X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Micia, trzymam kciuki :)

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, to fajnie że już jutro wychodzicie. W domu to jednak w domu :-)

A ja już zaspokojona czyt. Kakao wypite ;-)

Teraz szybko się musze ogarnąć, bo przyjeżdża do nas ciocia z moim małym kuzynkiem 1,5 rocznym :-)

Także miłego dnia!

Cebulka, perelka89 lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza..mamuśki odsypiają czy czy co:P albo sprzątają bo pozazdrościly mici i innym :P

Ciekawe co z micia..

Ja jestem podwójnie ciekawa bo jednak termin miała podobny do mojego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:29

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też - właściwie to miała +1 dzień w stosunku do mnie :P

Micia lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dzidziuś zdrowy, ale jednak ciekawość jest jak to wszystko przebieglo itd. Bo to dalej jako wcześniak, tak?

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:22

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho,

Chyba 36+ to już nie wcześniaki tylko jakoś podobnie ale inaczej się te dzieci określa

Micia jeśli jeszcze działasz to powodzenia, ale chyba już radość z ukochanej kruszynki masz od jakiegoś czasu.

Ja w nocy się obudziłam i miałam wejść ale czułam że coś się dzieje i sobie myślę że jak któraś rodzi to nie zasne i dobrze czułam. :-D

Perełka zdrówka, szczęścia i szybkiego porodu :-*

Ja dopiero oko otworzyłam trzeba się zabierać na śniadanie dla męża ;-)

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m jak wczoraj zobaczył wszystkie czyste okna to nawet piwa nie otworzył i co i dupa czuje się tak jak 24h temu :P
    No nic czekamy do terminu

moremi, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Na pewno dzidziuś zdrowy, ale jednak ciekawość jest jak to wszystko przebieglo itd. Bo to dalej jako wcześniak, tak?

wydaje mi sie, ze tak

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mała, następna miałaś być ty...widocznie twoja córeczka chce dłużej być w brzuszku mamusi. Nic się nie dzieje bez przyczyny...

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mówi się, że przedwcześnie urodzony a nie wczesniak. Chyba po 36 a przed 38 tak się nazywa...

moremi, haen, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany...
    Micie, mam nadzieję, że juz po wszystkim i za chwilę fotkę malenstwa wrzucisz :-)
    Wczoraj oglądalismy film o Paganinim, się sobie jeszcze o nim poczytałam i okazało się, że dzisiaj ma rocznicę urodzin :-) chciałam nawet zapytać, która dzisiaj wirtuoza skrzypiec urodzi ;-)

Perelka, wszystkiego najlepszego :-)

36w0d, to juz nie wczesniak, ale dziecko przedwcześnie urodzone. Tak chyba nawet jest w tych cotygodniowych informacjach z Belly. W każdym razie mi lekarz powiedział, że na tym etapie już się nawet nie powstrzymuje porodu.

Rozmarzona, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Micia,gratulacje Dzidzi bo na pewno juz ja masz przy sobie :)!
    Takie mile wiesci z rana no prosze ;)

Perelka Kochana sto latek i szybkiego porodu zycze :):*

Biedroneczka, w sypialni i wszedzie mam normalnie rolety,ale w tym dziennym wlasnie przez moje lenistwo nie :)
    Kakao wypite jest moc :)?hihi

Ja o dziwo wczoraj usnelam az w szoku bylam noi noc przespana.
    Wstawalam na siuski,ale szybko z powrotem zasypialam.
    Biedroneczka dokladnie nocne bole to masakra..
    Niby nie sa dlugotrwale,ale daja popalic i nie wiem co wtedy ze soba zrobic.
    Tlumacze to sobie,ze cos sie moze rozkreca powoli,ale rozkreca.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalutku,pomalutku cos sie rozkrecaja,a nie moga te porody :D

Jestes juz z nami :)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia ale wzielas nas z zaskoczenia... :) mam nadzieje ze juz tulisz Przemcia!!

Mala karuzela rewelacyjna, jestem z niej zadowolona mialam kupic pozniej ale stwierdzialam ze bedzie mi czegos przy lozeczku brakowalo, z posciel tez jestem zadowolona mimo ze musialam dlugo czekac na jej uczycie :)

Perelka 100 lat! Szybkij i beznej akcji ;)
    Izulka mi nic nie cieknie wiec nic nie powiem.
    Zainspirowalam sie Galaretka i jestem iuz po porannej wizycie u okulisty i przegladzie stomatologicznym. Wada wzroku jest takasama ale se przyjechalam samochodem to w pt. Mam przyjsc na kropelki, a zabki tez cale ... po ciazy zrobic skaling piaskowanie itd...

Kurde jade prac bo ja jak maz Mikado uswiadom sobie ze to wcale nie musi byc za 4 tyg. ....

Mala_Czarna_89, perelka89, mikado, Micia lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca skończonego tygodnia bodajże jest dziecko uznawane jako przed wcześnie urodzone ale co lekarz to opinia :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

Wysłany: 27 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wychodzi na to, że my sobie liczymy swoje, lekarze swoje, a dzieci i tak wychodzą, gdy są na to gotowe. Dzisiaj fajny dzień na rodzenie- w piątek wyjść ze szpitala i weekend w domu ;)
    Ja w każdym bądź razie już na żaden poród w najbliższym czasie się nie piszę, proszę mnie nie obstawiać :D heh nawet jak Laura wróciła do szkoły po tygodniu chorowania to wychowawczyni pierwsze pytanie zadała, czy siostra się urodziła.

No właśnie, czy Micia miała jakieś skurcze? Kitaja ty będziesz wiedzieć :D

moremi, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia juz chyba tuli swojego Przemcia :-) a co do Jej objawow to MIcia trafila ostatnio do szpitala bo miala bol plecow i zaczela plamic okazalo sie,ze to nadzerka skrocila sie Jej wtedy tez troche szyjka,w domu odchodzil Jej czop w kawalkach i miala nadal lekkie plamienia brazowe,wczoraj pisalysmy przed akcja to pisala,ze gorzej Jej sie spi i boli ja kregoslup....i boom o 23wody odeszly .... Reszte juz Micia nam dopisze jak bedzie juz po i bedzie w stanie ;-)

Mala_Czarna_89, perelka89, Ona_89', lula.91, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan

Wysłany: 27 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spraw stomatologicznych.. zauważyłam że w ciąży zszedł mi kamień z zębów :D podejrzewam, że dlatego, że nie piję normalnej kawy i nie palę papierochów

haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Ktg super , brak oznak porodu,nawet 0 skurczy :) tyle dobrego. Jednak nie było tak różowo. Najpierw w punkcie pobrań poprosiłam o przełożona i regulamin przyjęć do punktu pobrań. Byłam druga,a weszłam po 25 min. Ciągle przychodzili znajomi lekarzy,czy pielęgniarek. Trafiło mnie. Bo już mi leciał czas wizyty ktg. Drugi raz pokłóciłam się na górze. Pytałam w rejestracji głównej czy na ktg muszę się rejestrować,czy do położnej. Oczywiście że nie. Idzie pani na górę i do gabinetu. Niestety nie jest tak . Musisz odstac w kolejce do rejestracji na górze,następnie musisz zejść do położnej na pomiary i po kartę. Wracasz do rejestracji i się rejestrujesz. Oczywiście na górze pani mówi,ze błędy w karcie i mam zejść na dół do położnej aby poprawiła,no i dlaczego karta jest wybrakowana. To mnie trafiło i powiedziałam pani,ze trzeci raz nie będę schodzić na piechotę z drugiego piętra. Jak ma problem,to niech sama sobie zejdzie. Nie będę odpowiadać za błędy innych. Z łaską zadzwoniła do położnej,a położna ze nie błędu. Karta prawidłowa. Lekarz na ktg bardzo fajny. Powiedział,że na tym etapie jak cokolwiek się dzieje to ip. Omawia ktg,wywiad szczegółowy. Kolejne ktg 3.11. Tu zgrzyt ,bo 2.11 mam wizytę i pytam czy mogę 2.11 przyjść bo mam wizytę. Nie mogę,bo NFZ zapłaci tylko za jedną wizytę. Zwatpilam po tym.
    Na 13;20 tam wracam bo usg

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ