WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie że jak mam wizyte 12.11 i jak zrobie badania w tym tygodniu to się coś stanie czy lepiej poczekać do przyszłego bedą świeższe? ale boje się że nie zdarze przed porodem gdyby się wczesniej zaczeło ;/

jeszcze mi rodzice nerwów dołożyli ja się kużwa wykończe;/

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja depilację sobie urządzam teraz co drugi dzień przynajmniej się staram:)

Jeśli chodzi o wyniki to ja mam wszystko0wszystko w takiej małej plastikowej teczce która dostałam z karta ciąży. A w kartę mam włożona oryginał grupy krwi, Hbs i plan porodu. Reszte badań biorą z karty.
    Badania o których piszecie ja też miałam tylko raz ostatnio zrobilam dodatkowo chyba Wr w sumie przez własną głupotę bo napisane mam jakie badania wymagane do szpitala i nie skojarzyłam ze to vdrl które miałam już robione. No i lekarz mówi ze niepotrzebnie dwa razy wiec myślę że oni wiedzą jakie badania i kiedy nam zlecać.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ogarnęłam piwnice Umylam okienka teraz odpoczywam:)

Ja wczoraj przed domem wszystkie liście pozamiatalam a mamy ich mnóstwo bo mieszkamy przy parku a dziś z pgk tez sprzątali ehh ta moja nadgorliwosc:/

lula.91 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado- ja zawsze robię badania dzień lub dwa przed wizytą. Ale nie sugeruj się tym, bo ciężko mi powiedzieć, co dla Ciebie będzie lepsze. Masz tylko mocz i morfologię czy coś jeszcze?

961lzbmh98495q9y.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, jak masz ogolne badania to bym poczekala do przyszlego tygodnia.
    Ja tak zawsze np kilka dni przed robie.
    Sadze,ze jakbys nawet miala rodzic wczesniej to sie nic nie stanie,ze tych badan nie bedziesz miala jesli to ogolne.
    Lekarz poprostu je tak zleca by kontrolowac sytuacje.
    U mnie powiedzial,ze jesli nie urodze do wizyty to bym zrobila,a jesli nie to trudno :)
    Wiadome,ze sie nie przewidzi.

Ginger, to podziwiam z depilacja :)
    Moj mi nogi goli zawsze przed wizyta co i tak pozostawia wiele do zyczenia,a gore sama ogarniam.
    Niestety co dwa dni mi sie nie chce i pewnie przed porodem jeszcze z tym bede walczyla hihi :)
    Tos sobie wynalazla zajecia,a ja nie mam weny na nic.

Jestes juz z nami :)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją miałam robić fileta ale ude na latwizne i też danie chińskie ;p a ją myje całą kanapę podłogi sprzątania wszystkie drzwi i meble robię pranie i byłam na godzinnym spacerze a teraz obiad później wracam do obowiązków ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka chyba się minęłyśmy na spacerze ;)
    i znów 50zł w pepco, jak się młoda szybko nie urodzi to pójdę z torbami :P

Ochłonęłam i nie mogę jeszcze rodzić, bo:
    -jutro będę miała wynik gbsa
    -trzeba umyć szufladę w pralce na proszek, bo jakaś syfiata się zrobiła
    -trzeba umyć całe szkło, żeby nie było siary jak mąż zaprosi wszystkich na drinka gdy będę w szpitalu (a sam pewnie nie wpadnie na to by opłukać szklanki)

nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a moze jakby ktorejs odeszly wody na fotelu w kinie, to do konca zycia i mama i dziecko mialoby bilety za darmo :D

Magda a bylas u tego lekarza, ktory nie chce badac na fotelu czy u innego?

A do mnie zadzwonila moja szefowa spytac sie jak sie czuje itd. Rozmowa raczej w pozytywnym klimacie, prosily, zebym dala znac jak juz urodze i zebym odwiedzila swoje stare smieci z W. :)
    Ciekawe jak to bedzie dalej;)

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 28 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też ludzie na fb piszą jak tam. Odczekuję aż znikną i im odpisuję, żeby się nie wdawać w dyskusje, taki ze mnie wredziol...

moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 09:31

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tylko na chwilkę przyszłam się pochwalić, że zostałam CIOCIĄ :)
    Bo mała Zosia jest już na świecie :-) :-) :-) a dokładnie od 14.15, waży 2920g i ma 55cm. Jest prześliczna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:19

olimama, Rajska, Nymeria, Molcia, lula.91, szczesciara25, alus21, Galaretka, Ginger84, moremi, Zorro, justa1234, Cebulka, Rozmarzona, perelka89, Ona_89', Paolka_25, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Mój lekarz też nie zlecił powtórzenia badań, o których piszecie. Ani morfologii i moczu, które mam sprzed miesiąca.

A ja chyba też będę częściej ogarniać owłosienie. Tak się zastanawiam, czy jak złapią mnie już skurcze to będę umiała się ogolić. Jak było u Was, które macie poród za sobą.
    Ja miałam kilkudniową czuprynkę :P nie było źle, nikt się nie czepiał, a mi było w tamtej chwili wszystko jedno

olimama lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze Hbs, i zastanawiam się nad tymi zleconymi na IP co kazała mi skontrolować.. cisnienie przestało mi skakać tak wysoko wiec nei wiem czy jest sens robić..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podczas porodu z Nati lekarz i położna korzystali z wyników,a nie karty ciąży. Byłam zaskoczona

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:08

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wszystko w ogromnej teczce razem z całą dokumentacją medyczną której z racji jelit jest sporo...nigdy nie wiadomo co się może przydać...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronczka gratulacje :-D dużo zdrówka i sił dla Was :-D
    czekamy na fotki ;-)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png

Wysłany: 28 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jednorazówki do golenia nie spakowałam (choć jest na liście). u nas tak golą, że jedna babka miała cały brzuch pozacinany do krwi :/ nie wiem, czy rosły jej tam włosy czy jak, ale ode mnie wara, mam nadzieję, że wcześniej ogarnę to sama

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to biedroneczka urodzilas??? Ale jak.. Kiedy... Tyle co z nami normalnie pisałaś..

Mała gorzej jak pierw wody odejdą to trzeba na już do sZpitala jechać... Nie win czy byłabym w stanie jeszcze wtedy się golic...

Wróciłam ze spaceru wstawiłam obiad zjadłam ciacho i od razu lepiej:)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka moje gratulacje! Ale ja Wam dziewczęta zazdroszczę :-)

Jeszcze co do owłosienia- ostatnio poszłam do gina z taką kilkudniową czuprynką, bo stwierdziłam, że jak mam mieć jakieś niedogolone "kępki", to to dopiero będzie koniecznie wyglądało. A gin na to: "Czekałem, kiedy Pani wymięknie z tym goleniem"- też powtarza, że przed samym porodem lepiej się nie golić na gładko, bo jak powstaną jakieś krostki, to podczas porodu mogą przenieść się z nich jakieś bakterie na dziecko i dopiero będzie problem. Tak myślę, że mogą, ale nie muszą. I tak uważam, że "intymna fryzurka" to rzecz indywidualnego komfortu. W każdym bądź razie, jak pisała Mała, gdybym nie zdążyła się ogolić, to i tak będzie mi wszystko jedno :-P

Mala_Czarna_89, biedroneczka1910, moremi, olimama lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ