Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet mi tez dłonie kilka dni temu strasznie spuchly. Najgorzej jest nad ranem, ciężko zgiąć palce. Na szczęście stopy jeszcze jako tako wyglądają choć na pewno też spuchly bo ciasno mi w bucie, ale kostki jeszcze mam.
Perełka najlepszego i lekkiego porodu życzę!
Micia to nas zaskoczylas! Jestes listopadową niespodzianka. Kogo jak kogo ale Ciebie bym nie obstawiala na kolejną rodzącą
Kakao... Ahh przed ciążą wypilam moze dwa na pół roku, w pierwszym i drugim trymestrze ani jednego, a teraz mogę codziennie tak mu smakuje:) jednak preferuje na ciepło.
Buffy pewnie ten płacz Leona daje Ci w kość. Mam nadzieję ze w domu się trochę wyciszy.perelka89, moremi, Micia lubią tę wiadomość
-
Micia gratki mam nadzieję, że już po wszystkim i tulisz maleństwo
Perełka wszystkiego co najlepsze:-)
Czekam na wieści od Mici, i leniuchuję. Nawet mi się nie chciało jechać na badania krwi przed czwartkową wizytą. A jak byłam z psem to ledwo szłam taki czułam ucisk na krocze.perelka89, Micia lubią tę wiadomość
-
Mala co do skurczy to ostatnio jak robili Jej ktg miala do 40%,wczoraj pisala ze ciezko znalesc Jej pozycje do spania,bolalo ja w krzyzu i tak gdybalysmy czy te bole nie przerodza sie w porodowe i masz...wykrakalysmy
a mialysmy do weekendu wytrzymac;-)
Zorro, Ona_89', Mala_Czarna_89, moremi, Micia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
A ja perfidnie przespałam całą noc
No właśnie my tu się nakręcamy, szukamy pretekstów i objawów porodu a tu dziewczyny bez nakręcania i żadnych oznak lądują na porodówce. Od dziś przestaję się doszukiwać czegokolwiek
Micia trzymam kciuki ale mam nadzieję, że jest już po wszystkim i tulicie się z Przemciem
Perełka dużo radości, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń!!
Mam dzisiaj postanowienie się ogarnąć, muszę przede wszystkim zmyć lakier z paznokci u nóg, ale wyprostuję też włos, zrobię makijaż i zdejmę męża podkoszulekperelka89, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Micia lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Ja uciekam na wizyte do poloznej mam nadzieje,ze wywrozy mi cos milego
ostatnio kazala mi lezec by wytrzymac do minionej soboty w dwupaku i co dupa:-/ nastawilam sie psychicznie,ze porod tuz .... Wczoraj sprzatalam i nic nawet sexy z mezem nie pomogly,dzis mamy 37tyd3d najbardziej boje sie by nie przenosic ciazy bo nie wiem czy psychicznie dam rade
Micia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
MW i będziesz robić te badania jeszcze przed wizytą? Ja wczoraj pisałam, że miałam dziś iść zrobić i nie poszłam, karty ciąży mi już brakło, całą ciążę te same wyniki, a dwa tygodnie temu robiłam
usg by mi strzelił a nie mocz
Ja też się boję, że urodzę po terminie, tak bardzo nastawiałam się (niepotrzebnie!!!) na październik. Obstawiamy jeszcze 1 listopada ekhym...moremi lubi tę wiadomość
-
Jutro pojadę na badania to na czwartek będą wyniki, dostałam tym razem tylko na morfologię, żeby sprawdzić hemoglobinę.Nie wiem czy pamiętacie jak na początku października byłam na IP bo miałam plamienie i okazało się, że szyjka skrócona i rozwarcie na 1.5cm,a teraz nic.Też boję się, że przenoszę, a mała jest już taka duża miesiąc temu miała 2900 :-o
Mala_Czarna_89, moremi lubią tę wiadomość
-
A ja cały czas czekam, to już 39+4 . Niestety wydaje mi się ze przenoszę. W czwartek jeszcze wizyta, mam nadzieję że nie dotrwam, powiedzcie czy orientujecie się czy jeśli chcę rodzić w mieście obok, a np lekarz by chciał mnie po terminie do szpitala skierować,to czy wypisuje do mojego miasta czy do tego co chcę?https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png
-
Mala tez się nastawiałam na październik..a tu masz babo placek..
Mi juz nawet nie zlecal żadnych badan..jutro wizyta to ciekawe czego sie dowiem ciekawego
Jak bylam w szpitalu to mój gin nie byl zbyt wylewny.. W ogóle juz mam nerwy na niego i nie chce mi się jeździć juz tam.. Mam dość .. -
Dla mnie te badania to jakas paranoja. Ok, gdybym miala cos nie tak, ale cala ciaze nie mialam nawet nielicznych bakterii w moczu to po cholere siedziec w przychodni pelnej chorob? oczywiscie nikt cie nie przepusci bo brzucha nie widac bo jest malutki jak widac na zalaczonym obrazku
ale zeby usg czesciej robic to nie, bo sie musi z tego rozliczac..
przynajmniej caly moj wklad finansowy w gina przez cala ciaze to 50zl na jedno usg
a w czwartek pojde i pewnie wyjde zdolowana jak Ginger bo mi powie ze dzidzia nisko ale szyjka zamknietaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:26
-
a w ogole to chyba w dniu porodu nawet nie trzeba miec skierowania, po prostu idzie sie na ip i tam dalej kieruja (zakladajac, ze wsio jest ok z ciaza), tak mi kiedys moja gin mowila, ale ze zaczely mi sie problemy, to wylaczylam te opcje z glowy, takze reki, a nawet palca nie dam sobie uciac za to co pisze
-
Mala zazdroszczę ja nawet nie chce,wiedzieć ile,wydalam na cala ciaze... Wizyty prywatnie, USG platne, za badania trzeba wszystkie płacić, paliwo (50km w jedna stronę do mojego gin ), leki.. USG prenatalne platne... Nawet nie chce wiedzieć..
Ale następna ciaze jak się uda w ogóle zajść , to prowadze na nfz badz znajdę jakiegoś lekarza bliżej bo to porażka ...
Ale nie ma już co rozpaczać... Ważne żeby Amelka sie zdrowa urodziła.. Bo wart jest każdych pieniędzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:32
-
haen wrote:a w ogole to chyba w dniu porodu nawet nie trzeba miec skierowania, po prostu idzie sie na ip i tam dalej kieruja (zakladajac, ze wsio jest ok z ciaza), tak mi kiedys moja gin mowila, ale ze zaczely mi sie problemy, to wylaczylam te opcje z glowy, takze reki, a nawet palca nie dam sobie uciac za to co pisze
), a ze skierowaniem muszą przyjąć, więc lepiej mieć
Izulka jasne, nie ma co liczyć. Rodzić trzeba
Kurcze, myślałam, że już wszystko mam a muszę kupić jeszcze tą nieszczęsną czapkę, pojemnik na waciki, termos i garnuszek do grzania wody. Niby nic, a zawsze coś -
Haen to zależy jeśli masz bóle źle się czujesz to jak najbardziej bo jeśli tylko że dzień porodu to musisz mieć skierowanie bo tak naprawdę możesz urodzić i dwa tygodnie po terminie więc jeśli nic się nie dzieje to odeślą do domu