WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Ginger mam nadzieję że za chwilę coś ruszy. Trzymam kciuki!!!

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy to ja też teraz brzydko mówiąc wpiepszam jak durna, bo jak nic nie wskazuje na poród to przynajmniej tym się pocieszę. Dzisiaj jeżyki kokosowe i kinder bueno mam na stanie :) wczoraj opylilam pół czekolady i wafelek WW.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona90 wrote:
    Ja tez po wizycie, termin z om na jutro, a i lekarz powiedział że wszystko przygotowane do porodu i tylko czekać. Wczoraj zaczęłam mieć skurcze z krzyża i brzucha jednocześnie, były nieregularne ale macica się już przygotowuje. Galaretka gratulacyjne, ginger trzymam kciuki.

O widzisz Mona ja Ciebie jeszcze pominelam, bo Ty tez na 1.11 jestes zapisana na pierwszej stronie. Tak więc pisz jak tam postępy u Ciebie.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka- myślę, że nie musisz się martwić, bo moja corcia też mi tak nóżki prostuje i wbija w lewy bok, a gin nieustannie twierdzi od 30 tygodnia, że mała siedzi główką do dołu :-D także don't panic :-P

961lzbmh98495q9y.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen zajadamy smutki bo inaczej byśmy się drinka napily ;) mowie mojemu ze poszlabym do kina. On zdziwiony. Wiec ja ze nie wiem czy bym usiedziala ale zjadlabym karmelowy popcorn ;)

No nic skoro jestem taka zamknięta w sobie to chociaż z sercem obiad gotuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:43

Rozmarzona, lula.91 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyjątkowo też zjadłam słodkości, bo jestem taka rozczarowana brakiem postępów jeśli chodzi o przygotowania do porodu ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,

Galaretka gratulacje, zdrówka dla was :-D

Ginger trzymam kciuki żeby się ruszyło i poszlo szybko ;-)

Ja po wizycie, szczęśliwa, pobrala gbs (nic strasznego w tym badaniu), szyjka szykuje się do porodu, jest już niewielkie rozwarcie i ginka stwierdziła że nie powinno być problemów przy porodzie, dostałam jeszcze skierowanie na mocz i do domu, kolejna wizyta za 3tyg ale pewnie nie dotrwam :-D

Wczoraj posiedzialam u koleżanki dosyć długo i ciągle na krześle i brzusio mnie bolał do rana prawie.

Czekam na wene i dziś spakuje torby do szpitala ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:51

Mala_Czarna_89, Rozmarzona, haen, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z radości obrzeram się chipsami i grzankami z ciagnacym serkiem :-P

haen, Ona_89' lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szczerze, pierwszy raz mam nadzieję, że mój gin nie ma racji i jednak akcja porodowa ruszy pełną parą przed 5.11

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska, mój też już długo główką w dół i tak właśnie jednak myślę, że też te nóżki bardzo wypycha :) a jak zakuło mnie teraz kilka razy z rzędu w szyjkę, to jestem przekonana, że na szczęście chyba dalej główką napiera jak zawsze :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlo mi posta :-(
    Gratuluje Galaretka!!! :-) :-) :-)

Ginger, powodzonka kochana! Szybkiej akcji i lekkiego porodu :-)

Zaraz dopisze resztę.

Edit. Więc pisalam, że ja też już po ktg jestem. Nie jechalam na ktg tam gdzie zawsze czyli do szpitala w którym mam rodzić, bo jest to ponad 40 km ode mnie i nie miał mnie kto zawieźć więc pojechalam sobie pierwszy raz do sąsiedniego ośrodka zdrowia.
    Położna była zdziwiona, że mój gin tak bardzo trzyma się terminu z USG a nie z miesiączki. Pytala o regularność miesiączki, a ja jako przykladna pacjentka miałam że sobą kalendarzyk moich okresów :-D no i wyszło że dziś albo jutro mam urodzić! No ale żeby nie było tak kolorowo na ktg żadne skurcze się nie zapisywaly tylko jakieś delikatne stawianie macicy. Zapytała zatem czy znam datę poczęcia a ja jestem taka sprytna, że oczywiście ja znam :-D z poczęcia wychodzi termin na jutro. No i takie buty. Moje dziecię nic sobie z tego nie robi. Ma matkę w nosie! Jutro znowu mi powiedziała zebym przyjechała na ktg no chyba że do jutra się zacznie ( w co watpie) i mam jak coś do niej zadzwonić. A na dziś zaleciła długi spacer, także zaraz biorę mamuske i idziemy na grzyby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:19

monia35, Rozmarzona, Molcia, haen, Kitaja, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpierniczylam właśnie riso karmelowy i jeszcze bym coś wszamala słodkiego...

Haen nie odmawiaj sobie...ja bym jeszcze zagryzla jakimś mcflurry...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad sie piecze, ubrNka pochowalam i przy okazji wybralam do szpitala. Teczka z wynikami uporzadkowana, takze jutro sie spakuje do szpitala z zamiarem naglej akcji, a jak bede miec wywolywany porod to doloze rzeczy do torby.
    Jejku boje sie, ze jak mnie poloza do szpitala i beda kilka dni wywolywav porod, to ja tam jajo zniose (tu akurat doslownie).

Zorro nie nudzisz sie? Pewnie czytasz ksiazki, zeby sie odstresowac?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, juz nawet przestalam sie przejmowac ile pochlaniam pokladow slodyczy tyle mi pozostalo jak narazie :)
    Jak tylko napisalas o kinie to zaraz pomyslalam wlasnie tak jak mala napisala o popcornie karmelowym mmm cala ciaze za mna chodzi.

Ja juz zdazylam ze slodyczy wcisnac paczka,pare toffifi,pare biszkoptow tych takich podluznych i zapilam to mlekiem czekoladowym.
    Czuje sie dzisiaj zdolowana bo niby juz tak niewiele zostalo,a nic sie nie zapowiada <kolejne toffifi na pocieszenie>.

Shibuya, bol nerek nie koniecznie objawia sie bolesciami z tylu.
    Jesli jest np piasek na nerkach to tak dziwnie promieniuje na boki i przod.
    Jesli jednak mialabys taki atak kolki nerkowej to watpie bys dala rade tak wysiedziec bo bol sie robi z czasem niesamowity.
    Mnie czasami jak ide lapie taka kolka zwykla i potem przechodzi.
    Nie wiem tez czy wtedy mala cos tam mi nie majstruje.
    Bole nerkowe niestety znam i ciesze sie,ze zaraz koniec ciazy bo ciagle sie o to martwilam,ze znowu w szpitalu z tym wyladuje.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:

Zorro nie nudzisz sie? Pewnie czytasz ksiazki, zeby sie odstresowac?

No w koncu jest w spa to sie dziewczyna relaksuje :)

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya - ja miałam dokładnie taki ból jak opisujesz - z przodu, a nie z tyłu i to był zastój w nerce a nie typowa kolka (wtedy byłam w szpitalu) - i bolało w każdej pozycji, no może jak leżałam na lewym boku trochę mniej - tak jak Ci pisałam najlepiej dużo pij, magnez i weź nospę koniecznie

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, dzidzia 3400, termin cc 7.11 o ile wczesniej nic nie wyskoczy:))

Shibuya, MadaLena30, szczesciara25, Rozmarzona, monia35, Cebulka, justa1234, olimama, perelka89, biedroneczka1910, Ona_89', mikado, Nymeria, Kitaja, Zorro lubią tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka gratuluje!! Jaka szybka akcja :) Czekamy na relacje. !!

Anet wbrew pozorom cos jeszcze zostalo, poprawki po fachowcach ktore chcialabym zrobic teraz bo jak sie nie zrobi to tak zostanie ... wolalabym zatrudnic jakiegos pana ktory by przyszedl i to zrobil, ale po doswiadczeniach bede czekac na wolna chile mojego brata... a tak to rozpakowanie do konca, wyniesienie gratow itd... czego sama nie zrobie i czekam na meza.

Mam nadzieje ze w przyszlym tyg bede mogla ogarniac sie wyprawkowo :)

Haen co masz na obiad :D
    Sama chodzisz do kina?

Mhh zastanawiam sie czy to Haen czy przypadkiem Laura Malej jest krolowa tekstow - mysle ze obydwie zasluguja na korone :)

Ginger jak tam Marcelek??? Dalej smyra mamusie lapka?

Ja jeszcze w szlafoczku, ale ju po pierwszym daniu obiadowym ( zupce), o slodyczach nie bede mowic ( oj dobra powiem jak narazie 1/2 czekolady- ale dzien sie nie skonczyl) i widze ze smaka na mc flurry zrobilam :)
    Mi ogolnie wraca smak na lody mimo pogody za oknem...
    I zjadlabym wafla w gorzkiej czekoladzie..

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatniej akcji Madzi z wywoływaniem mam niezłego stracha przed tym jakoś mi się nie uśmiecha rodzic kilka dni.
    Maz dopiero do pracy pojechał (głupio tak na popołudnie wiem ze niektóre z was ciągle tak maja) a mnie wszystko co w pochwie boli po dzisiejszym badaniu. Idę spac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham Toffifi!! Moglabym jesc bez umiaru.

Shibuya ja dosyc czesto mam/mialam takie bole, cos jakby mnie kolka lapala i tylko z 1ej strony. I tylko jak chodze, jak siedze ustepuje. Ostatnio wracalam ze sklepu i zlapalo mnie masakrycznie jakies 100 m od domu, az musialam ukucnac i powoli doszlam. Podejrzewam, ze dziecko na cos uciskalo albo tak sie ukladalo. Nic z tym nie robilam, bo nie bardzo mialam co...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ