X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Micia dalej milczy..

Moja mama będzie wiedzieć od razu bo mieszka z nami w jednym domu. A teście zobaczymy wyjdzie w praniu nawet nie pamiętam kiedy im mówilismy przy pierwszym porodzie.

Micia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala jaki ty masz koncert zyczen- wieczorem tak rano nie - usmialam sie :)

Beebs 3 mam kciuki za jutro, pewnie stresik jest,a jutro bedziesz przeszczesliwa!!

Mi Hania urzadzila dyskoteke w brzuchu, ale pozniej pozwolila umyc lodowke, teraz chce wziasc sie za powtorne przetarcie szafek i moze uda mi sie rozpakowac jakis karton z kuchennymi rzeczami :)

2 pranie ruszylo :)

Jutro mam wizyte u lekarza, mialam zapisywac pytania ale zapomnialam o tym i teraz wszystkie wylecialy mi z glowy...

Galaretka ile czasu sie nie widzi po kropelkach, bo ja w pt. jade a pozniej do UM i Sadu wiec warto bylo by widziec gdzie co mam podpisac :)

Beebs lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy na spacerek bo ładna pogoda a nudy w domu ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów widać,że każdy lekarz robi jak mu się podoba :-) Moj stwierdził,ze moze wystawić tylko do daty z om i koniec, bo tylko do tego dnia może prowadzić mi ciążę. Potem mam się zgłosić do szpitala.
    Zadzwoniłam więc do szpitala i zapytałam, to mi pani powiedziała, że oni wystawią mi L4 do czasu rzeczywistego porodu, bo będę pod ich opieką.

Edit- w ogóle u mnie bardzo przestrzegają tego przyjmowania do szp w dniu wyliczonego wg om terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:26

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg. Lekarz okropny. Nic nie mówił, dopiero Adam zaczął dopytać o wszystko i z łaski wiemy,że nie za duża ok 2800 g. Co do wielkości to nie podano,bo się nie mierzy dziecka w łonie.
    Przepływy prawidłowe, budowa narządów prawidlowa.
    Pytam o ułożenie,a on na tym etapie to oczywiste ze glowkowe.
    Co za palant. Najważniejsze ze z malutka ok.

Jak któraś ma cukrzycę to stawia się w dniu porodu wg om. Muszą wywołać poród. Jak bez cukrzycy,to robią ktg i odsylaja do domu. Rano były dwie dziewczyny z terminem na dziś i odeslal z ktg na pt,bo brak skurczy.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja miałam schizy z wodami siedząc w wannie, to dopiero można nie zauważyć :D ale tak jak pisałam ostatnio- wątpię, żeby później się nie sączyły no i przy odejściu pojawił się u mnie skurcz :)

Kobietki, życzenia życzeniami, wiem, że nie mam wpływu na to kiedy się zacznie ;) ale kilka razy gdy wieczorem zagmerało mnie w szyjce to miałam myśli, jejku, tylko nie teraz, jestem taka padnięta, nie dam rady..

Ona moja mama ostatnio dzwoni i mówi, żeby jej powiedzieć jak już mała będzie na świecie, żeby się nie denerwowała tak jak przy Laurce (wtedy mieszkałyśmy razem, więc wiedziała co i jak, a w ogóle to ona przeżywa podwójnie, bo miała same cesarki i nie wie jak to jest) czym mnie tak wkurzyła, że zapowiedziałam jej, że na bank jej zadzwonię, gdy tylko się zacznie

Poszła koleżanka po niecałych 2 godzinkach, super, stwierdziła, że muszę odpoczywać i nie będzie nam siedziała na głowie, chociaż super się nam gadało :)

Ale jestem głodna!!!!

Aha, pytanie miałam: czy miewacie jeszcze stawianie macicy, takie napinanie brzucha? Skurcz to nie jest, występuje raczej, gdy za dużo robię- np. teraz gdy poszły szłam szybko do piwnicy ogień złożyć i później na szybciocha obiad wstawić. I w takich sytuacjach się napina brzuch, macie też czasem czy już wam przeszło?

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali wcale nie taka mala. Marcel w 36tc miał 2600 a wczoraj 3400 juz.. teraz to ja się boję ile on będzie ważył.

haen, moremi lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim małym kochaniem meldujemy się, że już znamy się coraz lepiej i dziś nawet spaliśmy przytuleni przez 4h i obudziła nas zła pielęgniarka co kazała się karmić co 3h :)

Ginger84, szczesciara25, izulkaa, Ona_89', monia35, MW26, Kitaja, mikado, moremi, MadaLena30, Nymeria, Micia lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i oczywiście usłyszałam, że mam zmęczoną twarz :D :D
    nie pomalowałam oka, nie poprawiłam włosów ;)

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja mam cały czas napinanie najgorzej jest w nocy:( tylko ze przy 9mc napinania juz chyba się przyzwyczailam do tego i nie zwracam tak na to uwagi

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, gratulacje. Super,ze z córeczką wszystko dobrze.

Ja nie mam cukrzycy ani nadciśnienia, a u mnie jest taka praktyka,ze przyjmują każdą w 40+0 Tc zeby kontrolować dobrostan płodu. Do czasu aż się nie zacznie poród robią ktg 3xdz,a w nocy kontrolują tętno detektorem.

natali101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0147c280afa8.jpg Po karmieniu :) i ulaniu i przebraniu :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79a7fe11b56f.jpg spanko z mama :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ef2bd11874c.jpg Po kolejnym ulaniu :)

Zorro, natali101, Mala_Czarna_89, szczesciara25, baassiia, Ona_89', Galaretka, Ginger84, monia35, Paolka_25, biedroneczka1910, Kitaja, mikado, moremi, Rozmarzona, Nymeria, Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdził,że nie za duża. Dla mnie najważniejsze,że zdrowa. Bałam się tych przepływów.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i czekamy na kupę, bo ostatnia była o 7 :) w ogóle dziewczyny kupa nie jest tragiczna, nie śmierdzi jakoś bardzo i mimo że nikt nigdy mi nie pokazał to intuicja włącza się i potem już zmiana pieluchy idzie jak z automatu :)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger,a co ja mam powiedzieć jak mój Młody miał 3500g w 37+2 Tc? :-)

moremi lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała - ja cały czas mam te napinania brzucha - np jak długo stoję, czy spaceruję albo generalnie dużo robię, właściwie to takich typowych skurczy nie mam za często, a bardziej te spinania

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak czytam wage Waszych dzieci, to zaczynam miec schize, ze Wanda sie zle rozwija i jest za mala...w 36+6 wazyla (czyli wczoraj) 2600 g
    Za 2 tygodnie bede miec prawdoopodobnie usg, tak bym chciala, zeby osiagnela 3 kg, toz to bedzie kruszynka

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Natali wcale nie taka mala. Marcel w 36tc miał 2600 a wczoraj 3400 juz.. teraz to ja się boję ile on będzie ważył.

Ginger lubie tylko dlatego, ze odnosze to do swojej sytuacji...:) wiem, ze Ty z kolei sie martwisz, ze duze dziecko bedziesz musiala urodzic

no nie dogodzisz kobiecie w ciazy;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ciuszki swoje masz ?

Mala ja mam tak caly czas.. Skurcze i,napinanie brzucha.. Juz nie mogę się doczekać, bo wysiadam.. Siedziec ciężko, lezec ciężko...stac dlugo nie dam rady bo czuje sie juz taaaaka ciezka..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialysvie tak że czulyscie jak waszą dzidzia Wam gmera w pipce? Takie uczucie ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ