WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no właśnie. Odnośnie jeszcze wyników USG :D ja np. mam tylko zdjęcia z USG, no i te takie tabelki gdzie są wymiary dzidziusia. Nic więcej nie mam.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wszystkie wyniki ma lekarz z moją dokumentacja, a ja mam to wpisane do karty ciąży, plus przypieta grupa krwi i mam usg i to koniec i z tym pójdę do szpitala, chyba mnie nie odesla jak będę rodziła...

Ale macie pyszne obiadki, a już frytusie to mega bym zjadła :-D

Mam wszystko wyprane, poprasowane, poukładane i posprzątane yupiii :-D jutro wizyta, gbs, i zobaczymy co powie ;-)

Zaraz mnie też czeka kąpiel i golenie oj się nagimnastykuje :-D ale radę dam!

Dziś dużo zrobione przez to ze wstałam o 9 a nie 11...

Mala_Czarna_89, moodliszka, biedroneczka1910, olimama lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria ja też od rana myślę o depilacji :P zajmę się tym wieczorem.

Ehh maruda ze mnie okropna, ale chciałabym już mieć kruszynkę przy sobie.. no nie doczekam się. Idę na spacer

biedroneczka1910, Nymeria lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy ale ci zazdroszczę! Nie dość, że skarba masz przy sobie, to jeszcze jedziecie dziś do domu, super :)

Szczęściara wg om (mniej więcej ostatnią @ miałam 1 lutego) to termin na 8 listopada. Ale na każdym usg Nadia starsza, więc trzymam się terminu 4 listopada ;)
    No właśnie coś mi się wydaje że jesteśmy podobnie bo ją na 9 listopad i sobie mysle u nas Adaś wedlug usg na 28 czyli dziś lub 1 listopada ;DD
    Byłam na godzinnym spacerze ;D

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też teczkę A5 i w niej oddzielnie akrte ciazy z opisanymi wynikami oddzielnie udg plus ktg i oddzielnie wydrukowane wszystkie wyniki od samego początku ciąży ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja depilację robiłam w poniedziałek, zasapałam się jak nie wiem :/ teraz to w sumie przydałoby się częściej robić, bo nigdy nie wiadomo kiedy maleństwu się uwidzi wyjść :) a że moje dziecię jest uparte i robi wszystko na przekór to już się przekonałam :) chociażby z tą płcią, cały czas się ukrywała i nadal nie mam pewności także tego... :D

A co ja dziś zrobiłam? Wstawiałam ostatnie pranie dla maluszka, właśnie je wywiesiłam na dworze, bo u mnie ładna pogoda i czekam jak wyschnie a potem przed TV wyprasuję :) Zasłonki niedawno skończyłam prasować i też z chęcią poszłabym na spacer ale nie mam z kim a sama jakoś nie lubię. Mała, nie potrzebujesz towarzystwa?? :P

Chyba poczytam książkę.

Dziewczyny, które wybierają się dziś do kina - udanego seansu :)
    No i muszę przyznać, że mnie ostatnio ciężko jednak było wysiedzieć 2 godziny w kinie ale dało się radę.

Co do snów, to mnie też już dużo razy się śniło że urodziłam ale jakoś ostatnio nic mi się na ten temat nie śni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas grzybowa.

Ja mam w teczce wszystkie badania,usg w osobnej koszulce , wyniki w osobnej i teraz wypis i kartki ze szpitala osobno.

U mnie chcieli kartę ciąż ,wynik na grupę krwi i gbs. Jak skierowali mnie na oddział zabrali te trzy rzeczy a przy wypisie oddali.

Dzis po 15 jedziemy na ktg i zobaczymy co z okulista i jaki termin na ewentualne cc. Jak będę miała wybór to jednak chce listopad. Bo dzis urodzimy babci , jutro imieniny mamy ,po jutrze ur kuzynki

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja depilacja nie poszla na marne :D
    Siedzialam na fotelu i mialam usg dopochwowe. Hania napiera glowka i temu mam uczucie pelnosci,parcia i bolesci. Szyjka 33mm ale zamknieta. Dostalam antybiotyk bo mam coli w moczu, po nim mam zrobic koncowe badania przed porodem.
    Na wadze + 18kg wiec po wizycie poszlam na mc flurry bo moze byc tylko gorzej, a pozniej bede sie martwic....

Zaczne sie oszczedzac obiecuje sobie ....

izulkaa, Rozmarzona, Nymeria, biedroneczka1910, haen, Mala_Czarna_89, lula.91, moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszlam na łatwiznę z obiadem i mam pomysl na kurczaka po chińsku.

WR i hbs mialam robione tylko raz i to gdzirs w kwietniu i lekatz nie kazal powtarzać choć w niektórych szpitslach widzę że są wymagane aktualne, no ale skoro mi lekarz nie zlecił to ja się nie będę wymadrzac.

Wyniki trzymam w zwykłej teczce.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak teraz bylam to nic sue nie czepiali zd nieaktualne badania czy cos. Krew, mocz mogą zawsze sobie pobrać..
    Miałam robione te badania co piszecie raz,ale nawet nie mam zamiaru powtarzać..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Staram się tu do Was zaglądać, ale nadal mam problemy z netem. Wybaczcie:-(

Widzę, że porody jeden po drugim- gratuluję Mamusie! :-)

U mnie wszystko ok, coraz ciężej oddychać, brzuch się jeszcze nie obniżył, a wizyta dopiero na 6.11., o ile dotrwam.
    Wczoraj z mężem udało mi się do końca spakować torbę do szpitala- duuużo tego, bo wyszła mi cała wielka walizka. Same podkłady, paczka podpasek i pieluszki zajęły 3/4 miejsca.

Mała mi się czasem tak układa, że mogę wyczuć dokładnie jej nóżkę, plecki czy pupkę, nawet mój M też mówi, że czuje!

Ehh u niektórych z Was to już naprawdę końcówka ciąży, a u mnie dopiero leci 36 tydzień. Jak tak zaraz wszystkie zaczniecie rodzić, to zostanę tu sama na placu boju i z kim będę pisać, kogo będę czytać? :-P

A na obiad dziś czyste lenistwo- idziemy wypróbować osiedlowego kebaba- od przeprowadzki na początku sierpnia, nie jadłam. Zwłaszcza, że na wadze nie ma tragedii, bo +11kg. Rozstępami na brzuchu za to nadrabiam- cała skóra jakby przeorana grabiami- sorki za porównanie:-( aż ostatnio moja mama się przeraziła, jak to zobaczyła. Za to mąż kochany powiedział, że jeśli będę chciała to mnie wyśle na jakiś zabieg laserowy:-) Kocham go:-)

Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, mężu zaraz wróci do domu, a obiad nie jest gotowy :D ojej :( :D jakoś mi się zapomniało, że skoro miał na 6, to kończy o 14 ;P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie wydaje,ze przyjdzie co do czego to wcale nie beda patrzec na badania tylko w karte ciazy.
    Niestety lekarze sa leniwi bynajmniej u nas i jak cos jest nie tak to wtedy tylko dopytuja.
    Jak lezalam w szpitalu po raz drugi to tak samo nie pytali o papierki z poprzedniego pobytu tylko robili biezace badania.

Mala sie wkurwila,ze nie rodzi i poszla na spacer, sie usmialam jak to przeczytalam :D

Czyli mowicie,ze te sny to tak nas beda teraz uwodzic,a nici z tego :)?
    Mam nadzieje,ze nie bedzie tak zle i jednak w koncu sie spelnia ;)

Jej,ale Wy ambitnie z tymi obiadami,a ja ide na latwizne i lece z blinami bo i tak lubimy,a szybko sie robi ;)

Magdalena, dobrze ze wszystko dobrze na wizycie :)

Co do depilacji to ciekawe czy dziewczyny,ktore do tej pory urodzily zdazyly sie tram wypieknic :D
    W sumie wiekszosc miala cesarke bo jeszcze jedno pytanie sie nasuwa jak mezowie przy porodzie reagowali i wgl :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie martw sie tak tymi badaniami.
    Mysle,ze na wizytach lekarz wie jakie badania nam zlecic,kiedy i czy trzeba powtarzac :)
    Ja tez z tego co pamietam to mialam pojedynczo robione bez powtarzania i na wizycie zawsze gin patrzy w karte czy cos jeszcze trzeba.
    Teraz juz tylko kazal jesli dotrwam powtorzyc morfologie,mocz i to wsio ;)

Rajska, niby mamy koncowki,a najbardziej stekamy :D
    Co do terminu kolejnej wizyty to tez mam 6 ;)

Rajska lubi tę wiadomość

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po depilacji :-D udało się, mąż na sprawdzaniu zrobił tylko jedna poprawkę :-D

Teraz leżę, cała w balsamach, kremach i maslach kakaowych i wsiakam :-D o 15 obiad i idę na spotkanie z moimi dziewczynami, zobaczą mnie po 5 miesiącach to Sue zdziwia :-D

McFlurry...

Ha ja jestem lepsza shibuya bi ja mam termin na 23 a 20 chce iść do kina bo jest ostatnia część glodowych igrzysk :-P

Tera z czekam na 6 bo będzie bondzik :-D

biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, lula.91, MadaLena30 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się ten tydzień dłuży niemiłosiernie ;/ od przyszłego biore się za porządki! bo wkońcu zostane z bałaganem jak Micia, która też miała zamiar sprzatac a dzidziusiowi zachciało się wychodzić wczesniej ;P

Rajska nie martw się, mój mały o tydzień młodszy czyli jakby nie było wg usg leci mi dopiero 36tydzień a wg om 37 ';)

Rajska lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mam jeszcze takie pytanie.
    Te smoczki do ciuckania dla dziecka, nie od butelek tez mozna sterylizatorem potraktowac?
    Bo wczoraj wrzucilam i nic sie nie stalo,ale tak sie zastanawiam bo ja tam wrzucam,a pozniej znowu cos narobie -.-
    Wiadomo czesci od laktatora,butelki i od nich smoczki daje.

Moze tak,ktora juz korzystala wczesniej z takiego sterylizatora i co tam sobie dokladnie wkladala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:03

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, kumpela sobie o mnie przypomniała. Oczywiście tylko dlatego, by się zapytać czy już urodziłam :/ Wrrr :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depilacji to też wdrażam powoli plan częstszych wizyt wvłazience z golarką- depilator jednak odpada, bo za bardzo mnie boli.

To jest myśl, bo nie znamy dnia ani godziny hihi:- P

961lzbmh98495q9y.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:

Rajska nie martw się, mój mały o tydzień młodszy czyli jakby nie było wg usg leci mi dopiero 36tydzień a wg om 37 ';)

Zdaje sobie sprawę, najwyżej jakby Twoje dziecię zechciało trochę dłużej posiedzieć w brzuszku, to zostaniemy na tym placu boju we dwie :-) Z drugiej strony patrząc np. na Buffy, która po CC szaleje i pisze tu do nas co chwila, to nie wydaje mi się, że zostaniemy tu same :-)

961lzbmh98495q9y.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ