WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Zauwazylyscie, że większość akcji zaczęła się wieczorem lub w nocy...chyba, że się mylę...

Na SR polozna mowila, ze wlasnie najwiecej w nocy i nad ranem, bo w cisgu dnia kobiety sie czyms zajmuja i nue wsluchuja sie w organizm, tak jak w nocy

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żebyście wiedziały jak Was uwielbiam...siedze przed gabinetem okulisty z zakropionymi oczkami. I starm sie czytać co napisalyscie. Mam zgagę jak nigdy w zyciu.

Micia powodzenia !

MadaLena30, Micia lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs powodzenia !:-) bedziemy trzymały mocno kciuki :-) ona ja tez mam schizy z wodami w nocy ,wczoraj jak stałam pod prysznicem to myśle :"cholera jak mi odejdą pod prysznicem to nawet nie będę wiedziała "- ekspresowo sie myłam :-/

Ona_89', Cebulka, Beebs, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszło na sprzątanie. Właśnie umyłam wszystkie drzwi i framugi, odkurzyłam mieszkanie, i umyłam okna na razie w dużym pokoju. Jeszcze tylko okna w kuchni i pokoju,łazienka do ogarnięcia i kuchnia.

Muszę w czwartek porozmawiać z moim ginem,czy przy cukrzycy muszę się stawić w terminie porodu do szpitala, czy mam czekać na naturalne rozwinięcia akcji porodowej

Cebulka lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs trzymam kciuki. Będzie wszystko dobrze, będziemy czekały na relacje i fotki :-D

Beebs lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs jak będziesz po wszywszystkim to daj znać i pochwal się zdjęciem maluszka. Trzymam kciuki :*

Kitaja to samo sobie wczoraj pod prysznicem pomyslalam :D

Kiedy informujecie rodziców o porodzie? Jak będziecie na porodowce czy jak juz urodzicie? Bo zastanawiam się czy niepokoić mamę w trakcie czy powiedziec jej ze właśnie przed chwilą została babcią.

Beebs lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja mysle ze zamezy od godziny. Jak w nocy się zacznie to zadzwonimy juz po :P jak w ciagu dnia to pewnie damy znac ze jedziemy rodzic :P chociaz wtedy pewnie będą dzwonić co chwile.. Wiec trza się zastanowić :P

Ona_89' lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się u Was rozwiązała sprawa z L4? Bo ja pytałam ostatnio mojego gina, bo mam zwolnienie do 3.11. Termin z OM mam na 4.11. Powiedział mi, że normalnie mi L4 wypisze dalej gdyby nic się nie działo, bo termin porodu zawsze się może przesunąć i powiedział, że mam się tym nie przejmować.

moremi lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, tak jak napisałam wcześniej, chcę mieć święty spokój i zdzwonimy dopiero po wszystkim. No chyba, że faktycznie sprawa by się bardzo przedłużała i w ogóle, to mój zadzwoni ich poinformować, że się zaczęło i ze damy znać po wszystkim.

Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka co do l4 to ja ide na wizytę 30.10 i mam nadzieję że usłyszę to samo od lekarza.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs powodzenia jutro:)

My jeszcze nie wiemy, kiedy poinformujemy, na biezaco zdecydujemy czy to juz jest ten moment;)

ja mam zwolnienie do przewidywanego tp, na ten moment zacznie mi leciec macierzynski, chyba, ze bardzo by sie przedluzylo to wtedy rozwaze kolejne l4

Beebs lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka najlepszego:)

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs, powodzenia i trzymaj sie dzielnie :)
    Daj znac po wszystkim.

Ciekawe jak tam Micia?

Ginger, hihi tak Cie wymeczyl,ze nawet pelnia Cie nie pokonala ;)

Tez sie boje,ze w nocy zacznie sie cos dziac,a przeciez w dzien latwiej i przyjemniej by bylo :)

Moja mama sie smiala,ze jak sie cos zacznie to by maz bil na alarm,ale u mnie to tak nie panikuja jak tesciowie.
    Nie wiem wiec czy nie zrobic tak by po porodzie dac tesciom znac.
    Oni to naprawde co iles minut by dzwonili i bym sie pewnie wkurwila przy tym na meza.
    Mam chec mu powiedziec by po wszystkim dopiero informowac,ale czy zaraz nie pomysli,ze go atakuje w kwestii rodzicow to sie okaze.

Beebs, Micia lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My damy znac po wszystkim.Nie chce by co chwile nam wydzwaniali w trakcie porodu,a tak bedzie juz po wszystkim to sie dowiedza. Wystarczy ,ze teraz mnie mecza telefonami i sms czy jeszcze w dwupaku

moremi lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jak nas wkurwia telefony to urodzimy szybciej :-P??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:53

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj stwierdził ze zdecydujemy w trakcie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bank poinformujemy już po wszystkim, bo jak damy znać w drodze do szpitala to obawiam się, że zanim urodzę to teściowa już się zjawi.
    Co do L4 tom lekarz powiedział, że przedłuża się Bo poród może się przesunąć a jak się rodzi w trakcie trwania l4 to wtedy się zwolnienie przerywa I przechodzi na macierzyński a później sobie ZuS odlicza.
    Beebs zaciskamy mocno kciuki!! :)

Z tymi wodami pod prysznicem to nie tylko Wy macie takie schizy... mnie przed wczoraj tak dopadło... człowiek osiwieje do tego porodu i zamiast jak matka będzie wyglądać jak babka :p

Mała połamałaś mi nadgarstki tekstem, że wieczorem nie będziesz rodzić bo jesteś zmęczona :D buahahaha :P

moremi, Beebs lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja tam wcale nie mam takich myśli... Jakoś mi się wydaje że jest to uczucie na tyle inne niż to co już przeżyłam że rozpoznam te wody na looozie :-D

W ogóle mam jakoś tak ze ani w głowie mi rodzić jak nie zobaczę 38+ na suwaczku :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:17

201511211678.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odnośnie tego l4 to ostatnio was wprowadzilam w błąd ale pisałam jak było parę lat temu. Teraz gin mi wypisał l4 do 12.11 a termin mam na 03.11. Więc nie jest tak ze tylko do dnia terminu wypisują. Mi wypisał do 12 bo wtedy mam się zgłosić na oddział gdyby nic do tej pory się nie ruszyło. Choć nie biorę w ogóle takiej opcji ze jeszcze tyle bym miała chodzić:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęłam ogród i chyba umrę zaraz:( krzyże i brzuch bolą. Reszta dzisiejszych planów przechodzi na dzień jutrzejszy..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ