Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje wszystkie wyniki ma lekarz z moją dokumentacja, a ja mam to wpisane do karty ciąży, plus przypieta grupa krwi i mam usg i to koniec i z tym pójdę do szpitala, chyba mnie nie odesla jak będę rodziła...
Ale macie pyszne obiadki, a już frytusie to mega bym zjadła
Mam wszystko wyprane, poprasowane, poukładane i posprzątane yupiiijutro wizyta, gbs, i zobaczymy co powie
Zaraz mnie też czeka kąpiel i golenie oj się nagimnastykujeale radę dam!
Dziś dużo zrobione przez to ze wstałam o 9 a nie 11...Mala_Czarna_89, moodliszka, biedroneczka1910, olimama lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Buffy ale ci zazdroszczę! Nie dość, że skarba masz przy sobie, to jeszcze jedziecie dziś do domu, super
Szczęściara wg om (mniej więcej ostatnią @ miałam 1 lutego) to termin na 8 listopada. Ale na każdym usg Nadia starsza, więc trzymam się terminu 4 listopada
Byłam na godzinnym spacerzeMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa depilację robiłam w poniedziałek, zasapałam się jak nie wiem
teraz to w sumie przydałoby się częściej robić, bo nigdy nie wiadomo kiedy maleństwu się uwidzi wyjść
a że moje dziecię jest uparte i robi wszystko na przekór to już się przekonałam
chociażby z tą płcią, cały czas się ukrywała i nadal nie mam pewności także tego...
A co ja dziś zrobiłam? Wstawiałam ostatnie pranie dla maluszka, właśnie je wywiesiłam na dworze, bo u mnie ładna pogoda i czekam jak wyschnie a potem przed TV wyprasujęZasłonki niedawno skończyłam prasować i też z chęcią poszłabym na spacer ale nie mam z kim a sama jakoś nie lubię. Mała, nie potrzebujesz towarzystwa??
Chyba poczytam książkę.
Dziewczyny, które wybierają się dziś do kina - udanego seansu
No i muszę przyznać, że mnie ostatnio ciężko jednak było wysiedzieć 2 godziny w kinie ale dało się radę.
Co do snów, to mnie też już dużo razy się śniło że urodziłam ale jakoś ostatnio nic mi się na ten temat nie śni. -
nick nieaktualnyU nas grzybowa.
Ja mam w teczce wszystkie badania,usg w osobnej koszulce , wyniki w osobnej i teraz wypis i kartki ze szpitala osobno.
U mnie chcieli kartę ciąż ,wynik na grupę krwi i gbs. Jak skierowali mnie na oddział zabrali te trzy rzeczy a przy wypisie oddali.
Dzis po 15 jedziemy na ktg i zobaczymy co z okulista i jaki termin na ewentualne cc. Jak będę miała wybór to jednak chce listopad. Bo dzis urodzimy babci , jutro imieniny mamy ,po jutrze ur kuzynki -
Moja depilacja nie poszla na marne
Siedzialam na fotelu i mialam usg dopochwowe. Hania napiera glowka i temu mam uczucie pelnosci,parcia i bolesci. Szyjka 33mm ale zamknieta. Dostalam antybiotyk bo mam coli w moczu, po nim mam zrobic koncowe badania przed porodem.
Na wadze + 18kg wiec po wizycie poszlam na mc flurry bo moze byc tylko gorzej, a pozniej bede sie martwic....
Zaczne sie oszczedzac obiecuje sobie ....izulkaa, Rozmarzona, Nymeria, biedroneczka1910, haen, Mala_Czarna_89, lula.91, moremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś poszlam na łatwiznę z obiadem i mam pomysl na kurczaka po chińsku.
WR i hbs mialam robione tylko raz i to gdzirs w kwietniu i lekatz nie kazal powtarzać choć w niektórych szpitslach widzę że są wymagane aktualne, no ale skoro mi lekarz nie zlecił to ja się nie będę wymadrzac.
Wyniki trzymam w zwykłej teczce.
-
Hej Dziewczyny. Staram się tu do Was zaglądać, ale nadal mam problemy z netem. Wybaczcie:-(
Widzę, że porody jeden po drugim- gratuluję Mamusie!
U mnie wszystko ok, coraz ciężej oddychać, brzuch się jeszcze nie obniżył, a wizyta dopiero na 6.11., o ile dotrwam.
Wczoraj z mężem udało mi się do końca spakować torbę do szpitala- duuużo tego, bo wyszła mi cała wielka walizka. Same podkłady, paczka podpasek i pieluszki zajęły 3/4 miejsca.
Mała mi się czasem tak układa, że mogę wyczuć dokładnie jej nóżkę, plecki czy pupkę, nawet mój M też mówi, że czuje!
Ehh u niektórych z Was to już naprawdę końcówka ciąży, a u mnie dopiero leci 36 tydzień. Jak tak zaraz wszystkie zaczniecie rodzić, to zostanę tu sama na placu boju i z kim będę pisać, kogo będę czytać?
A na obiad dziś czyste lenistwo- idziemy wypróbować osiedlowego kebaba- od przeprowadzki na początku sierpnia, nie jadłam. Zwłaszcza, że na wadze nie ma tragedii, bo +11kg. Rozstępami na brzuchu za to nadrabiam- cała skóra jakby przeorana grabiami- sorki za porównanie:-( aż ostatnio moja mama się przeraziła, jak to zobaczyła. Za to mąż kochany powiedział, że jeśli będę chciała to mnie wyśle na jakiś zabieg laserowy:-) Kocham go:-)Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Cos mi sie wydaje,ze przyjdzie co do czego to wcale nie beda patrzec na badania tylko w karte ciazy.
Niestety lekarze sa leniwi bynajmniej u nas i jak cos jest nie tak to wtedy tylko dopytuja.
Jak lezalam w szpitalu po raz drugi to tak samo nie pytali o papierki z poprzedniego pobytu tylko robili biezace badania.
Mala sie wkurwila,ze nie rodzi i poszla na spacer, sie usmialam jak to przeczytalam
Czyli mowicie,ze te sny to tak nas beda teraz uwodzic,a nici z tego?
Mam nadzieje,ze nie bedzie tak zle i jednak w koncu sie spelnia
Jej,ale Wy ambitnie z tymi obiadami,a ja ide na latwizne i lece z blinami bo i tak lubimy,a szybko sie robi
Magdalena, dobrze ze wszystko dobrze na wizycie
Co do depilacji to ciekawe czy dziewczyny,ktore do tej pory urodzily zdazyly sie tram wypieknic
W sumie wiekszosc miala cesarke bo jeszcze jedno pytanie sie nasuwa jak mezowie przy porodzie reagowali i wglMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Izulka, nie martw sie tak tymi badaniami.
Mysle,ze na wizytach lekarz wie jakie badania nam zlecic,kiedy i czy trzeba powtarzac
Ja tez z tego co pamietam to mialam pojedynczo robione bez powtarzania i na wizycie zawsze gin patrzy w karte czy cos jeszcze trzeba.
Teraz juz tylko kazal jesli dotrwam powtorzyc morfologie,mocz i to wsio
Rajska, niby mamy koncowki,a najbardziej stekamy
Co do terminu kolejnej wizyty to tez mam 6Rajska lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ja po depilacji
udało się, mąż na sprawdzaniu zrobił tylko jedna poprawkę
Teraz leżę, cała w balsamach, kremach i maslach kakaowych i wsiakamo 15 obiad i idę na spotkanie z moimi dziewczynami, zobaczą mnie po 5 miesiącach to Sue zdziwia
McFlurry...
Ha ja jestem lepsza shibuya bi ja mam termin na 23 a 20 chce iść do kina bo jest ostatnia część glodowych igrzysk
Tera z czekam na 6 bo będzie bondzikbiedroneczka1910, Mala_Czarna_89, lula.91, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
mi się ten tydzień dłuży niemiłosiernie ;/ od przyszłego biore się za porządki! bo wkońcu zostane z bałaganem jak Micia, która też miała zamiar sprzatac a dzidziusiowi zachciało się wychodzić wczesniej ;P
Rajska nie martw się, mój mały o tydzień młodszy czyli jakby nie było wg usg leci mi dopiero 36tydzień a wg om 37 'Rajska lubi tę wiadomość
-
Hmm mam jeszcze takie pytanie.
Te smoczki do ciuckania dla dziecka, nie od butelek tez mozna sterylizatorem potraktowac?
Bo wczoraj wrzucilam i nic sie nie stalo,ale tak sie zastanawiam bo ja tam wrzucam,a pozniej znowu cos narobie -.-
Wiadomo czesci od laktatora,butelki i od nich smoczki daje.
Moze tak,ktora juz korzystala wczesniej z takiego sterylizatora i co tam sobie dokladnie wkladala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:03
Jestes juz z nami -
mikado wrote:
Rajska nie martw się, mój mały o tydzień młodszy czyli jakby nie było wg usg leci mi dopiero 36tydzień a wg om 37 '
Zdaje sobie sprawę, najwyżej jakby Twoje dziecię zechciało trochę dłużej posiedzieć w brzuszku, to zostaniemy na tym placu boju we dwieZ drugiej strony patrząc np. na Buffy, która po CC szaleje i pisze tu do nas co chwila, to nie wydaje mi się, że zostaniemy tu same