Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi wczoraj babka zapowiedzuala, ze najpozniej w dniu porodu bede hospitalizowana (przez nadcisnienue) i oby tak juz bylo, bo moze dzieki temu unikne walki na ip o przyjecie do porodu:)
Mala a co ile Ty mialas badania, ze karty ciazy Ci nie starczylo??? Ja robilam tak ca co 4 tygodnie te podstawowe i jeszcze miejsca mi zostalo troche, a te hivy, kily itp.to sa wpisywane na stronie, gdzie te badania sa wymienione.
Chyba, ze lekarz sadzi kulfony wielkie i powinnien popracowac nad zmniejszeniem swojego pisma:P -
haen a no to inna sprawa przynajmniej będziesz pod kontrolą
Ja też nie mam już miejsca w karcie ciąży ale ja chodzę co dwa tyg i każde ciśnienie i ważenie mam wpisywaneAle u nas doczepiają więc będzie luzik
-
A no w tej tabelce położna na każdej wizycie wpisywała wagę i ciśnienie i przez to zabrakło miejsca i mi doklejała tabelkę.
A gdy rodziłam Laurę to miałam dwie karty ciąży (też miejsca brakło) i na porodówce mówili, że jeszcze czegoś takiego nie widzieli. -
Mala_Czarna_89 wrote:niedługo koleżanka wpada, a ja niepomalowana i nieuczesana- znów będzie, że wyglądam na dziewczynkę
hehe w podtekscie, że zabrała mi urodę
Tesciowa raz czy dwa razy mnie uraczyla tekstem "na pewno tam rosnie dziewcZynka? Bo tak dobrze wygladasz"
Ale od dluzszego czasu jak slysze, ze nie wygladam jakbym byla w ciazy i ze w ogole dobrze wygladam, to przytakuje i potwierdzam, ze jak widze swoje odbicie w lustrze, to nie uciekam na swoj widok:)lula.91, moremi lubią tę wiadomość
-
Ja w karcie ciąży mam jeszcze dwie wolne rubryki mimo, że też wpisywała wagę i ciśnienie
najwidoczniej jest mnóstwo różnych kart i tyle
Juz oczywiście miałam dzisiaj telefon od mamy, jak się czuję, czy coś się już zaczyna dziaćno i jak tu nie myśleć? Masakra. Wczoraj byliśmy u teściowej, to si tez zirytowalam trochę
juz się boję jak będzie po porodzie. Ona dzisiaj jedzie do znajomych. Powiedziała, że jak się zacznie coś dziać, to mamy dać znać - ok, spoko. No i mój do niej mówi, że przecież jak powiedzmy urodzę w środę, to bez sensu, żeby wracała wcześniej, skoro planuje wrócić w piątek. No to ona jak to nie? Oczywiście, że wrócę. Nie będę potrzebna przy dziecku?! No to ja wielkie oczy na nią i mówię, że zanim wyjdę ze szpitala, to ona zdąży wrócić. Żadnej pomocy i pielgrzymek wtedy nie będę potrzebować. Wrrrrrr... Dlatego mój dostał zadanie przypomnieć jego mamie, a także moim rodzicom, gdy Mały się już urodzi, że chce mieć spokój przynajmniej ten pierwszy dzień i ze nie maja się zjeżdżac od razu gdy tylko się dowiedzą. Po tych ich tekstach jeszcze bardziej skłaniam się ku temu, żeby dać im znać dopiero po wszystkim... Nie będziemy dzwonić nawet jak się zacznie.
Pogoda dzisiaj przynajmniej nastraja pozytywnieo 18 ktg. Ciekawa jestem czy coś nowego wniesie. Jutro już 39t0d.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam.
Jutro cesarka, wiec prosze o kciuki za zdrowie córeczki. Mama wlasnie wyladowała a ja jadę do szpitala na spotkanie z anestezjologiem i lekarzem. Na razie sie nie boje, wrecz czekam na operacje jak na zbawienie. Dłużej nie dam rady z bolem plecow i rwa. Dzis jest tak masakryczny, ze prawie mdleje
Dam znac jak tylko bede mogła ( u mnie w szpitalu sygnał zagłuszają, nawet SMS nie moge wyslac).
Zycze wszystkim w miare bezbolesnych i szybkich porodów. Wiem jak wam ciezko i macie wszystkiego dosc. Powodzenia dziewczyny!izulkaa, Zorro, lula.91, lula.91, MW26, Galaretka, Kitaja, Molcia, moremi, haen, Ona_89', alus21, Rozmarzona, Nymeria, Cebulka, Paolka_25, Mala_Czarna_89, mikado, MadaLena30, natali101, Shibuya, Paaula84, Micia lubią tę wiadomość
-
Ona ja tez grzebię w majtach w poszukiwaniu wod:P
Modliszka u mnie dzwoni mama codziennie i pyta jak się czuje.. Poza tym kazda z sióstr wysyła sms czy czasem nic się nie dzieje a jak nie odpisze albo nie odbieram to panika po calej rodzinke,, i każdy do każdego dzwoni do mojego m.. Ocipieć idzie z niminie dadzą wytłumaczyć sobie ze np śpię albo się myje i ze jak się zacznie albo urodzę to będą wiedzieć o tym
Ciekawie jak micia.. Cos dlugo trwa chyba wszystko... Chyba ze padnieta juz śpi
Ona_89', mikado, Micia lubią tę wiadomość