ciąży też nie było do końca różowo to ona mi takie rzeczy opowiada :-(

Bardzo jestem na to gadanie zła, szczególnie, że jeszcze mam tą cukrzycę i też do końca nie wiadomo jaki to będzie miało wpływ na córeczkę :-(

Przepraszam, ale w końcu musiałam się wyżalić, chociaż nie lubię Was obciążać swoimi smutkami.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW, a nie mowilam że coś się kroi po tym sprzataniu :-)

A z ta lewatywa Mała to Cię podziwiam, chcialabym mieć tyle odwagi żeby i sobie ją zafundowac... Nawet nie wiedzialabym jak się do tego zabrać i w ogóle.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o zamówienia od Aparatki doszły Wam może ?bo ja dalej czekam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:48

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, do mnie nic jeszcze nie doszło :-( nawet nie wiem czy moje zamówienie zostało skończone, bo wiem tylko tyle, że aparatka czekała na materiał dla mnie a potem cisza.

• anet Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dobra jestes z ta lewatywa ☺ kurde mnie tez mega wkurza jak moja siorka mnie uspakajac i.mowic ze bedzie ok to tylko straszy bosz glupie ludzue

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW narzekaj ile chcesz ją też marudzę.
    Teraz dzwoniła do m i powiedziała, że mam się nie wybierać na Wszystkich Świętych bo jak będę musiała jechać do szpitala to co? A małż to pojedzie I urodzi.
    Nie będzie mi mówić jak mam żyć.
    Oj będzie ciężko, będą zgrzyty :/
    Wgl nie mam dziś humoru, a miało być tak pięknie... wychodzę z założenia, że nie ma się co nastawiać. Nie tylko na poród, na nic.

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie dostalam swojego zamowinia i nie mam info czy zrobione, czy wyslane. Aparatka pewnie ma teraz sporo na glowie, ciekawe jak sobie radzi z 3ema corami...

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze brak info od Micii... ale mam nadzieję, że brak wiadomości to dobre wiadomości.

Micia lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku. Wg ktg nic nie wskazuje na to, by poród się zbliżał :( :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh .ludzi to faktycznie nie zdaja sobie sprawy z tego co mówią..
    Moja cudowna siostra ostatnio zaczela mi gadać i porównywać mnie do kuzynku ktora urodziła martwe dziecko..porazka..nawet nie chce tego komentować. Tylko skwitowałam hs ze nie,wiem ci na celu to ma..wkurzenie kobiety w ciąży? Ze przez nią mam dodatkowe sksurcze tylko. Oby byla w ciąży jeszcze to nie omieszkam jej tego wypomnieć.

Gimger u mnie dzisiaj co 10minut wiec mierząc sie zastanawiałam jak to u was wygląda.. No ja mam srednio minutę, czasem więcej.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój problem z pediatra dla Alicji rozwiązany. Dziś dostałam pozytywną odpowiedź i będzie prowadziła tą sama co Natalię.

Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nazywa sie grupa na fb? I kto tam zarzadza zeby mnie zaprosic? Jesli mozna :)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali to dobrze ze sie udalo :)

natali101 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez kiepski dzien!
    Wzielam sie za to durne wyparzanie i nie dziwota,ze nie moglam sie do tego zabrac.
    Rzeczy do umycia i wyparzenia multum i to jeszcze i tak nie wszystko.
    Noi oczywiscie mialam przygode jak i Shibuya przy tej czynnosci.
    Wyobrazie sobie,ze cos mnie wzielo i termometr do mierzenia temp wody tez wyparzylam..
    Wszystko pieknie ladnie,schnal sobie na reczniku,a za chwile patrze i recznik barwi sie na czerwono :O
    Cala farbka z srodka wyplynela jeszcze taka smierdzaca,ze szok.
    Przy okazji podnoszenia skaplo jeszcze na oslonke sutkowa,ze nie szlo tego juz domyc i walilo niesamowicie.
    Oslonka do wywalenia i termometr tez,a mi sie normalnie ryczec zachcialo,ze czlowiek chcial dobrze,a przez swoja glupote wyszlo jak zwykle.
    Pozniej mialam schize i wachalam rzeczy,ktore lezaly obok termometru i wydawalo mi sie,ze smoczek do butli tez smierdzi.
    Wrzucilam to do sterylizatora i mam nadzieje,ze bedzie ok.
    Grrrr nie nawidze takiej syzyfowej pracy ;/
    Galaretka pisalas fajne sformulowanie,ze masz w ciazy mozg z plasteliny,ale mojej glupoty to chyba nikt nie przebije -.-

Jeszcze stwierdzilam,ze szczotka do wlosow dla Maluszka z naturalnego wlosia wali jakims nawozem,a po wyparzeniu to juz wgl.
    Teraz bede 5 razy myslala zanim cos wyparze.

Co do spinania brzucha to dzisiaj chyba pojde na rekord bo od stania przy tym zlewie,mycia itp boli jak cholera i napiety oczywiscie.

Jestes juz z nami :)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak,to ulga duża. Już ponad 9 lat znamy tą dr.
    Mogę iść rodzić 10.11 ale od godziny 13. Do tego czasu zaliczam z Nati jeszcze kilku specjalistów. Chcę mieć spokój z Jej badaniami. No i Adama odciążyć,bo i tak będzie urwanie głowy.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka pisała na FB że dalej jest w szpitalu z mała. A co zamówienia to ją mam kocyki pozamawoane itp i nic nie kupowała więc trochę się stresuje bo nie będę miała nawet dla małego kocyka

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ