WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka moje ubrania :)
    3 komplety to za mało, dobrze że wzięłam więcej :)

• MW26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na rozwój sytuacji. Już się nawet zastanawiałam nad zrobieniem lewatywy, bo czuję straszny dyskomfort ;-) może to tylko zaparcie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:19

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa dzwoniła do mojej mamy z pretensjami, że mnie nie ogranicza, nie uświadamia jakie są skutki wczesnego urodzenia dziecka bo ona jak urodziła wcześniaka to dziecko zmarło. O Matulo... wiem, że jej dziecko zmarło ale ona urodziła w 6m-cu ciąży w dodatku 30 lat temu! Nie było respiratorów, postępu medycyny takiej jak teraz, no ale do diaska u mnie już prawie końcówka!
    Cycki opadają... moja mama skwitowała "Paulina ma swój rozum".
    Ona mnie wykończyć chce i moją rodzinę przy okazji :/

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mw ja się ostatnio skusilam na lewatywe bo aż mnie bolało.. I dzięki temu to co mrozilo mnie na sama myśl okazało się nie takie zle ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama za to ostatnio podniosła mnie na duchu mówiąc, że przy porodzie też coś się może stać z dzieckiem :-( nie dość, że w zeszłym roku 22.12 straciłam maleństwo, teraz w ciąży też nie było do końca różowo to ona mi takie rzeczy opowiada :-(

Bardzo jestem na to gadanie zła, szczególnie, że jeszcze mam tą cukrzycę i też do końca nie wiadomo jaki to będzie miało wpływ na córeczkę :-(

Przepraszam, ale w końcu musiałam się wyżalić, chociaż nie lubię Was obciążać swoimi smutkami.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW, a nie mowilam że coś się kroi po tym sprzataniu :-)

A z ta lewatywa Mała to Cię podziwiam, chcialabym mieć tyle odwagi żeby i sobie ją zafundowac... Nawet nie wiedzialabym jak się do tego zabrać i w ogóle.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o zamówienia od Aparatki doszły Wam może ?bo ja dalej czekam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:48

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, do mnie nic jeszcze nie doszło :-( nawet nie wiem czy moje zamówienie zostało skończone, bo wiem tylko tyle, że aparatka czekała na materiał dla mnie a potem cisza.

• anet Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dobra jestes z ta lewatywa ☺ kurde mnie tez mega wkurza jak moja siorka mnie uspakajac i.mowic ze bedzie ok to tylko straszy bosz glupie ludzue

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW narzekaj ile chcesz ją też marudzę.
    Teraz dzwoniła do m i powiedziała, że mam się nie wybierać na Wszystkich Świętych bo jak będę musiała jechać do szpitala to co? A małż to pojedzie I urodzi.
    Nie będzie mi mówić jak mam żyć.
    Oj będzie ciężko, będą zgrzyty :/
    Wgl nie mam dziś humoru, a miało być tak pięknie... wychodzę z założenia, że nie ma się co nastawiać. Nie tylko na poród, na nic.

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie dostalam swojego zamowinia i nie mam info czy zrobione, czy wyslane. Aparatka pewnie ma teraz sporo na glowie, ciekawe jak sobie radzi z 3ema corami...

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze brak info od Micii... ale mam nadzieję, że brak wiadomości to dobre wiadomości.

Micia lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku. Wg ktg nic nie wskazuje na to, by poród się zbliżał :( :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh .ludzi to faktycznie nie zdaja sobie sprawy z tego co mówią..
    Moja cudowna siostra ostatnio zaczela mi gadać i porównywać mnie do kuzynku ktora urodziła martwe dziecko..porazka..nawet nie chce tego komentować. Tylko skwitowałam hs ze nie,wiem ci na celu to ma..wkurzenie kobiety w ciąży? Ze przez nią mam dodatkowe sksurcze tylko. Oby byla w ciąży jeszcze to nie omieszkam jej tego wypomnieć.

Gimger u mnie dzisiaj co 10minut wiec mierząc sie zastanawiałam jak to u was wygląda.. No ja mam srednio minutę, czasem więcej.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój problem z pediatra dla Alicji rozwiązany. Dziś dostałam pozytywną odpowiedź i będzie prowadziła tą sama co Natalię.

Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nazywa sie grupa na fb? I kto tam zarzadza zeby mnie zaprosic? Jesli mozna :)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali to dobrze ze sie udalo :)

natali101 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez kiepski dzien!
    Wzielam sie za to durne wyparzanie i nie dziwota,ze nie moglam sie do tego zabrac.
    Rzeczy do umycia i wyparzenia multum i to jeszcze i tak nie wszystko.
    Noi oczywiscie mialam przygode jak i Shibuya przy tej czynnosci.
    Wyobrazie sobie,ze cos mnie wzielo i termometr do mierzenia temp wody tez wyparzylam..
    Wszystko pieknie ladnie,schnal sobie na reczniku,a za chwile patrze i recznik barwi sie na czerwono :O
    Cala farbka z srodka wyplynela jeszcze taka smierdzaca,ze szok.
    Przy okazji podnoszenia skaplo jeszcze na oslonke sutkowa,ze nie szlo tego juz domyc i walilo niesamowicie.
    Oslonka do wywalenia i termometr tez,a mi sie normalnie ryczec zachcialo,ze czlowiek chcial dobrze,a przez swoja glupote wyszlo jak zwykle.
    Pozniej mialam schize i wachalam rzeczy,ktore lezaly obok termometru i wydawalo mi sie,ze smoczek do butli tez smierdzi.
    Wrzucilam to do sterylizatora i mam nadzieje,ze bedzie ok.
    Grrrr nie nawidze takiej syzyfowej pracy ;/
    Galaretka pisalas fajne sformulowanie,ze masz w ciazy mozg z plasteliny,ale mojej glupoty to chyba nikt nie przebije -.-

Jeszcze stwierdzilam,ze szczotka do wlosow dla Maluszka z naturalnego wlosia wali jakims nawozem,a po wyparzeniu to juz wgl.
    Teraz bede 5 razy myslala zanim cos wyparze.

Co do spinania brzucha to dzisiaj chyba pojde na rekord bo od stania przy tym zlewie,mycia itp boli jak cholera i napiety oczywiscie.

Jestes juz z nami :)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak,to ulga duża. Już ponad 9 lat znamy tą dr.
    Mogę iść rodzić 10.11 ale od godziny 13. Do tego czasu zaliczam z Nati jeszcze kilku specjalistów. Chcę mieć spokój z Jej badaniami. No i Adama odciążyć,bo i tak będzie urwanie głowy.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka pisała na FB że dalej jest w szpitalu z mała. A co zamówienia to ją mam kocyki pozamawoane itp i nic nie kupowała więc trochę się stresuje bo nie będę miała nawet dla małego kocyka

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ